dis implantlarinin eski tip protezlere gore avantajlari nelerdir Soruları
|
Dis İmplantlarinin Eski Tip Protezlere Gore Avantajlari Nelerdir Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Dis İmplantlarinin Eski Tip Protezlere Gore Avantajlari Nelerdir Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Dis İmplantlarinin E
|
|
-
Anevrizma Ameliyatı Yapılıyor mu?
Anevrizma ameliyatı yapıyor musunuz ve riskleri nelerdir? Hastanenizde bu ameliyatın ücreti ne kadardır? Bilgi verirseniz sizden randevu almak istiyoruz.
-
Kalbimde Ağrılar Oluyor. Önerileriniz Nelerdir?
Merhaba, ben 15 yaşındayım. Kalbimde arada ağrılar oluyor ve nefes almakta güçlük çekiyorum. Bu genelde yorulduğum zamanlarda oluyor. Açıkcası korkuyorum da. Neler yapmalıyım, önerileriniz nelerdir?
-
Genel Taramada Rastlanan Nodül İçin Ne Yapılmalı?
Annem tiroit kanseri ve tedavi görüyor. Bende de genel taramada nodül saptandı. Raporumu yolluyorum, beni bilgilendirirseniz sevinirim. Her iki lob boyutları olağandır (sağ lob ap çap 18 mm, sol lob ap çap 14 mm). Her iki lob ve isthmus'un konturu tabiidir. Tiroid gland parankimi hipoekoik heterojen izlenmiştir. Sol lob inferiorda 5.5x2.6 mm lik hiperekojen nodüler alan izlenmiştir. Klinik takip önerilir. Boyunda patolojik boyut veya natürde lenf nodu saptanmadı. Sonuç: Tiroid gland parankimi hipoekoik heterojen. Sol lob inferiorda 5.5x2.6 mm lik hiperekojen nodüler alan. Klinik takip önerilir. Not: Raporda tanımlanan bulgular hastanın kliniği ve varsa önceki filmleri ile uyumsuzluk taşıdığı durumlarda detaylı klinik bilginin verilmesi ve/veya eski filmlerinin elde edilmesi durumunda hastanız tekrar değerlendirilebilir.
-
Omurilik İçindeki Kitle İçin Ne Yapmalıyım?
Sayın Aybars Hocam; eski hastalarınızdan olup, hastalığımın teşhisinde yardımlarınızı hiç unutmadım. Binlerce teşekkürler. Aybars Hocam, romatoid artrit hastasıyım ve operasyonlar da geçirdim. Hala sorunlarım devam ediyor ve operasyon esnasında omurilik içinde oluşan kitleyi anestezi uzmanı dıkkat çektı. Sizin derin tecrübelerinize istinaden fikrinizi almak isterim. Aydınlatırsanız çok sevinirim. Sonsuz saygı ve sevgilerimle.
-
Kilo Vermek İçin Neler Uyguluyorsunuz?
Kilo vermede önerdiğiniz ve uyguladığınız takviyeler ve teknikler nelerdir?
-
Diyet Listesi Alamaz mıyım?
1,60 boyundayım ve 56 kiloyum. 50 kiloydum ve 6 kilo aldım. Eski kiloma geri dönmek istiyorum. Spor yapmaya vaktim yok. Bunun için sağlıklı beslenmek istiyorum. Diyetisyene gittim ama sana diyet listesi vermem dedi. Alamaz mıyım?
-
Hormonlu Spiral Nedir?
Hormonlu sprial ne demektir? Avantajları ve dezavantajları nelerdir?
-
Omurgada Daralmanın Tedavisi Var mı?
Hocam, omurga spinal omurgada daralma rahatsızlığının tedavisi var mı? Tedavi sonrası eski normal yaşantıya devam edilebilir mi? Cerrahi riski ne kadar? Şimdiden bilgileriniz için teşekkür ederim. Saygılar.
-
Varikosel Ameliyatı Olduğum İçin Çocuğum Olmayacak mı?
Merhaba, ben 19 yaşındayım. 15 tatilde varikosel ameliyatı oldum, sol taraftan varikoselim son evresindeymiş, dikişlerimi aldıktan sonra ereksiyon halinde sertleşme oluyor. Doktoruma sordum, strestir geçer dedi. 2 ayı geçiyor, geçmedi. Sertleşme geçici midir, nasıl geçer, yapmam gerekenler nelerdir? Spor gibi şeylerin faydası olur mu? Varikosel ameliyatı olduğum için çocuğum olmayacak mı?
-
Ankilozan Spondilit İçin Ne Önerirsiniz?
Merhaba, ben yaklaşık 3 aydır ankilozan spondilit hastasıyım. Ağrıyan yerlerimi sıcak mı, yoksa soğuk mu tutmam gerekiyor? Sırt bölgelerimde sabah kalkınca ağrı çok oluyor. Benim için önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.
-
Spiral Taktırmak İçin En Uygun Zaman Ne Zamandır?
Merhaba, eşim 2 ay önce doğum (sezeryan) yaptı. Belirli bir süre tekrar hamile kalmak istemediği için spiral taktırmayı düşünüyor. Acaba spiral taktırmak için en uygun zaman ne zamandır? Hamilelikten korunmak için sizin önereceğiniz diğer yöntemler nelerdir?
-
3,5 Aylık Bebeğim Başını Tutamıyor. Ne Yapabilirim?
Merhaba hocam, benim 3,5 aylık bir erkek çocuğum var. 3 aylığı geçtikten sonra yavaş yavaş başını tutmaya başladı, ama hala tam olarak baş tutması gerçekleşmiyor. Çocuk doktoruna götürdüm, nöroloji bölümüne götürmemi tavsiye etti. Acaba bana tavsiye edeceğiniz durumlar nelerdir? Cevap verirseniz sevinirim.
-
Sara Hastalığının Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Sara hastalığının ameliyatı var mı, tedavi yöntemleri nelerdir?
-
Bebeğim Kalça Çıkığı Olabilir mi?
Değerli hocalarım, 12/10/2010'de oğlumuz oldu. 21/01/2011'de sağ ve sol kalça ultrasonografi incelemesi (kalça çıkığı) testi yapıldı. Sonuç olarak; Her iki kalça Tip 2a fizyolojik immatür kalça ile uyumlu olarak değerlendirilmiştir. 3. ay sonunda kontrol US önerildi ve birşey yok denildi. Eşim dün bebeğimi genel kontrol için özel bir hastaneye götürdüğünde, bebekte kalça çıkığı olabileceğini söylemişler. Rapor sonucuna göre kalça çıkığı olabilir mi ve ne yapmalıyız?
-
3,5 Aylık Bebeğim Başını Tutamiyor. Ne Yapabilirim?
Merhaba hocam, benim 3,5 aylık bir erkek çocuğum var. 3 aylığı geçtikten sonra yavaş yavaş başını tutmaya başladı, ama hala tam olarak baş tutması gerçekleşmiyor. Çocuk doktoruna götürdüm, nöroloji bölümüne götürmemi tavsiye etti. Acaba bana tavsiye edeceğiniz durumlar nelerdir? Cevap verirseniz sevinirim.
-
Bebeğim Başını Tutamıyor. Nereye Başvurabilirim?
Merhaba hocam, benim 3,5 aylık bir erkek çocuğum var. 3 aylığı geçtikten sonra yavaş yavaş başını tutmaya başladı, ama hala tam olarak baş tutması gerçekleşmiyor. Çocuk doktoruna götürdüm, nöroloji bölümüne götürmemi tavsiye etti. Acaba bana tavsiye edeceğiniz durumlar nelerdir? Cevap verirseniz sevinirim.
-
BT Sonucum Hakkında Bilgi Verir misiniz?
Selam, ben 1968 doğumluyum. 2002 yılında akciğerlerimden ciddi şekilde rahatsızlandım, hastanede yattım. Doktorum şansın varmış hiç bir hastayı bu aşamada yakalayamıyoruz demişti. Bronkoskopi tomografi bir sürü tetkik yapıldı. Kanserin ucundan döndüm. O tarihten sonra yılda bir kaç kez zatüre geçiriyorum. 2010 Şubat ayında babamı kalpten kaybettim. O üzüntü sonucunda mart ayında tekrar rahatsızlandım. 26.03.2010 Toraks BT sonucumu yorumlarsanız çok sevinirim. Sağ akciğer üst lobda santral bronşlarda dilatasyon, tübüler bronşiektazi ve amfizematöz değişiklikler izlendi. Sol akciğer üst lob anterior segmentde sekel değişlikler-bronşiektazi saptandı. Sağ akciğer üst lob anterior segmentde parakardiak alanda plevra ile ilintili 10x15mm boyutlarında düzensiz sınırlı 2003-2004 incelemelerinde saptanmayan ıvkm sonrası kontrastlanma göstermeyen yumuşak doku dansitesi sağ akciğer orta lateral segm. 3mm pulmoner nodül izlendi. Sağ akciğer orta lobda medial segmentte traksiyonel bronşektazilerin eşlik ettiği ve eski incelmeye göre değişiklik göstermeyen sekel değişiklikler ve sol akciğer alt lob posterobazal segmentte sekel fibrotic nodüller izlendi. 3 haftalık bir tedavi gördüm evde. 22 tane iğne beraberinde antibiyotik hap kullandım. Daha sonra zatüre aşısı oldum. 3 ay sonra tekrar bakalım demişlerdi, ancak ben gitmedim. Yaklaşık bir sene oldu. Şu an fena değilim ancak sürekli balgamlı öksürüklerim var. Özellikle sabahları artıyor. Aşırı yorulduğumda güldüğümde öksürük kriz gibi geliyor. Anne tarafımda iki dayımı da akciğer kanserinden kaybettim. Maalesef kızacaksınız ama sigaraya devam ediyorum. O yüzden de doktora gitmekten çekindim. Bilgi verirseniz sevinirim.
