560 Gram Doğan Erva Bebek 4 Ay Sonra Taburcu Oldu

Konya'da 4 ay önce prematüre olarak 560 gram dünyaya gelen Erva bebek, tedavi sürecinin ardından 2 bin 560 grama ulaşarak sağlıklı bir şekilde taburcu oldu.

Konya'da yaşayan Mustafa ve Havvanur Coşkun çiftinin 4 ay önce, Medova Hastanesi'nde, erken doğuma bağlı prematüre bebekleri dünyaya geldi. 560 gram doğan bebek, gelişimini tamamlayabilmesi için Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındı. Ailesi tarafından adı Erva konulan bebek, yoğun bakımda yaklaşık 4 aylık bir tedavi sürecinin ardından hayata tutunarak 2 bin 560 grama ulaştı. Sağlığına kavuşan Erva bebek, hastaneden taburcu olarak ailesi ile yeni yaşamına merhaba dedi.

Tedavi süreci hakkında açıklamalarda bulunan Medova Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Rahmi Örs, bebeğin, gebeliğin 25. gebelik haftasında 560 gram olarak dünyaya geldiğini ve yaklaşık 4 aylık bir yenidoğan yoğun bakım sürecinden sonra taburcu olduğunu söyledi. Prof. Dr. Örs; Erva bebeğin, 2 ay boyunca solunum cihazına bağlı kaldığını belirterek, "1 ay da yardımlı solunum desteğiyle toplam 3 aylık bir solunum desteği almış oldu. Yine 3. ayında prematüre bebeklerde gördüğümüz Retinopati nedeniyle, gözlerine lazer cerrahisi yapıldı ve 4 aylık sürecin sonunda 2 bin 560 gram olarak taburcu edildi. Artık oksijen desteğine ihtiyaç duymuyor ve ağızdan beslenebiliyor " dedi.

"Erken doğan bebekler, taburcu sonrası da takip edilmeli "

Prof. Dr. Örs, çok küçük ve erken doğan bebeklerin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nden taburcu olduktan sonra da bir takım sorunlar nedeniyle takip edilmeye devam edilmesi gerektiği uyarısında bulundu. Prof. Dr. Örs, "Çok erken doğan bebeklerin, taburculuk dönemi sonrasında da, özellikle nörolojik sorunlar açısından ve fizik tedavi rehabilitasyon gibi bir takım uygulamalar için yakından takip edilmesi gerekiyor. Lazer tedavisi sonrası göz muayeneleriyle de takibe devam ediliyor. Takip ve izlenimlerinin belli aralıklarla düzenli olarak devam etmesi; bu bebeklerin yüksek riskli bebek olması nedeniyle önem arz ediyor " diye konuştu.

"Yaklaşık 4 aydır, hastaneye hemen hemen her gün birkaç defa gidip geldik "

Erva bebeğin babası Mustafa Coşkun ise, gebeliğin 25. haftasında annedeki rahatsızlık üzerine hastaneye geldiklerini söyledi. Hastanede yapılan tetkiklerde amniyon sıvısında azalma olduğu ve bu nedenle kendilerine erken doğum olabileceğinin söylendiğini aktaran Mustafa Coşkun, "Annemiz takibe alındı. Bu süreçte yaklaşık 3-4 gün boyunca düzenli aralıklarla hastaneye geldik. Fakat çocuğun erken doğacağını öğrendik. Eşim, Medova Hastanesi'nde başarılı bir ameliyat geçirdi. Bu süreçte de Prof. Dr. Rahmi Örs hocamız çocuğumuzun takibini gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 aydır hastaneye hemen hemen her gün, hatta günde birkaç defa gidip geldik. Çocuğumuz 560 gram olarak dünyaya geldi. Şuan 2 bin 560 grama ulaştı. Erken doğan çocukların hemen hemen hepsinde oluşabilecek problemler en aza indirildi ve çocuğumuzu taburcu ettik. Bundan sonraki kontrollerine de yine Medova Hastanesi'nde Rahmi Hocamızın başında olduğu profesyonel bir ekip tarafından devam edilecek " şeklinde konuştu.

28.5.2017 - 27358



İlgili Diğer Yazılar
Bir saatte korona olup olmadığınızı öğrenmeniz mümkün
Bir saatte korona olup olmadığınızı öğrenmeniz mümkün
Koronavirüs: Dünya Covid-19 salgınıyla savaşı kazanıyor mu?
Koronavirüs: Dünya Covid-19 salgınıyla savaşı kazanıyor mu?
Covid-19 kadınlarda daha hızlı yayılıyor
Covid-19 kadınlarda daha hızlı yayılıyor
"Havuz ve denizden değil tedbirsizlikten korkun"
"Havuz ve denizden değil tedbirsizlikten korkun"
Dikkat etmezsek bayram bize zehir olabilir! Kurban
Dikkat etmezsek bayram bize zehir olabilir! Kurban'da 1 milyon kişi tehdit altında
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]