Bağışıklık Güçlendirici Doğal Gripsavar: 'Atom'

Bağışıklık güçlendirici doğal gripsavar: 'Atom' Vitamin deposu karışımlar, kışın da ilgi görüyor Kahramanmaraşlı aktarların bitkisel ürünlerin karışımından yaptıkları 'Atom', grip ve soğuk algınlığında kış mevsiminin alternatif içeceklerinin başında bulunuyor.

Kahramanmaraşlı aktar Emine Esertaş, soğuklarda bağışıklık sistemini güçlendirici gıdaların tüketilmesi gerektiğini, bu amaçla atom adını verdikleri şifalı içecek karışımı yapıp sattıklarını söyledi. Kahramanmaraş'ın ilk kadın aktarı Emine Esertaş, soğuk kış günlerinde insanların 'Atom' diye tabir edilen şifalı içeceğin kullanılmasını önerdi.

Soğuk havalarda özellikle Adana'da yoğun olarak kullanılan atom, Kahramanmaraş'ın yanı sıra Türkiye'nin bütün bölgelerine yayılmış durumda. İçerisinde zencefil, zerdeçal, tarçın, karanfil, hibisküs ve ıhlamur bulunan atom'u 7'den 70'e tüm insanlar tarafından tüketiyor. 1 bardak sıcak suya 1 adet küp atılarak tüketilen atom soğuk günlerde 'Gripsavar' olarak biliniyor. 8 yıldır aktarcılık yapan Emine Esertaş, "Günde 1 fincan atom kullananlar kışı rahat bir şekilde geçirebilir " dedi.

Esertaş, "Ben Kahramanmaraş'ta ilk ve tek bayan aktarım. İşimi severek yapıyorum ve insanların hasta olmadan, onları bilinçlendirerekten ve anlatıp kullanmalarını tavsiye ediyorum. Kaliteli bir yaşam, mutlu bir yaşam ve sağlıklı bir yaşamdır. İnsanlara sağlığımız önceliğiniz olsun ve sağlığımızı kaybetmeden koruyalım diyorum. Soğuklarda bağışıklık sistemimizi güçlendirici gıdalar tüketmelerini tavsiye ediyorum. Yani karabiber, nane, limon kullanmalarını tavsiye ediyorum.

Atom'u kullanmalarını çok tavsiye ediyorum, yapımı kolay ve geçiş mevsimi dediğimiz bu mevsimde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Özellikle laranjit, faranjit, astıma iyi geliyor, anne sütü artırıcı özelliği ide mevcut. Yani bunu 3 yaşındaki çocuktan, 80 yaşındaki kullanabilir. Günde 1 fincan kullananlar kışı rahat bir şekilde geçirebilir. Atom'un içerisinde zencefil, zerdeçal, tarçın, karanfil, hibisküs ve ıhlamur mevcuttur. Hem mentollü hem de renkli hibisküs halinde 2 çeşit vardır. Ayrıca, bunun ham hali genelde Adana'da kaynar'ın hazır hali de diyebiliriz ve Adana'da atom denmiş ve şuanda her yerde sonbahar ve kış ayı gelmeden yoğun bir şekilde tüketiyorlar " dedi

4.11.2017 - 29692



İlgili Diğer Yazılar
Bağışıklığı güçlendirmenin 5 yolu
Bağışıklığı güçlendirmenin 5 yolu
Hindistan cevizi yağı faydaları ve Hindistan cevizi yağının sağlığa etkileri
Hindistan cevizi yağı faydaları ve Hindistan cevizi yağının sağlığa etkileri
İncirin 7 önemli faydası!
İncirin 7 önemli faydası!
Filizlenen Patates Öldürebilir!
Filizlenen Patates Öldürebilir!
Kakao Kalbi Koruyor
Kakao Kalbi Koruyor
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]