-
Hamileyim ve Rahim Patlaması Yaşayabileceğim Söylendi. Ne Yapmalıyım?
Ben 38 hafta 4 günlük hamileyim. 2. çocuğum olacak. 1. Sezeryandı, bu da öyle. Dün için beni sezeryana alacaklardı fakat 1 hafta daha beklememi söyledi. Ara sıra benden damla şeklinde kan geliyor ve bebeğin hareketleri azaldı. Doktor dikkat et rahim patlaması yaşayabilirsin dedi. 1. çocuğuma 5 sene önce doğum yaptım, yani eski sezeryanlıyım. Ne yapacağım? Sizden cevap bekliyorum.
-
Anevrizmada Büyüme Gözlenir mi?
Merhaba, babama 2010 yılında Anevrizma teşhisi kondu. Sol orta serebral arter M1-M2 bileşke seviyesinde 7 mm çaplı, baziller tepede 6-7 mm çaplı anevrizmatik olgu tespit edildi. Temmuz ayında endovasküler yöntem ile tedavi oldu. Endovasküler yöntem sayesinde çabuk toparlandı. İlk günlerde biraz baş ağrısı ve uyku hali tekrarladı fakat son bir haftaya kadar bu şikayetleri kalmamıştı. Şimdi öğrendiğim kadarı ile kafasında hafif uğultu, bacaklarda ağrı ve baş ağrısı ile uyku hali tekrarlamaya başlamış. Bu tip hastalarda anevrizma alınmadığı için anevrizmada büyüme gözlenebilirmiş, doğru mudur, ne gibi sonuçlar doğurur, tekrar tedavi edilmeli midir, bu seferki tedavi yöntemi ne olmalıdır? İlginiz ve vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla.
-
Kalp Krizinin Tekrarlama Riski Nedir?
Merhaba, annem 56 yaşında ve 1 ay önce kalp krizi geçirdi. 2 stent takıldı. Taburcu olduktan sonra tekrar rahatsızlandı ve sol kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Doktor, kalp kaslarının ağır hasar gördüğünü söyledi. Akciğerlerindeki sıvı boşaltıldı ve şu an yoğun bakımdan servise çıkarıldı. Acaba bundan sonra vücudu tekrar su toplar mı, eski yaşantısını devam ettirebilir mi? Kalp yetmezliği hastalarının kalp krizi riski 1 yıl içinde yüzde kaçtır? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.
-
Bel Fıtığı İçin Ameliyat Kesin Çözüm mü?
Bel fıtığı ameliyattan sonra eski sağlığa kavuşturuyor mu, sonucu ne oluyor? Annem 48 yaşında ve fıtıktan duramıyor. Tavsiyenize ihtiyacım var. Ne yapmalıyız?
-
Baba Tip 1 Diyabet Hastası ise Çocukta Şeker Çıkma İhtimali Nedir?
Merhaba, erkek arkadaşım 5 yıldır Tip 1 diyabet hastası. Evlenmeyi düşünüyoruz. Acaba ileride çocuğumda şeker çıkma ihtimali nedir? Ne gibi önlemler almam gerekir?
-
Kramp, Hapşırma ve Tik Terimlerinin Fizyolojik İsimleri Nelerdir?
Merhaba hocam, ben fizyoterapi ve rehabilitasyon öğrencisiyim. Ödevim sebebiyle size bir sorum olacak, yanıtlarsanız çok sevinirim. Sorum şu; kramp, karıncalanma, uyuşma, hapşırma ve tik’in fizyolojik isimleri nelerdir?
-
Eşimin Şeker Hastalığı İçin Ne Yapmamızı Önerirsiniz?
Eşim 28 yaşında, 17 senelik Tip 1 Diyabet hastası. 2,5 yıllık evliyiz. Evliliğimizin 20. gününde nöbet geçirmeye başladı. Koma nöbetleri genellikle uykuda geldi. 2009 yılının 1. ayında gebe kaldı. Gebelik zamanında nöbetleri sıklaştı, erken doğum yapmak zorunda kaldı. Doğan bebek 24 saatte öldü. Doğum esnasında şekerin göze sirayet ettiği anlaşıldı ve 1 defa lazerle tedavi oldu. Tedavi sırasında, sol göz görme yetilerini tamamen kaybetti. Eşim bu sırada tekrar gebe kaldı. Sonrasında 4 defa Argon lazerle tedavi oldu ve sağ gözde kanama başladı, görme fonksiyonu azaldı. Sağ göz arkası ameliyatı oldu, sağ tarafı net görmeye başladı. Sonrasında, sağ gözünde bir delik üç çatlak olduğu saptandı. 07.10.2010 tarihinde sezaryenle sağlıklı bir doğum yaptı. Hastalığı, koma nöbetleri geçirerek devam ediyor. Eşimin bu rahatsızlığı kesin bir çözüme kavuşur mu? Yoksa ilelebet devam mı eder? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Pankreas nakli ile tedavinin mümkün olduğu doğru mu? Şayet öyleyse, sağlığına kavuşma durumu ve maliyeti konusunda bilgi verir misiniz?
-
Spermiyogram Testinde Değerlerim Düşük Çıktı. Nasıl Çocuk Sahibi Olabiliriz?
Merhaba, 1 senelik evliyiz ve 4 ay önce korunmayı bıraktık. Çocuk olmadı ve üroloji bölümüne gittim. Varikosel olduğunu söylediler. Spermiogram değerleri düşük. Şu an çocuk olma durumu nedir? Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
-
Dil Kanserinde, Radyoterapinin Yanında Kemoterapi Almak Ne Kadar Etkili?
Merhaba, annem dil kanseri. 2 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 6. Haftasındayız, yani son haftamız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.
Cerrahi Patoloji Raporu
Makroskobik Bulgular: Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.
Mikroskobik Bulgular: Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.
Tanı: Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi. Not: Topografi: dil+sol boyun. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu. Tümör lokalizasyonu: dil. En büyük tümör çapı: 5cm. Tümör derinliği: 3 cm. Tümör sınırları: irregüler belirsiz. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. Grade: orta derece differansiye. Koilositotik değişiklik: Yok. Nekroz: görülmedi. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-). Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.
-
Annemin Dizinde Kireçlenme Var. Ameliyat Olmalı mı?
Merhaba, annem 57 yaşında, ev hanımı. Sağ ve sol dizinde kireçlenme ve kıkırdak kuruması var. Sürekli kontrole gidiyor. Doktor, 2 dizinin de ameliyat edilip platin takılacağını söyledi. Yattığı zaman dizlerinde kasılmalar oluyor. Ev içerisinde dolaşmalarda ağrı yok. Buz tedavisi bir süre rahatlatıyor, ardından ağrı tekrarlıyor. Sizce ameliyat olmalı mı? Ameliyatın getireceği etkiler nelerdir? Eğer olursa, ilerde soğuk havalarda ya da platin tutmaması gibi sorunlar baş gösterir mi?
-
Annemin Dizlerinde Kireçlenme Var. Ameliyat Olması Gerekir mi?
Merhaba, annem 57 yaşında, ev hanımı. Sağ ve sol dizinde kireçlenme ve kıkırdak kuruması var. Sürekli kontrole gidiyor. Doktor, 2 dizinin de ameliyat edilip platin takılacağını söyledi. Yattığı zaman dizlerinde kasılmalar oluyor. Ev içerisinde dolaşmalarda ağrı yok. Buz tedavisi bir süre rahatlatıyor, ardından ağrı tekrarlıyor. Sizce ameliyat olmalı mı? Ameliyatın getireceği etkiler nelerdir?
-
Grip Aşısının Yan Etkileri Nelerdir?
Grip aşısı olmak istiyorum. Yan etkileri nelerdir? Bu sene olsam, seneye olmasam vücuda olan etkileri hafifler mi?
-
Bel Fıtığı Şikayetlerim Tekrarlamaya Başladı. Ne Yapmalıyım?
Merhaba, bundan yaklaşık 20 yıl önce bel fıtığı ameliyatı geçirdim. Şikayetlerim tekrarlamaya başlayınca Trabzon Numune Hastanesinde muayene oldum ve bana Lomber Mr tetkiki uygulandı. Sonuç olarak doktorum ameliyat olmamı ve platin takılmasını önerdi. Ekteki rapora göre ameliyat olmam gerekir mi? Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Mr Raporu: Lomber lordoz hafif derecede düzleşmiştir. L4-5 disk mesafesi daralmıştır. T2A sagital görüntülerde L4-5 intervertebral disk intensitesi anüler yırtığa bağlı artmış olarak değerlendirilmiştir. L1-2,L2-3,L3-4 de minimal bulging izlenmektedir. L4-5 de diffüz bulging izlenmektedir. Bilateral nöral foramenler inferomedialde daralmıştır. L5-S1 de tip 2 diskojenik dejenerasyon izlenmektedir. L5-S1 de sağ laminektomi izlenmektedir. Postkontrast serilerde bu bölgede geçirilmiş operasyona bağlı muhtemelen granülasyon dokusu ile uyumlu artmış kontrast tutulumu izlenmektedir. Konus medüllaris intensitesi homojendir.
