Kovid-19: ''Nefes alamamak şu dünyadaki en zor şey''

Çankırı'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ön cephede mücadele eden, bu süreçte yakalandığı hastalığı yenerek görevinin başına dönen Çankırı Devlet Hastanesinde görevli acil tıp uzmanı Dr. Murat Türkaslan, yaşadıklarını anlattı.

Türkaslan, AA muhabirine, daha önce bu kadar hızlı ilerleyen bir enfeksiyonla hiç karşılaşmadıklarını söyledi. Acil servis olarak koronavirüsle temasta en ön cephede yer aldıklarına işaret eden Türkaslan, "Kliniğimizde uzmanlarımızın hepsi koronavirüse yakalandı, yüzde 80'i de ağır atlattı. Hastalık çok hızlı ilerliyor. Ben de hep hafife alıyordum ama oksijen seviyem gözlerimin önünde her gün düşüyordu." dedi. Hastalığın başlarında dayanılmaz eklem ağrıları, ateş ve titreme yaşadığını aktaran Türkaslan, ilk başlarda ateş ve titremeler olduğunu, daha sonra az bir merdiven çıktığında bile nefes darlığı yaşadığını kaydetti. Hayatının her döneminde spor yapmasına rağmen hastalık sürecinde nefes almakta zorluk yaşadığını anlatan Türkaslan, "Durumumun ağırlaşması üzerine hastanede 5 gün tedavi aldım. Nefes alamamak şu dünyadaki en zor şey. Hastanede yatarken tam nefesi bırak, yarım nefes bile çekemiyordum. Çektiğimde göğsümde ağrılar oluyordu. Çeyrek nefes ala ala süreci yaşadım. Bunu yaşadığım için çevremdekileri hep hastalığı basite almamaları için uyarıyorum. Birçok yakınımı bu hastalıktan kaybettim, kendim de çok ağır atlattım. Onun için çok dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Koronavirüs hastalığının vücutta pıhtılaşmaya yol açtığını, bazı vatandaşların ilaçlara önem vermediğini belirten Türkaslan, şöyle konuştu: "Koronavirüsün ilk zamanlarında anlam veremediğimiz kadar beyne pıhtı atmalar, kalp krizleri oluyordu. Bunun sebebi araştırıldığında anladılar ki koronavirüs pıhtılaşma yapıyor. Halkımıza tavsiyem, hastalığı atlatsalar bile kan sulandırıcı ilaçlarına kesinlikle devam etsinler çünkü doktor yakınlarımda bile var, hastalığı atlatmış, aradan bir ay geçmiş kalp krizi geçiriyor. Bu sadece bizim değil, dünyanın bilmediği bir virüstü, tedavisi de tam bilinmiyordu ama hastalık ilerledikçe tedavisinde çok daha iyi noktalara geldik." Hastalığa yakalandıktan sonra pişmanlığın fayda vermediğinin altını çizen Türkaslan, herkesin kurallara uyması gerektiğini kaydetti.

 

4.4.2021 1 - 52429



İlgili Diğer Yazılar
Çift doz aşı olanlarda koronavirüsün belirtileri değişti! İşte hastalığını geçirip geçirmediğinizi gösteren 4 semptom
Çift doz aşı olanlarda koronavirüsün belirtileri değişti! İşte hastalığını geçirip geçirmediğinizi gösteren 4 semptom
Bitlis
Bitlis'te 150 yaylacı çadırlarında aşı oldu
Koronavirüs aşılamasına
Koronavirüs aşılamasına 'Delta' ayarı! Takvim değişti
Prof. Dr. Tufan Tükek, "2022
Prof. Dr. Tufan Tükek, "2022'de maskesiz hayatın başlayacağını düşünüyorum"
Yozgat
Yozgat'ta Kovid-19 aşısına yoğun ilgi
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Sağlık Video Grip ile Mücadelenin En Etkin Yolu Nedir?
Grip ile Mücadelenin En Etkin Yolu Nedir?
Sağlık Video Grip (Influenza) Nedir?
Grip (Influenza) Nedir?
Sağlık Video Dizanteri Hastalığı Nedir?
Dizanteri Hastalığı Nedir?

 

[Hata Bildir]