beyin-cerrah-randevu-alma Soruları

Beyin-Cerrah-Randevu-Alma Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Beyin-Cerrah-Randevu-Alma Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Beyin-Cerrah-Randevu-Alma Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tıklayın.

  • Bademciklerim İçin Ne Önerirsiniz?

    Merhaba hocam, ben tersanede çalışıyorum. Çalışma saatlerimiz günde 12 saat. Bildiğiniz gibi toz, zehirli boya, gürültü, herşey iş yerinde mevcut. Benim şikayetim, yıllık izine çıktığımda memlekete gittim. 2 gün sonra boğazlarım çok kötü bir şekilde şişti. Yutkunamama, eklem ağrıları, bel ağrıları, yürüyememe, iştahsızlık, mide bulantısı başladı. 1 gün sonra bayıldım ve kafamın sağ tarafını betona sert bir şekilde vurdum. Devlet hastanesinde yüzeysel şekilde bakıldı ve çok kötü iltihaplanmış denildi. Antibiyotik iğne yazıldı. İstanbul’a döndüğümde özel bir hasteneye gittim, hemen hasteneye yatırıldım, beyin MR’ı çekildi, fakat doktor sadece zedelenmiş dedi, ilaç yazdı fakat benim şu anda baş ağrılarım, baş dönmelerim, mide bulantılarım hala devam etmekte. KBB bakmasına rağmen, ateş ve eklem ağrısı yapar ama boğaz ağrısı senin dediğin kadar bir baş ağrısı ve baş dönmesi yapmaz dedi. Kan tahlili yaptılar, kanda iltihap buldular, ona bağladılar. Taburcu oldum fakat benim baş ağrılarım, baş dönmelerim ve mide bulantılarıma bir çare bulamadılar, hala rahatsızlığım devam etmekte. Tekrar devlet hastanesine gittim, enfeksiyon hastalıkları bölümünde muayene oldum, tetkikler istendi. İdrar tahlili, kan tahlili, hemogram tahlili, akciğer filmi, radyoloji filmi çektirdim. Glukoz yüksek, karaciğerde iltihaplanma ve kanda iltihaplanma bulundu. Enfeksiyon uzmanı, KBB’ye yönlendirdi. Muayene oldum ama tek çare ameliyat diyor, bademcikler alınacak başka çare yok diyor. Bademciklerim hala şiş, bu yüzden doktorun tavsiyesiyle tekrar antibiyotik iğneleri kullanıyorum. Sizin yorumunuza çok ihtiyacım var. Acil bilgilendirirseniz çok sevinirim.

  • Göğüs Yağlarımın Çözümü Nedir?

    Merhaba Murat bey, 24 yaşındayım ve Mardin'de ikamet ediyorum. Ergenlik döneminden kalma bir göğüs şişkinliğim var. Ultrasonda baktırdığımda sadece yağ olarak teşhis konuldu. Fiziksel görünüşten oldukça rahatsızlık duyuyorum. Olası bir cerrahi operasyona sıcak bakıyorum. Ameliyat için randevu en yakın hangi tarihte olur acaba? Saygılarımla.

  • Boynumdaki Ağrı İçin Ameliyat Olmam Şart mı?

    Merhaba hocam. MR sonucunu beyin cerrahına gösterin dediler ve burada beyin cerrahı olmadığı için sorumu size sormak istedim. Cevap vermeniz beni memnun edecektir. 2 aydır boyun tutulmasıyla başlayan bir ağrı var. Boyun tutulması geçti. Şimdi ise sağ kolda hafif ağrı ve boyunda ağrı var. MR sonucu: Servikal lordozda düzleşme, C5-6 disk extrüzyonu santral ve sağ parasantal alanda belirgin kord basısı. Bu sonuca göre Nöroloji uzmanı ameliyat şart dedi. Siz ne tavsiye edersiniz hocam? Şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

  • Bana Önerebileceğiniz Bir İlaç Var mı?

    İlginiz için teşekkür ederim. Ben kendim Antalya'lıyım. İş nedeni ile 2 hafta sonra gelebilirim. Buradan randevu alabiliyoruz değil mi? Ayrıca bu süreçte bana önerebileceğiniz bir ilaç var mı?

  • Kızımın Ön 3-4 Dişi Çürük ve Ağrıyor. Ne Yapabiliriz?

    Kızımın ön dişlerinden 3-4 tanesi çürük ve çok ağrıyor. Acilden pedodontiye gönderdiler ama en yakın 15 hazirana randevu alabildik. Kızım 5 yaşında ve geceleri uyuyamıyor. Acaba randevusuz gösterme şansımız olur mu? Gerçekten çok acil. Cevap verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

  • Neden Zayıfım?

    Hocam öncelikle günaydın. Şikayetim zayıflık. Nasıl en sağlıklı ve güvenilir bir biçimde kilo alabilirim? Elimde kaynaklar var. Ama bunların sağlıksız olması nedeniyle kullanmak istemiyorum. Ben 21 yaşındayım ama hala 68 kg ve 1,88 boyundayım. Eğer yardım edebilirseniz sevinirim. Kayseri'ye geldiğimde randevu alıp konuşma imkanımız olursa sevinirim.

  • Anevrizma Ameliyatı Yapılıyor mu?

    Anevrizma ameliyatı yapıyor musunuz ve riskleri nelerdir? Hastanenizde bu ameliyatın ücreti ne kadardır? Bilgi verirseniz sizden randevu almak istiyoruz.

  • Öksürmek Zorunda Olmamın Sebebi Ne Olabilir?

    İyi günler. 2 yıl önce geçirdiğim bir zatürre rahatsızlığından sonra nefes alma ile ilgili bir problemim oluştu. Şu an sıkıntım soğuk havalarda derin nefes çektiğimde öksürmek zorunda olmam, balgam dolayısıyla sürekli sesimi düzeltmek zorunda olmam ve hırıltılı sesler çıkarmam. Yalnız bu rahatsızlıklarım sadece soğuk havada oluşmaktadır. Gitmiş olduğum doktorlar nefesimi dinlediklerinde, oda sıcaklığından dolayı, soğuk havalarda oluşan hırıltılarım muayenelerimde belirmiyor. Doktorumun yönlendirmesi üzerine solunum testi yaptırdım ve röntgen çektirdim. Solunumumda hiç bir problem çıkmadığını ve röntgenime göre de sol akciğerimde bakteri oluştuğunu bildirdi. Size tek sorum şu olacak. Yukarıdaki rahatsızlıkların sebebi akciğerimdeki iltihap oluşumu olması mıdır? Teşekkürler.

  • Muayenhane Adresinizi Paylaşır mısınız?

    Merhaba Hocam, ben randevu aldm muayene yerinizin adresini tam olarak verebilir misiniz?

  • Meniere Atakları İçin Neler Yapmalıyım?

    8 Mayısta şiddetli bir baş dönmesi geçirdim. KBB'den bana Meniere hastalığı olabileceği söylendi. Beyin MR'ı temiz çıktı. Tuzdan uzak durmam gerektiği söylendi. Betaserc 24 mg günde 2 kere kullanıyorum. Ancak yalnız yaşıyorum. Ve ataklar geldiğinde dayanamıyorum. Hayattan tamamen kopuyorum. Süt ürünlerinin atakları tetikleyebileceğini duydum. Bu doğru mu? Bir de günde 8 saati bilgisayar başında geçirmek zorunda olduğum bir işim var. Bu da tetikler mi?Bana önerebileceğiniz başka bir şey var mı? Teşekkürler.

  • Rahatsızlığım Psikolojik midir?

    Merhaba, yaklaşık 9 aydır sürekli halsizlik, bitkinlik, aniden düşüp bayılacakmış gibi olma, bacaklarda halsizlik, başımda sanki basınç, dilimde uyuşma hissediyorum. Beyin tomografisi çektirdim ve kan tahlili yaptırdım. B12 vitamin ve demir eksikliği çıktı. 3 gündür B12 iğnesi oluyorum ama bir iyileşme hissetmiyorum. Bu belirtiler fiziksel bir hastalığa mı işarettir, ya da psikolojik midir? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

  • Beyin Kanaması İlaç Tedavisiyle Geçer mi?

    Selamlar hocam, öncelikle böyle bir hizmet sunduğunuz için çok teşekkür etmek istiyorum. Dedem şu an yoğun bakımda. Aldığım bilgilere göre, bir yerden düşmüş ve düştüğü yerde saatlerce kalmış. Düşme anında beyin kanaması geçirmiş ve ciğerlerini de üşütmüş. Bilinci yerinde ama yürüyemiyor. Doktorlar şu an için yapılacak birşey olmadığını söylemişler, ilaç tedavisi uyguluyorlarmış. Beyin kanaması ilaç tedavisiyle geçer mi? Bu durumda ne yapmamız gerekiyor?

