Damarlarınız bitkisel tedaviyle doğal yollardan açılabilir

Damar tıkanıklığı ve tedavisinin damarlarda oluşan plakların giderilmesinde büyük etkisi vardır. Dolayısıyla kalp hastalıklarından da koruyucu bir etkisi bulunmaktadır.

Damar tıkanıklığı dediğimiz zaman şöyle bir durup düşünmek gerekir. Çünkü dünya üzerinde yaşayan her bir bireyin yüzde 50'si, yani "Şuan kaç milyarız biz?", Türkiye'de 84 milyonuz. Bizim 42 milyonumuz hayatını damar tıkanıklığından, damar sertliğinden ya da onun yol açtığı hastalıklardan kaybedecek!

Onun için damar tıkanıklığı en önemli sağlık problemidir!

Pekala, ''Damar tıkanıklığı çok görülür mü?"

- Çok görülür. Peki, ne zaman başlar?

- Doğumla başlar, yaşlanmayla beraber ilerler.

Hareketsizlik, beslenmedeki yanlışlar, sigara kullanımı veya stresle birlikte damar tıkanıklığı iyice artar. Sonuçta bir damarda tıkanıklık oluşursa, o damarın geçtiği bölgedekan dolaşımı yavaşlar. Yeterli besin, oksijen hücrelere ulaşamazve hücre atıkları içeren kirli kanda o bölgeden uzaklaştırılamaz.

Neticede çalışmayan bu dolaşım trafiği sonucu organ işini yapamaz hale gelir, ve hastalık oluşur.

Damarlar tıkanırsa ne olur?

Beyne giden şah damarlarında veya beyin damarlarında bir tıkanıklık olursa,alzheimer, MS, parkinson başlar. Veyahut bacağı besleyen atardamarlar ya da kirli kanı taşıyan toplardamarlar tıkanırsa, o bacakta ülser ve kangren oluşur. Bu da o uzvun parmaklardan başlayarak kesilmesi ile sonuçlanır. Yine kalbimizi besleyen damarlarda tıkanıklık durumunda, koroner arter hastalığı gelişir. Kalp krizi ve ölümle sonuçlanabilir.

Bu durumlarda halihazırda yapılan tedaviler, kanlanmayı sağlamak için stent takmak, bypass yapmak ve dolaşımı rahatlatmak için kan inceltici ilaçlar verilmesidir. Bunlar da geçici çözümlerdir, tıkanıklığın nedenini ortadan kaldırmaz.

Tıkalı damar açılabilir mi?

Hastalık, sakatlık ve ya ölüme sebebiyet veren bu damar tıkanıklığı veya darlığının tedavi edilip edilemeyeceği her zaman merak konusu olmuştur.

Bu aşamada yapılabilecek en kolay ve doğal yöntem ise geleneksel ve tamamlayıcı tıptaki bazı yöntemlerle tıkalı damarların açılmasıdır. Bu etkiyi sağlayan bir çok bitki dünya üzerinde mevcuttur. Bu konuda yapılmış bir çok bilimsel çalışma ve yayın da vardır. Biz de bu bitkilerden yapılan formülasyonları önerdiğimiz hastalardaki düzelmeyi görüyoruz... 10 - 12 yıl kadar önce bu şekilde düzelen hastalardan kardiyolog bir doktor arkadaşıma bahsettim. İnanmadı... Ankara yüksek ihtisas hastanesi kardiyoloji bölümünde çalışıyordu.

Bana şöyle demişti: "Bitki damar açar mı?" Kendisi hastalarına sigarayı yani tütünü damar tıkanıklığına sebep olduğu için yasaklıyordu.

Ben de ona: "Tütün de bir bitki değil midir? Tütünün damarları tıkadığına inanıyorsun, neden örneğin çoban çökertenin damarları açtığına inanmıyorsun dediğimde şaşırdı!

Peki ne yapalım?