-
Kan Zehirlenmesinin Belirtileri Nelerdir?
Merhaba, yakın bir arkadaşımda yüksek ateş var (vücudun belli bölümlerinde, özellikle baş ve ayak kısımlarında). 1 aydır ateşi dalgalanmalar şeklinde kendini gösteriyor. 40 yaşlarında olan bu bey, kan zehirlenmesinden kuşkulanıyor. Bu hastalığın belirtileri nelerdir, tedavisi için neler yapılabilir? Kan zehirlenmesi değilse, başka hangi hastalıklardan şüphelenilebilir?
-
8 Yıl Önce Hipotiroidi, 5 yıl Önce Menopoza Girdim ve Tip 2 Şeker Hastası Oldum, Ne Yapmalıyım?
Merhaba ben 46 yaşındayım 8 yıl önce hipotiroidi oldum. 5 yıl önce cerrahi menopoza girdim. Bu arada tip 2 şeker hastası oldum. Şimdide kemik erimesi başladı. Sağlığım her gün biraz daha bozuluyor, neler yapmalıyım? Yardımlarınızı bekliyorum.
-
Annem Dil Kanseri. Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.
Cerrahi Patoloji Raporu
Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.
Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.
Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.
Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.
-
Annem Dil Kanseri. Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Annem çok zayıf destekleyici olarak ne yapabiliriz? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Cerrahi Patoloji Raporu
Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.
Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.
Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.
Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.
-
Dil Kanseri Tedavisinde Kemoterapinin Faydası Olur mu?
Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.
Cerrahi Patoloji Raporu
Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.
Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.
Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.
Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.
-
Duştan Sonra Başlayan Yoğun Kaşıntılarım Oluyor. Ne Yapmamı Önerirsiniz?
Merhaba, son zamanlarda kollarımda ve bacaklarımda banyodan ve duştan sonra başlayan yoğun bir kaşıntı olmaya başladı. Nemlendirici kremler sürmediğim zaman aşırı derecede rahatsız edecek biçimde kaşınmaya başlıyorum. Kollarımda, dirsek ile el bileği arası bölgede, bacaklarımda ise diz ile ayak bileği arasında kaşıntı oldukça yoğun diğer yerlerde yok. Herhangi bir kızarıklık belirtisi yok. Yaz dolayısıyla denize çok girdim ve güneşlendim, bundan kaynaklanmış olabilir mi? Bir sefer de güneş yanığı oldum bu sene. Fakat su toplaması olmadı. Kızarıklık ve kaşıntının ardından 1 hafta kadar bir sürede eski cildime kavuşmuştum. Bunun bir etkisi olabilir mi ya da bu kaşıntının nedeni nedir? Nasıl kurtulabilirim?
-
Silahla Yaralanma Sonucu Kaval Kemiğim Kırıldı. Eski Sağlığıma Kavuşup Spor Yapabilir miyim?
Merhaba, kaval kemiğim ateşli silahla yaralanma sonucu 3 parça şeklinde kırık. Silahla yaralanma olduğu için normal parçalı kırıklarla benim parçalı kırığım arasında bir fark var mı? Dezavantajlarım nelerdir? Kaval kemiğinin yanında ince bir kemik var, o kemikte kırık fakat o kemiğe hiç müdahale edilmemiş. Bunun önemi nedir? Bir diğer hususta kırılan kemik kaynadıktan sonra tekrar eski sağlığına kavuşur mu? Bir daha futbol oynayabilir miyim?
-
Bebeğime Kalça Çıkığı Teşhisi Verildi. Ne Yapmalıyım?
Merhaba, bebeğim 42 günlükken kalça us çekildi ve sonuç şu şekilde; Bilateral Kalça Ultrasonografisinde; Her İki Asetabuler Köşe Tavan ve Labrumlar Tabii Görünümdedir. Her İki Femur Başı Epifizi Non-Ossifiyedir. Alfa Açıları Sağda ve Solda 54 Beta Açıları Sağda ve Solda 45. Graf Sınıflamasına Göre Normal (Tip IIA) Gruptadır. Öncelikle Fizyolojik İmmatürite ile Uyumludur. 3. Ay Sonu US Kontrolü Önerilir. Sonuç: Fizyolojik İmmatürite. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?
-
Kalça Çıkığı Şüphesi ile USG Çekildi. Ne Yapmalıyım?
Merhaba, bebeğim 42 günlükken kalça us çekildi ve sonuç şu şekilde; Bilateral Kalça Ultrasonografisinde; Her İki Asetabuler Köşe Tavan ve Labrumlar Tabii Görünümdedir. Her İki Femur Başı Epifizi Non-Ossifiyedir. Alfa Açıları Sağda ve Solda 54 Beta Açıları Sağda ve Solda 45. Graf Sınıflamasına Göre Normal (Tip IIA) Gruptadır. Öncelikle Fizyolojik İmmatürite ile Uyumludur. 3. Ay Sonu US Kontrolü Önerilir. Sonuç: Fizyolojik İmmatürite. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?
-
Kortizon İğneleri Oğluma Kilo Aldırdı. İğneleri Kullanmalı mı?
10 yaşındaki oğluma 4 yıl önce rolantik epilepsi teşhisi kondu. Ağızda yamulma oluyordu. 8 aydır nöbet yok. Aynı zamanda Disleksi hastası. Her 6 ayda EEG çekiliyor. Bazen konuşurken kelimeleri ağzında çeviriyor. Başka bir şikayeti yok. İlk doktor çene kasları zayıf, zamanla düzelir demişti. Son doktor Lan-dau kleffner sendromu da var dedi. Kortizonlu iğne verdi. Çocuk çok şişmanladı. Eski EEG lerde ilk doktor görmemiş olabilir mi? Yoksa oğlumda LKS aslında yok mu? Convelex, Concerta ilaçlarını alıyor. Şimdi ilave Synachten. İğneden endişeliyim. Sizce LKS var mı? İğne olmalı mı? Yan tesirlerinden dolayı ilaca devam etmeyi pek istemiyorum. Ne yapmamızı önerirsiniz? Saygılarımla.
-
Boyumu Uzatmak İstiyorum, Bu Konuda Bilgi Verebilir misiniz?
Merhabalar ben 1.56 boyunda bir kızım. Boyumu uzatma istiyorum bu konuda bana detaylı bilgi verirseniz sevinirim. Ameliyat olduktan sonra beni bekleyen riskler neler olur? Ömrüm boyunca kullanılacak ilaçlar veriliyor mu? Sakat kalma olasılığım olur mu, olursa da düzeltilebilir? Ne kadar süre de boyum uzar? Eski sağlıklı halime döner miyim ameliyattan sonra?
-
Ayak ve Baldırlarımda Ağrılar Oluyor, Yürümekte Zorlanıyorum. Ne Yapmalıyım?
Sayın hocam, 30 yaşında, 170 cm boyunda, 78 kg bir bayım. Alkol ve sigaram yok. Şeker ve kalp sorunum yok. Geçen sene beyinde kılcal damar tıkanması ve ayrıca beyin iltihabından dolayı bir müddet yattım. Aşırı antibiyotik kullandım. MR lar çekildi. 5 kere belimden su alındı. Kan tahlilerim yapıldı. Hastane sonrası da gerekli kontrollerim oldu ve oluyor. Şimdi daha iyiyim. Son 6 aydır, adım atarken bacak baldırlarımda gerilme oluyor. Yürümekte zorlanıyorum, tutulmalarım oluyor. Ayrıca eski atikliğim kalmadı, merdiven inerken zorlanıyorum, koşamıyorum. Sabahları ilk adım attığım zaman ve gün içinde ayaklarımda, bacaklarımın baldır kısmında ağrı oluyor. Sanki birşeyler ayaklarımı ve bacaklarımı engelliyor, tutuluyor. Zorla adım atıyor ve koşamıyorum. Özellikle soğuk havalarda bacaklarımı hareket ettiremiyorum. Adeta felçli gibi oluyorum. Bütün kan tahlillerim iyi çıktı. Doopler ve EMG iyi çıktı, ne yapmalıyım? İleriki günlerde daha kötü olur mu? Lütfen yardımcı olun.
-
Safra Kesesindeki Taşın Tedavi Şekli Nasıldır?
İyi günler, safra kesemde taş çıktı. Bunun tedavi yöntemleri nelerdir? Ameliyat mı, ilaç tedavisi mi uygundur? Ameliyat olunursa, maliyeti nedir ve hangi hastanelerde yapılıyor? Bu konuda bilgi vermenizi rica ediyorum.
-
Annemin İkili Kan Testi Sonuçlarını Değerlendirebilir misiniz?
Merhaba, aşağıda annemin ikili kan testi sonuçları bulunmakta. Kontrol edip bize anlatabilir misiniz lütfen? Doktorumuz göbekten su alınacağını söyledi. Ayrıca anneme plasentanın bebekten önde olduğu söylendi. Bunun riskleri nelerdir, açıklarmısınız? (Örneğin alındığı yaş: 35,9 Fetus sayısı: 1 IVF: Hayır Ağırlık: 54 Diyabet: Hayır Sigara: Hayır Etnik köken: Beyaz Gebelik yaşı: 13+0 Metod: CRL CRL ölçümü: 70 Nuchal translucency MoM: 0,80 Yaş riski: 1:224 Biyokimyasal Trisomy 21 riski: 1:89 Kombine Trisomy 21 riski: 1:541 Trisomy 18+NT: 1:10000)
-
Bel Fıtığı ve Yırtık Tedavisi Nasıl Yapılıyor? Ameliyat Şart mıdır?
