Yemeklerinizi Tuz Kullanmadan Lezzetlendirin!

Tuz, bakteri, maya ve küf oluşumunu engelleyerek bozulmayı önler, yiyeceklerin içindeki lezzeti ortaya çıkarır, kraker gibi yiyeceklerde kuruluk algısını azaltır.

Yemeklerinizi Tuz Kullanmadan Lezzetlendirin!

Yediğimiz yiyeceklerdeki tuz miktarını azaltmak için mümkün olduğunca işlenmiz gıdalardan uzak durmalıyız.

Beslenmenizde tuz miktarını azaltmak için şunları yapabilirsiniz;

Daha fazla taze meyve, sebze gibi taze gıdalar, yağsız et, beyaz et, balık, işlenmemiş tahıl tüketin. (Bu yiyeceklerde çok az miktarda sodyum var)

Geleneksel çok tuzlu yiyecekleri az tuzlu ya da tuzsuz yiyeceklerle değiştirin.

Dışarıda yiyeceğiniz zaman, yediğiniz yemeğe tuz eklemeyin. Lezzet katmak için sos ya da salata sosunu tercih edin.

Yemeklerinize tat vermek için baharat ve şifalı otlardan kullanın.

11.7.2011 - 8865





İlgili Diğer Yazılar
Şeker Bayramına Özel Diyet
Şeker Bayramına Özel Diyet
Bu haberimiz çay tiryakileri için !
Bu haberimiz çay tiryakileri için !
Uzmanından karantina günlerinde kilo almamak için 9 öneri
Uzmanından karantina günlerinde kilo almamak için 9 öneri
Bağışıklığınızı evde doğru beslenerek güçlendirin
Bağışıklığınızı evde doğru beslenerek güçlendirin
Vücut ısısını korumak kış hastalıklarını önlüyor
Vücut ısısını korumak kış hastalıklarını önlüyor
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]