Mikrobiyoloji İle İlgili Sağlık Makaleleri

Mikrobiyoloji Hakkında Geniş Kapsamlı Bilgi Edinmek İçin Mikrobiyoloji Makaleleri Sayfamızı Ziyaret Edebilirsiniz. Mikrobiyoloji ile ilgili Çok Kapsamlı Bilgiler Hastane.Com.Tr'de.

7 Bitkiyle Bağışıklık Sistemini Güçlendirin...

7 Bitkiyle Bağışıklık Sistemini Güçlendirin...

Biyoloteknoloji Ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Bağışıklık sistemini güçlendiren formülünü anlattı. İşte o formülün ayrıntıları...

Her 100 Reçeteden 30'unda Antibiyotik Var

Her 100 Reçeteden 30'unda Antibiyotik Var"

Türkiye Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Antibiyotik Direnci Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr.

18. Ulusal Iç Hastalıkları Kongresi

18. Ulusal Iç Hastalıkları Kongresi

Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği (TİHUD) Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal, kış aylarında sıkça görülen gribin bazı kronik hastalıkları bulunanlar, kanser tedavisi görenler ve gebeler için öldürücü olabileceğini belirtti.

Diyaliz Ünitelerinde Hepatit C Oranı Her Ülkede Yüksek

Diyaliz Ünitelerinde Hepatit C Oranı Her Ülkede Yüksek

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Viral Hepatit Çalışma Grubu'ndan Prof. Dr. Sıla Akhan, ülkeden ülkeye görülme oranı değişse de diyaliz ünitelerinde HCV enfeksiyon oranının, her ülkede çok yüksek olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Aygen: Dünyada Her Yıl 1,4 Milyon İnsan Hepatite Bağlı Hastalıktan Ölüyor

Prof. Dr. Aygen: Dünyada Her Yıl 1,4 Milyon İnsan Hepatite Bağlı Hastalıktan Ölüyor

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK), Viral Hepatit Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bilgehan Aygen, Dünyada her yıl 1,4 milyon insanın hepatite bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiğinin tahmin edildiğini belirtti.

Türkiye'de Yaklaşık 3,5 Milyon Hepatit B Virüs Taşıyıcısı Var

Türkiye'de Yaklaşık 3,5 Milyon Hepatit B Virüs Taşıyıcısı Var

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Viral Hepatit Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bilgehan Aygen, Türkiye'de genel anlamda Hepatit B virüsü taşıyanların oranının yüzde 2,7-5,3 arasında bulunduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Leblebicioğlu: Hepatit Hastaları Kendilerini Eve Kapatmasın

Prof. Dr. Leblebicioğlu: Hepatit Hastaları Kendilerini Eve Kapatmasın

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, hepatit B ve C hastalarının kendilerini eve kapattıklarını ve sosyal aktiviteleriden uzak durduğunu belirterek, "Günlük aktivitelerle bu hastalığın bulaşması mümkün değildir" dedi.

Aşırı Sıcaklar İshal Vakalarını Artırma Riski Getiriyor

Aşırı Sıcaklar İshal Vakalarını Artırma Riski Getiriyor

Batman Bölge Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. İrem Kandemir, havaların mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı özellikle ishal vakalarında artış olabileceği uyarısında bulundu.

Doç. Dr. Behice Kurtaran: Yaz Aylarında Enfeksiyonlara Dikkat

Doç. Dr. Behice Kurtaran: Yaz Aylarında Enfeksiyonlara Dikkat

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Behice Kurtaran, 'bakteriyel enfeksiyon ayları' olarak nitelediği yaz döneminde, sinek ve kene ısırması, klima ve havuzlardan kaynakları enfeksiyonlara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Havuzdan Ziyade Denizi Tercih Edin'

Havuzdan Ziyade Denizi Tercih Edin'

Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Emek Atlas, tatile gideceklere 'havuz tehlikesi' uyarısında bulundu.

Evde Kalmış Bitmemiş Antibiyotik Olamaz

Evde Kalmış Bitmemiş Antibiyotik Olamaz"

Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal, evde gelişigüzel antibiyotik ilaçlarının bulunmaması gerektiğini belirterek, "Maalesef ülkemizde yapılan çalışmalarda her evde bir, iki çeşit antibiyotik olduğu tespit edildi.

Türkiye'de Zika Virüsü Riski Şu Anda Yok

Türkiye'de Zika Virüsü Riski Şu Anda Yok"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Oğuz Karabay'dan detay Karabay'ın özel röportajı ONUR ORHAN - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Oğuz Karabay, Türkiye'de Zika virüsü riskinin şu anda bulunmadığını belirterek, "Aedes cinsi sivrisinekler için çok daha yüksek sıcaklık ve kurak bir ortam lazım. Bizde ise culex dediğimiz bir başka sivrisinek yaygın.

