Alzheimer'daki bağırsak gerçeği!

Alzheimer'ın kalın bağırsaklardan kaynaklandığını 90'lı yıllarda duyurmuştum!

Bugünkü konumuz Alzheimer. Peki neden Alzheimer? Yakın zamanda neredeyse bütün yayın kanallarında Alzheimer ile ilgili bir haber ortaya çıktı. Bilim dünyası adeta çalkalandı.

Şöyle ki; İngiliz bilim insanları Alzheimer hastalığının bağırsaklardan kaynaklandığını buldular ve tedavinin de beyinden değil bağırsakları iyileştirmekle başlanılması gerektiğine dair bir görüş bildirdiler.

Alzheimer'ı durdurmanın yolu beyinde değil bağırsaklarda saklı

Bu haberleri görünce hem üzüldüm hem sevindim.

Ben 1994 yılından beri Alzheimer, Parkinson ve MS gibi hastalıkların gelişiminden kalın bağırsakların sorumlu olduğunu söylüyorum. Bir hastada eğer Alzheimer var ise, o kişinin geçmişinde mutlaka bağırsaklarında şişkinlik, gaz ya da kabızlık gibi problemleri olduğundan bahsettim. Fakat doktor arkadaşlarda dahil hiç kimse buna inanmadı. "Beyin ile bağırsağın ne ilişkisi olabilir" dediler. Ama bunu Avrupalılar söylediğinde maalesef yer yerinden oynadı ve herkes inandı.

Bir Türk doktoru söylediğinde şüphe ile karşılanıyor, yıllar sonra Avrupalı doktorlar dillendirdiğinde kabul görüyor.

Öncelikle Alzheimer nedir?

Genellikle 60'lı yaşlardan sonra görülen ve halk arasında unutkanlık, demans olarak bilinen bir rahatsızlık. Ancak yakın zamanlarda ne yazık ki genç bireylerde de görmeye başladık. Nedeni tam olarak bilinmiyor! Beyin hücrelerinde harabiyet ve ölüm gerçekleşiyor. Hastada önce günlük, ufak tefek unutkanlıklar başlıyor. Zaman içinde evin yolunu, nerede olduğunu unutuyor. İlerleyen dönemlerde çocuklarını tanıyamaz hale geliyor. Hatta yemek yemesini, yürümesini unutuyor, günlük aktivitelerini yapamıyor ve bakıma muhtaç hale geliyor. Zor bir hastalık !

Modern tıpta şu anda tedavisi yok. Hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak ve belirtileri azaltmak için bazı ilaçlar kullanılıyor. Bu ilaçlar ile Alzheimer'ı tedavi etmek değil, sadece hastanın yaşam kalitesi artırmak amaçlanıyor. O nedenle Alzheimer nedenleri ve tedavisi yoğun araştırılıyor.

Gelelim bizim bildiklerimize

Bir kişide bağırsak iyi çalışmıyor, kabızlık gaz şişkinlik var. Zararlı, toksik ya da zehirli maddeler (adına siz ne derseniz deyin) vücuttan atılamıyor… Sonrasında ne oluyor? Öncelikle bu toksik maddeler bağırsakları geçerek bazı organlarda birikmektedir. Beyne yerleşirse beyinde yıkımla giden hastalıklar oluşur. İşte Alzheimer'de görülen 'amiloid plaklar' bu beyinde biriken zararlı maddelerden oluşur. İkinci olan şey bu toksik maddeler atılamayınca bağırsaklarda yıllarca birikir. Biriktiği bağırsak bölgesiyle ilişkili organda rahatsızlık başlar. Eğer beyne karşılık gelen kalın bağırsak bölgesinde bozulma olursa; o zaman bizim Alzheimer, Parkinson, MS dediğimiz hastalıklar oluşuyor. Tabi bu hastalığın nedeni ve tedavisi yalnız bağırsakta değil. Diğer neden ise damar tıkanıklığı (bunu da yıllardır söylüyorum). Alzheimer hastalığını tetikleyen ve seyrini değiştiren önemli etkenlerden biri de şah damarımız, veya beyin damarlarımızda oluşan tıkanıklıklardır. Bu tıkanıklıklar beynin kanlanmasını önlüyor. Kanlanması ve beslenmesi bozulan beyin hücrelerinde harabiyet başlıyor.

Bunlar benim hasta tedavi ve takiplerinde yakaladığım ipuçları. Birebir hasta takiplerinde alzheimer hastalığının altında yatan nedenlerini ve iyileşmeye bizzat şahit oluyorum.

Peki, ne yapmak gerekiyor?

