Diyetisyen Haberleri ve Gelişmeleri

Diyetisyen Haberleri ile ilgili Son Gelişmeleri Bu Sayfadan Takip Edebilirsiniz. Diyetisyen Hakkında Güncel Bilgilere ve Diyetisyen Haberlerini İncelemek İçin Tıklayın.

Uzmanından, öğrencilerin beslenme çantaları için uyarı

Uzmanından, öğrencilerin beslenme çantaları için uyarı

Uzman Diyetisyen İrem Akpolat, okula giden çocukların sağlıklı beslenmeleri için sabahları doğru beslenme stiliyle, bağışıklık sistemlerini ve hastalıklardan korunmaları için doğru besin tüketiminin olması gerektiğini söyledi. Çocukların beslenme çantalarına taze meyveler ve evde hazırlanmış sandviçlerin koyulmasını öneren Akpolat, okul kantinlerinde hazırda satılan tost, işlenmiş ürün içerikleri bol olan sucuk, salam, sosis gibi ürünlerin tüketilmesini engellemek adına evden hazırlanmış beslenme çantasıyla önüne geçilebileceğini belirtti. Gençlerde ve çocuk gruplarında yanlış beslenme sonucu birçok kronik hastalık riskinin arttığını vurgulayan Akpolat, dengeli beslenmenin alışkanlık haline getirilmesinin önemini vurguladı.

Uzmanından, öğrencilerin beslenme çantaları için uyarı

Uzmanından, öğrencilerin beslenme çantaları için uyarı

Uzmanından, öğrencilerin beslenme çantaları için uyarı Uzman Diyetisyen İrem Akpolat, okula giden çocukların sağlıklı beslenmeleri için sabahları doğru beslenme stiliyle, bağışıklık sistemlerini ve hastalıklardan korunmaları için doğru besin tüketiminin olması gerektiğini söyledi.

Uzmanı ideal kilonun sırrını açıkladı

Uzmanı ideal kilonun sırrını açıkladı

Uzman Diyetisyen İrem Akpolat, ideal kilonun sağlıklı bir yaşam tarzıyla mümkün olduğunu belirtti. Yeterli ve dengeli beslenme, düzenli egzersiz ve doğru yağ kaynaklarının tercih edilmesi kilo kontrolü için önemli faktörlerdir. Ayrıca, günlük olarak yeterli miktarda sebze, meyve ve su tüketimi de sağlıklı bir yaşam tarzının bir parçasıdır. Tuz tüketimi ise özellikle kronik hastalığı olan bireylerde sınırlandırılmalıdır. Sağlıklı yaşam tarzıyla birlikte ideal kiloya ulaşmak daha kolay olacaktır.

Uzmanı ideal kilonun sırrını açıkladı

Uzmanı ideal kilonun sırrını açıkladı

Uzman Diyetisyen İrem Akpolat, ideal kiloda ilk akla gelenin sağlıklı bir yaşam tarzı olduğunu belirterek, yeterli ve dengeli beslenmenin kilo için şart olduğunu söyledi.

Dengesiz Beslenme Çocukların Dikkat Süresini Kısaltıyor

Dengesiz Beslenme Çocukların Dikkat Süresini Kısaltıyor

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi'nden Diyetisyen Gizem Gençyürek Yılmaz, yapılan araştırmalarda dengesiz beslenen çocuklarda dikkat sürelerinin kısaldığının ve öğrenmede güçlük yaşandığının gözlemlendiğini belirtti. Beslenme alışkanlıklarının okul çağı çocuklarında edinildiğini ve ailelerin bu konuda önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Yılmaz, sağlıklı beslenmenin obezite riskini önlemede ve çocukların gelişimine katkı sağlamada önemli olduğunu ifade etti. Okulların açılmasıyla birlikte çocukların düzene girmesi için kademeli düzenlemeler yapmanın önemli olduğunu belirten Yılmaz, beslenme çantalarına farklı alternatifler koyarak çocukları sağlıklı ve dengeli beslenmeye teşvik etmenin önemine dikkat çekti.

Dengesiz Beslenme Çocukların Dikkat Süresini Kısaltıyor

Dengesiz Beslenme Çocukların Dikkat Süresini Kısaltıyor

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi'nden Diyetisyen Gizem Gençyürek Yılmaz, yapılan araştırmalarda dengesiz beslenen çocuklarda dikkat sürelerinin kısaldığının ve öğrenmede güçlük yaşandığının gözlemlendiğini belirtti.

Uzmanı uyardı, kronik hastalıklarda beslenmeye dikkat

Uzmanı uyardı, kronik hastalıklarda beslenmeye dikkat

Okula yeni başlayan çocuklar için beslenme uyarılarında bulunan Uzman Diyetisyen Kübra Tekay, çocukların hastalığa yatkınlık seviyesinin arttığını dikkat çekerek, sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme önerilerinde bulundu.

Uzmanı uyardı, kronik hastalıklarda beslenmeye dikkat

Uzmanı uyardı, kronik hastalıklarda beslenmeye dikkat

Okula yeni başlayan çocuklar için beslenme uyarılarında bulunan Uzman Diyetisyen Kübra Tekay, çocukların hastalığa yatkınlık seviyesinin arttığını dikkat çekerek, sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme önerilerinde bulundu.

"Kahvaltı okul beslenmesinde kritik önemde"

Sabah kahvaltısının çocukların gelişiminde önemli rolü olduğuna işaret eden Uzm. Diyetisyen Sedef Aksu, "Çocuklar bütün gece süren açlık döneminden sonra vücudun ihtiyacı olan enerjiyi sağlamak için mutlaka güne kahvaltı ile başlamalı.

"Kahvaltı okul beslenmesinde kritik önemde"

Sabah kahvaltısının çocukların gelişiminde önemli rolü olduğuna işaret eden Uzm. Diyetisyen Sedef Aksu, "Çocuklar bütün gece süren açlık döneminden sonra vücudun ihtiyacı olan enerjiyi sağlamak için mutlaka güne kahvaltı ile başlamalı.

Süt tüketiminde 2 güne dikkat

Süt tüketiminde 2 güne dikkat

Uzman Diyetisyen Betül Merd, sütün açıldıktan 2 gün sonrasına kadar tüketilmemesi halinde zehirlenmelere yol açacağını söyledi. Süt ve yoğurtun dönüştürülerek değerlendirilebileceğini belirtti.

Süt tüketiminde 2 güne dikkat

Süt tüketiminde 2 güne dikkat

Uzman Diyetisyen Betül Merd, sütün açıldıktan 2 gün sonrasına kadar tüketilmemesi halinde zehirlenmelere yol açacağını söyledi. Süt ve yoğurtun dönüştürülerek değerlendirilebileceğini belirtti.

İzmit Belediyesi Akpınar Gençlik Merkezi'nde ücretsiz psikolog ve diyetisyen hizmeti sunacak

İzmit Belediyesi Akpınar Gençlik Merkezi'nde ücretsiz psikolog ve diyetisyen hizmeti sunacak

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün psikolog ve diyetisyen hizmeti önümüzdeki günlerde Akpınar Gençlik Merkezi'nde vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.

İzmit Belediyesi Akpınar Gençlik Merkezi'nde ücretsiz psikolog ve diyetisyen hizmeti sunacak

İzmit Belediyesi Akpınar Gençlik Merkezi'nde ücretsiz psikolog ve diyetisyen hizmeti sunacak

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün psikolog ve diyetisyen hizmeti önümüzdeki günlerde Akpınar Gençlik Merkezi'nde vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.