Merhaba, annemin uzun yıllardır süren ve son 1 aydır çok şiddetli seyreden, ayağa vuran, bel, kalça ağrıları ve ayağında uyuşma vardı. 15 günlük Fizik Tedavi süreci yeni bitti ve ayak parmaklarını hissediyor yalnız ayak tabanında hala uyuşukluk var. MR sonucunda doktor belde fıtık, yırtık ve kayma olduğunu söylemiş ameliyatsız çözüm bulamayacağını belirtmiş. Farklı bir doktorda ameliyat kelimesi kullanmamış fakat ilaçla tedavi de mümkün değil demiş. MR sonucunu size gönderiyorum. Sizce bu durum için ameliyat gerekli mi, şayet gerekli ise hangi tür ameliyat nerelerde nasıl uygulanıyor, aydınlatabilir misiniz? Ameliyata karar verirsek nerede, hangi yöntemle yapılacağı ve riskleri konusunda hiçbir fikrimiz yok. Bu arada annemin yaşı 48'dir.
MR SONUÇ: Lombar Lordoz düzleşmiştir. Vertebra Korpus yükseklikleri, konfigürasyonu, dizilimi ve Sinyal İnsansitesi tabidir. L2-L3-L5S1 intervebral eklem aralıkları daralmıştır. Lombar disklerin Sinyal İnsansitesi T2 ağırlıklı kesitlerde dejenerasyona sekonder azalmıştır. L1 alt L2 üst-alt, L3 alt, L4 alt, L5 alt, S1 üst end-plate'lerde schmorl nodülleri mevcuttur. L4 alt, L5 alt,S1 üst end-plate'lerde T1,T2 ağırlıklı kesitlerde hiperintens tip 2 dejenerasyon ile uyumlu Sinyal değişimi mevcuttur. Distal Lombar osseo-spinöz kanal çapı minimal daralmıştır. Spinal kord D12-L1 seviyesine konüs medüllaris olarak sonlanmakta olup kauda equina kökleri simetrik ve serbesttir. Aksiyal plan kesitleri ile birlikte değerlendirildiğinde; L1-L2 diski santral posterior ağırlıklı bulbing göstermekte olup dural keseye bası yapmaktadır. L2-L3 diski düzeyinde minimal retrolistezis mevcuttur.L2-L3 diski santral posterior ağırlıklı bulging göstermekte olup dural keseye bası yapmaktadır. L3-L4 minimal bulging göstermekte olup dural keseye minimal bası yapmaktadır. L4-L5 diski santral posterior -sağ paramedian,kaudale emigre ekstrüde herniasyon göstermekte olup ,dural keseye sağ ve L5 köke kese çıkışı düzeyinde bazı yapmaktadır. L5-S1 diski santral posterior ağırlıklı bulging göstermekte olup anterior epidural yağlı planlar içerisinde sınırlı kalmaktadır. İnceleme alanına giren faset eklemlerde dejeneratif değişiklikler mevcuttur. Paraspinal musküller yapılarda atrofik yağlanma mevcuttur.
-
Spermiyogram Raporuma Göre Çocuk Sahibi Olabilir miyim?
İyi günler hocam yardımlarınız için sağ olun. Spermiyogram raporum aşağıdaki şekildedir buna göre iyi ya da kötü değerlendirmeniz nedir? Çocuk sahibi olmamıza engel bir durum var mıdır, önerileriniz nelerdir?
Miktar: 4cc ph: 8 likefaksiyon: 45 dk da likefaksiyon tamamlandı sayı: 36 800 000/ml fonksiyon: hızlı ileri hareketli:%30 yavaş ileri hareketli:%26 yerinde hareketli:%24 hareketsiz:%20 hareketsizlerin(eozin ile): %70i canlı %30 u ölü morfoloji: normal:%62 anormal:%24 senil:%8 juvenil:%6 *mikroskobik incelemede her alanda 2-3 lökosit görüldü. Yer yer aglütinasyon alanları mevcut saygılarımla iyi günler.
-
Gözaltımdaki Morluklarla İlgili Hangi Bölüme Başvurabilirim?
Ben 24 yaşındayım ve gözaltımda halka şeklinde morluk var. Bu konu ilgili hangi doktora başvurmam lazım (bölüm olarak)? Bunun nedenleri nelerdir? Bu konuyla ilgili bilgi alabilirsem sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
-
Kalça Kemiği Erimesinin İlaçla Tedavi Yöntemi Var mıdır?
Hocam öncelikle selam ve saygılarımı sunarım. Eşim 1,5 ay önce sezeryan ile doğum yaptı. Doğum sonrası kalça bölgesinde ağrı meydana geldi ve ağrılar, zaman zaman şiddetli olmak üzere devam ediyor. Doktorumuz MR sonuçlarına göre, kalça kemiği erimesi tanısı koydu ve protez takma tavsiyesinde bulundu. Bunun ilaçla tedavi yöntemi yok mu, var ise kesin iyileşme sağlanabilir mi ve tekrarlama riski nedir? Cerrahi operasyon sonucunda risk faktörleri nelerdir? Bu konu hakkında ne tavsiye edersiniz?
-
Tip 2 Diyabet Hastasıyım Yorgunluk, Bitkilik ve Uykuya Meyilliyim, Ne Öneririsiniz?
Tip 2 Diyabet, Hipotiroid ve hipertansyin hastasıyım. Diamicron 2x1, Preterax 1x1 ve Levotron 1x1 kullanınca değerler normal seyrediyor. Ancak yorgunluk, bitkinlik, isteksizlik geçmiyor. Sürekli uykuya meyilliyim. Ne yapmamı önerirsiniz? Saygılarımla başarılar dilerim.
-
Annem Bel Fıtığı Hastası ve Ameliyat Olmadan Nasıl Tedavi Olabilir?
Sayın hocam benim annem bel fıtığı hastası çekilen MR’ dan sonra doktor Fıtık Patlaması dedi ve ameliyat olması gerektiğini söyledi. Fakat çevremizde ameliyat olan birçok insan keşke olmasaydım diyor ve bu bizi açıkçası korkutuyor. İlerde idrarını tutamama ve ayağında aksama olabileceği söylendi bize. Başka bir doktora MR Raporunu gösterdiğimizde acil ameliyatlık bir şey görmüyorum ama idrar tutamama ve ayakta aksama olursa ameliyat şart dedi ve bizi fizik tedaviye yönlendirdi. Fizik Tedavi doktoru da aynısını söyledi biz açıkçası ameliyat olmadan tedavi olmak istiyoruz ve bunun yollarını araştırıyoruz.
Size MR raporunu yazıyorum ve sizden cevap bekliyorum. Teşekkürler.
MR RAPORU
MR, Vertebra, Lomber: Lomber mrg tetkiki İnceleme sagital T1 (SE), T2 (TSE-FS), aksiyel T2 (TSE) sekanslarında çalışılmıştır. Aksiyel serilerde L1-S1 intervertebral disk mesafeleri taranmıştır. **Lomber lordoz düzleşmiştir. L5-S1 seviyesinde epidural yağ planını silerek tekal saka soldan bası oluşturan, sol lateral reses ve nöral forameni hafif daraltan sol paramedian disk protrüzyonu mevcuttur. Bu seviyede diskte dejenerasyona sekonder yükseklik-intensite kaybı, komşu end platelerde spur formasyonları ve tip 2 dejenerasyon dikkati çekmiştir. L4-5 seviyesinde epidural yağ planını silen, tekal saka soldan bası oluşturarak spinal kanalı soldan belirgin daraltan, sol nöral forameni hafif daraltarak sol lateral resesi tama yakın oblitere eden ve inferiora doğru belirgin migrasyon gösteren sol paramedian extrude disk herniasyon mevcuttur. Bu seviyede diskte dejenerasyona sekonder yükseklik-intensite kaybı, komşu end platelerde spur formasyonları ve tip 2 dejenerasyon dikkati çekmiştir. Aksiyel serilerde çalışan diğer intervertebral disklerde disk patolojisi ile uyumlu görünüm saptanmamıştır. Spinal kanal ön arka çapları diğer nöral foramenler, vertebra korpus ve faset eklemler normal sınırlardadır. İzlenebilen spinal kord volüm ve intensitesi normaldir. Konus medüllaris normal seviyede sonlanmaktadır. Çevre yumuşak dokular normal sınırlardadır. SONUÇ: 1-L5-S1 seviyesinde sol paramedian disk protrüzyonu + sol lateral reses ve nöral foramende hafif daralma + dejeneratif disk bulguları + komşu end platelerde spur formasyonları + tip 2 dejenerasyon 2-L4-5 seviyesinde inferiora doğru belirgin migrasyon gösteren sol paramedian extrude disk herniasyon + spinal kanalda soldan belirgin daralma + sol nöral foramende hafif daralma + sol lateral reseste tama yakın obliterasyon + dejeneratif disk bulguları + komşu end platelerde spur formasyonları + tip 2 dejenerasyon.
Hastanın adı: CEMİLE
Şehir: KUTAHYA / SIMAV
Yaş:46
-
5 Aylık Gebeyim, Kan Uyuşmazlığı Var. Ne Yapmalıyım?
Hamilelikte kan uyuşmazlığı sonuçları nelerdir? Tedavi şekli nasıldır? Benim 2. gebeliğim ve kan uyuşmazlığı çıktı. Şu an 5 aylık hamileyim ve neler yapmam gerekir?