Seyahat Tutkunlarına Zika Virüsü Uyarısı

Seyahat Tutkunlarına Zika Virüsü Uyarısı"

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya, Zika virüsünün tedavisinin bulunmadığını belirterek, virüsten etkilenen bölgelere giden kişilerin sivrisinekten korunmak için bireysel koruyucu önlemler alması gerektiğini ifade etti.

Enfeksiyon Ölümlerinin Önüne Geçecek

Enfeksiyon Ölümlerinin Önüne Geçecek "Bakteri Kiti"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Çoban'ın çalışması, - Ahmet Yılmaz Çoban ile röportaj, Enfeksiyon ölümlerinin önüne geçecek "bakteri kiti"- Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çoban, ölümlere neden olabilecek bazı enfeksiyonlara karşı hızlı tanı konulmasını sağlayan bakteri direnci kiti geliştirdi - Çoban: "Geliştirdiğim bakteri direnci ile enfeksiyona neden olan bakteri türü çok hızlı şekilde belirlenerek uygun antibiyotik tedavisine başlanabiliyor ve böylece ölümlerin önüne geçildiği gibi hastanın tedavi süresi de kısalmış oluyor" MEHMET KUMCAĞIZ - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Çoban'ın geliştirdiği kit ile bazı enfeksiyonlara yol açan bakteri türü hızla belirlenerek uygun antibiyotik tedavisine başlanabiliyor.

Grip ve Zatürre Aşısını 55 Yaş Üstü Herkes Yaptırmalı

Grip ve Zatürre Aşısını 55 Yaş Üstü Herkes Yaptırmalı

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Üyesi Prof. Dr. Şenol: "Tüm erişkinlerin, belirli bir aşılama programı gereksinimi olmaksızın her yıl ya da 55 yaş üzerinde mutlak bir kez yaptırması gereken aşılar, grip ve zatürre aşılarıdır" "Aşı hastalığın gelişimini önlemese bile, hastalığın.

Antibiyotiklerin Yüzde 40'ı Gereksiz Kullanılıyor

Antibiyotiklerin Yüzde 40'ı Gereksiz Kullanılıyor

DEÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüce: "Türkiye'de gereksiz antibiyotik kullanımı yüzde 40'lara yükseldi.

Ebola virisü 5 bin can aldı

Ebola virisü 5 bin can aldı

Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Köksal: "Ebola ile yaklaşık 9 bin kişinin enfekte olduğu öngörülüyor" dedi.

Kirli Havuz Suyuna Dikkat

Kirli Havuz Suyuna Dikkat

Lokman Hekim Etlik Hastanesi Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Safiye Göçer, kirli havuz sularının göz, kulak, sindirim, solunum ve ürogenital hastalıklara neden olabileceği uyarısında bulundu.

EHEC Salgınında İyi Pişmemiş Ete Dikkat!

EHEC Salgınında İyi Pişmemiş Ete Dikkat!

Acıbadem Kayseri Hastanesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Sümerkan, Almanya'dan başlayarak Avrupa'nın birçok ülkesini etkisi altına alan EHEC salgınının büyük bir kısmının, iyi pişirilmemiş sığır kaynaklı gıdalarda (kıyma, tütsülenmiş et, süt) oluştuğunu, hastalığın insanlara, pişmemiş veya az pişmiş etler, özellikle hamburgerler aracılığıyla bulaştığını bildirdi.

Dirençli Bakteriler Antibiyotiği Seviyor!

Dirençli Bakteriler Antibiyotiği Seviyor!

Eskişehir Osmangazi Üniversite Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhan Özgüneş, antibiyotik kullanımının yoğun olduğu yerlerde dirençli bakterilerle daha fazla karşılaştıklarını belirterek, yoğun bakım ünitelerinin bu konuda en önemli kaynak olduğunu söyledi.

Grip Aşısı Olun Rahat Edin

Grip Aşısı Olun Rahat Edin

Özel Lokman Hekim Etlik Hastanesi Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Safiye Göçer, mevsim geçişlerinde salgın haline gelen gribe karşı aşı olunmasını önerdi.

Yılda 2 Kez Kan Vermek Vücudu Yeniler

Yılda 2 Kez Kan Vermek Vücudu Yeniler

Her yıl yüzlerce insan hastalık ya da kaza sonrası kan bulunamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık, son yıllarda yapılan araştırmalar ülkemizdeki yıllık kan bağışı oranının nüfusun yüzde 1'i kadar olduğunu gösteriyor. Kan bağışı, kan bekleyen kişilerin hayatlarını kurtarmasının yanısıra kişinin kendi sağlığı açısından da yaşamsal önem taşıyor. Kan bağışında kan hücreleri yenileniyor, bu da daha sağlıklı ve daha güçlü bir vücuda sahip olunmasını sağlıyor. Memorial Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarlar Koordinatörü Doç. Dr. Kenan Keskin , "Kan vermenin faydaları" hakkında bilgi verdi.

 

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]