Balığın Faydaları

Balığın sağlığımıza faydaları nelerdir?

Balığın Faydaları
Haftada en az iki kez balık yiyorsanız, sağlığınızı koruyorsunuz demektir.


Yapılan araştırmalar düzenli olarak balık yemenin fiziksel ve ruhsal sağlığımıza iyi geldiğini gösteriyor.

İşte balık tüketmenin sağlığımıza yararları…

Balığın faydaları Kalp hastalığını ve felci önler:

Balıkların hepsi yararlıdır, fakat kalbi koruyan omega-3 yağı bakımından somon, ton, sardalya, ringa, alabalık, morina, uskumru, kefal ve barbunya balıkları daha zengindir.

Kolesterol metabolizmasını ayarlar:

Balıkta bol miktarda bulunan Omega-3, damar genişletici, agregasyon önleyici etkisi vardır.

Bu özelliklerinden dolayı kalp ve damar hastalıklarına karşı korunma sağlar.

Kemikler için yararlıdır:

Ton, sardalya gibi konserve balıklar ve yumuşacık kılçıklarıyla beraber yenilebilecek küçük balıklar, süt ürünlerinin yanında beslenmenizde daha fazla kalsiyum bulundurmanın en iyi yoludur.

Şeker hastaları için yararlıdır:

Şeker hastaları, kalp hastalığı ve felç riskinden daha çok etkilendikleri için balık yemek onlar için yararlıdır.

Astım tehlikesini azaltır:

Bazı bulgulara göre, haftada birden fazla, özellikle de yağlı balıklardan yiyen çocuklarda astıma tutulma oranı, fazla balık yemeyen çocuklara göre daha azdır.

Balık prostat kanserini önler:

Omega - 3 yağlarının antikanserojen etkisi çeşitli araştırmalar sonucu ortaya konulmuştur.

Bilim adamları Omega - 3 yağlarınca zengin bir diyetin tümör ve metastas oluşumunu azalttığını belirtiyorlar.

Balık kırışıklara karşı etkilidir:

Avustralya'da yayınlanan bir araştırma, beslenmenin cilt yaşlanmasıyla ilintili olduğunu ortaya koydu.

Balık yiyen insanların cildinin daha az yaşlandığı, kırışık sorunuyla daha geç tanıştığı görüldü.

Balık yemek mutluluk ve enerji kaynağıdır:

Serotonin 'rahatlık, mutluluk' hisleriyle bağlantılı önemli bir sinir iletkeni.

11 ülkede yürütülen araştırmalar, depresyon oranıyla tüketilen balık miktarının ters orantılı olduğunu gösteriyor.

Balık yiyen kadınların çocukları daha zeki olur:

İngiltere'de yapılan bir araştırma hamileliklerinde balık yağı açısından zengin bir diyet uygulayan kadınların çocuklarının daha zeki, daha çevik olduklarını ortaya koydu.

Balık yemek için bütçenizi zorlamaya gerek yoktur:

Bazı balıklar pahalıdır ama ucuz balıklar da bulunmaktadır.

Et ve tavukta olduğu gibi, balığın yağlarını ayırmaya gerek yoktur. Böylelikle paranızı sokağa atmamış olursunuz.

Yağ oranı azdır:

İçinde sağlık için önemli olan Omega-3 yağı bulunmasına karşın, balıklar genel olarak daha az yağlıdır, kilo aldırmazlar.

Bunaklık ve Alzheimer riskini azaltır. Balıkta bulunan yağ asidi beyindeki iltihaplanmayı önleyebiliyor, beynin ve sinir hücrelerinin gelişmesini sağlıyor, böylece bunaklık ve alzheimer riskini azaltıyor.

Kanser:

Yapılan bir araştırmada, kanser hücrelerini besleyen maddelere balık yağını karıştıran uzmanlar, bu uygulamanın kanser hücrelerini "intihara zorladığını " belirledi.

Omega-3 Yağ Asitlerinin Faydaları

Bebekler ve Çocuklarda

Büyüme ve gelişmesini desteklemesi

Merkezi sinir sisteminin gelişmesi

Bilişsel yetenekte ve öğrenim başarısının; beyin gelişiminin desteklenmesi

Görme keskinliğinin artmasında yardımcı

Kan ve dolaşım sağlığının korunmasında etkili

Anne karnındaki bebeğin sağlıklı gelişimi için elzem bir yağ asididir.

Hastalık ve Sağlıkta / Yetişkinlerde

Kalp krizi ve ani inme riskini

Kanser (prostatı önler)

Zihinsel sağlık

Asabiyet ve depresyon

Şizofreni, bunama

Dikkat eksikliği

Bağırsak hastalıkları

Egzema ve birçok hastalık riskini ve oluşumu yavaşlamaktadır.

Kolestrol metobolizmasını düzenler.

Kemikler için yararlıdır

Şeker hastalıkları için yararlıdır.

Astım tehlikesini azaltır.

Kırışıklıklarına karşı etkildir.

3.11.2015 - 19112





İlgili Diğer Yazılar
Salyangoz sıvısından yaşlanmaya karşı serum üretildi
Salyangoz sıvısından yaşlanmaya karşı serum üretildi
Binlerce Yıllık Geleneksel Tedavi Yöntemleri Bu Merkezde Uygulanıyor
Binlerce Yıllık Geleneksel Tedavi Yöntemleri Bu Merkezde Uygulanıyor
Tamamlayıcı Tıp Poliklinikleri Açılıyor
Tamamlayıcı Tıp Poliklinikleri Açılıyor
Limon Ve Sarımsak Bir Araya Gelirse Ne Olur?
Limon Ve Sarımsak Bir Araya Gelirse Ne Olur?
Kaya tuzunda kanser yapan maddeler var
Kaya tuzunda kanser yapan maddeler var
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Bitkiler Sağlıklı Yaşlanmayı Destekliyor
Bitkiler Sağlıklı Yaşlanmayı Destekliyor
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]