"Balık, çocukların zihin gelişiminde etkili bir besin"

Özellikle fetüsün bilişsel ve görsel gelişimi için gerekli olan dokosahexaenoik asitin gebelik döneminde annenin balık tüketimine bağlı olduğunu belirten Diyetisyen Asım Batuhan Fidan, "Balık çocuklarda da mental gelişim ve nörolojik sağlık için oldukça etkili bir besindir" dedi.

"Balık, çocukların zihin gelişiminde etkili bir besin"

Özellikle fetüsün bilişsel ve görsel gelişimi için gerekli olan dokosahexaenoik asitin gebelik döneminde annenin balık tüketimine bağlı olduğunu belirten Diyetisyen Asım Batuhan Fidan, "Balık çocuklarda da mental gelişim ve nörolojik sağlık için oldukça etkili bir besindir" dedi.

Bağcılar'da yaşlıların buluşma noktası Vefahane Yaşam Merkezi oldu

Bağcılar'da yaşlıların buluşma noktası Vefahane Yaşam Merkezi oldu

Bağcılar Belediyesi'nin hizmete sunduğu Vefahane Yaşam Merkezi, 55 yaş üstü vatandaşlar için modern ve kullanışlı bir buluşma noktası haline geldi. Yaşlılar, kurslar, psikolog ve diyetisyen gibi hizmetlerden yararlanırken, yeni arkadaşlar edinme ve sosyal etkinliklere katılma imkanı buluyorlar.

Bağcılar'da yaşlıların buluşma noktası Vefahane Yaşam Merkezi oldu

Bağcılar'da yaşlıların buluşma noktası Vefahane Yaşam Merkezi oldu

Bağcılar Belediyesi'nin hizmete sunduğu Vefahane Yaşam Merkezi, 55 yaş üstü vatandaşlar için modern ve kullanışlı bir buluşma noktası haline geldi. Yaşlılar, kurslar, psikolog ve diyetisyen gibi hizmetlerden yararlanırken, yeni arkadaşlar edinme ve sosyal etkinliklere katılma imkanı buluyorlar.

Bağcılar Belediyesi, 55 yaş üstü vatandaşlara hizmet veren Vefahane Yaşam Merkezi'ni açtı

Bağcılar Belediyesi, 55 yaş üstü vatandaşlara hizmet veren Vefahane Yaşam Merkezi'ni açtı

Bağcılar Belediyesi, 55 yaş üstü vatandaşlar için modern ve çok kullanışlı bir yaşam merkezi olan Vefahane'yi hizmete sundu. Yaşlılar, kurslar, psikolog ve diyetisyen gibi hizmetlerden yararlanırken, yeni arkadaşlar edinme ve paylaşım imkanı da buluyorlar.

Bağcılar Belediyesi, 55 yaş üstü vatandaşlara hizmet veren Vefahane Yaşam Merkezi'ni açtı

Bağcılar Belediyesi, 55 yaş üstü vatandaşlara hizmet veren Vefahane Yaşam Merkezi'ni açtı

Bağcılar Belediyesi, 55 yaş üstü vatandaşlar için modern ve çok kullanışlı bir yaşam merkezi olan Vefahane'yi hizmete sundu. Yaşlılar, kurslar, psikolog ve diyetisyen gibi hizmetlerden yararlanırken, yeni arkadaşlar edinme ve paylaşım imkanı da buluyorlar.

Tatil Sonrası Sağlıklı Beslenme İçin Öneriler

Tatil Sonrası Sağlıklı Beslenme İçin Öneriler

Diyetisyen Sena Genç, tatil dönemi sonrasında beslenme düzenin nasıl dengelenebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Öğün atlamamaya özen göstermek, düzenli egzersiz yapmak ve su tüketimine dikkat etmek önemli. Detoks suları ve yeşil çay da kilo vermeye yardımcı olabilir.

Tatil Sonrası Sağlıklı Beslenme İçin Öneriler

Tatil Sonrası Sağlıklı Beslenme İçin Öneriler

Diyetisyen Sena Genç, tatil dönemi sonrasında beslenme düzenin nasıl dengelenebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Öğün atlamamaya özen göstermek, düzenli egzersiz yapmak ve su tüketimine dikkat etmek önemli. Detoks suları ve yeşil çay da kilo vermeye yardımcı olabilir.

"Fındık tüketimi ile kabızlığı önlemek mümkün"

Fındığın içerdiği yüksek orandaki yağ ve proteinin sindirim sistemine de faydası olduğunu söyleyen Diyetisyen Aslıhan Kara, "Fındıktaki yüksek lif içeriği, bağırsak sağlığı açısından da yararlı bir rol üstlenir.

"Fındık tüketimi ile kabızlığı önlemek mümkün"

Fındığın içerdiği yüksek orandaki yağ ve proteinin sindirim sistemine de faydası olduğunu söyleyen Diyetisyen Aslıhan Kara, "Fındıktaki yüksek lif içeriği, bağırsak sağlığı açısından da yararlı bir rol üstlenir.

Eskişehir Şehir Hastanesi Obezite Merkezi, 5 yılda 1000'den fazla kişiyi sağlığına kavuşturdu

Eskişehir Şehir Hastanesi Obezite Merkezi, 5 yılda 1000'den fazla kişiyi sağlığına kavuşturdu

Diyetisyen Özge Yılmaz, Eskişehir Şehir Hastanesi Obezite Merkezi'nin 5 yılda 1000'den fazla kişiye danışmanlık hizmeti verdiğini açıkladı. Merkezde obeziteye multidisipliner bir yaklaşım benimsenerek, diyetisyen, psikolog, fizyoterapist ve hekim tarafından hastalar grup halinde değerlendiriliyor.

Çocuklar için vegan beslenme önerilmiyor

Çocuklar için vegan beslenme önerilmiyor

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi'nden Diyetisyen Gizem Gençyürek Yılmaz, çocukların büyüme ve gelişim çağında çeşitli ve renkli beslenmesi gerektiğini belirtti. Vegan beslenmenin gelişim ve büyüme çağındaki çocuklar için önerilmediğini söyleyen Yılmaz, çocukların sağlıklı gelişimleri için birçok vitamin, mineral ve besin çeşitliliğine ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Çocuklar için vegan beslenme önerilmiyor

Çocuklar için vegan beslenme önerilmiyor

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi'nden Diyetisyen Gizem Gençyürek Yılmaz, çocukların büyüme ve gelişim çağında çeşitli ve renkli beslenmesi gerektiğini belirtti. Vegan beslenmenin çocuklar için önerilmediğini söyleyen Yılmaz, sağlıklı gelişim için çeşitli vitamin, mineral ve besin çeşitliliğine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Susuzluğa ve sindirime 'karpuz'

Susuzluğa ve sindirime 'karpuz'

Uzman Diyetisyen Betül Merd, karpuzun sıvı ve lif içeriği sayesinde yaz aylarında susuzluğu gidermeye ve sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olduğunu söyledi.

