Süt düzenli tüketildiğinde şeker hastalığı riskini azaltıyor.
                                                 | 
                                            
                                            
                                                
                                                     
                                                 | 
                                                 | 
                                            
                                            
                                                 | 
                                            
                                            
                                                | 
                                                    
                                                 | 
                                            
                                            
                                            
                                                 | 
                                            
                                            
                                                | 
                                                     Şeker hastalığı, diğer adıyla diabet ülkemizde en sık görülen hastalıkların  başında geliyor. Şeker hastalığı diyince aklınıza ilk önce kısıtlanan yemekler  geliyor. Ancak, yasaklı yiyecek listenizi iyi tanımak kadar, hangi yiyeceklerin  sizin için faydalı olduğunu bilmek de o derece önemli!
  Şeker hastalığı nasıl meydana geliyor?
  Pankreasın ürettiği insülinin yetersizliği veya etkisizliğinden kaynaklanır.  İnsülin olmayınca, besinlerle aldığımız şeker ve diğer besin unsurları, ihtiyaç  duyan hücrelere giremez. Böylelikle, hücreler şekersizlik çekerken, kanda şeker  normal değerlerin üstüne çıkar. Kanda şekerin çok artması, zehir etkisi yaratır  ve vücudun tüm hücrelerini tahrip eder.
  Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan Süt bileşiminde bulunan  palmitoleik asit denen yağ asidinin şeker hastalığı riskinin düşmesine yardımcı  olduğunu belirtiyor. Bu nedenle şeker hastalığı riskinin azalmasında düzenli süt  tüketiminin çok önemli olduğunu söylüyor.
  Süt diyabete şifa olan nadir besinlerden!
  Şeker hastası olanların en çok dikkat etmeleri gereken unsur beslenmeleridir.  Zira bazı yiyecekler kan şekerini yükseltirken bazıları da ise bu sıkıntıya  derman oluyor. Trans palmitoleik asit isimli bir maddenin yalnızca sütte ve süt  ürünlerinde bulunduğunu ortaya çıkartan bilim insanları, bu asidin şeker  hastalığına yakalanma oranını oldukça azalttığını belirtiyorlar. Vücut  tarafından üretimi yapılmayan bu asit, şeker hastalığı ve şeker hastalığına  bağlı sağlık sorunlarını önemli ölçüde azaltıyor.
  Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan bilim insanlarının yaptıkları  araştırmalarda düzenli olarak kafi miktarda süt ve süt ürünleri tüketmenin trans  palmiotelik asitin şeker hastalığını önlendiği anlaşılsa da, aşırı süt  tüketmemeye de dikkat edilmesi dengeli tüketilmesi konusunda uyarılarda  bulunuyor.
  Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan sözlerine şöyle devam ediyor:   "Süt ve süt ürünlerinde bulunan yağlar,bazı bünyelerde kilo yapabilir ve bu da  başka sağlık sorunlarını tetikleyebilir.Bu nedenle kilo almaya eğilimli  bünyelere süt tüketimi için daha çok yarım yağlı sütlerin içilmesi tavsiye  edilmektedir' diyor.
 
  
                                                    17.1.2014  - 13659 
                                                 | 
                                            
                                            
                                                | 
                                                     | 
                                            
                                            | 
                 | 
 |