 |
İngiliz uzmanlar, maya mantarlarının genleriyle oynayarak ömrünü 10 kat uzatmayı başardı.
|
|
 |
İngiliz uzmanlar, maya mantarlarının genleriyle oynayarak ömrünü 10 kat uzatmayı başardı.
|
|
 |
Yapılan araştırmalar kapalı mekanlardaki havanın doğada yani dışarda soluduğumuz havaya göre daha çok zararı bakteri, mikrop, partikül, küf ve maya içerdiğini gösteriyor.
|
|
 |
Hacettepe Üniversitesinden gıda mühendisleri, 2 yıl süren araştırmalarının sonunda, maya ile yapılan ekmekte yüksek oranda "mutluluk hormonu" olarak da bilinen melatonin bulunduğunu tespit etti.
|
|
 |
Azteklerin mucize gıdası olarak bilinen ve Maya dilinde "enerji" anlamına gelen Chia Tohumu'nun popüleritesi giderek artıyor.
|
|
 |
Tuz, bakteri, maya ve küf oluşumunu engelleyerek bozulmayı önler, yiyeceklerin içindeki lezzeti ortaya çıkarır, kraker gibi yiyeceklerde kuruluk algısını azaltır.
|
|
 |
Daha önce sadece GDO'lu mısır ve soyaya izin veren Bilimsel Komite, aldığı son kararla GDO'lu şekerpancarı, maya, patates, pamuk, bakteri biyokütlesi ve kolzanın da ithalatına izin verdi.
Böylece bugüne kadar Türkiye'ye genetiği değiştirilmiş 9 çeşit mısır, 3 çeşit soya, 3 çeşit kanola, 6 çeşit pamuk, 1 çeşit şekerpancarı, 1 çeşit maya, 1 çeşit patates, 1 çeşit bakteri biyokütlesi olmak üzere toplam 25 çeşit genetiği değiştirilmiş ürün ithalatına izin verildi.
|
|
 |
Yararlı bakteriler olan probiyotiklerin vücutta azalması ya da artması alerjiden obeziteye kadar pek çok hastalığa neden olur. Bu bakterileri düzenli almak için kefir, ev yapımı yoğurt, şalgam suyu ve ekşi maya ile yapılan ekmek tüketmelisiniz
|
|