KKTC'de Hematolojik Nadir Hastalıklar Kongresi düzenlendi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin İskele ilçesinde Hematolojik Nadir Hastalıklar Derneği tarafından düzenlenen kongreye Türkiye'den ve yurt dışından 700'den fazla akademisyen ve doktor katıldı. Kongrede nadir hematolojik hastalıkların tanı ve tedavisi, güncel yaklaşımlar ve dünyadaki son gelişmeler gibi konular ele alındı. Hematolojik Nadir Hastalıklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, kongrenin amacının son gelişmeleri uzmanlarla ele almak ve Türkiye'deki hematolojik nadir hastalıkların tedavisine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

KKTC'de Hematolojik Nadir Hastalıklar Kongresi düzenlendi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) İskele ilçesinde 6. Hematolojik Nadir Hastalıklar Kongresi gerçekleştirildi.

Hematolojik Nadir Hastalıklar Derneğince bir otelde düzenlenen kongreye, Türkiye'den ve ağırlıklı olarak Türk Cumhuriyetleri olmak üzere yurt dışından 700'den fazla akademisyen ve doktor katıldı.

Nadir hematolojik hastalıkların tanı ve tedavisinin yanı sıra güncel yaklaşımların ele alındığı oturumlarda, hematolojik nadir hastalıklar alanında dünyadaki son gelişmeler, Türkiye'nin bunlara adaptasyonu, hastalık odaklı tedaviden hastayı merkeze alan tedaviye geçiş, kök hücre nakli gibi 100'ün üzerinde konu masaya yatırıldı.

Kongreyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Hematolojik Nadir Hastalıklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, kongre düzenlemekteki amaçlarının, nadir hematolojik hastalıklar ile ilgili son gelişmeleri uzmanlarla ele almak ve bu alanda Türkiye'de yapılabileceklerini değerlendirmek olduğunu söyledi.

Bilimsel çalışmaların ışığında Türkiye'deki hematolojik nadir hastalıkların tedavisine katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Erkurt, kongrelerin tıp alanında akademik yaşama pozitif yönde etki sağladığını ifade etti.

Dünya Aferez Birliği (WAA) Başkanı ve Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş da kongre ile hematolojik nadir hastalıklar alanında sadece Türkiye değil, dünyanın birçok bölgesindeki bilim insanlarına katkı sağladıklarını aktardı.

Kongreye katılan akademisyen ve doktorların öğrendikleri yeni bilgi ve tecrübeleri kendi bölge ve ülkelerine aktarma şansı yakaladıklarına dikkati çeken Altuntaş, "Bu kongreyi yerli bir kongre gibi düşünmemek lazım. Uluslararası bir kongre. Bugün altıncısını düzenlediğimiz kongrelerle her zaman daha ileriye gittiğimizi görüyoruz. Aldığımız geri bildirimlerde kongrelerimizin katılımcılara önemli katkı sağladığını anlıyoruz." diye konuştu.

3.6.2023 1 - 66627



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]