Tepebaşı Belediyesi Metin Özöğüt Yaşam Merkezi'nde Deneyimli Vatandaşlara Sağlık ve Huzur İçinde Yaşam İmkanı

Tepebaşı Belediyesi Metin Özöğüt Yaşam Merkezi'nde Deneyimli Vatandaşlara Sağlık ve Huzur İçinde Yaşam İmkanı

Tepebaşı Belediyesi Metin Özöğüt Yaşam Merkezi, deneyimli vatandaşlara sağlık ve huzur içinde sıcak bir yuva olmaya devam ederken sosyalleşmeleri için de birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Merkezde 50 deneyimli vatandaş, keyifli, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde günlerini geçirirken, resim, seramik gibi aktivitelerle sanatla iç içe oluyor ve sosyalleşme imkanı buluyor. Merkezde ayrıca sağlık hizmetleri, spor faaliyetleri ve diyetisyen kontrolünde beslenme hizmeti de sunuluyor. Merkez sakinleri, burayı bir aile gibi gördüklerini ve memnuniyetlerini dile getiriyorlar.

Eskişehir Şehir Hastanesinde 80 Yaş Üstü Bireylere Hizmet Veren YAŞAM Merkezi'nden 507 Kişi Yararlandı

Eskişehir Şehir Hastanesinde 80 Yaş Üstü Bireylere Hizmet Veren YAŞAM Merkezi'nden 507 Kişi Yararlandı

Eskişehir Şehir Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM), 80 yaş ve üzeri bireylerin aktif ve üretken bir hayat sürmeleri için hizmet veriyor. Merkezden bugüne kadar 507 kişi faydalandı. YAŞAM ekibi, gerontolog, hemşire, sosyal çalışmacı, diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, ergoterapist, tıbbi sekreter ve yardımcı personellerden oluşuyor. Merkezde hastalara telefonla ulaşılıp randevu oluşturuluyor ve bireyler yerinde ziyaret edilerek takipleri planlanıyor. YAŞAM polikliniğinde ise kronik hastalıkların takibi yapılıyor ve ilaç raporları düzenleniyor. Ayrıca beslenme yetersizliği, unutkanlık, depresyon, kemik erimesi gibi konularda da hizmetler sunuluyor. 80 yaş üstü hastalara evde ve sağlık tesisine ulaşımda yardımcı personeller tarafından destek sağlanıyor.

Eskişehir Şehir Hastanesi'nde Sağlıklı Yaş Alma Merkezi'nden 507 kişi yararlandı

Eskişehir Şehir Hastanesi'nde Sağlıklı Yaş Alma Merkezi'nden 507 kişi yararlandı

Eskişehir Şehir Hastanesi'nde hizmete alınan Sağlıklı Yaş Alma Merkezi'nden 80 ve üzeri yaşta olan 507 kişi faydalandı. Merkezde gerontolog, hemşire, sosyal çalışmacı, diyetisyen, psikolog gibi uzmanlar yer alıyor ve hastalara telefonla ulaşarak randevu oluşturuluyor.

Uzmanından yaz sıcaklarında Akdeniz diyeti ile beslenme önerisi

Uzmanından yaz sıcaklarında Akdeniz diyeti ile beslenme önerisi

Yaz mevsiminde doğru beslenme konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Serkan Aksoy, "Özellikle Akdeniz diyeti olarak bildiğimiz beslenme modeli bu dönemlerde de en ideal beslenme modellerinin başında gelir.

Uzmanından yaz sıcaklarında Akdeniz diyeti ile beslenme önerisi

Uzmanından yaz sıcaklarında Akdeniz diyeti ile beslenme önerisi

Yaz mevsiminde doğru beslenme konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Serkan Aksoy, "Özellikle Akdeniz diyeti olarak bildiğimiz beslenme modeli bu dönemlerde de en ideal beslenme modellerinin başında gelir.

Aşırı sıcaklarda susuzluğu gidermeye yardımcı olan besinler

Aşırı sıcaklarda susuzluğu gidermeye yardımcı olan besinler

Diyetisyen Buket Ertaş Sefer, yazın terleme ve su kaybıyla sıvı ihtiyacının daha da artığını söyledi.

Aşırı sıcaklarda susuzluğu gidermeye yardımcı olan besinler

Aşırı sıcaklarda susuzluğu gidermeye yardımcı olan besinler

Diyetisyen Buket Ertaş Sefer, yazın terleme ve su kaybıyla sıvı ihtiyacının daha da artığını söyledi.

"Sıcak havalarda gıda zehirlenmesi ölüme neden olabilir"

Sıcak havaların etkisiyle gıda zehirlenmelerinin artabileceğine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Mine Özkazanç Akren, "Besinlerle ilgili işlemlerde yapılacak küçük bir ihmal, onu tüketen insanların sağlığını bozarak, gıda kaynaklı hastalıklara ve ölümlere yol açabilir" dedi.

"Sıcak havalarda gıda zehirlenmesi ölüme neden olabilir"

Sıcak havaların etkisiyle gıda zehirlenmelerinin artabileceğine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Mine Özkazanç Akren, "Besinlerle ilgili işlemlerde yapılacak küçük bir ihmal, onu tüketen insanların sağlığını bozarak, gıda kaynaklı hastalıklara ve ölümlere yol açabilir" dedi.

Gaziantep'te Ailelere Sağlıklı Yaşam Eğitimleri Veriliyor

Gaziantep'te Ailelere Sağlıklı Yaşam Eğitimleri Veriliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 'Öğrenen Mahalleler Bilinçli Aileler' Projesi kapsamında, yaklaşık 10 bin kişiye aile yapısını güçlendirmeyi ve sağlıklı yaşam konularını kapsayan bilgilendirme eğitimleri veriliyor. Proje kapsamında uzman diyetisyen, psikolog ve sosyologlardan oluşan ekip, stres yönetimi, öfke kontrolü, duygusal açlık, yeme bozuklukları, beden ve benlik algısı, mahremiyet, teknolojiye düşkünlük, doğru iletişim ile obeziteye karşı mücadelede eğitimler vererek farkındalık çalışması yürütüyor. Eğitimler, Akkent, Yukarıbayır, Kuzeyşehir, 75. Yıl, Mimarsinan, Kavaklık, Öğretmenevleri, Sinan, Onur, Bekirbey, Kozluca, Yazıcık, Cabi, 8 Şubat, Yeditepe ve Özgürlük mahallelerinde devam ediyor.

Diyetisyen Fatma Uçan: 'Günlük en az 2-2.5 litre su için'

Diyetisyen Fatma Uçan: 'Günlük en az 2-2.5 litre su için'

Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme Uzmanı Fatma Uçan, yaz aylarında terlemeye bağlı su kaybı yaşandığını ve su tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, yaz aylarında terleme ile artan su kaybına karşılık daha fazla su içilmesi gerektiği konusunda uyardı. Uçan, suyun hayat olduğunu ve oksijenden sonra insan hayatı için gerekli olan en önemli ikinci madde olduğunu belirtti. Ayrıca suyun cilt sağlığı, beyin fonksiyonları, böbrek sağlığı ve sindirim sistemi için de hayati önem taşıdığını vurguladı. Uçan, günlük en az 2-2.5 litre su içilmesi gerektiğini ifade etti.

Diyetisyen Fatma Uçan: 'Günlük en az 2-2.5 litre su için'

Diyetisyen Fatma Uçan: 'Günlük en az 2-2.5 litre su için'

Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme Uzmanı Fatma Uçan, yaz aylarında terlemeye bağlı su kaybı yaşandığını ve su tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Uçan, suyun hayati önem taşıdığını ve günlük en az 2-2.5 litre su içilmesi gerektiğini belirtti.

