Tansiyon Hastalığını Nasıl Yenebiliriz?

Prof. Dr. Ahmet Maranki doğal reçeteleriyle yüksek ve düşük tansiyon rahatsızlıklarına çözüm buluyor.

Tansiyon Hastalığını Nasıl Yenebiliriz?

Tansiyon yüksekliği çok ciddi bir problemdir. Tansiyonun 140/90 değerlerinden daha yüksek olduğu durumlar, "yüksek tansiyon" olarak adlandırılır. Yüksek tansiyonda hayvani besinler azaltılıp nebati besinlere ağırlık verilmelidir. Günlük tuz tüketiminin bir çay kaşığının 10'da birini geçmemesine dikkat edilmelidir. Tuz olarak Himalaya tuzu kullanılmalıdır. Sarımsak, alıç çayı, limon, zeytin yaprağı çayının tansiyonu düşürücü özelliği vardır.

Tansiyon için pratik bitkisel formüller

1-2 çay kaşığı ince kıyılmış ökse otu 1 bardak soğuk suda 8-10 saat kadar demlenir. Bu çaydan tatlandırılmadan aç karnına içilir.

Günde 3-4 diş sarımsak yenilmelidir veya gece yatarken çig olarak yutulmalıdır.

Alıç, kalbi güçlendirici ve çalışma hareketlerini düzenleyici etkilere sahiptir. Kan basıncının güçlenmesinde başarıyla kullanılabilir. Hiçbir yan etkisi yoktur. Günde 2-3 bardak alıç çayı balla tatlandırılarak aç karnına ya da öğün aralarında içilmelidir.

Sabahları aç karnına 4-5 ceviz içi yenilmesi tansiyonu düşürür. Uygulamaya uzun süre devam edilmelidir.

1 bardak kaynar suya 3-4 gram ardıç tohumu konulur. 10 dakika bekletilip günde 2-3 bardak içilir.

Yarım litre suya, 3 adet soğan ince ince doğranır. 1 gece bekletilip süzülür. Günde 3 defa 1 fincan yemeklerden 30-60 dakika önce ya da sonra içilir.

Düşük tansiyon için bitkisel formüller

Düşük tansiyon da hayatı sınırlayan bir durumdur. Düşük tansiyonu dengelemek için bir tutam ısırganotu, mersin yaprağı, 1 adet çubuk tarçın, 1,5 su bardağı kaynamış suyun içine bitkileri atıp, 5-10 dakika kışık ateşte kaynatılır. Daha sonra süzülüp ılık olarak günde 2 defa içilir.

Cosmic kristal tuzlu ayran veya kefir, gece yatarken veya aç karnına içilir.

Tansiyon problemleriniz için şifalı yemek tarifi

Buharda sarımsak ve soğan ikilisi

Malzeme listesi

5 baş sarımsak

25 adet arpacık soğan

7 dal taze kekik

4 yemek kaşığı elma sirkesi

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı sumak

Himalaya tuzu

Yapılışı

Sarımsak ve soğanları buharda 13-17 dakika pişirdikten sonra üzerine ince kıyılmış kekik, zeytinyağı, elma sirkesi, sumak ve tuz eklenip servise sunulur.

Şifası

Soğan, B vitamininden zengin olduğu için yorgunluğu giderir. İştah açıcı özelliği olan, idrar yoluyla vücutta birikmiş suve üreyi dışarı atar. Soğan yağda yakılmadan tüketilmelidir. Sarımsak, kuvvetli bir mikrop öldürücüdür. Yüksek tansiyon hastalarının kan basınçlarını normal seviyelerde tutabilmeleri için tüketmeleri önerilir. Düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilir.

Şifalı taşlar

Yakut

Güzelliği ve sertliği nedeniyle en değerli taşlardan biri olarak kabul edilir. Kuran-ı Kerim'de adı geçen üç değerli taştan biridir. Koşulsuz sevmeyi sağlar. Diğer insanlara karşı duyulan anlayış ve hoşgörü duygularını arttırır. Düşük tansiyonu tedavi eder.Tansiyon dengeleyici özelliği vardır.

Yeşim taşı

Genelde yeşil olarak bulunur. Yeşilin üzerinde sarı, beyaz, kahverengi, siyah, kırmızı yada beyaz lekeler olabilir.Yeşim taşı, sevginin yoğunlaşmış usaresi, yoğunlaşarak cisimleşmiş hali olarak kabul edilir. Zihinsel odaklanmayı gerektiren çalışmalarda yardımcı olur. Yüksek tansiyonu düzenler, normal seviyeye indirir.

Tansiyona yönelik kullanabileceğiniz renk ve kokular

Yeşil ve mavi renkleri ile gül kokusu tercih edilmelidir.

 

22.6.2012 - 10997



İlgili Diğer Yazılar
Bu hastalık 23 milyon kişiyi öldürecek
Bu hastalık 23 milyon kişiyi öldürecek
Tansiyon Hastalarının Yeni Umudu
Tansiyon Hastalarının Yeni Umudu
Yüksek Tansiyonun Zararları Neler?
Yüksek Tansiyonun Zararları Neler?
Maaşı Az Olanın Tansiyonu Fırlıyor
Maaşı Az Olanın Tansiyonu Fırlıyor
Hipertansiyon Hakkında Bilinmeyenler!
Hipertansiyon Hakkında Bilinmeyenler!
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]