Paketlenmiş Yeşilliklerde 'Salmonella' Riski

İngiliz bilim adamları, paketlenmiş olarak satılan yeşilliklerde, salmonella benzeri bakterilerin üreme riskinin 2 bin 400 kat arttığını belirledi.

Paketlenmiş Yeşilliklerde 'Salmonella' Riski
Bilim adamları, paketlenmiş yeşilliklerde salmonella bakterisinin üreme riskinin yüksek olduğunu belirtti.


The Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Leicester Üniversitesi mikrobiyologlarının yaptığı araştırma, doğal olarak sebze yapraklarında bulunan bakterilerin, paketler açıldıktan sonra çok daha hızlı bir şekilde üremeye başladıklarını ortaya koydu.

Paketlenmiş hazır yeşillik yapraklarından çıkan sıvının salmonella üreme riskini 2 bin 400 kat artırdığını belirten bilim adamları, söz konusu salataların vücutta enfeksiyona yol açarak zehirlenmeye neden olabileceğini kaydetti.

Araştırmayı yürüten Dr. Primrose Freestone yaptığı açıklamada, salata yapraklarının paketlenme öncesi kesilmesi sonucu ortaya çıkan az miktardaki sıvının, yeşillikler buzdolabında saklansa dahi, salmonellanın üremesi için uygun ortam oluşturduğunu söyledi.

Ortaya çıkan sıvının, salmonellanın marul, roka, ıspanak gibi sebzelerin yapraklarına güçlü bir şekilde bağlanmasına yol açtığını ifade eden Freestone, bakterilerin yıkamakla dahi zor temizleneceğini vurguladı.

Freestone, bakteri üreme hızının yeşillik paketleri açıldıktan sonra hızla arttığına dikkati çekerek, "Bu tür yeşillik tüketenlere, paketi açtıktan sonra kısa bir sürede tüketmelerini öneriyoruz. " şeklinde konuştu.

Salmonella, gıda zehirlenmelerinin en yaygın nedenlerinden biri olan bir grup bakterinin adı. Salmonella bakterisinin neden olduğu enfeksiyon ileri seviyede ishal, ateş, titreme, abdominal rahatsızlık ve kusmaya neden oluyor. Enfeksiyon, önlem alınmaması durumunda çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf insanlar için ölümcül sonuçlar doğurabiliyor.

Araştırmacılar, yılın ilk aylarında İngiltere'de ortaya çıkan ve 151 kişinin zehirlenmesi ve iki kişinin ölümüne yol açan E.Coli bakterisinin de paketlenmiş salatalar yoluyla bulaştığını açıklamıştı.

23.11.2016 - 24258





İlgili Diğer Yazılar
Yanlış tarçın karaciğere zararlı
Yanlış tarçın karaciğere zararlı
Siyanür nedir? Siyanür zehirlenmesi nasıl olur?
Siyanür nedir? Siyanür zehirlenmesi nasıl olur?
Sebze ve meyve alırken dikkat!
Sebze ve meyve alırken dikkat!
Düğün Pastalarında Büyük Tehlike
Düğün Pastalarında Büyük Tehlike
Mantar zehirlenmelerine dikkat
Mantar zehirlenmelerine dikkat
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları
BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Bitkiler Sağlıklı Yaşlanmayı Destekliyor
Bitkiler Sağlıklı Yaşlanmayı Destekliyor
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]