Bulyonlar kalp damar hastalıklarına, hipertansiyona ve böbrek hastalıklarına yol açıyor

Bulyonlar kalp damar hastalıklarına, hipertansiyona ve böbrek hastalıklarına yol açıyor

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde çalışan Diyetisyen Ferhan Coşkun, bulyonların içerisinde yüksek miktarda tuz bulundurmasından dolayı kalp damar hastalıklarına, hipertansiyona ve böbrek hastalıklarına yol açtığını dile getirdi. Uzmanlar, yemeklerde lezzet katabilmek kullanılan ve içerisindeki koruyucu maddeler sayesinde uzun raf ömrü bulunan bulyonların, insan sağlığını tehlikeye attığına dikkati çekiyor. Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde çalışan Diyetisyen Ferhan Coşkun, tavuk eti ve kırmızı etin çeşitli ekstraktlarıyla hazırlanan aroma vericilerin olası zararları hakkında İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, bulyonların içerdikleri yüksek sodyum oranından dolayı kalp damar hastalıklarına, hipertansiyona ve böbrek hastalıklarına yol açtığını söyledi. 'Çin Tuzu olarak bilinen Monosodyum Glutamat, çeşitli hastalarda alerjik reaksiyonlara, kızarıklık ve baş dönmesine sebep olabilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü'nün günlük tuz tüketimin 5 gramın altında tutulmasını önerdiğini dile getiren Coşkun, 'Çin Tuzu' olarak bilinen Monosodyum Glutamat, çeşitli hastalarda alerjik reaksiyonlara, kızarıklık ve baş dönmesine sebep olabilmektedir. En önemlisi raf ömrünü uzatmak ve lezzet stabilitesini sağlamak amacıyla kullanılan Yapay tatlandırıcılar, renklendiriciler, koruyucular gibi katkı maddeleri insan sağlığı üzerinde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Uzun dönemde de çeşitli başka hastalıklara neden olabileceği bilinmektedir. Sağlık açısından bir diyetisyen gözüyle baktığımda en iyi olan bulyon tüketmek yerine evde kendi tavuk ve et sularımızı üretip bunları çeşitli sebzelerle çeşnilendirip yemeklerimizde besleyici düzeyi yüksek ürünler elde etmektir' diye konuştu. Bulyonun içerisinde bulunduğu sodyum oranından dolayı tansiyonu yükseltebildiğine ve böbrek hastalıklarını ilerletebildiğine dikkati çeken Coşkun, hipertansiyon ve diyabet gibi kronik rahatsızlık yaşayanların bulyon kullanımından kaçınmasını önerdi.

Bulyonlar kalp damar hastalıklarına, hipertansiyona ve böbrek hastalıklarına yol açıyor

Bulyonlar kalp damar hastalıklarına, hipertansiyona ve böbrek hastalıklarına yol açıyor

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde çalışan Diyetisyen Ferhan Coşkun, bulyonların içerisinde yüksek miktarda tuz bulundurmasından dolayı kalp damar hastalıklarına, hipertansiyona ve böbrek hastalıklarına yol açtığını dile getirdi.

Diyetisyen Esra Koçak: 'Sosyal medya diyetleri karaciğer ve böbrek hasarına yol açabilir'

Diyetisyen Esra Koçak: 'Sosyal medya diyetleri karaciğer ve böbrek hasarına yol açabilir'

Tokat Devlet Hastanesi Diyetisyeni Esra Koçak, sosyal medyada görülüp yapılan diyetlerin karaciğer ve böbrek hastalıkları gibi ciddi sorunlara yol açabileceğini söyledi. Koçak, sağlıklı kilo vermek için öncelikle kişinin sağlığının bir uzman hekim tarafından değerlendirilmesi gerektiğini ve kişiye uygun beslenme programının düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Diyetisyen Esra Koçak: 'Sosyal medya diyetleri karaciğer ve böbrek hasarına yol açabilir'

Diyetisyen Esra Koçak: 'Sosyal medya diyetleri karaciğer ve böbrek hasarına yol açabilir'

Tokat Devlet Hastanesi Diyetisyeni Esra Koçak, sosyal medyada görülüp yapılan diyetlerin karaciğer ve böbrek hastalıklarına neden olabileceğini belirtti. Koçak, sağlıklı kilo vermek için uzman hekim tarafından değerlendirme yapılması ve kişiye uygun beslenme programının düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Diyetisyen, yaz mevsiminde su tüketimi ve beslenme konusunda uyarıda bulundu

Diyetisyen, yaz mevsiminde su tüketimi ve beslenme konusunda uyarıda bulundu

Terme İlçe Sağlık Müdürlüğünde görev yapan diyetisyen Seda Gözübüyük, yaz mevsimiyle birlikte yaşanan sıcak hava dalgalarında vatandaşları su tüketimi ve beslenme noktasında uyardı. Yüksek sıcaklıkların etkisiyle vücutta terleme artar ve su kaybı yaşanır. Bu nedenle su tüketimi önemlidir. Ayrıca sindirimi zor olan yiyecekler yerine meyve, sebze ve yoğurt gibi gıdalar tercih edilmelidir.

Diyetisyen Seda Gözübüyük'ten yaz sıcaklarıyla ilgili uyarı

Diyetisyen Seda Gözübüyük'ten yaz sıcaklarıyla ilgili uyarı

Terme İlçe Sağlık Müdürlüğünde görev yapan diyetisyen Seda Gözübüyük, yaz mevsimiyle birlikte yaşanan sıcak hava dalgalarında vatandaşları su tüketimi ve beslenme noktasında uyardı.

Diyetisyenlerden şok diyet uyarısı

Diyetisyenlerden şok diyet uyarısı

Sefaköy Medipol Üniversite Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Gizem Özölmez, bayram ve tatil gibi özel zamanlarda beslenme rutininin bozulduğunu belirterek, hızlı kilo vermek için uygulanan şok diyetlerin vücutta hormonal dengeyi bozduğunu ve birçok yan etkiye neden olduğunu söyledi. Özölmez, bayram sonrası günlük rutine dönmek için basit şeker içeren gıdalardan, kızartmalardan, hamur işlerinden ve yağlı gıdalardan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Diyetisyenlerden şok diyet uyarısı

Diyetisyenlerden şok diyet uyarısı

Sefaköy Medipol Üniversite Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Gizem Özölmez, şok diyetlerin vücutta olması gereken hormonal dengeyi bozduğunu ve yan etkilere neden olduğunu belirtti. Özölmez, bayram ve tatil zamanlarında beslenme rutininin dışına çıkıldığını ve bayram sonrası sağlıklı beslenme alışkanlıklarına geri dönülmesi gerektiğini vurguladı.

Yaz Aylarında Beslenmeye Dikkat Edilmeli

Yaz Aylarında Beslenmeye Dikkat Edilmeli

Terme İlçe Sağlık Müdürlüğünde görev yapan diyetisyen Seda Gözübüyük, yaz aylarında beslenmede dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bilgi verdi. Gözübüyük, beslenmede sağlıklı seçimler yapmanın vücut için büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Kurban Bayramı'nın ardından insanların daha fazla et tüketmeye yönelmesinin doğal olduğunu vurgulayan Gözübüyük, ancak dengeli ve ölçülü şekilde beslenilmesi gerektiğini söyledi. Yüksek protein içeriğine sahip et tüketiminin vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri sağladığını dile getiren Gözübüyük, yağsız etin tercih edilmesi ve pişirme yöntemlerine dikkat edilmesi tavsiyesinde bulundu. Yaz aylarında beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğine işaret eden Gözübüyük, sıcak havaların vücudun su ihtiyacını artırdığını, bu nedenle düzenli su tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Meyve ve sebze ağırlıklı beslenmenin sağlık için önem taşıdığını anlatan Gözübüyük, taze, mevsiminde yetişen meyve ve sebzelerin tüketilmesinin vitamin ve mineral alımını destekleyeceğini belirtti. Düzenli olarak fiziksel aktivite yapmanın sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olduğunu söyleyen Gözübüyük, yürüyüş, bisiklet sürme veya spor yapma gibi aktivitelerin metabolizmayı harekete geçirerek kilo kontrolüne ve genel sağlığa katkı sağladığını ifade etti.

