Ms Hastası Hakan Çimenli, Oğluyla Basket Oynamak İstiyor

47 yaşındaki Hakan Çimenli yeni bir ilaç sayesinde hayalini gerçekleştirmeye çok yakın.

47 yaşındaki MS hastası bulunan yeni bir ilaç sayesinde umutlandı. Hastalığı ve yaşantısı ile ilgili bilgi veren Çimenli, Son 2 yıldır tekerlekli sandalye kullanıyorum. Kaldırımda yürürken zorlanıyorum. MS hastası olduğumu anlamamıştım. Bu hastaneye geldiğim zaman MS hastası olduğumu öğrendim. Burada ilk kortizonu aldık ve o zaman biraz rahatlamıştım. Fakat durmadan ilerleyen sorunlarım oldu. İdrar tutamama sorunları yaşadım. Görmelerde sıkıntılar yaşadım. Nesneleri hep hareket ediyor halde görüyordum. Yeni ilacı 15 gün önce kullanmaya başladım ve olumlu şekilde ilerleyen bir şeyler hissettim. Bu ilacın asıl etkisini 3 aydan sonra etkisini göreceğiz " ifadelerini kullandı.

"Bu hastalığı yeneceğim ".

Küçük oğlunun basketbolcu olduğunu söyleyen Çimenli, hayalinin oğluyla basket oynamak olduğunu belirtti. Hayalini gerçekleştirmek için kararlı olduğunu vurgulayan Çimenli, "Oğlumla oturduğumuzda bana şunu söyledi, baba dedi, seninle basketbol oynamayı çok özledim, basketbol oynayabilir miyiz? ya da oynayabilecek miyiz? şeyine kapıldı. O beni çok duygulandırdı. İnşallah dedim ve hem duygulandım hem de heveslendim. İnşallah ayağa kalkarım ve oğlumun bu isteğini yerine getiririm. Ben çok umutluyum. Bu hastalığı yeneceğim. Yürümek istiyorum, insanlara ulaşmak istiyorum. Ben şimdi tekerlekli sandalye ile hayatımı idame ettiriyorsam, bir günde onlar olmadan ettireceğim. Onlara esir değilim " şeklinde konuştu.

"Bu ilaçları seçerken hekimin önerisine uyulması lazım ".

MS hastalığı ile ilgili detaylı bilgi veren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şeref Demirkaya, şöyle devam etti: "Yeni ilaçlar çıktıkça ve bunlar basına yansıyınca, hastalar şu fikre kapılıyor, 'acaba bende uygulansa bende iyi olabilir miyim?' Birisi için erken olan ilaç birisi için çok geç olabilir. Her ilaç her hastaya uygun değil. Hastanın hangi aşamada olduğu çok önemli. Bu ilaçları seçerken hekimin önerisine uyulması lazım. Benim önerim, seçeneklerimiz arttı. Tedavilerimiz arttı. Bizim MS merkezlerimiz ülkemizin her köşesinde var. Bu alanda uzmanlaşmış hekimlerimiz var onlara başvuru yapmalarını öneriyorum. " "Hastamız kalıcı olarak tekerlekli sandalyeye doğru ilerliyordu " Çimenli'nin şuanda ilacın 2. dozunu aldığını belirten Demirkaya, "Daha sonra 6 aylık periyotlar içerisinde ilacı uygulayacağız. İlacın etkisini falan hepsini takip edeceğiz ve ona göre bir değerlendirme yapacağız. Hastamız kalıcı olarak tekerlekli sandalyeye doğru ilerliyordu. Biz bu süreci yavaşlatmak için bu tedavi sürecini seçtik. Fakat oluşan özürlülüğü geri getirmiyor. Bu alanlarda büyük çalışmalar var. Ayrıca MS hastası çocuk yapabilir vurgusunu yapmak istiyorum. Çocuğumuza bu hastalık çıkar mı? diye soranlar oluyor. Bu hastalık genetik geçişli bir hastalık değil " diye konuştu.

19.7.2018 - 34180



İlgili Diğer Yazılar
MS hastası genç anne, 6 yaşındaki oğluna örnek oluyor
MS hastası genç anne, 6 yaşındaki oğluna örnek oluyor
MS hastalarına pandemide yaz uyarıları!
MS hastalarına pandemide yaz uyarıları!
MS hastalığı kadınlarda daha fazla görülüyor
MS hastalığı kadınlarda daha fazla görülüyor
Dr. Melih Tütüncü: MS hastaları çocuk sahibi olabilir
Dr. Melih Tütüncü: MS hastaları çocuk sahibi olabilir
MS Platformu
MS Platformu'nda Güçler Birleşiyor
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Tüp Bebek
Tüp Bebek
Sağlık Video Hangi Durumlarda Gebenin Hastalık Takip ve Tedavisi Gerekir?
Hangi Durumlarda Gebenin Hastalık Takip ve Tedavisi Gerekir?
Sağlık Video İleri Düzey Ultrason
İleri Düzey Ultrason
Sağlık Video Doppler Ultrason Gebelikte Kullanılır mı?
Doppler Ultrason Gebelikte Kullanılır mı?

 

[Hata Bildir]