Avokadonun Çekirdeğini Atmayın

Meyvenin en faydalı kısmının çekirdek olduğu ortaya konuldu.

Avokadonun Çekirdeğini Atmayın
One Green Planet’a göre, avokadonun çekirdeği, meyvenin antioksidan özelliğinin yüzde 70’ini oluşturuyor. Buna yeşil çay ile hatırlanan polifenoller dahil. Avokado, kalp sağlığı için çok iyi olan tekli doymamış yağ asitleri içermesi ile ünlüdür. Ancak Mail Online’a göre meyvenin çekirdeği kolesterolü düşürmek ve viral ve bakteriyel hastalıklarla mücadele etmek için önemli bir rol oynayabilir.


Vegan blog yazarı Jonathon Engels, bu çekirdeğin kolaylıkla yenilebilecek hale getirilebileceğini şu sözlerle ifade ediyor: Çekirdeği ayırdıktan sonra 4 parçaya bölün ve bir mikser ya da öğütücüde toz kıvamına getirin. Bu toz oldukça acı olacaktır bu yüzden hoş olmayan bu tadı maskelemek için herhangi bir meyve ya da sebze suyunun içine katarak tüketebilirisiniz.

5.11.2015 - 19127





İlgili Diğer Yazılar
Salyangoz sıvısından yaşlanmaya karşı serum üretildi
Salyangoz sıvısından yaşlanmaya karşı serum üretildi
Binlerce Yıllık Geleneksel Tedavi Yöntemleri Bu Merkezde Uygulanıyor
Binlerce Yıllık Geleneksel Tedavi Yöntemleri Bu Merkezde Uygulanıyor
Tamamlayıcı Tıp Poliklinikleri Açılıyor
Tamamlayıcı Tıp Poliklinikleri Açılıyor
Limon Ve Sarımsak Bir Araya Gelirse Ne Olur?
Limon Ve Sarımsak Bir Araya Gelirse Ne Olur?
Kaya tuzunda kanser yapan maddeler var
Kaya tuzunda kanser yapan maddeler var
Konuyla İlgili Sorular

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]