Naturoterapi

Naturopati,organizmanın kendi sağlığı açısından her zaman en uygun çözümü kendiliğinden bulacağı ilkesine dayalı bir tedavi yöntemidir.

Naturoterapi

Naturoterapi' nin Teorisi ve Tarihi Gelişmesi


Naturopatinin kökenleri antik yunanda yaşamış ve sağlıklı beslenme, yeterli dinlenme ve egzersiz yapmanın sağlığın temelleri olduğuna inanan hipokrata kadar gider. Hipokrat aynı zamanda tedavilerin vücudun doğal iyileşme yeteneğini uyarması gerektiğine inanırdı.


19. yüzyılda Avusturyalı rahip Kneipp ve alman Preissnitz bu fikri geliştirip modern naturopatinin temel kuramlarını ortaya koydular:


1. Doğal Şifa:


Vücudun kendini iyileştirme kapasitesi vardır.


2. Doğal Hijyen:


Vücudun sağlıklı kalmak için temiz hava ve suya, düzenli egzersiz ve taze gıdaya ihtiyacı vardır.


1890'larda bu fikirler Amerika kıtasına geldi ve burada ilk naturopatik okul kuruldu. 


Naturopati ilkeleri, bedenin kendini iyileş­tirme yeteneği olduğunu ileri sürer, hastalık belirtilerinin bedenin kendini düzeltme girişimi olduğunu ve baskılanmaması gerektiğini söyler. Tedavi daha kötü bir zarar vermemeli ve hasta­lığa göre değil de kişiye göre düzenlenmelidir. Tedavinin temel hedefi hastaları kendi sağlıklarına önem vermeleri için eğit­mektir.


Naturopati de hastalık, bir organizma gerektiği gibi işlev yapmadığında doğal ola­rak ortaya çıkan bir durumdur ve amaçları bu­nunla savaşmanın en iyi yolunu ortaya çıkar­maktır. Sağlığı geri kazanmak için, bedenin kendi doğal iyileşme güçlerini desteklemek üzere çeşitli terapiler kullanırlar.


Naturopatlara göre, iyi bir sağlık için temel gereksinimler, temiz hava, temiz su, hafif egzersiz, gevşeme ve iyi bir diyettir. Hastalığın nedenleri kimyasal, mekanik ya da psikolojik olabilir.


Naturoterapi Ne İçin Kullanılır?


Bir naturopatin tedavi şekli doğrudan şikayet ile ilgilenmek yerine vücudun doğal savunma mekanizmalarını kuvvetlendirmek olacaktır. Bir naturopat aracılığıyla görmeniz olası tedavilerin başında hidroterapi ve beslenme terapisi gelir.


Beslenme terapisi oruç tutmayı, özel diyetleri, belirli besinlerin ortadan kaldırılmasını ve birlikte bedenin dinlenmesine ve zehirleri uzaklaştırmasına olanak tanıyan kaynamış içecekleri kapsar. Bu önlemler geçicidir, ancak uzun süreli diyet değişiklikleri de önerilebilir. Ek besinler ve bitkisel ya da homeopatik ilaçlar da sağlık verilebilir.


Hidroterapide sıcak – soğuk banyolar, kaplıca tedavileri vardır. Dolaşımın ve lenfatik sistemin uyarılması için bitkisel kompresler, kuru cildin ovalanması gibi yöntemler uygulanır.


Naturopatlar, osteopati, masajla tedavi ve Alexander Tekniği gibi tedavileri kullanarak fiziksel ve hareketle ilgili sorunları tedavi eder­ler. Kas gerilimini hafifletebilen özel yumuşak doku teknikleri, eklemlerle birlikte bedenin herhangi bir kısmındaki serbest hareket konu­larında deneyimlidirler. Hastaya evde uygulamak üzere egzersiz tavsiye edebilirler. Psikolojik durumunuza yar­dımcı olmak için, meditasyon ve gevşeme öğ­retebilir nefes egzersizlerini kullanabilirler.


Naturopati, yaşı ve şikayeti ne olursa ol­sun, herkes için yararlı olabilir ve önleyici ola­rak da kullanılabilir. Kronik yorgunluk sendromu, alerjiler, saman nezlesi, astım, migren ve baş ağrıları sık olarak kullanıldığı durumlardır.


Naturoterapi de Nasıl Bir Süreç İzlenir?


Naturopatlar tanı için, tansiyon ölçümü, kan ve idrar tahlili, solunum testleri gibi bilinen tıbbi teknikleri ve iridoloji gibi (irisin incelenmesi) alternatif teknikleri kullanırlar. Ayrıca, tüm alternatif tıp uygulayıcıları gibi onlar da, ayrıntılı tıbbi geçmişinizin bilmek, yaşam biçiminize derinlemesine bir bakış ile var olan zihinsel durumunuzu anlamak iste­yeceklerdir. Tedavi sırasında, belirtilerinizi geçici ola­rak daha da kötüleştiren bir "iyileşme krizi " geçirebilirsiniz. Naturopatik açıdan bu iyi bir işarettir; çünkü tedavinin işe yaradığını gös­terir.  

14.4.2008 - 649



İlgili Diğer Yazılar
Migren Tedavisi
Migren Tedavisi
Iğdır
Iğdır'da Tuz Terapi Merkezi hizmete açıldı
İzmir
İzmir'de kamu hastanesinde verilen geleneksel tıp uygulamaları ilgi görüyor
13 bitkideki faydalı bileşiklerden gıda takviyesi üretildi
13 bitkideki faydalı bileşiklerden gıda takviyesi üretildi
Sülükle şifa buluyorlar
Sülükle şifa buluyorlar
Konuyla İlgili Sorular

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]