  • Boynumdaki Şişlikler İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, 2 ay önce boynumun 2 tarafında şişlikler meydana geldi. Ultrasonla bakıldığında benign lenf nodu olduklarını söylediler ve antibiyotik tedavisi gördüm, biraz küçüldüler. 2 hafta geçti, sağ tarafımda şişlik birden büyüdü. Şiddetli ağrı ve sızlama oldu. 3 sene önce boyun fıtığı tedavisi olduğum için beyin cerrahine gittim. MR sonucu: Sağ alt konkada belirgin hipertrofi, nazal pasajda daralma her 2 juguler zincirde 25-9 mm boyutlarında fuziform şekilli benign görünümlü birkaç tane LAP, T1 ağırlıklı sekansta hipointens, T2 ağırlıklı sekansta parotis gland ile izointens, STIR ağırlıklı sekans belirgin hiperintens, fuziform şekilli nodüler kitle US ile verifiye dilmesi ve kitle şüpheli durumunda histopatolojik verifikasyon açısından biyopsi önerilir yazıyor. Bunlar ne anlama geliyor? Doktor parotis tükürük beziyle ilgili dedi, kan tahlilleri verdi, sonuçları normalmiş. Şu an antibiyotik kullanıyorum, bitince biyopsi yapılacakmış. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden yanıtınız için teşekkür ederim.

  • Kurtulamadığım Sivilcelerim İçin Ne Yapmalıyım?

    İyi günler, ben 5 yıldır sivilcelerim ve kıllarım yüzünden doktor doktor geziyorum. Sitenize başvurarak sizin deneyimli doktorlarınızdan bilgi edinmek istiyorum. Doktorlarınızdan randevu almak ve kurtulamadığım bu sorunu artık çözmek istiyorum. Bana yardımcı olun, önüne geçemediğim bir cilt sorunu yaşıyorum, sebebini bile bilmiyorum. Yardım edin lütfen, şimdiden teşekkür ederim.

  • Bende Anlama Bozukluğu mu Var?

    Merhaba, devlet hastanesinde nörolojik ve psikolojik muayene sonucu ileri bir tarihe randevu verildi, küçük bir kağıda da Demans yazdı doktor. Bana günleri sordu, ben o an anlayamadım ve perşembeleri atlayarak söyledim. Aynı şekilde ayları da eksik söyledim. Kalem göstermiş, bildiğim halde bıçak demişim. Günü sormuş, yanlış söylemişim. Muayenem bu kadar. Doktor bir tanıdık, sende afazi vardır diyor, anlama bozukluğu ve bir şeyler daha ama bunamadığımı biliyorum, sadece anlayamıyorum. Bu ne olabilir sizce?

  • Hematoloji Tahlili Nerede Yapılır?

    Hematoloji testi ya da tahlili için hangi polikliniklerden randevu alınması gerekir?

  • Hematoloji Testi İçin Nereye Başvurmalıyız?

    Hematoloji testi ya da tahlili için hanki polikliniklerden randevu almamız gerek?

  • Alt Çene Ameliyatını Nerede Yaptırabilirim?

    Merhaba hocam, ben 23 yaşındayım. Alt çene sorunum var. Ortodontide tedavi gördüm ve aparat taktım. Şimdi de alt çene ameliyatı olmam gerekiyor, fakat bu alanda iyi bir cerrah tanımıyorum ve bu konuda sizden yardım istiyorum. Bu alanda güvendiğiniz bir cerrah var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

  • EKG ve EKO Sonuçlarım Normal mi?

    Hocam iyi günler. 24 yaşındayım. Bir sınav aşaması için EKG çektirdim, nabız 53 çıktı. İç hastalıkları doktoru sağlam ibaresi koymadan kardiyolojiye sevk etti. EKO çektirmem için randevu verildi. Sonuçlar aşağıda, yardımcı olursanız sevinirim. Mitral kapak yapısı: N A-Velosite: 0,88/0,64=1,37 Solatrium: 3,2 Aort Kapak Yapısı: N A-Velosite:2,2 Kapak Alanı:1,2 m/s Aort Kökü: 3,1 Pulmoner Arter Kapak Yapısı: N Pulmoner Velosite/Gradient: 1,0 m/s Trikuspit Kapak Yapısı: N Sol Ventrikül Diyastolik Çap: 4,9 Sistolik Çap: 3,2 Enjeksiyon Fraksiyonu: %63 Diyastolik IVS Kalınlığı: 1,2 Diyastolik LVPW Kalınlığı: 1,2 Perikard: N Normokinetik:1.

  • Bacağımdaki Sancılar İçin Ne Yapmalıyım?

    57 yaşındayım. Sağ bacağımda kalça batması, sinir çekmesi ve şiddetli sancılarım var. Çekme sebebiyle sabahları bir süre yürümekte güçlük çekiyorum. Beyin doktoruna göründüm, MR raporum aşağıdadır. Hastalığım hakkında ve tedavisi hakkında bilgi verirseniz minnetkar kalırım, teşekkürler. L4-5 vertebra end plateler dejeneredir. Disk sinyal intensitesi ve yüksekliği azalmıştır. Diskinde diffuz bulging ve sag paramedian protrüzyon izlendi. Dural kese sağda belirgin basılıdır. Nöral foramenler sağda belirgin daralmıştır. L5-S1 diskinde diffuz bulging ve sol paramedian protrüzyon izlendi. Dural kese solda belirgin basılıdır. Nöral foramenler daralmıştır.

  • Sinirlerim Çok Bozuk. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhabalar. Ben son 2 aydır yoğun olmak üzere, 5 senedir baygınlık geçiriyorum. Mide bulantısı, el uyuşması, kalp çarpıntısı ve ter boşalması ile baygınlık geçiriyorum. Yani görüntü ve ses kaybı oluyor. Nöroloji doktoruna muayene oldum, beyin dalgalarımda düzensizlik olduğunu ama çok az olduğunu yani bayıltmayacağını söyledi. MR’da da bir problem çıkmadı. Kan tahlilinde sadece biraz kansızlık çıktı. Kalp doktoruna yönlendirdi. Eko ve Ekg çekildi, kalp problemim olmadığını, ritim bozukluğu olabileceğini söyledi. Çok sinirli olduğumu ve psikiyatra gitmemi de tavsiye etti. Boyun fıtığım var, arada sırtımdan sanki bir şeyler kopuyormuş gibi hissediyorum. Sinirli olduğumun ben de farkındayım, en ufacık şeyde elim ayağım titriyor, duvarları yumruklamak, birilerine zarar vermek istiyorum ama kendimi tutmak zorunda kalıyorum, kasıyorum kendimi, dişlerimi sıkıyorum ya da ağlıyorum. Ne yapmalıyım?

  • Romatoloji Bölümü İçin Nasıl Randevu Alırız?

    Romatoloji bölümü için randevu almaya çalışıyoruz ancak sitenizde böyle bir bölüm olduğuna emin değiliz. Lütfen bize bu konuda yardımcı olmanızı rica ederiz.

  • Dışkıdan Önce Balgamsı Sıvı Gelmesi Normal midir?

    Merhabalar hocam, son 1 senedir midemde yanma vardı. Bununla ilgili 3 ay önce genel cerrah bir operatör doktora muayene oldum. Klinik tanısı reflü idi. Endoskopi sonucunda küçük bir iltihap olduğu, bunun yanında Antral Gastrit tanısı konuldu. Endoskopi sırasında yine alınan sıvının biyopsisinde Kronik Gastrit sonucu çıktı. Nexium 40 mg kullanıyorum her sabah. Asıl soruma gelince; dışkı gelmeden önce balgamsı bir sıvı geliyor. Bazense köpüğümsü gibi beyaz renkli bir sıvı geliyor. Bu durum normal midir? Değilse; bununla ilgili yapmamı önereceğiniz birşey var mı? Teşekkür ederim.

  • Kontroller Ne Şekilde Yapılır?

    Selam, hemiplejide klinik tetkikleri ne şekilde yapılır? Beyin kanamasından dolayı sağ kol ve bacakta sadece güçsüzlük var. Kontrolleri ne şekille yapılır?

  • Kızım Neden Parmak Ucuna Basarak Yürüyor?

    Merhaba, kızım sağ ayağını parmak ucuna basarak koşuyor, genellikle bunu koşarken yapıyor. Ortopediye götürdüm, birşey çıkmadı. Kalça, beyin EMG, kan testi yaptırdım, birşey çıkmadı. 4-5 hastaneye götürdüm, hepsi aynı söyledi, hiç birşeyi yok. Hala aynı yürüyor. Ne yapabilirim? Teşekkür ederim.

  • Deri Gevşemesi ve Sarkması Nasıl Düzelir?

    Merhaba, ben 1973 doğumlu, 2 çocuk annesiyim. 1998 ve 2003 yıllarında sezeryan yöntemiyle doğum yaptım. 2. doğumumda da aynı kesi üzerinden yapılmasını istedim ve öyle oldu. 1,66 boy ve 58 kiloyum. Hamileliklerimde aşırı kilo artışım olmadı. Yaklaşık 13-15 kilo civarı bir artış oldu. Sonrasında da gerek sporla olsun, gerek kendiliğinden o kilolar gitti. Fakat sezeryan bölgemde fazla olmamakla birlikte beni rahatsız eden bir deri gevşemesi ve sarkması oluştu. Bunun küçük bir operasyonla halledilebileceğini düşünüyorum. Bu konuda yardımlarınızı, fikirlerinizi bekliyorum. En kısa zamanda görüp, durum değerlendirmesi ve tedavi için randevu verebilirseniz çok mutlu olacağım. Sevgiler.

