Kurban Eti Nasıl Saklanmalı ve Pişirilmeli?
|
|
|
Doğru: Kurbanlık etler en az 24 saat bekletildikten sonra marinasyon işlemi (soğan suyu-süt-karabiber-çok az tuz) uygulanarak fırında, ızgarada sebzeli soteleme yöntemi ile kekik ve arzu ediliyorsa pul biber ekleyerek düdüklü tencerede pişirilmelidir.
Etler mangalda pişecekse ateşten 10-15 cm yükseklikte olmalıdır. Etlerin iç kısmı iyi pişirilmelidir. Eğer isteniyorsa, bayramın 1. günü sakatat eti (bekletilmesi gerekmediği için) pişirilmeli ve 90-120 gr kadar tüketilmelidir. Ayrıca et kesilen tahtada sebze doğranmamalıdır. Hijyen açısından çok önemlidir.
162240 / 1460020
|
|
|
|
|
|
|
|
|