Merhaba, 21 aylık oğlumu öksürük nedeniyle götürdüğüm hekimden yeterli bilgi ve tatmin edici cevapla...

Merhaba, 21 aylık oğlumu öksürük nedeniyle götürdüğüm hekimden yeterli bilgi ve tatmin edici cevaplar alamadım. Göğüs muayenesi, solunum sesi-kulak muayenesi, boğaz normal. Yapılan testlere göre demir eksikliği var. Ayrıca yine kan testine göre; büyük insan mikrobu var. Augmentin antibiyotik ve sekrol şurup verildi. Son olarak kemikleri zayıfmış, antibiyotik tedavisinden sonra onun için başka bir tedaviye ihtiyacı varmış. Oğlum; 14 kilo ve boyu 80 cm. Yapılan tetkiklerin sonuçları; WBC: 7.90, RBC: 4.21, MILYO/MM3: 3.50-5.50, HGB L: 11.1, GDL: 11.7-17.00, HCT L: 31.3 - % 35.00-51.00, MCV L: 74.3, FL: 81.00-103.00, MCH L: 26.4, PG: 27.00-34.00, MCHC: 35.5, G/DL: 33.00-37.00, RDW-SD L: 35.1, FL: 37.00-54.00, PLT: 339, BIN/MM3: 150-450, Lenfosit H: 67.8 % - 15.00-47.00, Ara Hücreler: 6.1 % - 1.00-20.00, Gran L: 26.1 % - 35.00-80.00, Lenfosit H: 5.40, BIN/MM3: 1.00-3.70, Ara Hücreler: 0.50, BIN/MM3: 0.00-1.50, Parçalı: 2.00, BIN/MM3: 1.50-7.00, PDW: 9.1, FL: 9.00-17.00,  MPV L: 7.9, FL: 8.00-12.00, P-LCR L: 11.1 % - 13.00-43.00, Alkalin Fosfataz l: 206.00 u/l 245.00-748.00, Demir: 89.38, Ug/dl: 37.00-158.00. İdrar Tahlili Renk: Açık Sarı, Dansite Miktar: Yetersiz, pH asit protein:  (+/-), Glukoz: Negatif, Aseton: Negatif, Bilirubin: Negatif, Ürobilinojen: Normal, Nitrit: Negatif, Görünüm: Hafif Bulanık, Miktar: 2 cc., Her Sahada: 8-10 Lökosit ve 5-6 Eritrosit ile 1-2 Epitel hücresi görüldü. Ayrıca doktor, oğlumun pipisini kontrol ederken, tahrişten dolayı ucu kanlanmıştı. Bundan dolayı idrara karışmış olabilir. Sizce bu tabloda öksürüğü açıklayan ve antibiyotik kullanmamı gerektiren bir durum var mı? Kemik zayıflığı nereden anlaşılıyor? Ne yapmalıyım?

Uzm.Dr. Faruk Akçay Cevabı:

Çocuğunuzun boyu % 10 persentilde (% 50 persentil için boyu 85 cm. olmalı), ağırlığı % 75-90 persentil. Ağırlık ile boy persentili arasında 2 persentilden fazla fark var. Doğum ağırlığı ve boyu nedir? Kemik zayıflığı için, Raşitizm denen D Vitamini eksikliği kastedilmiş olabilir. Bunun için; kalsiyum, fosfor, ALP, Sol El Bilek Grafisi, Kan Sayımı ve Fizik Muayene Bulguları değerlendirilerek tanı konulur. Gerekli görülürse D Vitamini (25 OH D2-1,25 OH D3) seviyesi bakılabilinir. Tetkiklerinde idrar yolu enfeksiyonu mevcut. İdrar Kültürü ve Üriner Sistem Usg (ultrasonografi) yapılmalı. İdrar yolu enfeksiyonu için; antibiyotik başlanmalı. Kültür sonucuna göre, başlanan antibiyotik gerekirse değiştirilebilinir. Yalnız üst solunum yolu enfeksiyonu için antibiyotik gerekli mi, bu duruma muayene bulguları ve tetkik sonuçları (hastaya tetkik yapılmış ise) beraber değerlendirilerek karar verilir. Antibiyotik başlanmış; başlanan antibiyotik idrar yolu enfeksiyonuna da etkili olabilir. Antibiyotik öncesi İdrar Kültürü alınması daha uygun olabilir. Geçmiş olsun.

Bu cevap sizi memnun etti mi?

       

İlgili Diğer Sorular
Soruyla İlgili Yazılar
Bebeklerde Solunum Yolu Hastalıkları
Bebeklerde Solunum Yolu Hastalıkları
Nefes borusundan 10 santimlik çivi çıktı
Nefes borusundan 10 santimlik çivi çıktı
Sma
Sma'lı Hastalar İçin Umut Işığı
Sigara dumanınız bebeğinizi hasta ediyor
Sigara dumanınız bebeğinizi hasta ediyor
Aşırı Stres Hormon Dengesini Bozuyor
Aşırı Stres Hormon Dengesini Bozuyor
İlgili Forum Konuları
BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Antalya'da hekimlere "robotik cerrahi sistem" kursu
Çift kol nakli yapılan Şimşek'in sağlık durumu iyiye gidiyor
Canan Karatay: Tavuk döner olan büfelerin önünden geçerken midem bulanıyor
Robotik yöntemle organ nakli yapıldı
Antalya'da robotik yöntemle organ nakli yapıldı
Cerrahlar böbrek nakil operasyonlarını canlı yayında izledi (2)
Zayıflama yöntemleri! Göbek eritme hareketleri ve maydanoz kürü ile zayıflama
Acil sağlık çalışanlarından kalp masajı etkinliği
Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Günleri'nde canlı yayınla ameliyat
Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Günleri'nde canlı yayınla ameliyat
Cerrahlar böbrek nakil operasyonlarını canlı yayında izledi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Bitkiler Sağlıklı Yaşlanmayı Destekliyor
Bitkiler Sağlıklı Yaşlanmayı Destekliyor
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]