  • Beyninin Çoğu Yanmış Olan Yakınımın Düzelme Şansı Var mı?

    Sayın Hocam; elektrik çarpması sonucu yakınım olan kişinin beyni 3/1 oranında yanmıştır. Beyin oksijensiz kaldığından dolayı şu anda şuuru yerinde değildir. Fakat hasta olan yakınımın bütün vücudu hareket etmekte bazen kendini kötü şekilde kasmaktadır. Bu yakınımın düzelme şansı var mıdır, ya da böyle hastalarınız var ise ne şekilde ve ne zaman düzelme olmuştur? Konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar.

  • Işın Tedavisi Kistin Büyümesini Tetikler mi?

    Değerli hocam, kızım 21 yaşında. 3 sene önce beyin MR’ında belirlenen küçük bir kistin tespitinden sonra, 6 aylık arayla yapılan kontrolde kistin büyümediği, zararsız olduğu söylendi ve yılda bir kez kontrol edilmesi söylendi. Sedef hastalığında kullanılan ışın tedavileri yan etki olarak bu kistin büyümesini tetikler mi? Işın tedavisinin yan etkileri var mı? İlaçla etkili bir tedavi var mı, yoksa bu ışın tedavisini yaptıralım mı? Teşekkür ederim, saygılarımla.

  • Beyin Anjiyosu İçin Nereye Başvurmalıyım?

    90 yaşındaki babam ağır beyin kanaması geçiriyor ve kanama halen durdurulamadı. Beyin anjiyosu için nereye başvurmalıyım?

  • Parkinson Hastasıyım. Akıl Sağlığım İçin Neler Önerirsiniz?

    Mayıs 2003 yılında hastalığıma Parkinson tanısı kondu. Bugüne kadar hayatımı kimseye muhtaç olmadan idame ettirdim. Kullandığım ilaçlar; Madopar 125 mg, Madopar Hsb 125mg, Comtan 200 mg, Azilet 1mg, Reguip Xl 8 mg. Şu an ilaç alma zamanıma 30 dakika kala ilaç tesirini yitiriyor, hastalığın kapalı sürecine giriyorum. İlacı aldıktan yarım saat sonra ilaç etkisini gösteriyor ve normale dönüyorum. Parkinsonu bir şekilde kontrol altında kısmen de olsa tutuyoruz. Fakat ilaçların yan etkisinden dolayı gece uykusuzluk ve can sıkıntısından çok şikayetçiyim. Bilhassa yastığa başımı koyduğum an sıkıntı ve sıkıntı anında belimde sıcaklık hissediyorum ve ne kadar mücadele ediyorsam da kendimi gevşetemiyorum ve kalkmak zorunda kalıyorum, gezerek biraz rahatlıyorum. Bu aşamaya hep deneme yanılma ilaç kullanarak geldik. Ancak ilaçların da faydası olmayacak durumuna geleceğe benziyor. Bu hastalıkla çalışan bir kurum var mı? Beyin pili ameliyatı şimdilik bana uygun değil diyor doktorum. Parkinson hastalarının Alzheimere yakalanma oranı yüksek. Bu konuda nasıl mücadele edebilirim? 2008 yılında doktorum bana zihinle ilgili bir test uyguladı ve beni psikiyatri bölümüne yönlendirdi, orada daha kapsamlı bir teste tabi tuttular ve sonucunu bir zarfla doktoruma vermemi söyledi. Doktorum okudu ve yüz ifadesi hoşuma gitmedi, sordum, bu konuyu daha sonra konuşalım dedi ve daha sonraki günlerde sorduğumda, bu konu bana kalsın dedi ve söylemedi. İlerleyen günlerimde akıl sağlığımın yerinde olması için yapabileceğim bir şey var mı? Saygılarımla, sizlere ve tüm insanlığa sağlıklı günler dilerim.

  • Sevkli Gelsem Ödediğim Masrafı Geri Alabilir miyim?

    Merhaba doktor bey, ben 36 yaşındayım ve kamu kuruluşunda kadrolu memur olarak çalışıyorum. 2 adet yirmilik dişim var. Birisi gömülü ve ikisinin de çekilmesi gerekmekte. Çene cerrahı olmanız sebebiyle sizin kliniğinizi tercih etmek istiyorum. Bu 2 dişin çekimi ve diş temizleme ve de beyazlatma işleminin maliyeti ne kadardır? Bir de size sevkli gelme ya da yaptığım masrafı (ya da bir kısmını) fatura ederek kurumumdan geri alma imkanı var mıdır? Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

  • Kızım Parmak Uçlarında Yürüyor. Nereye Başvurmalıyız?

    İyi günler hocam, 4 yaşında bir kızım var, sürekli parmak ucunda yürüyor. Ortopedi kliniğine götürdük, kas incelmesinden şüphelendiler ama yapılan tetkiklerde böyle bir sorunun olmadığı anlaşıldı ve bana beyin sinirleri uyarmıyor sorun bu yüzdendir dediler. Ne yapmalıyım, nereye başvurmalıyım?

  • Bağırsak Yapışıklığı Tekrarlar mı?

    Merhaba, benim eşim 1,5 ay önce dış gebelikten ameliyat oldu ve sağ tüpü alındı. Kısa sürede iyileşmesine rağmen geçen gün şiddetli ağrı ve kramp şikayeti ile tekrar doktora gittik. Bir sürü tahlil ve ultrason yapıldı ama hiç bir şey çıkmadı. Doktor tekrar açmamız gerek dedi ve genel cerrah ile birlikte tekrar ameliyat ettiler ve içerdeki alınan tüp bağırsağa kaynama yapmış ve ayırmışlar. Bağırsağa 3 dikiş atıldı. Bunun yanında iki bağırsak ta birbirine yapışıkmış, sorun teşkil etmediği için dokunmamış. Doktor sürekli yürümesini istedi. Hocam sürekli endişeliyiz, tekrar yapışma olur mu? Bu sorunun tedavisi var mıdır? Ne yapmalıyız? Yardımlarınızı bekliyoruz. İyi günler.

  • Eşimin Bağırsağında Tekrar Yapışma Olur mu?

    Merhaba, benim eşim 1,5 ay önce dış gebelikten ameliyat oldu ve sağ tüpü alındı. Kısa sürede iyileşmesine rağmen geçen gün şiddetli ağrı ve kramp şikayeti ile tekrar doktora gittik. Bir sürü tahlil ve ultrason yapıldı ama hiç bir şey çıkmadı. Doktor tekrar açmamız gerek dedi ve genel cerrah ile birlikte tekrar ameliyat ettiler ve içerdeki alınan tüp bağırsağa kaynama yapmış ve ayırmışlar. Bağırsağa 3 dikiş atıldı. Bunun yanında iki bağırsak ta birbirine yapışıkmış, sorun teşkil etmediği için dokunmamış. Doktor sürekli yürümesini istedi. Hocam sürekli endişeliyiz, tekrar yapışma olur mu? Bu sorunun tedavisi var mıdır? Ne yapmlıyız? Yardımlarınızı bekliyoruz. İyi günler.

  • Beyin Duvarında Kalınlaşma Ne Demektir?

    Hayırlı günler, başarılar dileği ile. Başım ağrıyordu, hastaneye gittim ve MR çekildim. Bana beyin duvarında kalınlaşma var denildi. Acaba bu ne demek ve tedavisi nedir? Alakanız için teşekkür ederim. Saygılarımla.

  • Anneme Nasıl Bir Tedavi Uygulanmasını Önerirsiniz?

    66 yaşındaki annemde çift taraflı bel fıtığı var. MR ve yapılan muayene sonucuna göre ameliyat dediler. Sağ ayağı tutmuyor, ayağı boşa gidiyor, hissizlik ve çok ağrısı var. 1 haftadır bu şekilde. Beyin damarında tıkanması olduğu için Comodin adlı ilacı kullanıyor. Bu ilaç yüzünden anneme ameliyat ya da iğneyle tedavi yapılamıyor. İlacı kesersek inme riski varmış. Şu an annem yoğun ağrılar içinde ve hastalığına çare bulamıyoruz. Kendisinin uyku apnesi, iskemik kalp hastalığı, astımı, yüksek tansiyonu var. Bu hastalıklarından dolayı da anesteziyle uyutularak ameliyat olması riskli. Başka bir doktor, beline vida takarak ameliyat edeceğini söyledi. Başka bir hoca ise, vidalamanın riskli olduğunu söyledi. Annem günden güne daha da kötüleşiyor. Anneme nasıl bir tedavi uygulayabiliriz? Yardımcı olursanız sevinirim.

  • Eşimde Hafıza Kaybı Var. Bu Süreçte Neler Yapabiliriz?

    Eşim 44 yaşında, kalp krizi geçirdi. Buna bağlı olarak beyin oksijensiz kaldı. Bu süre bilinmiyor ama eşim 4 gün sonunda uyandı ve şu anda herşey normal, ancak geçiçi hafıza kaybı yaşıyor. Bununla ilgili doktorlar damar açıcı ilaç verdiler. Bu iyileşme süreci ne kadar sürer, bunu hızlandıracak ilaç, tedavi var mıdır?

