Beyin kanamaları girişimsel yöntemle tedavi ediliyor -

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Kalkan, beyin kanamalarını "girişimsel tedavi yöntemi" ile tedavi ettiklerini belirterek, "Bu yöntemde kafatası açılmadan atardamardan küçük bir delikle girerek, sorun teşkil eden baloncuğa ulaşıyor ve tedavisini yapıyoruz.

Beyin kanamaları girişimsel yöntemle tedavi ediliyor -

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Kalkan, beyin kanamalarını "girişimsel tedavi yöntemi" ile tedavi ettiklerini belirterek, "Bu yöntemde kafatası açılmadan atardamardan küçük bir delikle girerek, sorun teşkil eden baloncuğa ulaşıyor ve tedavisini yapıyoruz. Cerrahiye göre daha konforlu bir işlem, hastalarımız genellikle 1 gün sonra taburcu ediliyor" dedi.

Kalkan, fakültenin Başhekimlik Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, ölümcül beyin kanamaların en önemli sebeplerinden birinin baloncuğa bağlı vakalar olduğunu söyledi.

Baloncuğun, beyin atardamarının çatallanma yerlerinde meydana geldiğini anlatan Kalkan, "Baloncuk gelişen damar duvarı zayıfladığı için sıklıkla tansiyon yüksekliğine bağlı olarak patlar. Hastalarda ani gelişen şiddetli baş ağrısı, ense sertleşmesi, bulantı, kusma, bulanık-çift görme ve şuur kaybı meydana gelir" diye konuştu.

Kalkan, hastalığın 100 binde 10-15 aralığında görüldüğüne dikkati çekerek, baloncuğa bağlı beyin kanaması geçiren hastaların yüzde 50'sinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, ameliyatsız tedavi uygulaması şeklinde adlandırılan girişimsel tedavi yönteminin başarıyla uygulandığını dile getiren Kalkan, şöyle konuştu:

"Son yıllarda hastanemizde baloncuğa bağlı kanamalarda, girişimsel yöntemler kullanılarak ameliyatsız tedavi uygulanmaktadır. Bu yöntemde kafatası açılmadan atardamardan küçük bir delikle girerek, sorun teşkil eden baloncuğa ulaşıyor ve tedavisini yapıyoruz. Cerrahiye göre daha konforlu bir işlem, hastalarımız genellikle 1 gün sonra taburcu ediliyor. Hastanemiz bu tedavi yöntemiyle önemli bir merkez haline geldi. Ülkemizin değişik bölgelerinden bu tip hastalar bize getiriliyor."

Kalkan, beyin kanaması nedeniyle bir süre önce kendilerine getirilen hastaları Mehmet Ercan'ın (60), ameliyatsız yöntemle sağlığına kavuşturulduğunu ifade etti.

-necmettin erbakan üniversitesi

26.2.2014 - 13885



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]