Antiseptiklerin Tarihi

İnsanlar, mikrop kuramının"" bulunmasından yüzyıllarca önce neden ve nasıl etki yaptığını bilmeksizin antiseptikleri kullanıyorlardı. Örneğin çiğ etin bol tuz ve baharatla yoğrularak sucuk biçiminde saklanması, sebzelerin yoğun bir tuz ve limon ya da sirke çözeltisi içinde bekletilerek turşu yapılması, bakterileri büyük ölçüde yok ederek bu besinlerin bozulmasını önlüyordu. Bugünkü antiseptikler ise Louis Pasteur'ün değerli çalışmalarının ürünüdür."

Antiseptiklerin Tarihi ile ilgili düşüncenizi paylaşın
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hastane.com.tr'nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi ve Facebook.com'daki profilini ilgilendirmektedir.
BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Obezite Merkezlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
Aort Damarına Ameliyatsız Müdahale
Böbreğinde Taş Bulunan Çocuk Sağlığına Kavuştu
Geleceğin Hekimlerine 3d Ders İmkanı
Anne İliğinin Tutup Tutmadığı Bu Hafta Belli Olacak
Ankara Büyükşehir'den Dip Köşe İlaçlama Havadan Görüntülendi
İlaç Sektöründe, 41 Milyar Lira Hedefi
İnancı Ve Hırsıyla Genç Yaşında Meme Kanserini Yendi!
Çocuklara Gomis Süprizi
Narkoz Verilip, Dişi Çekilen Atakan Yaşam Mücadelesi Veriyor
Alzheımer'dan Korumak Ve Korunmak 9 İçin Öneri

 

[Hata Bildir]