-
Ben Aldırırken Hangi Yöntemler Kullanılmalıdır?
Yüzümde daha önce kabarık olmayan ama şimdi kabarıklaşan kahverengi benimi aldırmak istiyorum. Hangi yöntemleri öneriyorsunuz ve nasıl uygulanıyor? En az iz kalacak yöntem veya dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Kısa bilgi verebilirseniz sevinirim.
-
Alçı Çıktıktan Sonra, Ayağım İncelmiş ve Kaslarım Yumuşamış. Ne Yapmam Lazım?
Merhaba, 17 yaşımdayım, lise 3. sınıf öğrencisiyim. Okulda basketbol oynuyordum, zıpladım düştüm. Sol ayağım burkuldu, sert bir şekilde burkulan ayağıma bastım. Sonra ayağım çok şişti. Buz koyduk fakat bir faydası olmadı. Acile gittik. Baktılar, röntgen çektiler, sonra yarım alçıya aldılar. Lateral malleol kırığı teşhisi koydular. 31 gün ayağım alçıda kaldı, 32. gün doktora gittim ve alçıyı aldılar. Yavaş yavaş ayağını kullanmaya başla dedi, bol bol egzersiz yap dedi. Ayağıma basmaya başladım fakat acıyordu. Bir de ayağım incelmiş ve bacak kaslarım çok yumuşamış. Şu an ayağıma basamıyorum, çok acıyor, basınca ayağımın üstü sızlıyor, topuğumda biraz acı oluyor. Bu sıkıntılar ne zaman düzelir? Ayağım eski haline gelir mi? Ne yapmam lazım?
-
Meme Kanseri miyim?
Ben 38 yaşında bir bayanım. Sorum sol meme üzerinde inanılmaz bir ağrı var günlük aktivitelerimi çok kötü etkiliyor. Yeri sabit içeride bir şey var sanki çıkarıp atacağım çok acı veren bu ağrıyla birlikte kollarımda parmak uçlarıma kadar inen ağrı oluyor. Çok sık aralıkla olunca 1dk sürüyor çok sık geziyor meme uçlarım bazen dümdüz hiç yok gibi, bazen belirgin. Evliyim ilk doğumu 25 yasında yaptım. 1,5 ay emzirdim elime gelen kitlemi dokumu bazı sertlikleri ayıramıyorum. Ailemde meme kanseri öyküsü yok. İlerlemiş evrede olması gereken belirtiler nelerdir? Teşekkür ederim.
-
Uyurken Ağzımdan Su Geliyor ve Boğazımda Balgam Oluşuyor. Sebebi Ne Olabilir?
Sayın hocam, 24 yaşındayım. Çocukluğumdan beri uyurken ağzımdan su gelmekteydi. Fakat 1,5 yıldır bu su kesildi ama her sabah boğazımda balgam oluşuyor ve bu balgamı atmakta çok zorlanıyorum. Şu ana kadar hiç sigara kullanmadım. Hastalığıma sebep olan şey nedir ve tedavi yöntemleri nelerdir? Şimdiden çok teşekkür ederim.
-
Sağ Mememde Kistik Lezyon Görüldü. Bu Ne Anlama Geliyor?
İyi günler, sağ mememde en büyüğü areola inferior komşuluğunda 6*3 mm boyutlarında 1-2 adet ankeoik görünümünde kistik lezyon izlenmiştir. Bu ne anlama geliyor? Riskleri nelerdir ve tedavisi nasıl olur?
-
2,5 Yaşındaki Oğlumun Kalp Sorunları ve Oluşan Büyümenin Ona Ne Gibi Kötü Etkileri Olur?
Benim 2,5 yaşında bir oğlum var. 1 sene önce görüntüde bir sorun yokken normal bir kontrole götürdüm. Kalbinde minimal düzeyde mitral valf prolapsusu ve yine minimal düzeyde mitral yetersizlik olduğu söylendi. Bunun gelişmesine etkisi nasıl olur? Spor yapabilir mi? Tedavisi için yapılabilecek herhangi bir şey olabilir mi? Ayrıca geçen ay grip oldu. Domuz gribi olabilir diye doktoru akciğer röntgeni istedi. Röntgende kalpte büyüme normal sınırların üst değerinde diye rapor çıktı. Bunun tehlikesi nedir? Kalpte büyüme varsa çocuklarda bunun belirtileri nelerdir? Şimdiden ilginiz için teşekkürler, saygılar.
-
Damar Tıkanması ve Beyin İltihabı İle İlgili Bir Süre Önce Tedavi Gördüm, Şu Sıralar Yürümekte Zorla
Sayın hocam 30 yaşında 170 cm boyunda, 78 kg bir bayım. Alkol ve sigaram yok. Şeker ve kalp sorunum yok. Geçen sene beyinde kılcal damar tıkanması ve ayrıca beyin iltihabından dolayı bir müddet yattım. Aşırı antibiyotik kullandım. Mr'lar çekildi. 5 kere belimden su alındı. Kan tahlilerim yapıldı. Hastane sonrasıda gerekli kontrollerim oldu ve oluyor. Şimdi daha iyiyim.
Son 6 aydır, adım atarken bacak baldırlarımda gerilme oluyor. Yürümekte zorlanıyorum, tutulmalarım oluyor. Aşırı alkol kullanan biri değilim. Geçenlerde 2 kadeh bira içtim. Adım atmakta çok zorlandım, böyle olmazdı, ayrıca eski atikliğim kalmadı, merdiven inerken zorlanıyorum, koşamıyorum. 50,55 yaşında insanlar top oynayıp koşarlarken ben çok üzülüyorum. Sabahları ilk adım attığım zaman ve gün içinde ayaklarımda, bacaklarımın baldır kısmında ağrı oluyor. Sanki birşeyler ayaklarımı ve bacaklarımı engelliyor, tutuluyor. Zorla adım atıyor ve koşamıyorum. Bütün kan tahlillerim iyi çıktı.
Dooppler ve EMG iyi çıktı, ne yapmalıyım? İleriki günlerde daha kötü olur mu? Lütfen yardımcı olun.
-
Bacaklarımda Ağrılar Var ve Atikliğim Kalmadı, Ne Yapmalıyım?
Sayın Hocam 30 yaşında 170 cm boyunda, 78 kg bir bayım. Alkol ve sigaram yok, şeker ve kalp sorunu yok. Geçen sene beyinde kılcal damar tıkanması ve ayrıca beyin iltihabından dolayı bir müddet yattım. Gerekli kontrollerim oluyor. Şimdi daha iyiyim, ama son 6 aydır, adım atarken bacak baldırlarımda gerilme oluyor. Yürümekte zorlanıyorum, ayrıca eski atikliğim kalmadı, merdiven inerken zorlanıyorum, koşamıyorum. 50 - 55 yaşında insanlar top oynayıp koşarlarken ben çok üzülüyorum. Geçen gün 1 mt. yükseklikten atladım fakat dizlerimde yanma oluştu ve düştüm. Sabahları ilk adım attığım zaman ve gün içinde ayaklarımda, bacaklarımın baldır kısmında ağrı oluyor. Sanki bir şeyler ayaklarımı ve bacaklarımı engelliyor, tutuluyor. Zorla adım atıyor ve koşamıyorum. Birde bacaklarımda dikkatimi çeken otururken veya yatarken baldır kısımlarımda gözle görülen kıpırdanmalar oluyor. Bütün kan tahlillerim iyi çıktı. Dooppler ve EMG iyi çıktı. Ne yapmalıyım? İleriki günlerde daha kötü olur mu? Lütfen yardımcı olun.
-
Bacaklarımda Ağrılar Var ve Atikliğim Kalmadı, Ne Yapmalıyım?
Sayın Hocam 30 yaşında 170 cm boyunda, 78 kg bir bayım. Alkol ve sigaram yok, şeker ve kalp sorunu yok. Geçen sene beyinde kılcal damar tıkanması ve ayrıca beyin iltihabından dolayı bir müddet yattım. Gerekli kontrollerim oluyor. Şimdi daha iyiyim, ama son 6 aydır, adım atarken bacak baldırlarımda gerilme oluyor. Yürümekte zorlanıyorum, ayrıca eski atikliğim kalmadı, merdiven inerken zorlanıyorum, koşamıyorum. 50 - 55 yaşında insanlar top oynayıp koşarlarken ben çok üzülüyorum. Geçen gün 1 mt. yükseklikten atladım fakat dizlerimde yanma oluştu ve düştüm. Sabahları ilk adım attığım zaman ve gün içinde ayaklarımda, bacaklarımın baldır kısmında ağrı oluyor. Sanki bir şeyler ayaklarımı ve bacaklarımı engelliyor, tutuluyor. Zorla adım atıyor ve koşamıyorum. Birde bacaklarımda dikkatimi çeken otururken veya yatarken baldır kısımlarımda gözle görülen kıpırdanmalar oluyor. Bütün kan tahlillerim iyi çıktı. Dooppler ve EMG iyi çıktı. Ne yapmalıyım? İleriki günlerde daha kötü olur mu? Lütfen yardımcı olun.
-
Bacaklarımda Ağrılar Var ve Atikliğim Kalmadı, Ne Yapmalıyım?