  • Tekrar Oluşan Bel Fıtığım İçin Ne Önerirsiniz?

    Merhaba, 6 ay önce bel fıtığı ameliyatı oldum. Aynı yerde bir fıtık daha var. Ancak bende sadece yürürken kalçamda ağrı var, yatınca dinlenince geçiyor. Muayene olduğmda doktor bana, buraya bu fıtıkla nasıl geldin dedi. Gittiğim 5-6 beyin cerrahı tarafından ameliyat olması gerektiği söylendi. Bir tanesi de implant takılması gerekir dedi. Siz ne önerirsiniz?

  • Annemin Ameliyat Olması Gerekiyor mu?

    Hocam hayırlı günler. Annem beyin anevrizması şüphesiyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Yapılan anjiyo ile anevrizma kesin deniliyor. Bazı doktorlar ameliyat olsun, bazısı çok ta gerek yok diyorlar. Biz de tereddütte kaldık. Sizin fikrinizi de almak istiyorum. Anjiyo rapor sonucunu gönderiyorum. Şimdiden teşekkürler. Anjiyo Rapor Sonucu: Sağda anterior serebral arter A1 segmenti ince ve hipoplastik karekterdedir. ACoA'de soldan doluş gösteren öne, yukarıya ve mediale oryante en büyük boyutlari 9x7 mm olan lobule konturlu, geniş boyunlu anevrizma mevcuttur.

  • Yaşadığım Sıkıntıların Sebebi Ne Olabilir?

    Polis Meslek Yüksek Okulu 1. Sınıf öğrencisiyim. Beden eğitimi koşularında belirli bir seviyede yorulduktan sonra, koşu anında nefesim tamamen tıkanıyor. 70-80 saniye bir nefes tıkanıklığı yaşarken dizlerimin üstüne çöküyor ve korkunç bir ses çıkararak nefes almaya çalışıyorum. Çevremdeki insanların bu durum karşısında o anda hayatımdan endişe ettiklerini ve hiç birşey yapamadıklarını gördüm. Ayrıca, hafif eğimli yokuşlara tırmanma anında bedenimde oluşan hızlı yorulma, kalp çarpıntısı ve buna bağlı nefes nefese kalma durumu, dinlenme isteği oluyor. Yüksek heyecan halinde kalbim yüksek ritimde atıyor ve muhtemelen buna bağlı olarak nefesim kesiliyor. Tüm koşularda gırtlağımda yumurta büyüklüğünde bir balgam topu hissi ve ağzımın içerisinde beyaz renkli yoğun kıvamlı yapışkan tükürük oluyor. 2 saatten fazla ders çalışma veya bilgisayar başında kalma hallerinde aşırı baş ağrısı ve beynimin yorulması durumu yaşıyorum. Beyin MR’ında sadece Sinüzit hastalığına rastlanmıştır. Polis okuluna başlamadan önce, fiziksel aktiviteden uzak, aşırı beyinsel aktivite ve monoton bir hayat yaşamaktaydım. Yaşadığım sıkıntıların sebebi ne olabilir?

  • Yorulduğumda Nefesimin Tıkanması İçin Ne Yapmalıyım?

    Polis Meslek Yüksek Okulu 1. Sınıf öğrencisiyim. Beden eğitimi koşularında belirli bir seviyede yorulduktan sonra, koşu anında nefesim tamamen tıkanıyor. 70-80 saniye bir nefes tıkanıklığı yaşarken dizlerimin üstüne çöküyor ve korkunç bir ses çıkararak nefes almaya çalışıyorum. Çevremdeki insanların bu durum karşısında o anda hayatımdan endişe ettiklerini ve hiç birşey yapamadıklarını gördüm. Ayrıca, hafif eğimli yokuşlara tırmanma anında bedenimde oluşan hızlı yorulma, kalp çarpıntısı ve buna bağlı nefes nefese kalma durumu, dinlenme isteği oluyor. Yüksek heyecan halinde kalbim yüksek ritimde atıyor ve muhtemelen buna bağlı olarak nefesim kesiliyor. Tüm koşularda gırtlağımda yumurta büyüklüğünde bir balgam topu hissi ve ağzımın içerisinde beyaz renkli yoğun kıvamlı yapışkan tükürük oluyor. 2 saatten fazla ders çalışma veya bilgisayar başında kalma hallerinde aşırı baş ağrısı ve beynimin yorulması durumu yaşıyorum. Beyin MR’ında sadece Sinüzit hastalığına rastlanmıştır. Polis okuluna başlamadan önce, fiziksel aktiviteden uzak, aşırı beyinsel aktivite ve monoton bir hayat yaşamaktaydım. Yaşadığım sıkıntıların sebebi ne olabilir?

  • Eşimin Boynu Tutuldu ve Oynatamıyor. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    İyi günler. Ben eşim adına soru sormak istiyorum. Yaklaşık 1,5 aydır eşimin boynu tutulmuş durumda. Hiçbir şekilde oynatamıyor başını, acı çekiyor. Bu durum için nörolojiye gitti, MR çekildi, sonuçta hiç birşey çıkmadı. Kan tahlili sonuçlarında da herşey normal, farklı olarak sadece eritrosit sedimentasyon hızı 22-15 çıktı. Dahiliye gördü, birşey diyemedi. Şimdi eşimi hematolojiye yönlendirdiler, fakat randevu alamıyoruz. Şimdi ne yapabiliriz? Hiçbir ilaç fayda vermiyor. Hematoloji yerine başka hangi doktora gidebiliriz? İlginiz için şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılar.

  • Bayılmalarım Normal mi?

    Hocam ben beyin hastasıyım. 5 ekimde ameliyat geçirdim. 31 ocakta ufak bir bayılma oldu. Bu normal mi? Bu arada teşhisim, düşük evreli glial tümör. Cevap bekliyorum, saygılar.

  • Boyun Fıtığından Şupheleniyorum, Nereye Başvurmalıyım?

    Merhaba, boyun fıtığından şüphe ediyoruz. Kol ve sağ kol altı göğüs kısmına vuran ağrılar var. Bunun için fizik tedaviye mi beyin cerrahiye mi gitmeliyim? Ayrıca ilgi hastanesinde MR var mı?

  • Eşimin Parmaklarında Uyuşma ve Kasılmalar Oluyor. Neler Önerirsiniz?

    Öncelikle iyi çalışmalar diliyorum. Eşimin sol kol dirsek bölgesinde sinir sıkışması oluştuğundan 2 yıl önce beyin cerrahi bölümünde ameliyatı yapıldı, sinirin çok fazla inceldiği tespit edildi. İlk zamanlarda iyiydi fakat yeniden nüks etti ve şu an parmaklarda kasılmalar ve uyuşmalar mevcut. Bu konuda yapılabilecek en uygun tedaviyi ve nerede nasıl yaptırabileceğimiz hakkında yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

  • Bebek Sorunumuz İçin Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Hocam merhaba, bizim bebek sorunumuz var. Bulunduğumuz ilde tüp bebek merkezine gittik, iğneyle ve parça alma yöntemiyle canlı hücre bulmaya çalıştılar ama hücrelerin çok küçük olduğunu söylediler. Eğer bir yardımınız olursa, sizinle görüşmek isterim. Bütün tahliller elimizde mevcut.

  • Beyin Hücrelerinin Yenilenmesi Mümkün Değil mi?

    Sayın hocam, benim bir sıkıntım yok fakat kuzenimin 30 Ağustos 2010 yılında yüksek gerilim çarpması sonucu beyninin 3/1 yanmış durumda. 45 gün hastanede yattı. Şimdi evde kalıyor. 5 aylık bir süre zarfında beyin tomografisi çekildi, doktora gösterdiğimizde herhangi bir gelişme olmadığını söylüyor. Benim anlamadığım ve zoruma giden, birşey yapamamam. Bunun bir çaresi yok mu, ya da bu beyin hücreleri neden yenilenmiyor, sıkıntı nedir, ne yapmalıyız? Konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar.

  • MR Raporlarının Sonuçları Nedir?

    Merhaba. 1-Mr raporu. Tetkik adı Kranial: SE T1 aksiyal-sagittal, FSE T2 koronal, FLAIR aksiyal görüntülerin değerlendirilmesinde; Serebellum ve beyin sapına ait sinyal dağılımı homojendir. Bazal ganglionlar ve kapsüler yapılarda patoloji saptanmamıştır. IV. ventrikül boyut ve konfigurasyonu ile III. ve yan ventriküler genişlikler yaş ile uyumludur. Hemisferik kortikal sulkusların genişlik ve derinlikleri, gri ve beyaz cevher intensitesi ve kalınlığı normaldir. Hipokampüs, parahipokampal alanların sinyal intensitesi normaldir. Bilateral bulbus oküli ve retrobulber alan normaldir. Sella, parasellar yapılar, suprasellar sistern doğal görünümdedir. Majör arteryel yapılar ve dural sinüsler patenttir. Kranioservikal bileşke normal görünümdedir. 2-Mr raporu. Tetkik adı Servikal Vertebra: FSE T1 ve T2 sagittal, GRE T2 aksital görüntülerin değerlendirilmesinde; Vertebra korpus yükseklikleri tabiidir. Kemik iliğine ait sinyal dağılımı homojendir. Servikal lordoz korunmuştur. Aşikar disk herniasyonu saptanmadı. Spinal korda bası bulgusu veya kordda myelopatik sinyal değişikliği saptanmamıştır. Paravertebral alanlar normal olarak değerlendirilmiştir. Kesitlere dahil beyin sapı ve serebellum homojendir. Sonuç nedir doktor bey? İyi günler.