O zaman bize kulak vermeniz gerekiyor! Her zaman vurguladığım gibi; önce bağırsaklarımızın sağlıklı çalışmasını sağlamalıyız. O nedenle biz hastalıkların önlenmesine ve tedavisinde ısrarla "bağırsak temizliği" diyoruz.

Bazen hastalar diyor ki; "Hocam ben kolonoskopi yaptırdım. Hiçbir şey çıkmadı." Ya da "Ben lavman yaptırdım. Bağırsaklarım tertemiz." Öncelikle şunu bilelim kolonoskopi öncesi yapılan lavmanlar yüzeysel bir bağırsak temizliği sağlar. Kolonoskopi ile bağırsakta yapısal bozukluk (tümör, yara, polip gibi) olup olmadığına bakılır. Bu işlemlerin bizim bahsettiğimiz bağırsak sağlığı ve temizliğini sağlaması mümkün değildir.

Bizim bahsettiğimiz, vücuda zarar veren, mukozayı bozan, 10-20-30 yıllık taşlaşmış gaitalar!

Lavman ve laksatifler kolon hidroterapinin yerini asla tutamaz!

Lavman ya da kolonoskopi öncesi uygulanan laksatifler (bağırsakları boşaltan ilaçlar) aracılığıyla en fazla son 45 günlük gaitalar temizlenebilir. Asıl bizim kronik hastalıklarımızı oluşturan bağırsakta yıllardır birikmiş, çürümüş, vücudu zehirleyen atıklardır. Bu toksinlerin neden olduğu en ağır hastalıklardan biri ise Alzheimer hastalığıdır.

Alzheimer Gerçeği!

Günümüzde Alzheimer vakaları giderek artıyor. Bu hastalığa yakalanma riski kalın bağırsak problemlerinin, gaz ve kabızlık yaşayanlarda daha fazla olduğu da bir gerçek. Öyleyse biz, bağırsak temizliği ile birikmiş taşlaşmış gaitalardan öncelikle kurtulacağız. Toksik maddelerin vücuda geçişi de azalacak. Bu Alzheimer gibi bir çok kronik hastalıktan korunmada mutlaka yapılması gereken bir işlem. Hastalandığımız zaman tedavide kolon hidroterapi ilk adım olmalı. İkinci yapılması gereken beyin hücrelerinin iyileşmesi için kanlanmayı arttırmak.

Sonuçta Alzheimer olan bir hastada bağırsak temizliği ve beynin kanlanmasını artırarak adım adım hastanın rahatlaması sağlanabilir.

Hafızasını kaybeden, yürümekte zorluk çeken, aile yakınlarının desteğiyle yaşamaya çalışan, "Artık kolay kolay iyileşemez!" dediğimiz hastaların, bu tedavilerin ardından iyi bir noktaya gelebildiği gözlemleniyor.

Bir hastada Alzheimer varsa, mutlaka kolon hidroterapi ve ve tıkalı damarların açılması için bazı bitkisel destek ürünleri kullanılmalıdır.

Alzheimer'dan korunmak içinse bağırsak temizliği yaptırmamız şart!

Tüm Alzheimer, Parkinson, Demans, MS hastalarımıza acil şifalar diliyorum.

Dr. Mustafa Eraslan.

22.04.2022 - 1232

Dr. Mustafa Eraslan Diğer Yazıları
Unutkanlığınız mı başladı, odaklanamıyor musunuz? Düşünceleriniz dağınık mı? Dikkat beyniniz sinyal veriyor olabilir!
Unutkanlığınız mı başladı, odaklanamıyor musunuz? Düşünceleriniz dağınık mı? Dikkat beyniniz sinyal veriyor olabilir!
Reflünün tek çözüm yolu kalın bağırsaklardan geçer!
Reflünün tek çözüm yolu kalın bağırsaklardan geçer!
Türkiye
Türkiye'deki 4 milyon KOAH hastası bitkilerle şifa bulsun!
Tüm Yazıları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Hipertansiyon Hakkında Bilinmeyenler!
Hipertansiyon Hakkında Bilinmeyenler!
Sağlık Video Fazla Kilolar Sağlığımızı Nasıl Etkiler?
Fazla Kilolar Sağlığımızı Nasıl Etkiler?
Sağlık Video Hipertansiyon Hastaları Birden Fazla İlaç Kullanmalı mıdır?
Hipertansiyon Hastaları Birden Fazla İlaç Kullanmalı mıdır?
Sağlık Video Küçük ve Büyük Tansiyon Nedir?
Küçük ve Büyük Tansiyon Nedir?

 

[Hata Bildir]