Yaz�n gelmesiyle birlikte d���n sezonu yava� yava� gelmi� oldu. Gen� k�zlar�n hayalini kurdu�u bu en �zel g�nde kusursuz g�r�nmek istemeleri en do�al haklar�. Gelinliklerinin i�ine girebilmek ve incecik bir g�r�nt�ye sahip olmak i�in gelinler �imdiden s�k� diyetlere ba�lam�� durumda.
��te�gelinlik�diyeti ve dikkat etmeniz gereken 5 nokta Gelinlerin ne kadar sa�l�kl� beslenir ve hafif hissederse d���n g�n� o derece kusursuz g�r�neceklerini belirten Diyetisyen Ay�e Tu�ba �engel, d���n haz�rl�klar� s�ras�ndaki ko�u�turman�n gelinlerin d���nden �nce yapt��� fiziksel aktiviteyi art�rmas�na yard�mc� oldu�una dikkat �ekiyor. Yo�un ge�en bu g�nlerde kar��la��lan zorluklar�n ise k���k bir davran�� de�i�ikli�i ile avantaja �evrilebilece�ini, d�z bir kar�n ve incecik bir belin asl�nda hayal olmad���n� ifade ediyor ve dikkat edilmesi gereken 5 noktay� ��yle s�ral�yor: D���NDEN �NCEK� HAFTA MUTLAKA YED�KLER�N�ZE D�KKAT ETMEL�S�N�Z! 1.Konserve t�r� ve fazla tuzlu �r�nlerden uzak durmalar� gerekir. Tuzlu besinler t�ketirlerse e�er v�cutta su tutumu fazla olur. Dolay�s�yla �dem olu�ur, �i� bir kar�n ve v�cut gelini d���n g�n� rahats�z edecektir. 2.Basit karbonhidrat t�ketmekten ka��nmal�lar ��nk� kalitesiz karbonhidratlar �eker dengesinin bozulmas�na sebep olur, ki�i halsizlik ve yorgunluk hisseder. D���n �ncesinde daha �ok enerji veren protein grubundan t�ketmek daha do�rudur. 3.Gaz yap�c� kurubaklagiller, asitli i�ecekler, ya�l� yiyeceklerden mutlaka uzak durulmal�d�r. 4.Su t�ketimi art�r�lmal�d�r. D���n tela�� i�erisinde hissedilen susuzluk ve a�l�k kar��t�r�labilir. Yemek yerine mutlaka su t�ketmeye y�nelmek gerekir. Su t�ketmemek halsizlik ve yorgunluk yapar. 5.D���n �ncesi stres ve heyecan ile ki�ide kab�zl�k ve �dem olu�turabilir. Bitki �aylar� t�keterek stres azalt�labilir. Kab�zl�k ve �dem i�in kiraz sap� ve biberiye demlenip i�ilebilir. D���NDEN �NCE YAPILACAK 3 G�NL�K D�YET� 1.G�n Kalk�nca:�1 bardak su + 2 tane kuru kay�s� SABAH (09:00) :�1 ha�lama yumurta, 1 dilim gl�tensiz ekmek ARA (10:30) :�2 ince dilim ananas, 2 adet ceviz ��LE (13:00 ) :�120 gram ya�s�z �zgara bonfile, 1 kase lahana �orba ARA (15:30) :�1 adet kivi, 6 adet �i� badem AK�AM (19:00) :�1 kase yo�urt, 10 ka��k kabak yeme�i ARA (21:00) :�10 tane �ilek, 6 adet �i� f�nd�k 2.G�n Kalk�nca:�1 bardak su + 2 tane kuru kay�s� SABAH (09:00) :1 dilim peynir (az ya�l�),6 adet tuzsuz zeytin, 1 dilim gl�tensiz ekmek ARA (10:30) :�10 adet taze erik, 2 adet ceviz ��LE (13:00 ) :�120 gram ya�s�z ha�lama tavuk, 1 kase az ya�l� yo�urt ARA (15:30) :�1 dilim peynir, 1 tane grisini AK�AM (19:00) :�12 yemek ka���� �spanak yeme�i, 1 kase az ya�l� yo�urt ARA (21:00) :�2 ince dilim ananas,6 adet �i� f�nd�k 3.G�n Kalk�nca:�1 bardak su, 2 adet kuru kay�s� SABAH (09:00) :�1 ha�lama yumurta, 1 dilim gl�tensiz ekmek ARA (10:30) :�1 adet kivi, 6 adet �i� badem ��LE (13:00 ) :�12 yemek ka���� semizotu, 1 dilim gl�tensiz ekmek ARA (15:30) :�10 adet �ilek, 2 adet ceviz AK�AM (19:00) :�12 yemek ka���� �spanak, 1 kase az ya�l� yo�urt ARA (21:00) :�1 k���k boy elma veya 2 ince dilim ananas
21.6.2016 - 21419
|