organik gidalari nereden alabiliriz Soruları

Organik Gidalari Nereden Alabiliriz Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Organik Gidalari Nereden Alabiliriz Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Organik Gidalari Nereden Alabiliriz Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İç

  • Kalp Kapağı Ameliyatı İle İlgili Nereden Bilgi Alabilirim?

    Selamlar, ben 31.03.2011 tarihinde kalp kapağı ameliyatı oldum ve 21 no kapak (metal) takıldı. Devlet hastanesinden rapor almam lazımmış. Bu konuda nereden ve nasıl bilgi alabilirim?

  • Kızlık Zarının Bozulup Bozulmzdığını Nasıl Anlarız?

    Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdim. İlişkiden yaklaşık 1 saat sonra kız arkadaşım tuvalette kan geldiğini ve selpağın yarısının kan olduğunu söyledi. Bu kan yaklaşık 1,5 saat devam etti. Ben elimle onu orgazm ederken bir parmağım makatta, diğeri de makat ve vajina arasındaki bölgede idi. Parmağımın içeri girdiğini sanmıyorum ama şiddetli karın ağrısı çektiğini belirtti. Kızlık zarının bozulup bozulmadığını anlayamadık. Sizce kızlık zarı bozulmuş mudur? Eğer bozulmayıp zedelenmişse, ilk gece kan gelir mi, bozulmuş ise bunu nereden anlarız?

  • Adet Döneminden Sonra Kasığımda Oluşan Ağrının Sebebi Ne Olabilir?

    Selamlar ben 32 yaşındayım. Hiç doğum yapmadım, 2 yıldır olmuyor. 6 aydır sol kasığımda regl bittikten sonra başlayan ağrılar yüzünden sosyal hayatım mahvoldu. CA değerim 193 çıkmıştı. Sebebinin iltihap olduğuna karar verilip damar yolu ile antibiyotik tedavisi gördüm fakat rahatsızlığım hep devam etti. Uzun süre teşhis konulamadı. Hamilelikte çözülebileceği düşüncesiyle tüp bebek denedik. Sonuç pozitif oldu fakat değer düşmesi ile kimyasal gebelik yaşadım. Doktorum, son ultrasonda, sağda ve solda hidrosalpenks ve yapışıklık olduğunu söyledi ve laparoskopi önerdi. Bu tarz hastalıklara, internette okuduğum kadarıyla histeroskopi yapılmış. Siz ne önerirsiniz? Nereden başlamalıyım ve ne yapmalıyım?

  • Ağzımda Oluşan Aft İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, ağzımda aft oluşuyor, unutkanlık başladı, 13 kilo fazlalığım var. Tahlillerimde sadece biraz kolesterol çıktı, başka bir şey yok. Canım tatlıyı çok istiyor, şeker hastası olma korkusu ile kolesterol ilacı kullanmıyorum. Zayıflamak ve unutkanlığı yenmek istiyorum. Nereden nasıl başlamalıyım?

  • Kızım 8 Yaşında, Astım Hastası. Bacaklarındaki Ağrı İçin Nereye Başvurmalıyız?

    Merhaba, kızım 8 yaşında ve astım hastası. 2 yaşından beri dişleri erken çürümeye başladı. 5 yaşında bronşit geçirdi. Küçüklüğünden beri topuktan dize kadar olan katlanamadığı ağrıları var. Bu konuda nereden yardım alabilirim? Ağrının sebebi ne olabilir?

  • Bel Fıtığı Tedavisi İçin Ne Yapmamız Gerekir?

    İyi günler, bizim hastamız Aydın’da. Belinin 3 yerinde fıtık var ve 1 tanesi büyümüş durumda. Bu yürümesini etkiliyor. Hastanenizde mikro cerrahi yöntemle yapılan disk cerrahisi mümkün mü? Mümkünse; nasıl randevu alabiliriz? Mümkün değilse; İzmir’de önerebileceğiniz hastane var mı?