Yaz Aylarında Beslenmeye Dikkat Edilmesi Gerektiği Vurgulandı

Yaz Aylarında Beslenmeye Dikkat Edilmesi Gerektiği Vurgulandı

Terme İlçe Sağlık Müdürlüğünde görev yapan diyetisyen Seda Gözübüyük, yaz aylarında beslenmede dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bilgi verdi. Beslenmede sağlıklı seçimler yapmanın vücut için büyük öneme sahip olduğunu belirten Gözübüyük, yüksek protein içeriğine sahip et tüketiminin vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri sağladığını ve meyve-sebze ağırlıklı beslenmenin sağlık için önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, yaz aylarında düzenli su tüketilmesi ve fiziksel aktivitelerin yapılmasının da önemli olduğunu belirtti.

Atakum Belediyesi ve Özgecan Kadın Danışma Merkezi'nden Ücretsiz Diyetisyen Danışmanlığı Hizmeti

Atakum Belediyesi ve Özgecan Kadın Danışma Merkezi'nden Ücretsiz Diyetisyen Danışmanlığı Hizmeti

Atakum Belediyesi ve Özgecan Kadın Danışma Merkezi iş birliğiyle kadınların sağlıklı yaşam tarzını benimsemesine destek olmak amacıyla ücretsiz diyetisyen danışmanlığı hizmeti verilecek. Merkezde, kadınların yaşam kalitesini artırmak ve obeziteyle mücadele etmek için yeni bir çalışma başlatıldı. Beslenme programı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden mezun uzmanlar tarafından kişiye özel hazırlanacak. Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlar iletişim numarası veya e-mail adresi üzerinden başvuruda bulunabilecek.

Atakum Belediyesi'nden Kadınlara Ücretsiz Diyetisyen Danışmanlığı Hizmeti

Atakum Belediyesi'nden Kadınlara Ücretsiz Diyetisyen Danışmanlığı Hizmeti

Atakum Belediyesi ve Özgecan Kadın Danışma Merkezi iş birliğiyle kadınların sağlıklı yaşam tarzını benimsemesine destek olmak amacıyla ücretsiz diyetisyen danışmanlığı hizmeti verilecek. Beslenme programı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden mezun uzmanlar tarafından kişiye özel hazırlanacak. Hizmet, her çarşamba ve perşembe günleri sunulacak.

Ruhsal bağışıklığı güçlü tutmak için 9 öneri

Ruhsal bağışıklığı güçlü tutmak için 9 öneri

p>Ruh sağlığının da bağışıklık sistemi üzerinde etkisi olduğunu hatırlatan Uzman Klinik Psikolog ve Diyetisyen Merve Öz, "Ruhsal olarak kötü hissettiğimizde hastalıklara daha kolay yakalanabiliriz. Bu noktada ruhsal bağışıklığımızı güçlendirmenin genel sağlığımıza da yarar sağlar" dedi.

Ruhsal bağışıklığı güçlü tutmak için 9 öneri

Ruhsal bağışıklığı güçlü tutmak için 9 öneri

p>Ruh sağlığının da bağışıklık sistemi üzerinde etkisi olduğunu hatırlatan Uzman Klinik Psikolog ve Diyetisyen Merve Öz, "Ruhsal olarak kötü hissettiğimizde hastalıklara daha kolay yakalanabiliriz. Bu noktada ruhsal bağışıklığımızı güçlendirmenin genel sağlığımıza da yarar sağlar" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, artan sıcaklıklara bağlı olarak beslenme alışkanlıklarıyla ilgili uyarıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, artan sıcaklıklara bağlı olarak beslenme alışkanlıklarıyla ilgili uyarıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Kadın Sağlığı Danışma Merkezi'nde görev yapan diyetisyen Müge Kinaş, artan hava sıcaklıklarına bağlı olarak değişen beslenme düzeniyle ilgili bilgi verdi. Vatandaşlara sağlıklı beslenme önerileri veren Kinaş, su tüketimine daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini, hafif yiyeceklere, sebze ve meyvelere yönelerek aşırı yağlı yemeklerden uzak durulması gerektiğini belirtti. Ayrıca spor yapmanın özel bir saati olmadığını ancak güneşin dik açıyla geldiği öğlen saatlerinde spor yapılmaması gerektiğini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sıcaklıklara bağlı beslenme alışkanlıklarıyla ilgili uyarıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sıcaklıklara bağlı beslenme alışkanlıklarıyla ilgili uyarıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Kadın Sağlığı Danışma Merkezi'nde görev yapan diyetisyen Müge Kinaş, artan hava sıcaklıklarına bağlı olarak değişen beslenme düzeniyle ilgili bilgi verdi.

Uzman Diyetisyen Cansu Özçelik'ten Kurban Bayramı'nda Et Tüketimi İle İlgili Uyarılar

Uzman Diyetisyen Cansu Özçelik'ten Kurban Bayramı'nda Et Tüketimi İle İlgili Uyarılar

Uzman Diyetisyen Cansu Özçelik, kurban bayramında aşırı kırmızı et tüketiminin mide ve bağırsak hastalıklarına zemin hazırlayabileceği uyarısında bulundu. Ayrıca et tüketimi, korunması ve saklanmasında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Özçelik, günde en fazla 120 gram kırmızı et tüketilmesi gerektiğini belirtirken, diyabet ve kalp hastalarının da et tüketirken dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar olduğunu söyledi. En sağlıklı pişirme yöntemlerinin haşlama, fırınlama ve ızgara olduğunu belirten Özçelik, tatlı tüketimindeki artışa karşı sütlü ve meyveli tatlıların tercih edilmesini önerdi.

Diyetisyen Betül Merd:

Diyetisyen Betül Merd: "Tüketilecek etin yanında diğer besin grupları da bulunmalı"

KAYSERİ Memorial Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Betül Merd, Kurban Bayramı'nda etin yanında diğer besin gruplarına da yer verilmesi gerektiğini söyleyerek, "Bayramda et tüketimi için öğle saatleri tercih edilmeli" dedi.

Diyetisyen Betül Merd:

Diyetisyen Betül Merd: "Tüketilecek etin yanında diğer besin grupları da bulunmalı"

Memorial Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Betül Merd, Kurban Bayramı'nda etin yanında diğer besin gruplarına da yer verilmesi gerektiğini söyleyerek, "Bayramda et tüketimi için öğle saatleri tercih edilmeli" dedi.

