Dışarıda Yemek Yerken Bunlara Dikkat Edin
|
|
|
Sıcak havaların başlamasıyla birlikte gıda zehirlenmeleri de görülmeye başladı. Ramazan ayında ise çok fazla tüketim olması nedeniyle, hızlı hizmet etmeye çalışan işletmelerde bazı hijyen kuralları daha fazla göz ardı edilebiliyor.
Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, özellikle Ramazan'da hızlı ve eş zamanlı servis yapılmasının gerekliliği düşüncesi ile yemeklerin saatler öncesinde hazırlandığını, hazırlanan yemeklerin ise doğru saklanmadığında oluşacak mikrobiyolojik üremeler nedeni ile insan sağlığını tehdit edebileceğini belirtti. Saner, tüketicilere Ramazan ayında güvenli gıda tüketimi için şu uyarılarda bulundu;
368137 / 2873989
|
|
|
|
|
|
|
|
|