Dövme Sildirme Artık Hiç Zor Değil!

Günümüzde her yaş grubundan insanda görebildiğimiz tattoo gün geçtikçe daha yaygın hale gelmektedir. Tattoo kalıcı dövme demektir.

Dövme Sildirme Artık Hiç Zor Değil!

 Boya pigmentleri deride derine yerleştirilerek pigmentlerin ışığa karşı daha az hassas dolayısıyla renk solmasının da daha az olduğu dövmedir. Gittikçe yaygınlaşan dövme çılgınlığının sebebi araştırılmış ve insanların kendinde değişiklik yapmak istemesi aksesuar özelliğinin olması ruhsal durumun dışa vurumu kendini anlatma çabası ve insanların ilgisini çekmek gibi nedenlerle tattoo yaptırdığı anlaşılmıştır. Araştırmacılar dövmenin tarihini de araştırmışlar ve oldukça eski dönemlere Eski Mısırlılara dayandığını görmüşlerdir.

Eski Mısırlıların mumyalarından anlaşıldığı üzere İ.Ö. 2000’lerde dövme yapılmaktaydı. Eski Yunanlılar ve Romalılar dövmeyi sadece suçlulara ve kölelere yapmışlardır. Sonrasında Hıristiyan inancına göre dövme yasaklanmış fakat Hıristiyanlar bedenlerine İsa’nın adını ve hac desenlerini dövme olarak yaptırmışlardır. Yüzyıllar içinde Avrupalılar dövmeyi unutsalar da 18. Yüzyılda Amerika Yerlilerinde ve Polinezyalılarda tekrar dövmeyle karşılaşmışlardır. Dövmenin karşılığı olan tattoo Avrupa dillerine Tahiti dilindeki tautau kelimesinden geçmiştir. Daha sonra 20. yüzyıl başlarında denizciler arasında yaygınlık kazanan dövme günümüzde de yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Dövme eskiden daha acılı ve daha zararlı boyar maddelerle yapılırdı. Ancak günümüzde daha az acılı olmakta ve daha az zararlı boyar maddeler kullanılmaktadır.

 Piercing ise yine kullanımı günden güne artış gösteren bir tür takı çeşididir. Vücudun değişik bölgelerine takılan bir hızma ya da küpe gibi düşünülebilir. Cildin ve altındaki yağ tabakası ya da kıkırdak delinir ve küpe benzeri takı buraya takılır. On altı yaşından itibaren herkes taktırabilir. Fakat herkeste görebileceğimiz bir takı çeşidi değil. Daha çok gençler tercih ediyor. İlk piercing kullanımı 1980’ler de Kaliforniya’ da çağdaş ilkeller harekatı ile başlamıştır. Bu harekatta bilinçli olarak ilkel kültürlerin gelenekleri uygulanıyordu.

Vücuda dövmeler yapmak piercing takmak yara izleri bırakmak ve hatta vücudu kızgın demirle dağlamak bu gelenekler arasındaydı. Her ne kadar 1990’ lı yılların başında Sado-Maso kültürünü temsil etmişse de günümüzde özellikle gençler arasında çok kullanılan bir aksesuar olmuştur. Piercingler vücudun değişik bölgelerine yapılabilmektedir. Araştırmalar gençlerin birbirinden görerek kendine yakıştırdıkları için çekici bir görünüm verdiği için dikkat çekmek için… Gibi nedenlerle piercing yaptırdığını gösteriyor. Piercing özel maddelerden yapılır. Yani her metalden piercing olmaz. Özellikle ilk kez yaptıracaklar için G23-Titanyum ya da 316L-Implantat-Çeliğinden yapılmış piersingler kullanır. Piercing işinin ehli kimselere yaptırılmalıdır ve hijyene çok dikkat edilmelidir. Aksi takdirde mikrop kapma iltihaplanma gibi sorunlarla karşılaşılabilinir.

En önemli konulardan biri de yaptırdığınız dövmeyi beğenmediğiniz ya da sıkıldığınız zaman ne yapacaksınız? Yapılan dövmeyi sildirme şansınız mevcut. Ancak bu işlem için boya maddesinin deriye iyice yerleşmesini beklemek gerekiyor. Yani bir haftalık dövme sildirme pek mümkün olmuyor. Dövme deri altına ne kadar çok oturursa ne kadar çok süre geçerse o oranda silinmesi daha kolay oluyor. Dövme silme işlemi bu iş için kullanılan lazer cihazları ile yapılmalıdır. Bir dövme ne kadar koyu renk ise o oranda da silinmesi kolaydır. Açık renkli ya da değişik renklerde ki dövmelerin silinmesi daha zordur. Yine açık tende ki dövmelerin silinmesi koyu tendeki dövmelere göre daha kolaydır. 

Bir dövmeyi silmek için 4-5 seans gereklidir. Ancak en az 10 seansta silinebilecek daha profesyonel dövmeler de vardır. Her seans arasında da 4-6 hafta olmalıdır. Uygulama bittikten sonra cilt daha koyu renkli görünüyor ve birkaç gün sonra ince bir deri tabakası ayrılarak yerine pigmentsiz tabaka oluşuyor. Dövme silme işlemi sırasında duyulan acı çok azdır. Ayrıca işlemden sonra epitelizan bir pomad kullanmak uygun olur. Ayrıca cilt güneşten de korunmalıdır.

Tüm bu işlemler ile ilgili her türlü sorunuza www.bodydragon.com sitesinden de ulaşabilirsiniz. 

20.2.2014 - 13814



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Tüp Bebek
Tüp Bebek
Sağlık Video Hangi Durumlarda Gebenin Hastalık Takip ve Tedavisi Gerekir?
Hangi Durumlarda Gebenin Hastalık Takip ve Tedavisi Gerekir?
Sağlık Video İleri Düzey Ultrason
İleri Düzey Ultrason
Sağlık Video Doppler Ultrason Gebelikte Kullanılır mı?
Doppler Ultrason Gebelikte Kullanılır mı?

 

[Hata Bildir]