  • Annemin Sol Tarafında Uyuşma Başladı. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Sayın Hocam; Annemin sol tarafında uyuşma başladı. Tedavisine nereden başlayalım? Gönen Devlet Hastanesinde Nöroloji Uzmanına götürdük ama oradaki imkanlar kısıtlı olduğu için Balıkesir Devlet hastanesinden MR randavusu alıp, oraya gidin dedi. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

  • Dilimde Çıkan Bademcik Pütürcüklerini Aldırmalı mıyım?

    51 yaşında bayanım, benim dilimde iki tane pütürcük çıktı, doktora gittiğimde bademcik pütürcükleri dedi. İstersen hemen alabiliriz dedi. Sizce aldırmalı mıyım, aldırmazsam sorun olur mu, kendi kendine geçer mi, neden ileri gelir bunlar? Şimdiden çok teşekkürler.

  • Aşırı Öksürük Şikayetiyle Doktora Götürdüğüm Oğlumda Demir Eksikliği Çıktı, Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, 21 aylık oğlumu öksürük nedeniyle götürdüğüm hekimden yeterli bilgi ve tatmin edici cevaplar alamadım. Göğüs muayenesi, solunum sesi-kulak muayenesi, boğaz normal. Yapılan testlere göre demir eksikliği var. Ayrıca yine kan testine göre; büyük insan mikrobu var. Augmentin antibiyotik ve sekrol şurup verildi. Son olarak kemikleri zayıfmış, antibiyotik tedavisinden sonra onun için başka bir tedaviye ihtiyacı varmış. Oğlum; 14 kilo ve boyu 80 cm.

    Yapılan tetkiklerin sonuçları; WBC: 7.90, RBC: 4.21, MILYO/MM3: 3.50-5.50, HGB L: 11.1, GDL: 11.7-17.00, HCT L: 31.3 - % 35.00-51.00, MCV L: 74.3, FL: 81.00-103.00, MCH L: 26.4, PG: 27.00-34.00, MCHC: 35.5, G/DL: 33.00-37.00, RDW-SD L: 35.1, FL: 37.00-54.00, PLT: 339, BIN/MM3: 150-450, Lenfosit H: 67.8 % - 15.00-47.00, Ara Hücreler: 6.1 % - 1.00-20.00, Gran L: 26.1 % - 35.00-80.00, Lenfosit H: 5.40, BIN/MM3: 1.00-3.70, Ara Hücreler: 0.50, BIN/MM3: 0.00-1.50, Parçalı: 2.00, BIN/MM3: 1.50-7.00, PDW: 9.1, FL: 9.00-17.00,  MPV L: 7.9, FL: 8.00-12.00, P-LCR L: 11.1 % - 13.00-43.00, Alkalin Fosfataz l: 206.00 u/l 245.00-748.00, Demir: 89.38, Ug/dl: 37.00-158.00. İdrar Tahlili Renk: Açık Sarı, Dansite Miktar: Yetersiz, pH asit protein:  (+/-), Glukoz: Negatif, Aseton: Negatif, Bilirubin: Negatif, Ürobilinojen: Normal, Nitrit: Negatif, Görünüm: Hafif Bulanık, Miktar: 2 cc., Her Sahada: 8-10 Lökosit ve 5-6 Eritrosit ile 1-2 Epitel hücresi görüldü.

    Ayrıca doktor, oğlumun pipisini kontrol ederken, tahrişten dolayı ucu kanlanmıştı. Bundan dolayı idrara karışmış olabilir. Sizce bu tabloda öksürüğü açıklayan ve antibiyotik kullanmamı gerektiren bir durum var mı? Kemik zayıflığı nereden anlaşılıyor? Ne yapmalıyım?

  • Adet Dışı Kanama, Cinsel İlişki Sırasında Ağrı ve Yanma Yaşamam Normal mi? Ne Önerirsiniz?

