Çocuklar Kral ve Cumhurbaşkanı'na Yemek Hazırladı
|
|
|
Hazırlanışı...
Fener filetoların her iki yüzüne tuz ve baharat çeşnisi serpilerek, az yağlı
tavada her iki yüzü altın rengini alıncaya kadar kızartılır.
İki adet mandalinanın kabukları soyulur, dilimlenir ve blenderda
karıştırılır. Mandalina kabukları rendelenerek ayrılır. Balık bulyon bir
su bardağı sıcak suda eritilir. Püre haline getirilen mandalinalar ve suda
eritilen balık bulyon ayrı bir kapta hacmen ½ oranına düşünceye kadar
kaynatılır. Krema ilave edilerek yine hacmen ½ oranına düşünceye kadar
kaynatmaya devam edilir. Son olarak tereyağı da ilave edilerek karıştırılır.
Kalan iki mandalinanın da kabukları soyulur ve dilimlenir. Kabuklar
kaynar suda iki kez haşlanarak renkleri açılır ve uzun şeritler halinde
kesilir. Servis edilmeden az önce, mandalina dilimleri ve şerit kabuklar
hazırlanan mandalina sosuna eklenir.
İsteğe bağlı olarak tereyağında sote edilmiş, ince kı
73013 / 787326
|
|
|
|
|
|
|
|
|