  • MR Sonuçlarında Problem Var mı?

    Merhaba. 1-Mr raporu. Tetkik adı Kranial: SE T1 aksiyal-sagittal, FSE T2 koronal, FLAIR aksiyal görüntülerin değerlendirilmesinde; Serebellum ve beyin sapına ait sinyal dağılımı homojendir. Bazal ganglionlar ve kapsüler yapılarda patoloji saptanmamıştır. IV. ventrikül boyut ve konfigurasyonu ile III. ve yan ventriküler genişlikler yaş ile uyumludur. Hemisferik kortikal sulkusların genişlik ve derinlikleri, gri ve beyaz cevher intensitesi ve kalınlığı normaldir. Hipokampüs, parahipokampal alanların sinyal intensitesi normaldir. Bilateral bulbus oküli ve retrobulber alan normaldir. Sella, parasellar yapılar, suprasellar sistern doğal görünümdedir. Majör arteryel yapılar ve dural sinüsler patenttir. Kranioservikal bileşke normal görünümdedir. 2-Mr raporu. Tetkik adı Servikal Vertebra: FSE T1 ve T2 sagittal, GRE T2 aksital görüntülerin değerlendirilmesinde; Vertebra korpus yükseklikleri tabiidir. Kemik iliğine ait sinyal dağılımı homojendir. Servikal lordoz korunmuştur. Aşikar disk herniasyonu saptanmadı. Spinal korda bası bulgusu veya kordda myelopatik sinyal değişikliği saptanmamıştır. Paravertebral alanlar normal olarak değerlendirilmiştir. Kesitlere dahil beyin sapı ve serebellum homojendir. Sonuç nedir doktor bey? İyi günler.

  • Polikistik Over Sendromu Hastasıyım. Çocuk Sahibi Olmak İçin Ne Yapmalıyım?

    Selam, 21 yaşındayım, 2,5 yıllık evliyim ve polikistik over sendromu teşhisi kondu. Adetlerim düzensiz, söktürücü veya Diane 35 kullandığım zaman geliyor, kullanmazsam gelmiyor. 31.12.2010 tarihinde yaptırmış olduğum hormon tahlili sonucum şöyle; TSH: 2,2 LH: 22,46 FSH: 7,18 Prolaktin: 19,2 Estradiol: 99,06 çıktı. Kilo alma ve kıllanma yok fakat saçlarım çok çabuk yağlanıyor ve çok fazla dökülüyor. Yüzümde akne ve sivilce oluyor ve artık bebek istiyoruz. Ne yapmam lazım? Nereye gitmem lazım?

  • Beyin Damarlarındaki Tıkanıklıktan Dolayı Olan Felç, Fizik Tedavi ile Düzelir mi?

    Merhaba, babam beyin damarlarında tıkanıklık nedeniyle sol tarafından felç geçirdi. Bandırma devlet hastanesinde tedavi gördü ve oradaki doktorlar İstanbul’da fizik tedavisi olmasını tavsiye ettiler. Bu durumda babam kaç seans fizik tedavi almalıdır?

  • Ankilozan Spondilit Hastasıyım. Nasıl Tedavi Olabilirim?

    Merhaba hocam, ben 1994 yılında eklemlerde şişlik ve ateş sebebi ile askerde eklem romatizmasına yakalandım. Askeri hastanelerde 92 gün yatmama rağmen hiç bir düzelme olmadı, aksine daha da kötü oldum. 1995 yılında tedavi oldum ve düzeldim, daha doğrusu öyle sandım. Kendimi iyi hissedince, uzun süre doktora gitmedim. 2002 yılında tekrar doktora gittiğimde, benim ankilozan spondilit olduğumu söyledi. Ensede eğrilik ve kalçada açılma olduğunu söyledi. Salazpryn ve Endol kullanımına başladım uzun süredir. Daha sonra hiç bir doktora tedavi olamadım. Yaklaşık 1,5 yıldır yine doktora gidiyorum. Bana 2011 Nisan ayına randevu verdiler. Şu anda kendimi hiç iyi hissetmiyorum, özellikle sağ kalçamda büyük sorun var, acı çekiyorum. Bana tavsiyeniz ve öneriniz nedir hocam? Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

  • Oğlumun Üst Köpek Dişinde Eğrilik Var. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, oğlum 13 yaşında ve üst köpek dişinde hafif bir eğrilik var. Film çektirdim, ortodonti görüp tel takılması gerekebileceğini söyledi. Sizden nasıl randevu alabilirim? Okul nedeni ile karne tatilinde olmasını istiyorum. Teşekkürler.

  • Konuşma Bozukluğumun Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar, bundan 20 gün önce çok kötü baş ağrısı çekiyordum. Bir kaç gün devam etti, daha sonra geçti ama arkasından konuşma bozukluğu oldu. Beyin MR’ı çektirdim ama birşey çıkmadı. Burnumda ve genizimde, hava sütunlarını ileri derecede kaplayan lezyon saptandı. Ameliyat oldum fakat halen daha konuşamıyorum. Doktorlar psikolojik olduğunu söylüyor ama başka birşey olduğunu düşünüyorum. Beynimin içi boşalıyor konuşmaya çalışırken, insanlara tahammül edemiyorum. Acaba başka bir beyin rahatsızlığı mı? Lütfen cevaplayın, ne yapacağımı bilmiyorum.

  • Beyin Kanaması Geçireceğim Diye Korkuyorum. Ne Yapabilirim?

    Mutfakta çalışırken yemek buharı başımı yaktı, başımın ortası ateş gibi yanıyordu, yanaklarım kıpkırmızı olmuştu, kafama soğuk su vurunca başımdan dumanlar çıkıyordu. Sonra ateş düşürücü aldım, biraz geçti. Ertesi gün boynumda ağrı, başımın ortasında ağırlık hissi ve yanma oluyordu, sanki beynim sıkışıyor gibi etkiler oluyordu. Beyin sinir damarlarım ağrıyor, kaç gündür geçmedi. Işığa doğru bakınca sinir damarın oynadığını görüyorum ve burnumdan değişik bir koku algılıyorum. Beyin kanaması geçireceğim diye korkuyorum. Doktora gittim, MR çektirdim, birşey çıkmadı ama hala şikayetlerim devam ediyor. Ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim, iyi günler.

  • Dizimdeki ve Ayağımdaki Ağrılar İçin Ne Yapmalıyım?

    Öncelikle selamlar saygılar hocam. Ben 4 ay önce sağ ayak ön çapraz bağ ameliyatı oldum. Sağ ayağım hemen hemen düzeldi, fakat şu an sol dizim ağrımaya başladı. Sadece yürürken ağrı var, ayağımı tam uzattığımda dizimin arkası ve yan tarafta ağrı oluyor. Doktora gittim, MR çektir dedi. 2 ay sonraya randevu verdiler. Ben ağrılar içindeyim. Ne önerirsiniz?

  • Kuyruk Sokumundaki Kist İçin Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Merhaba, eniştem 1 yıldır bel ağrısı çekiyordu. En son radyoloji uzmanı, kuyruk sokumunda kist olduğunu gördü. Bir fizik merkezindeki profesör ameliyat olması gerektiğini söyledi. Bu ameliyat sonrasında boşluğun omurilik sıvısıyla dolabileceğini, derinin zor kapanacağını ve diğer riskleri anlattı. Ameliyatı ortopedi cerrahının yapabileceğini söyledi. Beyin cerrahına da görünmesi gerekir mi? Nasıl bir yol izlemeliyiz?

  • Görme Alanı Daralması Tedavi Edilir mi?

    Ben annemle ilgili soru sormak istiyorum. Annemin görme alanında daralma var. 19 yaşında beyin kanaması geçirmiş. 2 yıl önce de epilepsi hastalığına yakalandı. Kendisi 1961 doğumlu. Sol gözünde %50 oranında görme alanı daralması var. Tedavi şansımızın olup olmadığını öğrenmek istiyoruz. İlgilenirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

  • Alerjisi Olan Çocuğumu Hangi Bölüme Götürmeliyim?

    Alerjik olan çocuğum için randevu almak istiyorum fakat hangi birimi tuşlamam gerektiğini bilmiyorum. Cildiye mi, yoksa çocuk doktorunu mu seçmem gerekiyor?

  • Oğlumda Epilepsi İle Uyumlu Bulgular Var. İlaca Başlamalı mıyız?

