Antiseptiklerin Tarihi

İnsanlar, mikrop kuramının"" bulunmasından yüzyıllarca önce neden ve nasıl etki yaptığını bilmeksizin antiseptikleri kullanıyorlardı. Örneğin çiğ etin bol tuz ve baharatla yoğrularak sucuk biçiminde saklanması, sebzelerin yoğun bir tuz ve limon ya da sirke çözeltisi içinde bekletilerek turşu yapılması, bakterileri büyük ölçüde yok ederek bu besinlerin bozulmasını önlüyordu. Bugünkü antiseptikler ise Louis Pasteur'ün değerli çalışmalarının ürünüdür."

Antiseptiklerin Tarihi ile ilgili düşüncenizi paylaşın
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hastane.com.tr'nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi ve Facebook.com'daki profilini ilgilendirmektedir.
BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Paketli Gıdalar Anlık Mutluluk Sağlıyor'
Kepçe Kulak Sosyal Fobi Nedeni
Kalp Yetmezliği Tespit Edilen Köpeğe Stent Takıldı
Kepçe Kulak Sosyal Fobi Nedeni
Karlı ve Buzlu Yollarda Eller Cepte Dolaşmayın
Yaşlı Kadının Yardımına Umke ve Afad Yetişti
Kaymakamlığın Yardımıyla Tekrar Duymaya Başladı
Lösev Başkanı Dr. Ezer: Mandalinaların Rengi Değiştiriliyor, Üstü Parafin ile Kaplanıyor"
Cü'de Genetik Kalp-damar Hastaları İçin İlaç Çalışması
Proteze Alternatif Yeni Bir Ameliyat!
Türkiye'nin İlk Faz 1 Kanser Klinik Araştırma Merkezi Hizmete Girdi

 

[Hata Bildir]