|
Dürüm, bu ülkenin en sevdiği yiyeceklerden birisi ama şeker hastaları ya da ailesinde şeker olanlar dürüm yemekten korkarlar. Şeker hastası bile olsanız, haftada 2 kez yiyebileceğiniz sağlıklı bir dürüm tarifi var: Kızartılmış Hindi, Kurutulmus Domates ve Fesleğenli Dürüm. Dr. Gürkan Kubilay, Ötekiadam Yayınları'ndan çıkan Yemişim Diyetini isimli kitabında, Amerikan Diyabet Cemiyeti'nden bile onaylı olduğunu söylediği dürümün hazırlanışını şöyle tarif ediyor: MALZEMELER • 2 yemek kaşığı krem peynir, az yağlı, çırpılmış • 2 tatlı kaşığı doğranmış, kurutulmuş domates veya 1,5 tatlı kaşığı suda bekletilmiş kurutulmuş domates, doğranmış • 3 fesleğen yaprağı, doğranmış • 1 büyük, tam buğday unlu tortilla • 100 gr dilimlenmiş, füme hindi göğsü • 1-2 adet marul yaprağı HAZIRLANIŞI • Küçük bir karıştırma kabında, krem peynir, kurutulmuş domates ve fesleğeni karıştırın. • Tortillayı yayın ve ortasına 1 yemek kaşığı krem peynir karışımından koyun. • Hindiyi tortillanın üzerine koyun ve kalan krem peynir karışımını, hindinin üstüne yayın. • Tortillaya parçalanmış marul yapraklarını ekleyin ve her bir tortillayı sıkıca, silindir şeklinde sarın. • Bu şekilde hazırlanmış dürümler, buzdolabında 3 gün saklanabilir. • Dürümü, ortasından jülien şekilde keserek, servis edin.
27.1.2017 - 25479
|