Sayın Hocam 30 yaşında 170 cm boyunda, 78 kg bir bayım. Alkol ve sigaram yok, şeker ve kalp sorunu yok. Geçen sene beyinde kılcal damar tıkanması ve ayrıca beyin iltihabından dolayı bir müddet yattım. Gerekli kontrollerim oluyor. Şimdi daha iyiyim, ama son 6 aydır, adım atarken bacak baldırlarımda gerilme oluyor. Yürümekte zorlanıyorum, ayrıca eski atikliğim kalmadı, merdiven inerken zorlanıyorum, koşamıyorum. 50 - 55 yaşında insanlar top oynayıp koşarlarken ben çok üzülüyorum. Geçen gün 1 mt. yükseklikten atladım fakat dizlerimde yanma oluştu ve düştüm. Sabahları ilk adım attığım zaman ve gün içinde ayaklarımda, bacaklarımın baldır kısmında ağrı oluyor. Sanki bir şeyler ayaklarımı ve bacaklarımı engelliyor, tutuluyor. Zorla adım atıyor ve koşamıyorum. Birde bacaklarımda dikkatimi çeken otururken veya yatarken baldır kısımlarımda gözle görülen kıpırdanmalar oluyor. Bütün kan tahlillerim iyi çıktı. Dooppler ve EMG iyi çıktı. Ne yapmalıyım? İleriki günlerde daha kötü olur mu? Lütfen yardımcı olun.
-
Bacaklarımda Ağrılar Var ve Atikliğim Kalmadı, Ne Yapmalıyım?
Sayın Hocam 30 yaşında 170 cm boyunda, 78 kg bir bayım. Alkol ve sigaram yok, şeker ve kalp sorunu yok. Geçen sene beyinde kılcal damar tıkanması ve ayrıca beyin iltihabından dolayı bir müddet yattım. Gerekli kontrollerim oluyor. Şimdi daha iyiyim, ama son 6 aydır, adım atarken bacak baldırlarımda gerilme oluyor. Yürümekte zorlanıyorum, ayrıca eski atikliğim kalmadı, merdiven inerken zorlanıyorum, koşamıyorum. 50 - 55 yaşında insanlar top oynayıp koşarlarken ben çok üzülüyorum. Geçen gün 1 mt. yükseklikten atladım fakat dizlerimde yanma oluştu ve düştüm. Sabahları ilk adım attığım zaman ve gün içinde ayaklarımda, bacaklarımın baldır kısmında ağrı oluyor. Sanki bir şeyler ayaklarımı ve bacaklarımı engelliyor, tutuluyor. Zorla adım atıyor ve koşamıyorum. Birde bacaklarımda dikkatimi çeken otururken veya yatarken baldır kısımlarımda gözle görülen kıpırdanmalar oluyor. Bütün kan tahlillerim iyi çıktı. Dooppler ve EMG iyi çıktı. Ne yapmalıyım? İleriki günlerde daha kötü olur mu? Lütfen yardımcı olun.
-
Beyin Damarlarımdaki Tıkanmadan Dolayı Hareketlerimde Kısıtlandı, Ne Yapmalıyım?
Sayın Hocam 30 yaşında 170 cm boyunda, 78 kg bir bayım alkol ve sigaram yok, şeker ve kalp sorunu yok. Geçen sene beyinde kılcal damar tıkanması ve ayrıca beyin iltihabından dolayı bir müddet yattım. Şimdi daha iyiyim. Ama son 6 aydır, adım atarken bacak baldırlarımda gerilme oluyor. Yürümekte zorlanıyorum. Ayrıca eski ataklığım hiç kalmadı. Koşmakta zorlanıyorum. Geçen gün 1 m. yükseklikten atladım fakat dizlerimde yanma oluştu ve düştüm. Sabahları ilk adım attığım zaman ve gün içinde ayaklarımda, bacaklarımın baldır kısmında ağrı oluyor. Sanki bir şeyler ayaklarımı ve bacaklarımı engelliyor. Zorla adım atıyor ve koşamıyorum. Bütün kan tahlillerim iyi çıktı. Dooppler ve EMG iyi çıktı. Ne yapmalıyım? Fizik tedavi ne kadar faydalı olur?
-
Ablamın Panik Atak Hastalığı Sara Hastalığına Dönebilirmiş, Ne Yapmalıyız?
Merhaba. Ablam 23 yaşında şuana kadar herhangi bir rahatsızlığı olmadı ama son 3 aydır. Kalbinden hızlı çarpmalar, bayılmalar, panik atak oluyor, kötü düşünceler. Hastaneye gitti tüm tetkiklerini yaptırdı. Kalbinin sıkıştığını sürekli ağrıdığını söylüyor. Doktoru da panik atak olduğunu böyle giderse sara hastalığına dönüşeceğini söylemiş. Ne yapabiliriz, bu belirtiler nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
-
Bebeğimin %40 Özürlü Doğma Riski Var. Ne Yapmamı Önerirsiniz?
İyi günler hocam, 8 haftalık hamileyim. 3 hafta önce hamile olduğumu bilmeden kızamıkçık aşısı vuruldum. Kadın doğum doktoruna gittim, doktor %40 bebeğin özürlü doğma riski var dedi. Bebek şu an canlı diye aldırmaya karar veremedim. Sizden acil cevap bekliyorum. Bu konuda görüşleriniz nelerdir?
-
Ayağımın Şişme Sebebi Ne Olabilir?
Merhaba, 42 yaşındayım ve Tip-2 diyabet hastasıyım. Kalp damarımın birinde %60 ve %30 tıkanıklık var, stend yok. Tansiyon hastasıyım. Bütün bunlar için sabah akşam günde 9 ilaç kullanıyorum. Sorum şu; yaklaşık 3 aydır sol ayağım şiş. Doppler yaptırdım, damarlarda problem olmadığı söylendi. Ayağımın şişliği bazen inse de genelde şiş. Son zamanlarda karıncalanma da başladı. Bu şişliğin sebebi nedir? Ne yapmalıyım?
-
Eski ve Yeni Tahlillerim Karşılaştırıldığında Bir Gelişme Var mı?
İyi günler hocam ben kan sonuçlarımı söylemek istiyorum. 24.07.2009: hbsag: 186.9- H 0.00-2.00 antihbs:negatif antihcv:negatif HbeAg:Negatif AntiHbe:REACTİVE Eski sonuçlar: hbeag:pozitif di ve antihbe:negatif hbsag:273.06 bunlar eskileri diğerleri aynı.
-
Genital Hastalıklar Nelerdir?
Genital hastalıklar nelerdir?
-
Şeker Hastasıyım. Kullandığım İlaç Kanda Yağlanmaya Neden Olur mu?
Merhaba, ben 3 senedir tip 2 şeker hastasıyım, sabah akşam 1000 mg Diaformin kullanıyorum. Trigliserid 290 çıktı. Kullandığım ilaç kanda yağlanmaya neden olur mu? Şekerim 110. İlaca devam etmem gerekir mi?
-
Yaptırdığım Endoskopi’de Özefagus Varisi ve Hemorajik Gastrit Çıktı, Ne Önerirsiniz?
Selamlar, 31 yaşında bir bayanım. Şu anda bir problem yok ama 8 yıldır adet düzensizliği yaşıyorum. Ultrasonda sabit kist çıktı. Her yıl ultrasona giriyorum kistte herhangi bir büyüme ve küçülme söz konusu değil. Devamlı adet düzenleyici hap kullanıyorum. Yakın zamanda yaptırdığım Endoskopi sonuçlarımı şu şekilde; Orta kısımdan Distale uzanan 1 kolon 2-3 derece varis mevcut. Kardiya noktasal Hemorajik odaklar mevcut. Funduk normal, Korpus normal, Angulus normal, Antrum Hemorajik odaklar mevcut, Clo Tes Üreaz için biyopsi alındı. Tanım Özefagus varisi mevcut, Hemorajik Gastrit mevcut.
Bu arada doktorum 10 yıldır kullandığım ilacımı değiştirdi. Lanserol olan eski ilacımın yerine Protonex ve Rennie verdi, Lanserol’la birlikte kullandığım Dideral Motilium’a devam ediyorum.
-
7 Yaşındaki Kızımın Hormon Değerlerine Göre Yağlı Hiluslu Ovoid Lenf Nodları Nelerdir?
Merhaba, 7 yaşındaki kızımın hormon değerleri şu şekilde; TSH 9.75, FT4 16.6, ANTİ/TPO 499.80, ANTİ/ TG 1604.00 Yağlı Hiluslu Ovoid Lenf Nodları nelerdir, yardımcı olup açıklayabilir misiniz?
-
Eşimin Çenesinde Kaymalar Olduğu İçin Yeme, İçme ve Konuşmada Zorluk Yaşıyor. Sebepleri Nelerdir?
Eşimde çene problemi var özetle; Herhangi bir sebep olmadan çenesinde sağa sola kaymalar oluyor ve bunun sonucunda yeme, içme ve konuşmada zorluklar yaşamakta ve ağrılar oluşmakta. Bu çene kaymasının gerekçeleri nelerdir. Kesin tedavisi var mıdır? Bana yardımcı olabilecek bir branş veya önerebileceğiniz hastane var mı? Teşekkür ederim.
-
Karaciğer ve Kemik Metastazım Var, Kemoterapi Sonrası Ağrılarım Çok Arttı. Ne Önerirsiniz?
Merhaba, ben karaciğer ve kemik metastazı olan bir hastayım. Kemoterapi başlamadan önce şiddetli ağrılarım vardı. Kemoterapi sırasında bu ağrılarım kısmen geçti ve biraz rahatladım. Ancak kemoterapi tedavim bitti ve aylık iğne tedavisine başladim ve 10 gündür ağrılarım çok arttı. Ancak ağrı kesicilerle yatabiliyorum. Ne tavsiye edersiniz? Doktorum ağrılarımın olacağını ve ağrı kesicilerle fazla olmamak kaydıyla geçebileceğini söyledi. Tavsiyeleriniz nelerdir? Teşekkürler.
