TŞOF Başkanı: Yorgunluk ve uykusuzluk trafik kazalarının en büyük sebebi

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde meydana gelen trafik kazasını anımsatarak, şoförlere yorgun ve uykusuz yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu. Apaydın, uykusuzluğun sürücünün tepki zamanını, dikkat, algılama ve koordinasyon gibi zihinsel becerilerini olumsuz etkilediğini belirtti. Ticari araç kullanan ve uzun yol şoförlerinin düzenli olarak sağlık kontrollerini yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Apaydın, şoförlerin kalp krizi belirtileri hissetmeleri durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını önerdi.

TŞOF Başkanı: Yorgunluk ve uykusuzluk trafik kazalarının en büyük sebebi

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde meydana gelen trafik kazasını anımsatarak, "Bu tür kazaların en büyük sebebi yorgunluk ve uykusuzluktur." ifadesini kullandı.

Apaydın, yazılı açıklamasında, şoförlere yorgun ve uykusuz yola çıkmamaları konusunda uyardı.

Sorgun'daki otobüs kazasına dikkati çeken Apaydın, uykusuzluğun, sürücünün tepki zamanını, dikkat, algılama ve koordinasyon gibi zihinsel becerilerini olumsuz yönde etkilediğini bildirdi. "Bu tür kazaların en büyük sebebi yorgunluk ve uykusuzluktur." ifadesini kullanan Apaydın, özellikle gece geç saatlerde benzeri kazaların yaşandığını hatırlattı. Apaydın, şunları kaydetti:

"Uykusuzluğa bağlı trafik kazalarında muhtemelen yüksek hız, gecikmiş tepki zamanıyla birleştiği için, ağır yaralanma ve ölümler çok daha fazla görülmektedir. Kazaya karışan tek aracın olması ve aracın yoldan çıkması, kazanın hız limitinin yüksek olduğu yollarda meydana gelmiş olması sürücünün kazayı önleyebilmek için herhangi bir girişimde bulunamamış olması, uykusuz ve yorgun araç kullanmaya bağlı kazaların genel özellikleri olarak sayılabilir."

Ticari araç kullanan ve uzun yol şoförlerinin düzenli olarak sağlık kontrollerini de yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Apaydın, "Tüm şoförlerin araç kullanırken kalp krizine neden olabilecek göğüs bölgesinde ağrı, kalp çarpıntısı ve benzeri belirtileri hissetmeleri durumunda, en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekir. Hatta şoförlerimiz hiçbir belirti olmasa dahi düzenli olarak sağlık kontrollerini yaptırmalıdır." değerlendirmelerinde bulundu.

22.8.2023 - 74674



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Sağlık Video Katarakt Ameliyatı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Katarakt Ameliyatı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Sağlık Video Diş Beyazlatma Ne sıklıkla Yapılmalıdır?
Diş Beyazlatma Ne sıklıkla Yapılmalıdır?
Sağlık Video Bilek Burkulmaları Nasıl Tedavi Edilir?
Bilek Burkulmaları Nasıl Tedavi Edilir?

 

[Hata Bildir]