    Smear’da belirtildiği gibi, alınan materyal yeterliydi. 1. Smear’ımı, doktorlar kansere çevirme olarak adlandırdı. Cinsel ilişkiye girildiği için, rahimdeki yara hücre değişimini etkiler mi? 2. Smear’ımda hücre değişimi değişmiş sanırım. Bu durumda yarayı dondurma gerekir mi? Henüz çocuğum yok. Vajina, rahimdeki rahatsızlıklar, vücutta eklem yerlerinde ağrı yapar mı? Clamidya olup olmadığını nereden anlayabiliriz? Doktorlar, orada çok çeşit mikrop olduğunu ve teşhisinin zor hatta yapılamayacağını söylüyorlar, doğru mudur? Pembe kan, adet dışı kanama, cinsel ilişki sırasında ağrı ve yanma, anormal denebilecek şekilde akıntı var. İltihap için çok ilaç verildi ama bir düzelme görülmedi. Detaylı bir kadın doğum muayenesi nedir? Smear’lerim kaç ayda bir tekrarlanmalı? Çok teşekkür ederim.

  • Beyaz Kan Hücreleri Yüksek Olmasının Sebebi Bulunamıyor. Ne Önerirsiniz?

    Merhaba, kanımdaki beyaz hücreler yüksek. Problemin nereden kaynaklandığı veya sebebinin ne olduğu yapılan tahliller sonucunda bulunamadı. 15 günlük iğne ve ilaç tedavisine rağmen hala gece terlemeleri ve üşümem devam ediyor. Ne önerirsiniz? İyileşmek için ne yapmalıyım?

  • Cildim İçin Bitkisel İçerikli Ürünler Kullanmak İstiyorum, Ne Önerirsiniz?

    Merhaba, ben Bursa Orhangazi'de yaşıyorum. Cildim için bitkisel içerikli ürünler kullanmak istiyorum. Ancak bu tarz ürünleri pek bilmediğim için, hangi kremi nasıl kullanacağım ve nereden temin edebileceğim konusunda fikrim yok. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

  • Hamileyim ve Bel Fıtığım Var. Ne Yapmalıyım?

    Şu an 22 haftalık hamileyim. Bel fıtığı problemim var. Bu çok rahatsız edici olmaya başladı. Ne yapmalıyım, nereden yardım almalıyım? Beni yönlendirirseniz sevinirim.

  • Eşimin Ağrıları Neden Kaynaklanıyor?

    Merhaba, ben eşimin şikayetine ne gibi bir çare var, onu sormak istiyorum. Eşim 30 yaşında. Eklem ağrılarından şikayetçi, kolunun, dizinin, dirseklerinin, ayak bileklerinin diş ağrısı gibi ağrıdığını söylüyor. Kolunu veya bileklerini oynattığında kıtlama sesi çok rahat duyulabiliyor ve bu şikayeti neredeyse her gün oluyor. Bademcik problemi vardı ve mart ayında bademciğini aldırdık. Sizce bu ağrılar nereden kaynaklanıyor, hangi branşlara yönlenmemiz gerekiyor ve tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

  • Beyin Kanaması Geçirdim ve Epilepsi Hastasıyım. Ne Yapmalıyım?

    İyi günler, baş ağrısı şikayeti ile doktora gittik. Çekilen MR sonunda beyin kanaması geçirdiğim söylendi. Aynı zamanda epilepsi hastasıyım. Kanamanın nereden kaynaklandığı hakkında bilgi alamadım. Gittiğim devlet hastanesi beyin cerrahı ve nöroloji uzmanlarına göre ameliyata gerek olmadığı söylendi ama özel bir muayenehanedeki beyin cerrahı doktor hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Bu ameliyetta epilepsi hastalığıma da müdahale edebileceğini söyledi. Kanamanın sağ tarafta oldunu da söylediler ve tekrarlamasının söz konusu olduğunu söylediler. Baş ağrılarım hala devam ediyor. Sadece SSK güvencem var, maddi durum da özele gitmeme engel ve benden bıçak ücreti istendi. Bunu ödeyebilecek durumda değilim. İşe de gidemiyorum. Bana bir yol gösterirseniz, sizin için elimden geleni yaparım.