-
Midemde Şişkinlik ve Yanma Var, Helikobakteri ve Lenfit Olduğu Söylendi. Tavsiyeleriniz Nedir?
Selamlar, Endoskopi sonucum şu şekildedir; çok küçük bir ülser, Lenfit ve Les gevşekliği teşhisi kondu. Patoloji sonucu; helikobakteri olduğu söylendi. Üçlü tedavi gördüm. Tam olarak kendimi iyi hissetmiyordum ama şu an ne yesem dokunuyor. Midemde şişkinlik ve yanma var. Tavsiyeleriniz nelerdir?
-
Karaciğer Enzim Değerlerimde Artış Gözlendi. Bu Durum Karaciğer Hastalıklarını Tetikler mi?
İyi günler, 2004 yılında hastanede yaptırdığım Karaciğer Enzim değerlerimde bir artış gözlendi. Spgt ALT: 62 AST: 64 çıktı. Gastroenterolojiye sevk edildim. Burada yapılan tahlillerde değerlerimin yüksek olduğu ve Hbs Ag (+) çıktı. 45 gün istirahat verildi, daha sonra her 2-3 ayda yaptırdığım testlerde enzim değerlerim son derece normaldi. 2009 yılında alternatif tıptan faydalanmak isteyip 15 günlük Lavanta tedavisi uyguladım. Aradan 5-10 gün geçtikten sonra karaciğer tarafımda bıçak saplanır gibi ağrılar hissettim. Bunun üzerine doktora gittim ve benden Üs Batın ultrasonu (ultrason sonuçlarım normal çıktı) ve kan tahlilleri istedi.
Sonuçlar; Hbs Ag: Negatif, Anti HCV: Negatif, Total Biluribin: 1,46, Direkt Biluribin: 0,53, İndirekt Biluribin: 0,9, Sgot (Ast): 784, Sgpt (Alt):1376, GGT: 200, Alp: 190, Kolesterol: 182, Trigliserid:107, Hdl Kolesterol: 44, Ldl: 117, Vldl: 21, Total Protein: 7,93, Albümin: 4,25, Globülin: 3,7 olarak çıktı.
Ancak doktoruma kan verdiğim dönemde ağrılarımın olduğunu, şu an ise ağrılarımın azaldığını ve bir kez daha kan vermek istediğimi söyledim. Ve sonuçlar; Hbs Ag: Pozitif, Anti HCV: Negatif, Total Biluribin: 1,54, Direkt Biluribin: 0,45, İndirekt Biluribin: 1,1, Sgot (Ast): 182, Sgpt (Alt): 127, Ggt: 170, Alp: 139, Protrombin Zamanı: 18,2, Inr: 1,74, Total Protein: 7,62, Albümin: 4,12 olarak çıktı. Bu iki tabloya bakınca değerlerin düşüşü neye bağlı? Hepatit B seyrim şu an hangi aşamada ve ilerde bana neler yaşatacak? Bu durum Karaciğer hastalıklarını tetikler mi? Yapmam ve dikkat etmem gerekenler nelerdir? Teşekkürler.
-
Annem Kulağındaki Tümör Yüzünden Yürüme Zorluğu Çekiyor. Gamma Knife Yürüyüşünü Düzeltir mi?
Annem 65 yaşında, 10 yıl önce beyin kanaması sonucu klips takıldı. 3-4 aydır yürüme güçlüğü var. Hidrosefali tespit edildi ama eski-yeni görüntülemeler arasında hidrosefali açışından belirgin ilerleme görülmedi. Unutkanlık, idrar tutamama da olmadığı için yürüyüş bozukluğu, hidrosefaliye bağlanmadı. Ayrıca sağ kulakta 2 adet küçük (büyüğü 17mm) vestibuler schwannoma tespit edildi. Yürümesi epey bozuldu, ayakta durmakta güçlük çekiyor. Mide bulantısı, baş ağrısı arttı. Yürüyüş (denge) bozukluğu bu tümörlere bağlanıyor ve Gamma Knife düşünülüyor. Acaba bu tümörler dengeyi bozduğundan yürüyüşü bu şekilde kötüleştirir mi yoksa yürüyüşün bozulmasının asıl sebebi hidrosefali midir? Yürüyüşündeki sorun Gamma Knife ile geçer mi?
-
Felçli Olan Annemin Sırt Bölgesindeki Kızarıklık ve Kaşıntılar İçin Ne Önerirsiniz?
Sayın Dr. Faruk Akçay öncelikle teşekkürlerimi bildiririm. Diğer sorum annem 75 yaşında ve 18 yıldır felç hastası sadece tuvaletine kadar zorla gidip gelebiliyor. Bir süredir sadece sırt bölgesinde kızarmalar ve buna bağlı kaşıntılar oluyor. Ne tip bir tedavi önerirsiniz? Saygılarımla.
-
Spastik Paraparezi İçin Ne Gibi Tedavi Yöntemleri Vardır?
Merhaba, bana Spastik Paraparezi teşhisi konuldu. Zaman zaman yürümekte zorluk çekiyorum. Bazen kasılmalarım artıyor, dizlerimi bile kırmakta zorluk çekiyorum. Bazen biraz rahatlıyorum. Botoks yapıldı, sadece 2 hafta faydalı oldu. Daha sonra tekrar eski haline döndü. Bu hastalıkla ilgili başka ne gibi tedavi yöntemleri kullanılır? Kök hücre tedavisinin bu hastalıkla bağlantısı var mı? Kök hücre tedavisi başarılı olursa bu hastalığa umut ışığı olur mu?
-
Oğlum Apandisten Ameliyat Oldu Ama Yürürken Acı Duyuyor, Bu Normal mi?
Merhaba benim oğlum cuma günü apandisten ameliyat oldu. Yenimahalle Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde 3,5 yaşında doktor yürümesi gerektiğini söyledi. Ama oğlum ayağa kalkınca acı duyup ağlıyor. Bu normal mi acaba yoksa bir sorun mu var? Sizce ne kadar zamanda eski hareketlerine kavuşur? Teşekkürler.
-
Elmacık Kemiğimdeki Beze İçin Ne Yapmalıyım?
İyi günler, 1,5 sene önce sağ gözümün altında, elmacık kemiğimin hemen üstüne denk gelen bir yerde, deri altında dokunduğumda sert hissettiğim 1 cm çapında yağ bezesi oluştu. Yüzüm çok yağlı olduğundan ve sık sık bu tip yağ bezeleri oluştuğundan önemsemedim ama zaman geçtikçe bunun faklı olduğunu ve yavaş yavaş büyüdüğünü anladım. 5 gün önce ucunun kırmızılaştığını ve dokunduğumda hafif bir acı verdiğini hissedince cildiyeye gittim. Genel cerrahiye gitmem gerektiğini söyledi. Orada da bunun estetik cerrahi tarafından alınacağını söyledi ve bana 500 mg Cefuroxime Axetil ve keskin bir ağrı kesici verdi. Ertesi sabah kalktığımda sağ gözümü açamadığımı fark ettim. Tekrar doktora gittim. Bu şişin ineceğini ve estetik cerrahın bezeyi alacağını söylediler. Şu an yüzümün durumu çok kötü, bezenin olduğu bölge 3 cm çapında ve eskisine nazaran daha fazla şişik durumda ve bezenin altında kırmızı leke oluştu. Ne yapmamı önerirsiniz?
-
Hepatit B Hastasıyım. Karaciğer Enzim Değerlerimde Artış Var. Ne Yapmam Gerekiyor?
Merhaba, 31 yaşında bir erkeğim. 2004 yılında yaptırdığım karaciğer enzim değerlerimde bir artış gözlendi. ALT: 62 AST: 64 çıktı. Gastroenterolojiye sevk edildim. Burada da yapılan tetkiklerde, değerlerimin yüksek olduğu ve Hbs Ag (+) olduğu çıktı ve 45 gün istirahat verildi. Daha sonra yaptırdığım testlerde enzim değerlerim son derece normaldi. 2009 yılında alternatif tıptan faydalanmak isteyip, 15 günlük Lavanta tedavisi uyguladım. 5-10 gün geçtikten sonra karaciğer tarafımda bıçak saplanır gibi ağrılar hissettim. Doktora gittim ve benden üst batın ultrasonu (ultrason sonuçlarım normal çıktı) ve kan tahlilleri istedi. Sonuçlar; Hbs Ag: Negatif, Anti Hcv: Negatif, Total Bilüribin: 1,46, Direkt Bilüribin: 0,53, İndirekt Bilüribin: 0,9, Sgot Ast: 784 Sgot Alt: 1376, GGT: 200,Alp: 190, Kolestrol: 182, Trigliserit: 107, HDL kolestrol: 44, LDL: 117, VLDL: 21, Total protein: 7,93, Albumin: 4,25, Globulin: 3,7 olarak çıktı. Benim Hepatit B seyrim şu an hangi aşamada ve ilerde bana neler yaşatacak? Yapmam ve dikkat etmem gerekenler nelerdir?
-
Genital Bölgemde İki Yıldır Sivilce Var. Sağlık Açısından Sakıncası Var mı? Ne Önerirsiniz?