Kurban Bayramı'nda kronik hastalığı olanlar et tüketiminde porsiyon kontrolüne dikkat etmeli

Kurban Bayramı'nda kronik hastalığı olanlar et tüketiminde porsiyon kontrolüne dikkat etmeli

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nde görevli diyetisyen Melek Atabey, Kurban Bayramı'nda kronik hastalığı olan kişilerin et tüketiminde porsiyon kontrolüne özen göstermeleri gerektiğine dikkat çekti. Atabey, sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılımına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kesilen hayvan etinin uygun şekilde tüketilmesi, sakatat tüketiminin sınırlandırılması ve öğünlerde beş ayrı gruptan besinlerin tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Kurban Bayramı'nda Kronik Hastalığı Olanlar Et Tüketiminde Porsiyon Kontrolüne Dikkat Etmeli

Kurban Bayramı'nda Kronik Hastalığı Olanlar Et Tüketiminde Porsiyon Kontrolüne Dikkat Etmeli

Kurban Bayramı'nda, kalp damar, diyabet, hipertansiyon ve böbrek gibi kronik hastalığı olan kişilerin et tüketiminde porsiyon kontrolüne özen göstermeleri gerektiğine dikkat çekildi. Sağlıklı Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünde görevli diyetisyen Melek Atabey, bayramların manevi olarak büyük anlam taşıdığını ve tüm ailenin bir araya geldiği, özenle hazırlanan sofralarda buluşulan özel günler olduğunu ifade etti.

Diyetisyen Gamze Söylemez: Kurban Bayramı'nda et tüketiminde ölçülü olun

Diyetisyen Gamze Söylemez: Kurban Bayramı'nda et tüketiminde ölçülü olun

Diyetisyen Gamze Söylemez, özellikle kolesterol, kalp damar tıkanlığı, hipertansiyon ve mide problemi olanların Kurban Bayramı'nda et tüketimine daha çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Kırmızı etin kötü huylu kolesterol denilen LDL miktarının yüksek olduğu bir besin grubu olduğunu söyleyen Söylemez, et tüketiminde ölçülü olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca etin yanında bol bol C vitamini tüketilmesi ve sıvı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Diyetisyen Gamze Söylemez; et tüketiminde ölçülü olun

Diyetisyen Gamze Söylemez; et tüketiminde ölçülü olun

Diyetisyen Gamze Söylemez, özellikle kolesterol, kalp damar tıkanlığı, hipertansiyon ve mide problemi olanların Kurban Bayramı'nda et tüketimine daha çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Mangalda Fazla Pişirilen Et Kansere Neden Olabilir

Mangalda Fazla Pişirilen Et Kansere Neden Olabilir

Uzmanlar, Kurban Bayramı'nda mangal yaparken etin yanık seviyesinde aşırı pişirilmesinin bazı kanserlere neden olabileceğini, dinlendirilmeden yenilen etin ise sindirim sorunlarına yol açabileceğini belirterek uyarıda bulundu. Diyetisyen Gizem Akgül, etin yanması ve çok fazla pişirilmesinin bazı kanserlere neden olabilecek zararlı ürünler üretebileceğini, az pişirilen etlerin de bazı hayvanların içerdiği patojenler nedeniyle enfeksiyonlara yol açabileceğini söyledi. Ayrıca, eti kendi yağıyla pişirmenin en sağlıklı yöntem olduğunu belirten Akgül, etin yanına eklenen sebzeler ve salatanın faydasını artırabileceğini, dinlendirilmeden tüketilen etin sindirim sistemine zarar verebileceğini vurguladı.

Diyetisyen Kara'dan bayram uyarısı: 'Etin bir hafızası var, dinlendirmemiz gerek'

Diyetisyen Kara'dan bayram uyarısı: 'Etin bir hafızası var, dinlendirmemiz gerek'

Kurban Bayramı'nda et tüketimi ile ilgili uyarılarda bulunan Diyetisyen Hanife Kara, haftada maksimum üç gün et yiyilmesi gerektiğini söyledi. Etin hafızası olduğunu belirten Kara, eti dinlendirmenin daha sağlıklı olduğunu vurguladı. Ayrıca pişirme yöntemine dikkat edilmesi ve yanında sebze tüketilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Diyetisyen Kara'dan bayram uyarısı: 'Etin bir hafızası var, dinlendirmemiz gerek'

Diyetisyen Kara'dan bayram uyarısı: 'Etin bir hafızası var, dinlendirmemiz gerek'

Kurban Bayramı'nda et tüketimi ile ilgili uyarılarda bulunan Diyetisyen Hanife Kara, haftada maksimum üç gün et yiyilmesi gerektiğini söyledi. Etin pişirme yöntemi, yanında ne yenmesi ve porsiyon kontrolüne dikkat edilmesi konusunda da uyarılarda bulundu.

Diyetisyen uyarısı:

Diyetisyen uyarısı: "Kurban Bayramında misafirliğe aç karnına gitmeyin"

Kurban Bayramı öncesinde beslenme konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Eda Mancoğlu, porsiyon kontrolü yapabilmek için özellikle misafirliklere aç gidilmemesi gerektiğini hatırlattı. Ayrıca et yanında tüketilmesi gereken gıdalarla ilgili de tavsiyeler veren Mancoğlu, sindirim konusunda sorun yaşamamak için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Etin sindirimi zor olduğu için birkaç gün bekletildikten sonra tüketilmesi gerektiğini belirten Mancoğlu, yanında sebze tüketilmesi gerektiğini de vurguladı. Ayrıca sıvı tüketiminin öğün sırasından ziyade yarım saat önce veya sonra yapılması gerektiğini söyledi. Misafirliklerde porsiyon kontrolü yapılması ve tatlı yerine sütlü tatlıların tercih edilmesi önerisinde bulunan Mancoğlu, son öğünün yatış saatine göre ayarlanması gerektiğini de hatırlattı.

Diyetisyen uyarısı:

Diyetisyen uyarısı: "Kurban Bayramında misafirliğe aç karnına gitmeyin"

Kurban Bayramı öncesinde beslenme konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Eda Mancoğlu, porsiyon kontrolü yapabilmek için özellikle misafirliklere aç gidilmemesi gerektiğini hatırlattı. Ayrıca et yanında tüketilmesi gereken gıdalarla ilgili de tavsiyeler veren Mancoğlu, sindirim konusunda sorun yaşamamak için önerilerde bulundu.

Diyetisyen Elmas:

Diyetisyen Elmas: "Kurban eti kesildikten 24 saat sonra tüketilmelidir"

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Diyetisyen Emrah Elmas, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, sağlıklı beslenme ve kurban eti tüketimiyle ilgili tavsiyelerde bulundu. Elmas, kurban etinin kesildikten 24 saat sonra tüketilmesi gerektiğini belirtirken, kalp, şeker, tansiyon ve böbrek hastalarını da uyardı. Ayrıca, etin saklanma koşulları ve tatlı tercihleri hakkında da önerilerde bulundu.

Diyetisyen Elmas:

Diyetisyen Elmas: "Kurban eti kesildikten 24 saat sonra tüketilmelidir"

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Diyetisyen Emrah Elmas, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, sağlıklı beslenme ve kurban eti tüketimiyle ilgili tavsiyelerde bulundu. Elmas, kurban etinin kesildikten 24 saat sonra tüketilmesi gerektiğini belirtirken, kalp, şeker, tansiyon ve böbrek hastalarını da uyardı.

Uzmanı uyardı: Kurban etinde oluşan ölüm sertliğine dikkat

Uzmanı uyardı: Kurban etinde oluşan ölüm sertliğine dikkat

Uzman Diyetisyen Betül Öztürk, Kurban Bayramı öncesi et tüketimi ve sağlıklı beslenme konusunda bilgiler verdi. Öztürk, kesimden hemen sonra tüketilen etin insan sağlığını bozabileceğine dikkat çekerek, kurban etinin tüketilmeden önce dinlenmesi gerektiğini belirtti. Kesimden yaklaşık 2 gün sonra sert kasların lifleri yumuşar ve tüketime uygun hale gelir. Etler uygun depolama şartlarında saklanmalıdır. Ayrıca, pişirme yöntemlerine dikkat edilmesi ve az miktarda tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Uzmanı uyardı: Kurban etinde oluşan ölüm sertliğine dikkat

Uzmanı uyardı: Kurban etinde oluşan ölüm sertliğine dikkat

Uzman Diyetisyen Betül Öztürk Kurban Bayramı öncesi et tüketimi ve sağlıklı beslenme konusunda bilgiler verdi, Rigor Mortis (ölüm sertliği) hakkında uyarılarda bulundu.

