Antiseptiklerin Tarihi

İnsanlar, mikrop kuramının"" bulunmasından yüzyıllarca önce neden ve nasıl etki yaptığını bilmeksizin antiseptikleri kullanıyorlardı. Örneğin çiğ etin bol tuz ve baharatla yoğrularak sucuk biçiminde saklanması, sebzelerin yoğun bir tuz ve limon ya da sirke çözeltisi içinde bekletilerek turşu yapılması, bakterileri büyük ölçüde yok ederek bu besinlerin bozulmasını önlüyordu. Bugünkü antiseptikler ise Louis Pasteur'ün değerli çalışmalarının ürünüdür."

Antiseptiklerin Tarihi ile ilgili düşüncenizi paylaşın
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hastane.com.tr'nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi ve Facebook.com'daki profilini ilgilendirmektedir.
BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Yeni Tedavi Yöntemleri
Parmak Bebekleri" Yaşatmak İçin Mücadele Veriyorlar
İstanbul'da Bulamadıkları Şifayı Sivas'ta Buldular
Kendisini Böbreğiyle Yaşama Bağlayan Eşini Öpücüğe Boğdu
Bu Diyette Kinoa, Avokado, Somon Yok!
Pedagogdan Ailelere 'Momo' Uyarısı
Kendisini Böbreğiyle Yaşama Bağlayan Eşini Öpücüğe Boğdu
Pedagogdan Ailelere 'Momo' Uyarısı
Bel ve Boyun Ağrısını Giderecek Yöntem
Kefir Pazarı Büyüyor: 18 Bin Litre Kefir İçtik!
Hiasd'den İlk Yardım Eğitimi

 

[Hata Bildir]