Merhaba, genital bölgemin, bikini hattının biraz üst ve sol tarafında yaklaşık 2 yıldır sivilce var. Sivilcenin başı yok, içi sert, bazen kanıyor ama acımıyor. Başka bir rahatsızlığımdan dolayı antibiyotik kullandığım sıralar küçüldü fakat antibiyotiği bırakınca tekrar eski haline geldi. Sağlık açısından sakıncası var mı? Geçmesi için ne önerirsiniz?
-
Sünnet Sonrası, Sünnetli Deride Oluşan İzlerin Geçmesi İçin Ne Yapmalıyım?
Merhaba, benim problemim, sünnet sonrası, sünnetli deride oluşan izler. Ayrıca penisinim üzerinde et beni var. Asidik bir solüsyonla et benini yok etmeye çalıştığımdan deformasyona uğradı. Bu izlerin gitmesi ve eski haline dönmesi için ne önerirsiniz?
-
Eşimle Bende Kan Uyuşmazlığı Var Hamilelikte Nasıl Bir Yol İzlemeliyiz?
Merhabalar. Ben 33 yaşındayım ve bu benim ilk hamileliğim olacak. Kan grubum A Rh negatif eşimin kan grubu ise A Rh pozitif. Gebelikten önce ve sonra bu konuyla ilgili yapmamız gerekenler nelerdir? Vereceğiniz bilgiler için teşekkür eder saygılar sunarım.
-
Hematoloji Nedir?
Hematolojinin belirtileri nelerdir? Küçük çocuklarda görülen bu rahatsızlık ciddi midir? Tehlikeli midir? Teşekkürler.
-
Boyun MR Sonuçlarıma Göre Ameliyat Olmam Şart mı?
Merhaba, boynumdan çekilen MR sonucuna göre; servikal aksta düzleşme, C3-4 düzeyinde korda bası yapmayan sol parasantral bulging, C4-5 düzeyinde korda bası yapan sol parasantral disk herniasyonu, C5-6 ve C6-7 düzeylerinde korda bası yapmayan santral bulging sonuçları çıktı. Kesin çözüm için mutlaka ameliyat şart mı? Ameliyatın riskleri nelerdir? Dinlenmek bu hastalığın tedavisinde şart mı?
-
Topuk Dikeni İçin Ne Gibi Önerilerde Bulunabilirsiniz?
TpMerhabalar annem 55 doğumlu. Yaklaşık 2 aydır sağ topuğuna basamıyor. Doktora gittik ve emar röntgen sonucu topuk dikeni teşhisi konuldu. Tabanlık aldık ve arada ağrı kesiciler kullanıyor. Fakat hiç geçmedi. Sizin önerileriniz nelerdir? Teşekkürler...
-
İnsülin Tedavisi Görüyorum ve Normal Doğumdan Korkuyorum. Sezaryen’in Riskleri Nelerdir?
Merhaba, ben 29 yaşındayım ve 8 aylık hamileyim. 6. ayda şeker yüklemesi yapılırken yüksek oranda çıktı ve insülin tedavisi görmeye başladım. Normal doğum yapmaktan korkuyorum ama sezaryeni seçmek beni endişelendiriyor. Bu konu hakkında bilgi almak istiyorum. Sezaryen doğum yaparsam riskleri nelerdir?
-
Bebeğimi Emziriyorum. Kilo Vermek İçin Neler Yapmalıyım?
Merhaba, ben 28 yaşında evli bir bayanım ve 14 aylık bir bebeğim var. Şu an 75 kg ve 1,63 boyundayım. Bebeğimi emzirmeye devam ediyorum. Doğumdan itibaren emzirmeme rağmen hiç kilo veremedim. Eski kiloma dönmek istiyorum ama bir türlü başaramıyorum. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz? Neler yapmam lazım? Ayrıca reklamı yapılan yeni bitki takviyesi adı altında kilo vemeye yardımcı olan ürünleri kullanmam benim ve bebeğim için zararlı olur mu? Şimdiden çok teşekkür ederim.
-
Growth Hormon Eksikliği Tedavisinin Fayda ve Zararları Nelerdir?
Merhaba, halsizlik ve yorgunluk şikayetim üzerine yapılan insülin ve glukagon testleri sonucunda Growth Hormonu Eksikliği tanısı kondu. Ayrıca çekilen MR sonucunda bir bulguya rastlanmadı. HDL: Düşük, LDL: Yüksek, Trigiliresid: 350-400. Bu zamana kadar herhangi bir cerrahi müdahale geçirmedim. Acaba konulan teşhis sonucu Growth Hormon tedavisine başlamalı mıyım? Tedavinin fayda ve zararları nelerdir? Yan etkileri var mıdır?
-
Yumurtalıkların Gelişmemesinin Zararları Nelerdir?
İyi günler, ben 4 aydır adet görmüyordum. Doktora gittim ve yumurtalıkların gelişmiyor dedi. Bunun zararları nelerdir? Acil yardımcı olursanız çok sevinirim.
-
Akromegali Hastasıyım, Çene Yapımdaki Bozukluk Tekrardan Eski Haline Dönebilir mi?
Hocam merhabalar ben akromegali hastasıyım. Yaklaşık 4 ay önce hipofiz adenom opere geçirdim. Akromegali hastalığının bir etkisi de alt çenenin öne doğru gelmesi. Bundan dolayı altçene ve üstçene kavuşmamaktadır. Alt çenenin tekrar eski haline alması mümkün mü? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar diliyorum.
-
15 Aylık Kızımın Ağzı Kokuyor, Neden Kaynaklanabilir?
Benim 15 aylık bir kızım var. Özellikle sabahları ağzı kokuyor, gece yatağında çok dönüyor, çok yiyecek yiyor. Emin değilim ama reflüden şüpheleniyorum. Acaba olabilir mi, belirtileri nelerdir?
-
Gebelik Öncesi, Kan Uyuşmazlığı İle İlgili Neler Yapmak Gerekir?
Merhabalar, ben 33 yaşındayım ve bu benim ilk hamileliğim olacak. Kan grubum A RH negatif, eşimin kan grubu ise A RH pozitif. Gebelikten önce ve sonra bu konuyla ilgili yapmamız gerekenler nelerdir? Vereceğiniz bilgiler için teşekkür eder, saygılar sunarım.
-
Parmağımdaki Siğiller, Birçok Yöntem Denememe Rağmen Geçmedi. Ne Yapmalıyım?
Merhaba, 38 yaşındayım. Birkaç yıl önce kilim dokuma kursuna katıldım. O dönemde parmaklarımda siğiller çıktı. Önce eczaneden aldığım siğil ilacını damlattım, geçmedi. Daha sonra lazer yöntemiyle yaktırdım. Lazer sonrası, yaralar iyileşir iyileşmez, siğiller aynı yerde eski şekliyle belirdiler. Soğuk kompleksle dondurma yöntemiyle pres uyguladım, ancak yine geçmedi. Endişeleniyorum artık. Neden geçmiyor, nasıl geçecek? Kanser riski taşır mı? Teşekkür ederim.
-
Böbreğimdeki Taş Mesaneye Düşmüş. Bununla İlgili Ne Yapılabilir?
Rapor Sonuç: Sağ üreter distal uçta 6mm çaplı kalkül saptandı. Ve Proksimalinde toplayıcı sistemde grade-II ektazi.
Herkese merhabalar. Üstte yazmış olduğum aldığım ultrason raporu'nda yazan sonuçtur. Bana denilen taş böbrek'ten mesane'ye düşmüş. Bu taşı eritmek istiyorum. Bu taş'ı düşürmenin yolları nelerdir? Neler yapmam gerekiyor? Gilaboru bitkisi faydalı olur mu denildiği gibi? İlginiz için çok teşekkür ederim. Kolay gelsin.
-
Adet Olamamanın Sebebi Ne Olabilir?
İyi günler, adet olamamanın nedenleri nelerdir? İlginiz için şimdiden teşekkürler.
-
Burun Akıntısının Kesin Bir Çözümü Var mı?
Merhabalar, 5 yaşında kızım var. 2 yaşından beri burun akıntıları geçmedi. Uyurken ağzı açık uyuyordu. 3 yaşında KBB doktorları geniz eti olduğunu, %100 tıkalı olduğunu, ameliyat gerektiğini söylediler. 3-4 doktora gittik sonuç aynıydı. Ameliyat oldu, kulakları da temizlendi. 15 ay sonra tekrar işitme problemi ve burun akntısı devam ediyordu. Tekrar ameliyat oldu. Sol kulağa tüp takıldı, sağ kulak temizlendi, geniz eti büyüdüğü için geniz eti de alındı. Ameliyattan 3-4 ay geçmesine rağmen yine koyu kıvamlı burun akntısı devam ediyor. En son geçen hafta doktora gittik, ilaç tedavisi ile burnun temizlenmesi gerektiğini söylediler. Doktor bu durumun daha çok genetik olabileceğini söyledi. Kesin bir çözümü yok mu? Kızım burnunu sürekli silmek zorunda kalıyor. Bu akıntıya başka nedenler sebep olabilir mi? Tavsiyeleriniz nelerdir?
-
Mide Kanserinin Belirtileri Nelerdir?
Merhaba, midemde sürekli bir ekşime ve yanma oluyor. Doktora göründüm, muayene etti, film çekildi ve Gastrit olduğunu söyledi. Ama ben tam emin olamadım. Halamı mide kanserinden kaybettik. Ailede de kanser yaygın olduğu için, mide kanserinden korkuyorum. Mide kanserinin belirtileri nelerdir?
|
|
|
|
|