Mucizevi duruş: Balasana

Balasana Nedir?

Balasana, çocuk anlamına gelen Sanskritçe "Bala" ve poz anlamına gelen "asana" kelimesinden türetilmiştir. Bu pozu uygulamanın sizi anne karnındaki anılarına geri döndürdüğüne inanılıyor çünkü bu asananın pozisyonu bir bebeğin anne rahmindeki pozisyonuna çok benziyor.

Mucizevi duruş: balasana

Teslimiyet, onur ve alçakgönüllülük anlamına gelir. Çok az kişi bu pozun içinizdeki çocuğa dokunmak için yapıldığına inanıyor. Bir yetişkin olarak, bazen dünyayla yüzleşmek için kendinizi sertleştirmeniz gerekse de, Balasana çocuğunuzun benliğiyle yeniden bağlantı kurmanıza yardımcı olur, neşeli ve mutlu hissetmenizi sağlar .

Mucizevi duruş: balasana

Balasana Nasıl Yapılır?

Çok basittir ve minimum çaba gerektirir.

• Bu asanayı uygulamak için ilk adım normal oturmak, yani kalçanız topuklarınıza değecek şekilde diz çökmüş bir pozisyonda oturun.

• Gözlerinizi kapatın ve birkaç derin nefes alın.

• Bir sonraki adım, vücudunuzu yavaşça uyluklarınıza doğru bükmek ve başınızın yere değmesine izin vermektir. Avuç içleriniz ayaklarınızın yanında olmalı ve yukarıya bakmalıdır veya eller başınızın önünde öne doğru uzatılabilir.

• Bu pozisyonu korurken uzun ve derin nefesler alın. En az beş dakika bu pozisyonda kalın, ardından yavaşça normal oturma pozizyonuna dönün ve gözlerinizi yavaşça açın.

Bu poz sakinleşmenize ve gençleşmenize yardımcı olur . Yapması çok kolay bir poz ve bunu uygulamak için profesyonel olmanıza veya ustalaşmak için yoga kurslarına katılmanıza gerek yok. Evinizin rahatlığında da yapabilirisiniz.

Mucizevi duruş: balasana

Balasananın Sağlığa Faydaları: Stres Giderici

Balasana, onu uygulayanlar için büyük bir stres giderici işlevi görür. Ayrıca, uzun bir günün ardından kendinizi rahat hissetmek, sakin hissetmek ve endişelerinizi ve stresinizi atmak için bağımsız olarak uygulanır. Ayrıca zihninizi istenmeyen düşüncelerden kurtarır ve herhangi bir durumda netlik kazanmanıza yardımcı olur. Bu asana, omuzlarınızdaki, boynunuzdaki ve göğsünüzdeki stresi atmanıza yardımcı olarak hafif ve rahatlamış hissetmenizi sağlar.

İpucu: Kendinizi yorgun ve zihinsel olarak bloke hissettiğinizde, bu poz için 15 dakika ayırın ve farkı görün.

Baş dönmesine yardımcı olur

Tüm vücudun gerilmesi nedeniyle, bu asana yapılırken, kendinizi yenilenmiş ve yeniden şarj edilmiş hissetmenize yardımcı olur, bu da vücudunuzdaki tüm yorgunluğu giderir. Vücudun tüm bölgelerine yeterli oksijen sağlayan bu asanayı uygularken derin nefes alma nedeniyle baş dönmesi kontrol edilir

İpucu: Balasana ve diğer yeni başlayan asanaların anahtarı koordineli nefes almaktır. Koordineli solunum sağlandığında, gerisi kolayca gelir.

Mucizevi duruş: balasana

Kan Dolaşımına Yardımcı Olur

Balasana, vücuttaki kan dolaşımını destekler . Vücutta iyi bir kan akışı, onu daha sağlıklı ve zinde kılar ve bu nedenle tüm riskli hastalık ve rahatsızlıklar uzak tutulur. Hastalıklara maruz kalmamak içingüçlü olmak önemlidir, bu nedenle balasana gibi basit, verimli ve zaman kazandıran asanalar, güvende ve sağlam kalmanıza yardımcı olabilir.

İç Organlar için iyi.

Balasana, akciğer, karaciğer, böbrek gibi iç organlara masaj yaparak onları güçlü ve sağlıklı hale getirmeye yardımcı olur. Bir masaj almak sizi taze ve parlak hissettirdiği gibi, bu asana onlara ferahlatıcı bir baskı sağladığında iç organlar da aynı şekilde hisseder. Bu, sağlıklı kan akışına ve organlara yeterli oksijen iletilmesine yardımcı olur ve bunu yaparken, onları doyurucu ve güzelleştirir, bu da sizi dışa doğru parlatır ve sanki daha yeni bir yüz veya vücut masajı yaptırmış gibi sağlıklı görünmenizi sağlar.

Mucizevi duruş: balasana

İyi Uyumaya Yardımcı Olur.

Bedeniniz kadar zihninizi de yorulur, bu nedenle balasana sizi sakinlik ve rahatlama durumuna sokar. Bu asana sizi yarışan düşüncelerden ve kaygıdan bir dereceye kadar kurtardığı için , iyi bir gece uykusu ve çok iyi dinlenmiş bir uyku çekersiniz. Uykusuzluk çekiyorsanız, bu asana çok yardımcı olacaktır. En az altı saatlik kesintisiz ve huzurlu uyku, motive ve sağlıklı kalmak için çok önemlidir,düzensiz uyku ise yorgunluğa ve moral bozukluğuna neden olur.

Mucizevi duruş: balasana

Huzursuz Bacak Sendromuna Yardımcı Olur

Bir noktada, bacaklarınızı huzursuzca hareket ettirme ihtiyacı duymuş olmalısınız. Çoğu insanda yaygındır ve çoğu zaman bilmeden olur. Bununla birlikte, zıplayan bir bacak veya HBS, fazla düşünmenin, kıpır kıpır veya gergin hissetmenin bir işaretidir. Kendinizi huzursuz veya gergin hissettiğinizde, vücudunuzun dinlenmediğini ve fazla düşündüğünüzde zihninizin dinlenmediğini gösterir.

Balasana'nın sadece sağladığı rahatlama ve rahatlık için uygulandığı halk arasında bilinir. Sadece zıplayan bacağı durdurmakla kalmaz, aynı zamanda huzursuzluktan kaynaklanan titremeleri de durdurur.

Zihniniz ve bedeniniz arasındaki mükemmel dengeyi bulmak için her gün pratik yapın, sağlıcakla kalın...

24.09.2022 - 1456

Uzm Fzt Zekeriya Kalkan Diğer Yazıları
Parkinson hastalığının nedeni kuru temizlemede kullanılan kimyasallar olabilir!
Parkinson hastalığının nedeni kuru temizlemede kullanılan kimyasallar olabilir!
Paschimottanasana
Paschimottanasana
Mucizevi duruş: Balasana
Mucizevi duruş: Balasana
Tüm Yazıları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]