Katkısız Ekmek Dönemi Başlıyor

Katkısız ekmek dönemi 1 Temmuz'da başlıyor.

Katkısız Ekmek Dönemi Başlıyor

17 katkı maddesinden arınacak ekmek üretiminde buğday unu, maya, tuz ve su dışında hiçbir şey kullanılamayacak.


İzmir Ticaret Borsası (İTB) 18 Hububat Mamüller İşleme ve Toptan Ticaret Meslek Komitesi Meclis Üyesi ve Türkiye Ekmek İşverenleri Sendikası Eğitim Sekreteri Nihat Sağır, ekmeğin 1 Temmuz'dan itibaren özüne döneceğini söyledi. Bugüne kadar çeşitli katkı maddesi ile üretilen ekmeğin, yeni dönemde buğday unu, maya, tuz ve Sudan ibaret olacağını belirten Sağır, tüketicinin bundan sonra daha sağlıklı, daha hijyenik ve besleyici özelliği yüksek ekmek tüketeceğini kaydetti. Ekmekteki değişimin sadece katkı maddeleri ile sınırlı olmadığını dile getiren Sağır, şöyle konuştu: "Ekmeğin satışında da önemli düzenlemeler geliyor. Ulaşımından, dolaplardaki sunuma kadar birçok yenilikler geliyor. Ekmek, bundan sonra nihai tüketiciye ulaştırılırken, daha hijyen olacak. "

Tam buğday ekmeğinin satışı 4 kat arttı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu yılın başında beyaz ekmeğin içindeki katkı maddelerinin sağlığa zararları ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından ekmek tüketiminde ciddi bir değişimin yaşandığını vurgulayan Sağır, "Tüketicilerin tercihleri değişmeye başladı. Tam buğday ekmeği tüketimi yılbaşından bu yana 4 kat arttı. Ekmekte diğer çeşitlere yönelme arttıkça beyaz ekmek tüketiminde de o oranda düşüş var " diye konuştu.

24.6.2013 - 12866



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]