Kardiyoloji Uzmanı: Fazla Et Tüketimi Kalp Hastalıklarına Neden Oluyor

Kardiyoloji Uzmanı: Fazla Et Tüketimi Kalp Hastalıklarına Neden Oluyor

Çakmak Erdem Hastahanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Canan Arpacık, Kurban Bayramı öncesinde artan et tüketiminin kolesterol ve kalbe olan etkilerine işaret ederek, fazla miktarda tüketilen etin kalbin yükünü artırdığını ve damar tıkanıklığının kalp hastalıklarının en yaygın nedenlerinden biri olduğunu belirtti. Diyetisyen Aybüke Merve Demirci ise et tüketim miktarının kişinin ihtiyacına göre belirlenmesi gerektiğini ve günlük kolesterol alımının sınırlandırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca et tüketiminin akşam geç saatler yerine gün içinde erken saatlerde yapılması, kalorisi yüksek içeceklerin tüketilmemesi, sağlıklı pişirme yöntemlerinin tercih edilmesi, yeterli su tüketimi ve düzenli egzersiz yapılması önerildi.

Kurban etinde 'tenya' tehlikesine dikkat

Kurban etinde 'tenya' tehlikesine dikkat

Kurban etinde 'tenya' tehlikesine dikkat "Tenya bağırsak florasını bozar ve istemediğimiz sonuçları doğurabilir" Kurban Bayramı'nda kurban etlerinin sağlıklı tüketimi ve muhafazasına yönelik bilgi veren Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden Diyetisyen Volkan Çiçeklidağ, "Eti en az 1 gün...

Kurban etinde 'tenya' tehlikesine dikkat

Kurban etinde 'tenya' tehlikesine dikkat

Kurban etinde 'tenya' tehlikesine dikkat "Tenya bağırsak florasını bozar ve istemediğimiz sonuçları doğurabilir" Kurban Bayramı'nda kurban etlerinin sağlıklı tüketimi ve muhafazasına yönelik bilgi veren Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden Diyetisyen Volkan Çiçeklidağ, "Eti en az 1 gün...

Diyetisyen Uç: Günlük ortalama 3 litre su tüketmeliyiz

Diyetisyen Uç: Günlük ortalama 3 litre su tüketmeliyiz

Artan sıcaklarla birlikte vücuttan sıvı atımının arttığını belirten Diyetisyen Gülben Uç, yaz aylarında günlük ortalama 3 litre su tüketilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca kalorisi yüksek şekerli ve asitli içecekler yerine ev yapımı soğuk içecekler ve meyve sularının tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Öğün atlamak yerine yulaflı yiyecekler, süt meyve ikilisi ve fresh salataların tercih edilmesi önerisinde bulunan Uç, semiz otunun zengin Omega 3 kaynağı olduğunu belirtti. Meyve tüketiminde maksimum 2-3 porsiyonun aşılmaması gerektiğini söyleyen Uç, hareket kısıtlılığına karşı akşam yemekten sonra 30 dakika yürüyüş yapılmasını önerdi.

Diyetisyen Uç: 'Günlük ortalama 3 litre su tüketmeliyiz'

Diyetisyen Uç: 'Günlük ortalama 3 litre su tüketmeliyiz'

Artan sıcaklarla birlikte vücuttan sıvı atımının arttığını belirten Diyetisyen Gülben Uç, sağlıklı beslenme ve su tüketimi hakkında bilgi verdi. Yazın dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisinin su tüketimi olduğunu vurgulayan Uç, özellikle kalorisi yüksek şekerli ve asitli içeceklerin yerine daha çok ev yapımı soğuk içecekler ve meyve suları tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

"Karpuz çekirdeği cilt rahatsızlıklarına iyi geliyor"

Yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden karpuzun çekirdeğiyle birlikte tüketilmesinin oldukça faydalı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Sena Genç, "Karpuz tohumları, genel cilt görünümünü iyileştirmeye yardımcı olan magnezyumla doludur.

"Karpuz çekirdeği cilt rahatsızlıklarına iyi geliyor"

Yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden karpuzun çekirdeğiyle birlikte tüketilmesinin oldukça faydalı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Sena Genç, "Karpuz tohumları, genel cilt görünümünü iyileştirmeye yardımcı olan magnezyumla doludur.

Mersin'de emekliler için farkındalık etkinlikleri düzenlendi

Mersin'de emekliler için farkındalık etkinlikleri düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Yenişehir Emekli Evi'nde 'Şeker ve Diyabet Hastalığının Ayak Sağlığıyla İlişkisi' konulu farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Tarsus Emekli Evi üyeleri için ise 'Obezite ve Fiziksel Aktivite' konulu etkinlikler düzenlendi. Etkinliklerde uzman doktor, diyetisyen, fizyoterapist ve psikologlar tarafından bilgilendirme yapıldı ve üyelerin şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Emekli Evlerinde Sağlık Etkinlikleri Düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Emekli Evlerinde Sağlık Etkinlikleri Düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Yenişehir ve Tarsus Emekli Evleri'nde, orta yaş ve üzeri vatandaşlar için 'Şeker ve Diyabet Hastalığının Ayak Sağlığıyla İlişkisi' ve 'Obezite ve Fiziksel Aktivite' konulu farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi. Uzman Doktor İzzeddin Gümüş, Yenişehir Emekli Evi'nde 'Şeker ve Diyabet Hastalığının Ayak Sağlığıyla İlişkisi' hakkında bilgi verdi. Tarsus Emekli Evi üyeleri için ise diyetisyen, fizyoterapist ve psikologlar obezite hakkında önemli bilgiler verdi, üyelerin şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı.

Türkiye, obezite konusunda dünya sıralamasında ilk arasında

Türkiye, obezite konusunda dünya sıralamasında ilk arasında

Diyetisyen Hekim Heval Koçak, son 30 yılda obezitenin çocuk yaşta başlayıp dünya genelinde bir artış olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'nin obezite konusunda dünya sıralamasında ilkler arasında olduğunu belirtti. Koçak, obezitenin tedavi edilebilir bir hastalık olduğu konusunda farkındalık oluşturulması gerektiğini vurguladı ve diyetisyenliğin sadece hastanelerde değil, toplu beslenme hizmeti veren kuruluşlarda da hizmet sunduğunu söyledi.

Türkiye, obezite konusunda dünyada ilk sıralarda

Türkiye, obezite konusunda dünyada ilk sıralarda

Diyetisyen Hekim Heval Koçak, son 30 yılda obezitenin çocukluk çağı ve ergenlikte arttığını belirterek, Türkiye'nin obezite konusunda dünya sıralamasında ilkler arasında olduğunu söyledi.

Dyt. Akçeken: Dondurma tüketirken sağlığınızdan olmayın

Dyt. Akçeken: Dondurma tüketirken sağlığınızdan olmayın

Yüksek kalsiyum içeriğinin yanı sıra, A, B, D vitaminleriyle besin değeri yüksek bir tatlı olan dondurmayı tüketirken dikkat edilmesi gerekenlere işaret eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Elif Akçeken, "Endüstriyel dondurma yüksek miktarda mısır şurubu, tatlandırıcılar,...