    Oğlumuz 2,5 yaşında ve 12 kg ağırlığında, gelişiminde hiç bir problem yok. 8 aralıkta, oğlum uykuya daldıktan hemen sonra sol kolunda bir kasılma oldu ve ağzından salya geldi. Acilen sağlık ocağına götürdük. Yolda iken çenesi kilitlendi, bu yaklaşık 10 dk. sürdü. Sağlık ocağında diazem verilince ağlayarak çocuk kendine geldi. Hastanede kan-idrar tahlili ve beyin MR yapıldı, hepsi temiz çıktı. O günden bugüne birşey yok. 18 aralıkta yapılan (uykulu iken) EEG'de Anormallik başlığı altında, Trase süresince sağ sentrotemporalde 8-10 kez 1-2 hz frekansında diken yavaş dalga kompleks deşarjları izlenmiştir, yazıyordu. Özet sonuç kısmında ise; Bu EEG serebral bioelektrik aktivitenin sağ sentrotemporal bölgeden köken alan orta derecede aktif fokal başlangıçlı epilepsi ile uyumlu bulgularını göstermektedir, şeklinde yazmaktadır. İlk nöbet haricinde nöbet olmamıştır. İlaca başlamalı mıyız, başka ne yapabiliriz?

  • Tek Taraflı Baş Ağrısı Sebebiyle Çekilen MR Sonucuna Göre Ne Yapmalıyım?

    Tek taraflı baş ağrısı sebebiyle çekilen MR sonucunda; Beyin sapı ve serebelluma ait intensite homojendir. 4. ventrikül orta hattadır. 3. ve her iki lateral ventrikül yaşla uyumlu genişliktedir. Her iki sentrum semiovalde, subkortikal beyaz cevher alanında birkaç adet T2 AG ve Flair görüntülerde hiperintens görünümünde milimetrik boyutlu hiperintens görünümde nodüler sinyal intensitesi kaydedilmiştir. Hemisferik kortikal sulkuslar yaş ile uyumlu derinlik ve genişliktedir. Her iki maksiller sinüste mukus retansiyon kisti ile uyumlu enflamatuar sinyal değişikliği saptanmıştır. Bu sonuca göre ne gibi bir rahatsızlık söz konusudur? (Yaş: 51)

  • 4 Yaşındaki Oğlumun Davranışlarının Sebebi Nedir?

    4 yaşında bir oğlum var. Sosyal fobisi var, bunu nasıl aşabilirim? Özel bir kreşe gönderdim. 2 ay kadar devam etti ama istekli değildi, sonra hiç gitmek istemedi. Evdeki hal ve hareketleri çok değişti, herkese bağırıyor, uyku düzeni hiç yok. Okula başladıktan sonra böyle olunca da okuldan alma gereksinimi hissettik ve aldık. Şimdi de dışarı hiç çıkmak istemiyor, annem babam yanımda olsun, kimseyi görmek istemiyorum diye tepkileri mevcut. Bu durumda ne yapmalıyım?

  • Annemde Erken Bunama Var ve Sürekli Uyku Halinde. Ne Yapmalıyız?

    Merhaba, annem 63 yaşında, erken bunama ve şeker hastası. 10 yıldır konuşmuyor. MR sonucu; beyin küçülmesinden dolayı sıvı oluşmuş. Doktor, şant ameliyatından bahsetti. Annem, sürekli uyku halinde. Bu konuyla ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

  • Boğazımda Bağırsak Solucanı Hissediyorum. Ne Yapmalıyım?

    Lütfen yardımcı olun. Boğazımda bağırsak solucanı hissediyorum, parmak kalınlığında sanırım. Ayrıca anüsümde kaşıntı var. Boğazıma gelen solucan neredeyse ağzımdan çıkacak. Ne yapmalıyım? Hastaneye gideceğim, fakat üniversite öğrencisiyim ve bir türlü randevu alamıyorum. Böyle birşey olabilir mi gerçekten? Lütfen yardımcı olun. Bu solucan boğazımı tıkayınca yemek yiyemiyorum, uyku girmiyor gözüme.

  • Bel Fıtığı İçin Mikrocerrahi Yöntemi Uygulanıyor mu?

    4 yıldır bel fıtığı teşhisi konmuş bir hastayım. Beyin cerrahi uzmanı ameliyat önerdi. Hastanenizde mikrocerrahi distektomi operasyonu yapılıyor mu? Mikrocerrahi distektomi operasyonu yapılıyorsa muhtemelen ne kadar süre sonraya randevu veriliyor?

  • Beyin ve Boyun MR Sonuçlarım Ne Anlama Geliyor?

    Beyin MR sonucu; sol frontal lob beyaz cevher içinde iki adet milimetrik boyutta flair ve T2A serilerde nonspesifik hiperintens görünümler mevcuttur. Boyun MR ise; servikal lordoz hafif artmıştır, tüm intervertebral disklerde dejenerasyona sekonder T2A serilerde sinyal kaybı izlenmektedir, vertebra korpus köşelerinde dejenaratif minimal osteafitlere bağlı sivrileşmeler mevcuttur, T2 vertebra korpusunda hemanjiam vardır. Hocam bunlar ne anlama gelmektedir? Şikayetlerim merdiven çıkarken başta zonklama.

  • MR Sonuçlarıma Göre Durumum Nedir?

    Beyin MR sonucu; sol frontal lob beyaz cevher içinde iki adet milimetrik boyutta flair ve T2A serilerde nonspesifik hiperintens görünümler mevcuttur. Boyun MR ise; servikal lordoz hafif artmıştır, tüm intervertebral disklerde dejenerasyona sekonder T2A serilerde sinyal kaybı izlenmektedir, vertebra korpus köşelerinde dejenaratif minimal osteafitlere bağlı sivrileşmeler mevcuttur, T2 vertebra korpusunda hemanjiam vardır. Hocam bunlar ne anlama gelmektedir? Şikayetlerim merdiven çıkarken başta zonklama.

  • Babam Felç Geçirdi. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Merhaba, babam 2002 yılında felç geçirdi, fakat yatalak değil. Beyin damarlarından 1 tanesi tıkanmış. 1 hafta önce yine rahatsızlandı, beyne pıhtı gidiyormuş. Şu an hastanede yatıyor, fakat 1 gün konuşuyor, yürüyor diğer gün yürümüyor, konuşmuyor. Bize önerebileceğiniz hastane ve doktor varsa götürmek istiyoruz. Teşekkürler.

  • 20'lik Dişler İçin Cerrahi Operasyonu Nerede Yaptırabiliriz?

    Eşimin 20'lik dişlerine cerrahi bir operasyon gerekiyormuş. Bartın, Zonguldak, Karabük yakınlarında bu operasyonu yapabilecek doktor ya da uzman cerrah var mıdır? Teşekkürler.

  • Yüz Felci Geçici Bir Durum mudur?

    Merhaba Oğuz Bey, babam 70 yaşında ve yaklaşık 3 gün önce yüz felci geçirdi. B12 vitamin verildi, beyin tomogrofisi çekildi, bir şey çıkmadı. Kremle masaj yapılıyor. Sizce bu durum geçici mi? Bize net bir şey söylemediler. Hareket ediyor, geziyor.ama yüzü ne zamana kadar böyle devam eder? Böyle kalma ihtimali var mı?

  • Başımın Solunda Damar Şişip İniyor. Ne Yapmalıyım?

    İyi günler, bundan 1 hafta önce merdiven çıktığımda ya da soluk soluğa nefes aldığımda başımın sol üst iç tarafında damar şişip iniyor gibi oluyordu. Oraya yoğunlaştığımda daha iyi hissediyordum. Yatarken, yürürken, konuşurken problem olmuyor ama işte merdiven çıkarken damar ağrıyordu. 2,5 ay önce beyin ve boyun MR çektirdim, temiz çıkmıştı. Haftaya tekrar doktora gideceğim, MR çektirmeli miyim? Acaba ne gibi bir rahatsızlık olabilir?

  • Eşim Bayılıyor, Ağlıyor ve Hatırlamıyor. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Merhabalar; öncelikle böyle hayırlı işler yaptıgınız için teşekkür ederim. Eşimde benim gözlemlerime göre epilepsi hastalığı bulunmakta. 7 ay önce doğum yaptı ve doğumla birlikte bayılmalar ortaya çıktı, kendi kendine korkuyor, endişeleniyor, sanki hayatın sonu gelmiş gibi davranışlar yapıyordu. O zamanlar doktora gittik, tahlil yaptırdık ama herşey normalin üstünde çıktı. 5-6 ay geçti ve 5 gün önce gene durup dururken dalmaya, beni duymamaya başladı. Bayılıyor ve sonra da başını yere vurup saçlarını yoluyordu. Sonra da hiç birşey hatırlamadı. Bazen de hıçkıra hıçkıra, bağıra bağıra ağlıyor, ardından bayılıyor. Uyandığında ise gene hiç birşey hatırlamıyor. Beyin cerrahi ve sinir hastalıkları uzmanına gittim, bizden tomogrofi ve aktivasyonlu EEG istedi. Tomogrofide herşey normal, EEG yi ise nöroloji uzmanına yolladı. O da bir anormallik olduğunu, bir daha olduğunda ise kameraya çekmemi söyledi. Ben çalışıyorum, devamlı olarak evde kalamıyorum. Bu yüzden endişeliyim. Ne yapmamız gerekiyor? Bir ilaç veya tedavi tavsiye etmenizi sizden rica ediyorum.