  • Eşimin Yirmilik Dişleri Yarım Çıkmış Durumda. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Eşim 33 yaşında. 20 lik dişleri yarım çıkmış durumda ve apse yapıyor. Çok rahatsız ediyor. Doktora gittik, çekilmesi gerektiğini söylediler. Çapa’ya yollandı. Fakat İstanbul’da oturmadığımız için geliş gidiş ve kalma yeri problem olacak. Randevu nasıl alabiliriz ve ne kadar zamana gün verirler? Telefonla randevu alabiliyor muyuz? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

  • Menopoz Polikliniği İçin Nasıl Randevu Alınır?

    Menopoz polikliniği için nereden ve nasıl randevu alırız?

  • Menapoza Giren Bir Kadın Hamile Kalabilir mi?

    Menapoza giren bir kadın herhangi bir yöntemle hamile kalabilir mi? Bunun için nereden yardım alabiliriz?

  • Spiral Takacak Deneyimli Bir Doktor Tavsiye Eder misiniz?

    Merhaba, ben 3 aylık evli, 22 yaşında bir bayanım. Çocuk istemediğim için spiral taktırmayı istiyorum. Hap, iğne gibi önlemler beni tatmin etmiyor, ilaç kullanmam vücuduma zarar verir diye düşünüyorum. Eşim ise doğum yapmadığım için bir zarar vermesinden korkuyor. Ama ben spirali %100 istiyorum. Bana yardımcı olur musunuz? Cevaplarınızı okuyorum, spirali deneyimli bir doktorun takması riskleri azaltırmış. Böyle bir doktoru nereden bulabilirim? Şimdiden çok teşekkürler.

  • Kanda Gebelik Testinin Kesin Sonucu İçin Ne Kadar Beklenmelidir?

    25 Haziran 15 Temmuzda kan testi yaptırdık <1,00 mlu/ml 5,3 ne anlama geliyor kanda gebelik belirlenebilmesi için adet gecikmesi olmadan kaç gün önce yaptırırsak kesin sonuç alabiliriz. Teşekkürler.

  • Hemoroid, Varis ve Konstipasyon Şikayetlerim Var. Ne Yapmam Gerekir?

    Merhaba, 40 yaşında bir kadınım. Hemoroidim, sağ bacağımda büyükçe bir varisim ve ara sıra konstipasyon şikayetim var. Hemoroidim ara sıra kanıyor. Ayrıca sağ bacağımda kasılma ve kramp şikayetlerim oluyor. Tedavi için nereden başlamam lazım, neler yapmalıyım?

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Son dakika haberi | Brezilya'dan Türkiye'ye uçuşlar geçici olarak durduruldu
Son dakika haberleri: Koronavirüs salgınında can kaybı 24 bin 789'a yükseldi
Korona virüsü 1 dakikada öldüren burun spreyi geliştirildi
Tokat'ta 10 kişide mutasyona uğramış koronavirüs tespit edildi
Koronavirüse karşı etkili ağız ve burun spreyi geliştirildi
Tokat'ta 10 kişide mutant virüs tespit edildi
Ev kedilerinin toksoplazma paraziti bulaştırıp bulaştırmadığı araştırılıyor
Covid-19, mevsimsel gribi bitirdi mi?
66 yaşındaki tansiyon hastası için kurtarma seferberliği
KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - "Daha sonra sarılacağımız günler için bugünlerde sarılmayalım"
Son dakika haber | Bir daha çocuğun olmaz denildi, PRP ve akupunktur tedavisi ile ikiz gebelik haberini aldı

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Meksika
Meksika'nın Kim Kardashian'ı kalça büyütme ameliyatı sonrası hayatını kaybetti
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?

 

[Hata Bildir]