Dyt. Akçeken: Dondurma tüketirken sağlığınızdan olmayın

Dyt. Akçeken: Dondurma tüketirken sağlığınızdan olmayın

Yüksek kalsiyum içeriğinin yanı sıra, A, B, D vitaminleriyle besin değeri yüksek bir tatlı olan dondurmayı tüketirken dikkat edilmesi gerekenlere işaret eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Elif Akçeken, "Endüstriyel dondurma yüksek miktarda mısır şurubu, tatlandırıcılar,...

Diyetisyen Arif Kaçan: Bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısı kronik hastalık riskini azaltıyor

Diyetisyen Arif Kaçan: Bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısı kronik hastalık riskini azaltıyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Diyetisyen Arif Kaçan, bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısı ve çeşidinin artmasının kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığını belirtti. Kaçan, probiyotik ve prebiyotik yoğurtların faydaları hakkında bilgi verirken, yetişkinlerin günde 2-3 porsiyon süt ürünü tüketmesi gerektiğine dikkat çekti.

Diyetisyen Arif Kaçan: Bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısı ve çeşidinin artması kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor

Diyetisyen Arif Kaçan: Bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısı ve çeşidinin artması kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Diyetisyen Arif Kaçan, probiyotik ve prebiyotik yoğurtların faydaları hakkında açıklamalarda bulundu. Kaçan, bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısı ve çeşidinin artmasının kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığını belirtti.

Alanya Belediyesi Aile Kadın Destek Merkezi'nde Aile Haftası Semineri

Alanya Belediyesi Aile Kadın Destek Merkezi'nde Aile Haftası Semineri

Alanya Belediyesi Aile Kadın Destek Merkezi, aile içi iletişim ve sağlıklı yaşam konulu seminer düzenledi. Seminere diyetisyen, fizyoterapist, psikolog ve odyologlar katıldı.

Diyetisyen Gizem Güneş'ten bayram önerisi: Su tüketimine dikkat!

Diyetisyen Gizem Güneş'ten bayram önerisi: Su tüketimine dikkat!

Diyetisyen Gizem Güneş, Ramazan boyunca su sıkıntısı çeken vatandaşların bayramda en az 2 ila 2.5 litre su tüketmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca fiziksel aktivite arttırılması ve porsiyon kontrolü önerisinde bulundu.

Diyetisyen Betül Merd:

Diyetisyen Betül Merd: "Ramazan ayının sonlanması ile beraber tüketilecek yiyeceklerin miktarı aniden arttırılmamalıdır"

Diyetisyen Betül Merd: "Ramazan ayının sonlanması ile beraber tüketilecek yiyeceklerin miktarı aniden arttırılmamalıdır"KAYSERİ Memorial Kayseri Hastanesi'nden Diyetisten Betül Merd, ramazan ayının ardından bayramla beraber beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Ramazan...

Diyetisyen Betül Merd:

Diyetisyen Betül Merd: "Ramazan ayının sonlanması ile beraber tüketilecek yiyeceklerin miktarı aniden arttırılmamalıdır"

Diyetisyen Betül Merd: "Ramazan ayının sonlanması ile beraber tüketilecek yiyeceklerin miktarı aniden arttırılmamalıdır"KAYSERİ Memorial Kayseri Hastanesi'nden Diyetisten Betül Merd, ramazan ayının ardından bayramla beraber beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Ramazan...

Ramazan'da bu besinlere dikkat: Metabolizma hızını düşürüyor, kilo aldırıyor

Ramazan'da bu besinlere dikkat: Metabolizma hızını düşürüyor, kilo aldırıyor

Ramazan'da bu besinlere dikkat: Metabolizma hızını düşürüyor, kilo aldırıyor Ramazan ayının son haftasında iftar ve sahurda tüketilmesi gerekenlerle ilgili uyarılarda bulunan Diyetisyen Gizem Çalayır, yağlı ve tuzlu besinler, hamur işleri, turşu, sucuk falan, sosis, işlenmiş et ürünleri,...

Uzman Diyetisyen Kümeli: Sofralarda ton balığına daha fazla yer açılmalı

Uzman Diyetisyen Kümeli: Sofralarda ton balığına daha fazla yer açılmalı

Yüksek Omega-3, selenyum ve protein kaynağı olan ton balığına sofralarda daha fazla yer açmayı öneren Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, balık tüketmenin kalbi korumaya yardımcı olduğunu ve bağışıklığı desteklediğini vurguladı.

Diyetisyen Babalitaş'tan 'Anoreksiya Nervoza' uyarısı

Diyetisyen Babalitaş'tan 'Anoreksiya Nervoza' uyarısı

Diyetisyen Babalitaş'tan 'Anoreksiya Nervoza' uyarısıHAKKARİ Beslenme ve Diyet Uzmanı Beritan Babalitaş, anoreksiya nervoza rahatsızlığının ergenlik döneminde daha sık rastlandığını söyledi.

Oruç tutarken su tüketimine dikkat

Oruç tutarken su tüketimine dikkat

Oruç tutarken su tüketimine dikkat Diyetisyen Fatma Uçan: "İftarla sahur arasında en az 10-12 bardak su tüketmeliyiz" Acıbadem Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Fatma Uçan, iftarda ağır yemeklerden uzak durulması ve iftarla sahur arasında en az 10-12 bardak su tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Oruç tutmayı kolaylaştıracak 4 öneri

Oruç tutmayı kolaylaştıracak 4 öneri

Uzman diyetisyen Maria Tanoğlu Abdülmesih, oruç tutarken dikkat edilmesi gerekenlere yönelik bilgi verdi.

Uzmanından uyarı: Ramazan ayında tatlıya dikkat

Uzmanından uyarı: Ramazan ayında tatlıya dikkat

Uzmanından uyarı: Ramazan ayında tatlıya dikkat Diyetisyen Gizem Güneş, Ramazan ayında vatandaşların doğru olmayan beslenmenin iftar sonrası tatlı tüketmek olduğunu söyledi.

Uzman diyetisyen uyardı:

Uzman diyetisyen uyardı: "Crush sendromu ölüme neden olabilir"

Uzman diyetisyen uyardı: "Crush sendromu ölüme neden olabilir" Diyarbakır Memorial Dicle Hastanesi Uzman Diyetisyeni Şilan Alyamaç, Crush Sendromu (Ezilme Sendromu) vakalarda artış yaşandığını kaydederek uyarılarda bulundu.

Diyetisyen İncioğlu:

Diyetisyen İncioğlu: "Obezite küçümsenecek bir hastalık hali değildir"

- Diyetisyen İncioğlu: "Obezite küçümsenecek bir hastalık hali değildir" Bitlis Tatvan İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Diyetisyen Abdullah İncioğlu, obezite hastalığı ve obeziteden korunmak için alınması gereken önlemler hakkında açıklamalarda bulunarak, "Obezite küçümsenecek...

Uzman Diyetisyen Gizem Duman:

Uzman Diyetisyen Gizem Duman: "Yılbaşı rehavetine kapılıp sağlığınızdan olmayın"

Uzman Diyetisyen Gizem Duman: "Yılbaşı rehavetine kapılıp sağlığınızdan olmayın"ANKARA Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi diyetisyenlerinden Uzman Diyetisyen Gizem Duman yılbaşı gecesinin diğer gecelerden hiçbir farkı olmadığının altını çizerek hastaları uyardı.

 

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]