  • Başımın Üst Kısmında Damar Ağrısı Oluşuyor. Ciddi Bir Hastalık Olabilir mi?

    Hocam iyi günler, merdiven çıkarken veya soluk soluğa nefes alırken başımın sol üst kısmı sanki damar şişiyor da iniyor gibi zonklar tarzda damar ağrısı oluşuyor, baş ağrısı değil bu yani. Bir de 2 ay oldu, boyun ve beyin MR ı çektireli, sonuçlar temiz çıkmıştı. Bu durum yaklaşık 5 gündür böyle hocam. Tekrar MR çektirmeli miyim? Ciddi bir rahatsızlık belirtisi olabilir mi?

  • Ayak ve Baldırlarımda Ağrılar Oluyor, Yürümekte Zorlanıyorum. Ne Yapmalıyım?

    Sayın hocam, 30 yaşında, 170 cm boyunda, 78 kg bir bayım. Alkol ve sigaram yok. Şeker ve kalp sorunum yok. Geçen sene beyinde kılcal damar tıkanması ve ayrıca beyin iltihabından dolayı bir müddet yattım. Aşırı antibiyotik kullandım. MR lar çekildi. 5 kere belimden su alındı. Kan tahlilerim yapıldı. Hastane sonrası da gerekli kontrollerim oldu ve oluyor. Şimdi daha iyiyim. Son 6 aydır, adım atarken bacak baldırlarımda gerilme oluyor. Yürümekte zorlanıyorum, tutulmalarım oluyor. Ayrıca eski atikliğim kalmadı, merdiven inerken zorlanıyorum, koşamıyorum. Sabahları ilk adım attığım zaman ve gün içinde ayaklarımda, bacaklarımın baldır kısmında ağrı oluyor. Sanki birşeyler ayaklarımı ve bacaklarımı engelliyor, tutuluyor. Zorla adım atıyor ve koşamıyorum. Özellikle soğuk havalarda bacaklarımı hareket ettiremiyorum. Adeta felçli gibi oluyorum. Bütün kan tahlillerim iyi çıktı. Doopler ve EMG iyi çıktı, ne yapmalıyım? İleriki günlerde daha kötü olur mu? Lütfen yardımcı olun.

  • Bacağımdaki Ağrı İçin Nöroloji Bölümüne Başvurmam Doğru mu?

    İyi günler, bacağımdaki sebebini bilemediğim bir ağrı için Nöroloji bölümünden randevu aldım. Nöroloji bölümüne başvurmam doğru mu? Hangi bölüme başvurabilirim?

  • Nişanlımın Beyninde Tümör Vardı. Ağrıları Devam Ediyor. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Merhaba, nişanlımın beyninde tümör vardı. Baş ağrısı, kulak ve burun kanamaları oluyordu, ağrısı çoktu. Tedaviler sona erdi ve iyileştiği söylendi. Şimdi yine ağrıları oluyor. Tahliller yapıldı ve %70 oranında beyin damarlarında asit oluştuğu söylendi. Kısmi felç ve hafıza kaybı gibi etkileri olabilirmiş. Bunun tedavisi yok mu? Ne yapmamız gerekiyor?

  • Dil Kanserinde, Radyoterapinin Yanında Kemoterapi Almak Ne Kadar Etkili?

    Merhaba, annem dil kanseri. 2 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 6. Haftasındayız, yani son haftamız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu
    Makroskobik Bulgular: Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi. Not: Topografi: dil+sol boyun. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu. Tümör lokalizasyonu: dil. En büyük tümör çapı: 5cm. Tümör derinliği: 3 cm. Tümör sınırları: irregüler belirsiz. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. Grade: orta derece differansiye. Koilositotik değişiklik: Yok. Nekroz: görülmedi. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-). Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.
     

  • Diplopi Rahatsızlığı Neden Kaynaklanmaktadır?

    Merhabalar, uzun süredir diplopi rahatsızlığına sahibim. MR gibi tetkikler yapıldı; sorunun beyin tümörü, MS gibi şeyler olmadığı söylendi. Ama tam olarak gözdeki hangi problem olduğu da söylenmedi. Prizma vs gözlükler çözüm olmuyor. Durum neden kaynaklanmaktadır? Rahatsızlığın paralitik şaşılık denen rahatsızlıktan bir farkı var mıdır? Yani göz kaslarından biri felç olduğu için mi çift görmekteyim? Bir de bu diplopi sorunu askere alınma sürecinde nasıl bir etki yapar? Saygılarımla.

  • Hapşırdığımda Kollarımda Ağrı Oluyor. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhabalar, bazen hapşırdığımda kollarımda 10-15 saniye arası bir ağrı hissetmekteyim. Kalbimle ilgili bir sıkıntı olabilir mi? Ne yapmam gerekir? Hangi bölümden randevu alabilirim? İlginize teşekkür ederim.

  • Başımın Arkasında Damar Sıkışıyor Gibi Oluyor. Ne Yapmalıyım?

    .İyi günler, bende panik atak, anksiyete bozukluk var. Başımın arkasındaki tepe kısmının derisi acıyor. Kulağımın arkasında, başımın arkasında sanki damar sıkışıyor. Ayrıca yanma da başladı. 1,5 ay önce MR çektirdim. Sonucu size yazıyorum. Ne yapmam konusunda öneride bulunur musunuz?

    Beyin MR sonucum; Sol lateral ventrikül gövdesi hafif dilatedir sağ maksiller sinüste minimal mukuzal kalınlaşmalar mevcuttur. Nazofarenkste adenoid hipertrofi mevcuttur.

    Boyun MR ise; C3-6 düzeylerinde minimal bulging mevcut olup anterrior subaraknoid aralık daralmıştır.

  • MR Sonucu Hakkında Açıklama Yapar mısınız?

    Merhabalar, nişanlım Afyon Karahisar'da MR çektirdi. Sorun nedir merak ediyoruz. Raporu size yazıyorum, açıklamasını yapabilir misiniz?

    Transvers planda SE T1, TSE T2, Flair, Koronal planda TSE T2 , Sagital planda SE T1 ağırlıklı sekanslar elde olunmuştur. Sağda frontal lobda periventriküler derin beyaz cevherde bant tarzında T1 A sekanslarda beyin parankimi ile izointens, T2 A sekanslarda hiperintens olarak izlenen diffüzyon ağırlıklı görüntülenmede diffüzyon kısıtlaması göstermeyen, non - spesifik gliozis alanı mevcut olup, sekel değişikliği ait olabileceği düşünülmüştür. Bilateral serebellar hemisfer parankim alanları normaldir. Medülla oblangata pons ve mezensefalon normaldir. Bazal sisternler normaldir. 4,3 ve her iki lateral ventrikül normal boyut ve konfigürasyondadır. Bilateral bazal ganglionlar, kapsüla interna ve talamuslar, her iki sentrum semiovale normaldir. Hemisferik kortikal sulkusların derinliği ve genişliği normaldir. Bilateral serebral ve serebellar hemisfer parankim alanlarında yer işgal eden lezyon saptanmamıştır. Intrakranial kanama ya da orta hat yapılarında şift saptanmadı. Sonuç: Sağda frontal lobda derin beyaz cevherde gliozisi düşündürür non-spesifik hiperintens alan (Sekel değişiklik)

  • AIDS Testi Hangi Klinikte Yapılır?

    Aids testi yaptırmak için hangi klinikten randevu almam gerekir?

  • Bel Fıtığı Tedavisi İçin Ne Yapmamız Gerekir?

    İyi günler, bizim hastamız Aydın’da. Belinin 3 yerinde fıtık var ve 1 tanesi büyümüş durumda. Bu yürümesini etkiliyor. Hastanenizde mikro cerrahi yöntemle yapılan disk cerrahisi mümkün mü? Mümkünse; nasıl randevu alabiliriz? Mümkün değilse; İzmir’de önerebileceğiniz hastane var mı?

  • Annem Dil Kanseri. Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

    Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu

    Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.

    Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.

  • Annem Dil Kanseri. Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

    Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Annem çok zayıf destekleyici olarak ne yapabiliriz? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu
    Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.

    Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.

  • Dil Kanseri Tedavisinde Kemoterapinin Faydası Olur mu?

    Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu
    Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.

    Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.

  • Alerji Testini Hangi Bölümde Yaptırabilirim?

    Merhabalar, daha önceden penisiline alerjim olduğundan diş doktorum tedavide kullanacağı 3 farklı ilacın adını reçeteye yazıp onlara karşı alerjim olup olmadığını öğrenmemi istedi. Araştırmama göre Çapa Tıp Fakültesi'nde bu test yapılıyormuş. Reçetedeki ilaçlara karşı alerji testinin yapılıp yapılmadığını ve yapılıyorsa hangi bölümden randevu almam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim.

  • Kızım Beyin Travması, Epilepsi Geçirdi. Ne Yapmalıyız?

    Selam, kızım 30 Ağustos’ta kaza geçirdi ve beyin travmasından hastaneye kaldırıldı. 4 günlük yoğun bakımdan sonra servise çıkarıldı. Epilepsi geçirdi. Doktorumuzun bize söylediğine göre, beyinde şişme olmuş. Femur kırığı da vardı ve 4 gün önce ameliyat oldu. Şu anda hala yoğun bakımda, şuurunun açılmasını bekliyoruz. Bana bu konuda biraz yardımcı olursanız çok sevinirim.

