Adıyamanlı Arıcılar, Şeker Balından Rahatsız

Sincik Arıcılar Birliği Başkanı Ertürk: "Sincik'e dışardan gelen arıcılar bilinçsiz şekilde bal üretimi yapıyor.

Adıyamanlı Arıcılar, Şeker Balından Rahatsız

Sincik Arıcılar Birliği Başkanı Hamit Ertürk, Sincik'e dışarıdan gelen arıcıların bilinçsiz şekilde bal üretimi yaptığını öne sürerek, "Bu balların çoğu halk tabiriyle şeker dediğimiz madde ile elde edilmektedir. Bu da piyasaya Sincik balı adı altında sürülerek, halkın sağlığı ile oynanmaktadır" dedi.

Sincik Arıcılar Birliği üyeleri Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Sincik balının kalitesiyle ülke piyasasında önemli bir yer tuttuğunu ifade eden arıcılar, piyasaya sunulan ballardan rahatsızlıklarını dile getirdiler.

Birlik başkanı Ertürk, ziyarette, zor şartlar altında arıcılık yaptıklarını belirterek, dışarıdan Sincik'e yabancı arıcıların geldiğini söyledi.

Gelen arıcıların birçoğunun ilçeye arı kovanlarını yerleştirerek, bilinçsiz şekilde bal üretimi yaptığını öne süren Ertürk, "Bu balların çoğu halk tabiriyle şeker dediğimiz madde ile elde edilmektedir. Bu da piyasaya Sincik balı adı altında sürülerek, halkın sağlığı ile oynanmaktadır. Valimizin girişimleriyle dışarıdan ilçemize gelen yabancı arıcıların önüne geçildi. Şükranlarımızın ifadesi olarak ziyaret gerçekleştirdik" dedi.

Tüketiciye sağlıklı bal ulaştırmak için bundan sonra dernek olarak denetimleri sıkılaştıracaklarını vurgulayan Ertürk, kontrollerde üyelerinden herhangi birinin ürettiği balda şeker tespit edilmesi halinde 11 bin lira cezai müeyyide uygulayacaklarını kaydetti.

Vali Demirtaş da Sincik'in coğrafi yapısı itibariyle arıcılığa elverişli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Demirtaş, Adıyaman'da organik bal üretimini yaygınlaştırmak ve bal üreticilerini desteklemek amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü aracılığıyla zaman zaman arı kovanı dağıtarak, arıcılığın gelişimini teşvik ettiklerini kaydetti. - Adıyaman

21.02.2014 - 13829



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]