Ramazanda Arı Ürünleri Tüketilmesi Tavsiyesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Arı ve kovanlardan detaylar DAGEM Müdürü Meral Kekeçoğlu'nun röportajı Ramazanda arı ürünleri tüketilmesi tavsiyesi DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kekeçoğlu: "Arı sütü, bal ve polen vücudun dinç durmasını, zinde olmasını sağlar.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Arı ve kovanlardan detaylar

DAGEM Müdürü Meral Kekeçoğlu'nun röportajı Ramazanda arı ürünleri tüketilmesi tavsiyesi

DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kekeçoğlu:

"Arı sütü, bal ve polen vücudun dinç durmasını, zinde olmasını sağlar. Özellikle arı sütü, sahurda bir çay kaşığı ucu kadar tüketildiğinde gün boyu tokluk hissi verir"

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, arı ürünlerinin tok ve dinç tutması dolayısıyla ramazanda tüketilmesinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Kekeçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında özellikle arı sütü, polen ve bal tüketimini önerdiğini söyledi.

Ramazan ayında açlığın yanında halsizlik, yorgunluk ve bitkinlik hissinin yüksek derecede hissedildiğini anlatan Kekeçoğlu, "Polen enerji verici bir üründür. Bu ayda özellikle yorgunluk ve bitkinlik hissi uyanır. Polen bu problemi ortadan kaldırıyor. Çünkü arı sütü ve polenin içerisinde bulunan bazı maddelerin vücuda enerji ve zindelik verdiği bilimsel manada da kanıtlanmıştır." dedi.

Kekeçoğlu, arı sütünün sahurda yeterli miktarda tüketildiğinde gün içerisinde daha az açlık hissi yaşanacağını belirterek, şunları söyledi:

"Arı sütü, bal ve polen vücudun dinç durmasını, zinde olmasını sağlar. Özellikle arı sütü ramazanda ayında sahurda bir çay kaşığı ucu kadar tüketildiğinde gün boyu tokluk hissi verir. Bu ürünler hem sağlık açısından çok yararlı, hem de ramazan ayı için yardımcı olabilecek ürünlerdir. 'Bazı kesimler ramazan sofralarında bal tüketmeyin' diye uyarılarda bulunuyor. Onların uyarıları 'sahte bal tüketmeyin' şeklinde olmalıdır. Bal ramazan ayında özellikle tüketilmeli. O yapay tatlandırıcılardan oluşan tatlıların yerine bal tüketilmelidir. Hem ani kilo almalar olmayacaktır hem de balda sahte yapay şeker olmadığı için sağlıklı ve doğal beslenme sağlanacaktır."

Piyasadaki sahte bal satışından ötürü insanların bal tüketiminden kaçındığını vurgulayan Kekeçoğlu, "Son yıllarda ülkemizde bal tüketimi oldukça azaldı. Bunun sebebi piyasada satılan sahte ballar. Bu sahtekar satıcılar sebebine insanlar doğal beslenmeden uzaklaştı. Vatandaşlarımıza uyarımız bildikleri, tanıdıkları arıcılardan veya dışında bandrol bulunan ürünleri satın alsınlar." diye konuştu.

8.6.2016 1 - 21224



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]