Öncelikle ünümüz tıp uygulamaları ile geleneksel tıbbı birleştireceğiz! Diyelim ki, kalp spazmı yaşayan bir hasta var. Anjiyo sayesinde kalp damarlarında darlık ya da tıkanıklığı tespit ediyoruz. Anjiyoda tıkanıklığın derecesi % 50 - 60 - 70 vs...

Acil olmayan hastalara önce doğal yöntemlere bir şans verelim. Bazı bitkisel kürler kullanalım. Eğer acil bir durum varsa veya bu bitkilerle sonuç alınmazsa o zaman stent takmak ya da bypass diğer silahlarımız olacak.

Çünkü bu invaziv işlemler sonrası kişi hayat boyu ilaç kullanmak zorunda kalacak ve bir ayağı hep hastanede olacak.Ama ben net olarak şunu söyleyebilirim ki, tıkalı damarların yüzde 70'i yüzde 80'i bitkisel formülasyonların uygun doz ve sürede kullanılmasıyla açılabilmektedir.

Bir kat merdiven çıkamayan, sıkışan, göğüs ağrısı başlayan hastaların, tedavi sonrası soluklanmadan 5 katı rahat çıktığını gördük.

Ayrıca anjiyo veya bypass ameliyatını kaldıramayacak durumda olan hastaların çaresizliğini düşünüp, bu şansı onlara vermeliyiz.

O nedenle her hasta kendi şartlarında değerlendirilmeli, uzun süre zarar görmeden sağlıklı kalabileceği doğal tedaviler görmezden gelinmemeli.

Eskiden "Arpası çok mu geldi?" diye bir tabir kullanılırdı. Bu ifade enteresandır! Arpa damarların açılmasını, kanlanma artışı sağlayan bitkilerden biridir. Bu zaten eskiden bilinen bir gerçekmiş ki söylenmiştir. Yani damarları açık, vücut kanlanması, oksijenizasyonu iyi olan insanlar, enerjik ve güçlü olur.

Damar tıkanıklığının tedavisinde bazı bitkiler son derece etkilidir. Tıkanıklık belirtileri başlamadan ailesinde kalp hastalığı olan veya 40 yaş üstündeki bireyler ve damar tıkanıklığı başlayan kişilerin bu yöntemleri kullanmasında fayda vardır. Tıkanıklık belirtileri başladığında veya başlamadan kalbinizi, vücudunuzu sigortalatın derim!

Dr. Mustafa Eraslan, sağlıklı günler dilerim.

27.02.2022 - 1122

Dr. Mustafa Eraslan Diğer Yazıları
Unutkanlığınız mı başladı, odaklanamıyor musunuz? Düşünceleriniz dağınık mı? Dikkat beyniniz sinyal veriyor olabilir!
Unutkanlığınız mı başladı, odaklanamıyor musunuz? Düşünceleriniz dağınık mı? Dikkat beyniniz sinyal veriyor olabilir!
Reflünün tek çözüm yolu kalın bağırsaklardan geçer!
Reflünün tek çözüm yolu kalın bağırsaklardan geçer!
Türkiye
Türkiye'deki 4 milyon KOAH hastası bitkilerle şifa bulsun!
Tüm Yazıları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Yemeklerden Sonra Mideniz Ağrıyorsa Dikkat!
Yemeklerden Sonra Mideniz Ağrıyorsa Dikkat!
Sağlık Video Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir? Nasıl Hazırlanmalıdır?
Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir? Nasıl Hazırlanmalıdır?
Sağlık Video Vejetaryenlik Nedir? Varsa Faydaları Nelerdir?
Vejetaryenlik Nedir? Varsa Faydaları Nelerdir?
Sağlık Video Sıvı Alımının Zayıflama Üzerine Etkisi Nedir?
Sıvı Alımının Zayıflama Üzerine Etkisi Nedir?

 

[Hata Bildir]