  • Annemin Beyin Kılcal Damarlarında Tıkanıklık Var. Ne Yapmalıyız?

    Selam, annemin beyin kılcal damarlarında tıkanıklık olduğunu öğrendim ve en iyi şekilde tedavisini istiyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.

  • Kızımın Elinin Üstünde Küçük Bir Sertlik Oluştu, Ne Yapmalıyız?

    Merhaba benim iki yaşında bir kızım var. Elinin üstünde leblebiden biraz küçük bir sertlik oluştu dün itibariyle. Bugün doktora gitti kist olabilir demişler, kan tahlil yapmadan vücudun ürettiği bir şey demişler. Ama ben çok üzüldüm tehlikeli midir? Tekrar cildiyeye götürmek için randevu aldım. Kötü bir şey olabilir mi acaba?

  • Baş Dönmesinin Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, sürekli baş dönmesi yaşıyorum. Beyin MR’ı çektirdim ama herhangi bir şey çıkmadı. Doktor stresten olduğunu söylüyor. Ama dinlenmiş olsam da yine de başım dönüyor. Kan tahlillerim de normal çıktı. Baş dönmelerimin nedeni ne olabilir?

  • Nefes Alma Problemim Psikolojik Olabilir mi?

    Selam, bu siteyi açtığınız için teşekkür ederim. 10 yıldır derin nefes alma problemi yaşıyorum. Alamadığım zaman sinirlilik veriyor. Gitmediğim doktor kalmadı. Bronşit tedavisi gördüm ama sonuç alamadım. Alerji tedavisi gördüm, sonuç alamadım. Psikiyatrik tedavi gördüm, sonuç alamadım. Esneyerek nefes almaya çalışıyorum. Tahlillerim normal çıkıyor. Sürekli derin nefes alma ihtiyacı duyuyorum. Hangi doktora gitmem gerekir?

  • Beyin Kanamasına Ameliyatla Müdahale Edilebilir mi?

    Merhaba, babam 56 yaşında ve 2 yıl önce beyin kanaması sebebiyle sağ tarafı felç oldu. Ameliyatla iyi olma durumu var mıdır? Her türlü beyin kanamasına ameliyatla üdahale edilebiliyor mu?

  • Baş Dönmesi ve Baş Ağrısı Osteom'a Bağlı Olabilir mi?

    Merhaba, benim yaklaşık 3-4 aydır başımda sürekli devam eden bir ağrı ve ara ara baş dönmesi oluyor. Doktora gittim, kan tahlili yaptırdım ve beyin tomografisi çektirdim. Kan değerlerim normal çıktı. Beyin filmimde; frontal sinüs sağ lateral kesiminde 11/9 mm boyutlu osteom mevcuttur, diye yazıyordu. Doktor herhangi bir şey yok dedi. İnternetten araştırdığımda, osteomun beyin tümörü olduğunu okudum. Baş dönmelerim ve baş ağrım buna bağlı olabilir mi?

  • Pataloji Raporuna Göre Anneme Herhangi Bir Yaşama Ömrü Söylenebilir mi?

    Patoloji Raporu Geldiği Tarih 23.02.2010 Hasta No: 2005342024/3 Rapor Tarihi 01.Mar Adı Soyadı: Sebahat Dereci Bölümü Beyin Cer. Ve Nöro Yoğun Bakım Cinsiyeti: Kadın Hasta Yaşı: 61 Ön Tanı Baş ağrısı Klinik Bulgu: Sol Temporal kitle metastaz? Primer? Sol temporal bölgede çevre dokudan iyi klivaj veren kirli sarı renkli aspiratöre gelen kıvamda tümör.

    Makroskopik Bulgular: Frozen Makroskopi (1895-10): 0,1 cm Çaplı Krem Renkli Fragmanlardır.1 adet Yayma Preparat yapıldı. Tümü donduruldu Frozen Tanı: Malign Neoplazm 1918-10: en büyüğü 0,3 cm çaplı topluca 0,5 cc Hacminde Krem Kahverengi Fragmanlardır. Tümü 1 kasette takibe alındı Mikroskopik Bulgular: kesitlerde kalın vasküler çatı etrafında manşon tarzında izlenen, geniş alanlarda nekrotik neoplazm izlenmektedir. Neoplastik hücreler diskohesiv ve monoton niteliktedir. Yüksek apoptotik ve mitotik aktivite izlenmiştir. Yapılan immünohistokimyasal incelemede neoplastik hücreler CD20 ile diffüz membranöz pozitif; CD3, CD10, GFAP, EMA, CD56, sinaptofizin ve panCK (AE1/AE3) negatiftir. Ki67 proliferasyon indeksi %50 civarındadır. Bulgular diffüz büyük B hücreli lenfoma ile uyumludur. Tanı: Diffüz Büyük B Hücreli Lenfoma, sol temporal bölge, biyopsi.

    Hocam merhaba annem yaklaşık 1 ay önce konuşma bozukluğu semptomu verdi. Acilen tomografisi çekildi ve ankara eğitim araştırma hast.'e sevk edildi. Ameliyat edildi ve patoloji raporu yukarıda bilginize sunulmuştur. Geçtiğimiz hafta 1.kür kemoterapi verildi ve vücudu ilacı iyi tolere etti ve hastamız komplikasyon yaşamadı. Yanlız merak ettiğim şu ki ünitede görevli bir doktor arkadaşımız yaptığım araştırmaların dışında 14 aylık ömrünün olduğunu dile getirdi. Ne düşündüğünüzü paylaşırsanız çok memnun olurum şimdiden ilginize sonsuz teşekkürler.

  • 8 Aydır Panik Bozukluk Tedavisi Görüyorum. Baş Dönmem Var. Ne Yapmalıyım?

    İyi günler. Ben 2 hafta kadar önce İstanbul’a iş sebebiyle taşındım. Yaklaşık 1 haftadır sersemlik hissim var, yani tam olarak baş dönmesi değil ama sanki teknede gibi hissediyorum kendimi zaman zaman. 8 ay önce yaşadığım üzücü bir olay sonucunda yine baş dönmesi ve sıkıntı, bunaltı basması belirtileri ile acil servise gittiğimde anksiyete gibi gözüküyor dediklerinde psikiyatriste gittim ve panik bozukluk teşhisi koydular. O süreden beri Prozac kullanıyorum. Şu anda hiçbir sıkıntı yaşamıyorum, bunaltı gelmiyor ama bu hafif baş dönmesi beni hastalık konusunda evhamlı olduğum için endişelendiriyor. Beyin MR çektirmeli miyim? Aklıma kötü şeyler geliyor beyin damarlarında tıkanıklık gibi. Şirket doktoru tarafından nörolojik muayene oldum ama hiçbir röntgen çekilmedi. Yüksek katlı bir binanın 23. katında çalışıyorum ve açık hava öğlen tatiline kadar alamıyorum aynı hava şirket içinde havalandırma sistemiyle dolaşıyor, bunun bir etkisi olur mu? Ne yapmalıyım?

  • Prolaktin Yüksekliği Sonucu Bebek Sahibi Olamadık. Ne Önerirsiniz?

    Merhaba, biz 16 yıllık evliyiz, çocuğumuz olmadı. Prolaktin yüksekliğinden kaynaklanan hipofiz adenomu tespit edildi. Dostinex kullanıyorum. Beyin cerrahı doktorum bu ilacın adenomu küçültmediğini sadece prolaktin düşürdüğünü söyledi. Tüp bebek tedavisi olabilmem için adenomun 5 m altında olması gerekiyormuş. İlaç bende yan etkiler yaptı, uykularım kaçtı ve depresif belirtiler baş gösterdi. Adenomu küçültmeyen bu ilacı ben neden kullanıyorum anlayamıyorum. Bu konuda bana ne önerirsiniz?

  • Arkanoid Kist Nedir? Önemli Bir Sorun mudur?

    Merhaba, yapılan analiz sonucu beyin raporunda; posterior fossada hipodens görünüm mevcuttur (arkanoid kist). Kitle erezyonuna rastlanmadı diyor ve diğer bulgular normal olarak belirtiliyor. Bunun anlamı nedir ve önemli bir şey mi? Yapılması gereken bir şey var mı?

  • Kızımın Beyninde Zedelenme Var. Tedavi Yöntemi Nedir?

    7 aylık kız çocuğumun beyninde zedelenme var. Beyinden göze gelen damarlar görev yapmadıgı için çocuğun gözleri, bir insan buzlu camdan bakıp ta ne kadar görebiliyorsa o kadar görebilir dedi nöroloji doktoru. Beyin zedelenmesi olduğu için tedavisi mümkün değilmiş, sadece fizik tedavi ile hareketlerini geliştirebiliriz dedi doktor. Doğumu sezeryanla gününde oldu. Doktorumuz, çocuk anne karnındayken, annenin geçirmiş oldugu grip-nezleden çocuğa geçmiş oldugunu ve bu yüzden beyinde zedelenme oluştuğunu söyledi. Doktorumuzun dediği tedaviye devam ediyoruz. Başka bir tedavi yöntemi var mıdır?

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]