Doktor aşağıdaki sonuçlara göre Ferro Sanol Duodenal isimli ilacı verdi. Çok fazla bir açıklama yapm...

Doktor aşağıdaki sonuçlara göre Ferro Sanol Duodenal isimli ilacı verdi. Çok fazla bir açıklama yapmadı. Sizce bu değerler, başka bir hastalığın belirtisi olabilir mi? Bana ne önerirsiniz? Diğer değerler normal fakat yazdıklarım yüksek veya düşük olanlar. Ferritin: 5.1, Kolesterol: 243, Hdl: 79.2, Ldl Hesaplamalı: 141.4, Total Demir Bağlama: 430, Vitamin B12: 189, Wbc: 5.13, Rbc: 4.04, Hgb: 13.4, Hct: 37.4, Mcv: 92.6, Mch: 33.1, Mchc: 35.8.

Uzm.Dr. Faruk Akçay Cevabı:

Yapılan tetkiklerinizde, demir deposu olan Ferritin (Normal değeri;15-300 mcg/L) düşük, B12 Vitamini (Normal değerleri;220-940 pg/ml) düşük, Mcv (Referans Aralığı 80-99) normal aralıkta. Kolesterol yüksek değerlerde. Demir eksikliği aneminiz mevcut (demir depolarını düşüren tek anemi; demir eksikliği anemisidir), B12 vitamin eksikliği mevcut (B12 Vitamin eksikliği belli yaştan sonra özellikle 60 yaş üzeri sık görülür). B12 vitamin eksikliği nedenleri; İntrinsek Faktör Eksikliği, Malabsorbsiyon, Vejetaryenlerde ve 60 yaş üzeri sık görülür. MCV değeri, demir eksikliği anemisinde düşer, B12 vitamin eksikliğinde yükselir. Her iki anemi de olduğu için MCV dengede kalıp ne yükselmiş ne de düşük kalmış. B12 vitamin eksikliği nedeni için Gastroduedenal Endoskopi gerekebilir. Pernisyöz Anemi ön tanısı için, Antiparyetal Antikor (kanda), Anti İf Antikor bakılabilinir. Pernisyöz Anemide bu Antikorlardan biri veya her ikisinin pozitifliği yüksek oranda pozitif bulunur. Özellikle B12 vitamin eksikliği olup bu Antikor pozitifliği de varsa endoskopi yapılmalıdır. Eğer çocukluk çağından beri kabızlık veya kilo alımı ile ilgili problem varsa Antigliadin Iga, Antigliadin IgG, Antiendomisyum IgA bakılabilinir. Ayrıca gaitada gizli kan bakılması uygun olur. Kolesterol yüksekliği nedeni ile kardiyak başka risk faktörleri olup olmamasına göre diyetle beraber kolesterol düşürücü ilaç gerekliliği değerlendirilmelidir. Beraberinde Tsh, Serbest T4, Glikoz bakılmalıdır. EKG, Telekardiyografi yapılmalıdır. Yani size demir eksikliği tedavisi ve B12 vitamin eksikliği tedavisi verilmeli. Eğer sebep Atrofik Gastrit ise B12 vitamini hayat boyu kullanılabilinir. Hematoloji ve Gastroenteroloji bölümüne başvurabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Bu cevap sizi memnun etti mi?

       

İlgili Diğer Sorular
Soruyla İlgili Yazılar
Aşırı Stres Hormon Dengesini Bozuyor
Aşırı Stres Hormon Dengesini Bozuyor
Bitkilerin Yardımıyla Sigaraya
Bitkilerin Yardımıyla Sigaraya 'Elveda' Deyin
Çocuklarda Kansızlık Sorununu Önemseyin!
Çocuklarda Kansızlık Sorununu Önemseyin!
Enerjinizi Artırma Zamanı
Enerjinizi Artırma Zamanı
İngiltere
İngiltere'de Eşcinseller Kan Bağışı Yapabilecek
İlgili Forum Konuları
BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
6 Soruda Mikroenjeksiyon (ICSI) Tedavisi
Kürtaj Olan Kişiler Yeniden Hamile Kalabilir mi?
Vajinal Kaşıntı Nasıl Geçer?
Kemik Kaybı– Osteopeni Nedir?
Kadınlarda Hormon Bozukluğu
20 Ünlü İlk Cinsellik Deneyimini Anlattı
Hamilelik Lekeleri Nasıl Geçer?
Her sabah ballı su için çünkü!
Fermente Besinler Sosyal Anksiyeteyi Azaltıyor
Hamile Kalmanın 10 Basit Yolu!
Daha Çok Seks Yapmanız İçin Yeni Bir Sebep

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Akciğeri Temizleyen Gıdalar
Akciğeri Temizleyen Gıdalar
Kanser Köpeğin Uyutulmadan Önce Yaşadığı Mükemmel Son Gün
Kanser Köpeğin Uyutulmadan Önce Yaşadığı Mükemmel Son Gün
Evlilik Korkusunun Nedenleri
Evlilik Korkusunun Nedenleri
Çok Acayip Organ Nakilleri
Çok Acayip Organ Nakilleri

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir? Nasıl Hazırlanmalıdır? Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir? Nasıl Hazırlanmalıdır? Sağlık Video Vejetaryenlik Nedir? Varsa Faydaları Nelerdir? Vejetaryenlik Nedir? Varsa Faydaları Nelerdir?
Sağlık Video Emzirme Döneminde Beslenme Emzirme Döneminde Beslenme Sağlık Video Kabızlık Nedir? Kabızlık Nedir?

 

[Hata Bildir]