Menopoz Check-up ile Daha Huzurlu Bir Menopoz Dönemi Geçirin

Kadının yaşamında bir dönüm noktası olan menopoza hazırlıklı olmak, bu sürecin yarattığı sonuçların etkilerini azaltıyor. Menopoz sırasında gerek yaşam kalitesinin yükseltilmesi, gerekse hastalık risklerinden korunmak için tıbbi destek almak önem taşıyor. Bu çerçevede sunulan "menopoz check-up" ile, kadınların bu özel dönemde ihtiyaç duyduğu tıbbi destek eksiksiz olarak karşılanabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuri Ceydeli, menopoz ve bu dönemde alınabilecek tıbbi destekle ilgili bilgi verdi.

Menopoz Check-up ile Daha Huzurlu Bir Menopoz Dönemi Geçirin

Menopoz kadınların yumurtlama fonksiyonlarının sona ermesiyle birlikte yaşadıkları doğal bir süreç. Bir hastalık olmamasına karşın yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ve hastalık riskini artıran menopoz döneminde tıbbi destek almak büyük önem taşıyor.


Check-up hizmetleri çerçevesinde sunulan "menopoz check-up " ile kadınların bu özel dönemlerinde ihtiyaç duydukları tıbbi destek eksiksiz olarak karşılanabiliyor. Menopozun etkileri ve bu sürece özel check-up yaptırmanın önemi konusunda bilgi veren Anadolu Sağlık Merkezi'nden Kadın Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Nuri Ceydeli şunları söyledi:


"Menopoz birdenbire başlayan bir süreç değildir. 40 yaşından sonra kadınlarda önce yumurtlamanın azalmasına bağlı olarak düzensiz adet kanamaları, aralıklı ateş basma ve terlemeler, psikolojik değişiklikler ortaya çıkmaya başlar. Daha sonra yakınmalar giderek artar ve adet tamamen kesilir.


Bu dönemde bir yıl adet kanamalarının olmaması menopoz tanısı için yeterlidir. Menopoz check-up uygulaması menopoza girmiş kadınlara gerçekleştiriyoruz. Menopoz check-up ile kadınların bu süreci daha sağlıklı bir şekilde geçirmesini, jinekolojik hastalıkların erken tanısı ve tedavisini, meme sağlığının korunmasını, kemik erimesi, ateş basması, sinirlilik, uykusuzluk gibi genel sağlık sorunlarının giderilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. "


Menopoz check-up, adet düzensizlikleri başlar başlamaz da yapılabiliyor


Menopoz check-up; menopoza giren kadınların yanı sıra menopoz öncesi adet düzensizlikleri başlamış ya da ailesinde erken menopoz öyküsü olan kadınlara da uygulanabiliyor. Bunun için, kadın doğum uzmanı ya da check-up ünitesine başvurulabileceğini belirten Dr. Ceydeli, check-up kapsamında gerçekleştirilen işlemleri şöyle anlattı:


"Check- up sürecinde biyokimya, meme ultrasonu, mammografi, gerekirse kemik yoğunluğu, jinekolojik muayene ve smear testi gibi ilgili tüm incelemeler gerçekleştiriliyor. Sonuçlar tek merkezde değerlendiriliyor. Ekibin doğal üyelerini kadın doğum hekimi, genel cerrah, dahiliye uzmanı, radyolog, fizik tedavi uzmanı, psikolog veya psikiyatri uzmanı oluşturuyor. Menopoz check-up; radyoloji, biyokimya, nükleer tıp, patolojik incelemelerin planlanmasına bağlı olarak aynı gün içinde tamamlanabiliyor ya da iki üç gün sürebiliyor. "


Rahim kanserlerinin % 95'i menopoz döneminde görülüyor!


Menopoz döneminde belirli tip kanserlerde yaşla birlikte artış görülüyor. Jinekolojik kanserler denildiğinde; rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanserleri ile vajen girişinde meydana gelen kanserler, vajen kanserleri ve tüplerden kaynaklanan kanserler akla geliyor. Tüm rahim kanserlerinin %95'i, 40 yaşın üstündeki yani menopoz dönemindeki kadınlarda görülüyor. Rahim kanseri ise menopoz döneminde en sık rastlanan jinekolojik kanser türü.

 

8.8.2010 2 - 1809



İlgili Diğer Yazılar
ABD
ABD'li Bilim Adamları, Ispanak Yaprağından Kalp Damarı Yaptı
Uzmanlar Uyardı: Gripten Korunmak İçin Tüketilen Turşuda Tansiyon Riski Var
Uzmanlar Uyardı: Gripten Korunmak İçin Tüketilen Turşuda Tansiyon Riski Var
Acile Gereksiz Çağrıların Çoğu Çocuklardan
Acile Gereksiz Çağrıların Çoğu Çocuklardan
Niğde
Niğde'de İki Sağlık Kurumu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Oldu
Sağlık Okuryazarlığı İçin Düğmeye Basıldı
Sağlık Okuryazarlığı İçin Düğmeye Basıldı
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]