Vücudunuzda Hızlıca Yayılan Kırmızı Lekelere Dikkat

Bir cilt hastalığı olan gül hastalığı(rozasea), madalyon adı verilen büyük bir leke ile ortaya çıkarak vücudun tüm bölgesine yayılıyor.

Bir cilt hastalığı olan gül hastalığı(rozasea), madalyon adı verilen büyük bir leke ile ortaya çıkarak vücudun tüm bölgesine yayılıyor. Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Yılmaz Albayrak, özellikle stresin, güneşin zararlı etkilerinin, çevresel kirliliğin, hastalığın görülme sıklığı ve şiddetinde artışa neden olduğunu belirtti. "Gül hastalığı mevsimsel ataklar gösterebilir " Gül hastalığı mevsimsel ataklar gösterebilen bir deri döküntüsü hastalığıdır diyen İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Deri Hastalıkları Uzmanı Albayrak, "Araştırmalar sonucu bu hastalığı bazı virüslerin ortaya çıkardığı düşünülmekle birlikte tam olarak neden ortaya çıktığı bilinmiyor. Gül hastalığı mevsimsel ataklara sebep olabiliyor. Hastalık genellikle vücutta başlayan bir büyük döküntüyle tüm vücuda yayılan kabuklu döküntüye dönüşerek ilerliyor. Gül hastalığı kaşıntı, sızlanma gibi şikayetlerle ortaya çıkıp bir buçuk ay civarında süren, hastayı rahatsız eden ve vücuda yayılan döküntülerle devam eder " diye konuştu. Kızarıklığa yanma ve kaşıntı eşlik ediyor Aşırı sıcaklarla birlikte cilt hastalıklarının ortaya çıkma riskinin daha da arttığına dikkat çeken Albayrak şunları söyledi: "Cilt hastalıklarında artış görünüyor. İsilik ve mantar hastalıkları sık görülürken, önceden ender gördüğümüz gül hastalığında da artış mevcut. İsilikleri, deri alerjilerini ve bir takım deri döküntülerini daha sık görmeye başladık.

Hastalarımıza bu konuda özellikle sık sık duş almalarını, çok sabun kullanmamalarını, serin ortamlarda bulunmalarını ve çok sıcak ortamlardan kaçınmalarını öneriyoruz. " Yorgunluk ve stres en büyük sebebi Genelde üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarıyla rahatsızlığın meydana gelebileceğini söyleyen Albayrak, yorgunluk ve stresin hastalığın şiddetini arttırabileceğini ifade etti. Albayrak tedavi süreci için şu açıklamalarda bulundu: "Tedavi aşamasında hastalarımıza gerekli bir takım nemlendirici losyonlar veriyoruz. Ayrıca tedavi sürecinde hastalara sıcakta kalmamalarını, sıcak suyla banyo yapmamalarını ve banyolarda lif kullanmamalarını tavsiye ediyoruz. Hastalarımızı bir buçuk ay sonra tekrar kontrol ediyoruz. Sıcak havalar bu hastalığı biraz daha belirginleştiriyor. Tedavi aşamasında güneşten mümkün olduğunca kaçınmaları gerekiyor. Acılı ve baharatlı yiyecekler sıcaklarda kaşıntı ve döküntüleri arttırabileceğinden, hastalığın seyrini ilerletebileceğinden hastalara bu tür yiyecek ve içeceklerden uzak durmalarını, yemek seçiminde hassas davranmalarını öneriyoruz " dedi. "Pamuklu kıyafet tercih edin " Rahatsızlık veren cilt hastalıklarında kaşıntı ve batmalara engel olmak için önerilere bulunan Uzm. Dr. Albayrak hastalara şunları söyledi: "Mümkün olduğunca pamuklu kıyafet giyin. Pamuklu kıyafetler tercih edin. Yaşlı ve çocuklar fazla güneşten kaçınsın. 11 .00- 15.00 saatleri arasında güneşten kaçınmalarını öneriyorum. Mümkün olduğunca güneş kremlerini kullanarak, şapkalarını takarak güneşlenmelerini tavsiye ediyorum. " Hamilelerde ilk üç aya dikkat Gül hastalığı geçiren gebelere önerilerde bulunan Albayrak, " Bu rahatsızlık ilk üç ay içerisinde bebekte bazı sorunlara neden olabiliyor. Bu tip döküntüsü olan hamile hastaların kadın doğum uzmanlarına muayene olup önerilerini almasında fayda var " diye konuştu.

9.8.2018 1 - 34580



İlgili Diğer Yazılar
Güneşin zararlı etkilerine karşı önleminizi alın
Güneşin zararlı etkilerine karşı önleminizi alın
Sigara, Sedef Egzama Ve Saç Dökülmesine Yol Açıyor!
Sigara, Sedef Egzama Ve Saç Dökülmesine Yol Açıyor!
Leke ve Kırışıklıkların Çözümünde Plazma Teknolojisi
Leke ve Kırışıklıkların Çözümünde Plazma Teknolojisi
Depresyon, Cilt Hastalıklarını Tetikliyor
Depresyon, Cilt Hastalıklarını Tetikliyor
Gül Hastalığı, Erkeklerde Burun Büyümesine Neden Oluyor
Gül Hastalığı, Erkeklerde Burun Büyümesine Neden Oluyor
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]