Acı Biberin Yeni Bir Faydası Bulundu

Acı biberin faydaları saymakla bitmiyor...

Acı Biberin Yeni Bir Faydası Bulundu

Yapılan araştırmalarda acı biber tüketiminin faydalarını ortaya koydu.


Uzmanlar acı biber tüketiminin kanser ve kalp rahatsızlığı risklerini azalttığını söyledi.

Biberin faydalarıyla ilgili yıllardır söylenenlere bir yenileri eklendi.

Çin Tıp Bilimler Akademisi'nin yaptığı ve yarım milyon kişinin katıldığı araştırmaya göre, acı biber tüketen kişilerin kanser ve kalp hastalıklarına yakalanma olasılığı azalıyor.

Acı biberin kilo vermeye de katkısı var.

Acı biberin bu faydaları barındırdığı 'Kapasin' adlı madde. Kapasin mikroplara karşı da etkili.

Araştırmada 'Kapasin'in gıda maddelerinin bozulmasına neden olan bakteri ve mikropların yüzde 73'ünü öldürdüğü gözlendi.

Uzmanlar bunca faydasına rağmen acı biberin tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini vurgulamayı da ihmal etmiyor.

Acı Biberin Diğer Faydaları:

Tek bir biber bütün gün ihtiyacınız olan betakarotenin tamamını ve C vitaminin içerir. Vücudun direncini artırır, grip ve soğuk algınlığının belirtilerini azaltmada etkili olur.

Kırmızı bibere acısını veren şey 'capsaicin' adlı bileşiktir. Acı biberi ısırdığınızda ağzı yakan bir ısı hissedersiniz, ama bu acı ters gelse de sinirleri yumuşatabilir. Yenildiğinde capsaicin beyinde endorfin salgılanmasını sağlar, endorfinin ise morfine benzer ağrı kesici etkisi vardır.

Yapılan bazı araştırmalar acı biberin trigliseritleri düşürmeye, kötü kolesterolü azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiştir.

Acı biber içerdiği C vitamini ve beta-karoten ve antioksidanlarla vücudun kansere ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Acı biber dolaşımı hızlandırır. Bu da kalp krizi ya da felce karşı koruma sağlar.

Kırmızı acı biberin midedeki mikropları özellikle helikobakter piloriyi öldürdüğü ve mide ülseri gelişimini engellediği belirlenmiştir.

Acı biber metabozlimayı hızlandırıp, zayıflatabilir.

Balgam söktürücü işlevleri vardır; kronik bronşit ile anfizemi hafifletir; solunum zorluklarını giderir.

Tüm biberler mide asidini arttırarak, sindirim salgılarını çoğaltır. İştahı açar ve sindirimi kolaylaştırır.

İçerdiği lif oranıyla tüm biberler kabızlığa iyi gelir. Bütün bu önemli etkilerinden faydalanmak için her gün biber yenmeli.

7.10.2015 - 18918



İlgili Diğer Yazılar
Kekik, kaynatıldığında evi dezenfekte ediyor
Kekik, kaynatıldığında evi dezenfekte ediyor
Salyangoz sıvısından yaşlanmaya karşı serum üretildi
Salyangoz sıvısından yaşlanmaya karşı serum üretildi
Binlerce Yıllık Geleneksel Tedavi Yöntemleri Bu Merkezde Uygulanıyor
Binlerce Yıllık Geleneksel Tedavi Yöntemleri Bu Merkezde Uygulanıyor
Tamamlayıcı Tıp Poliklinikleri Açılıyor
Tamamlayıcı Tıp Poliklinikleri Açılıyor
Limon Ve Sarımsak Bir Araya Gelirse Ne Olur?
Limon Ve Sarımsak Bir Araya Gelirse Ne Olur?
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]