bakim urunleri ile sac beyazlamasini geciktirmek mumkun mu Soruları 6

Bakim Urunleri ile Sac Beyazlamasini Geciktirmek Mumkun Mu 6 6 Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Bakim Urunleri ile Sac Beyazlamasini Geciktirmek Mumkun Mu 6 6 Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Bakim Urunleri ile Sac Bey

« Önceki Sayfa1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12Sonraki Sayfa »
  • Kızımın Bağışıklık Sistemi Zayıf Olduğu İçin Uzun Süreli İlaç Kullanmak Doğru mu?

    9 yaşındaki kızım sıklıkla öksürük ve ateş ile başlayarak hastalanmaktaydı en son yalnızca yüksek ateş şikâyetiyle çocuk doktoruna başvurduk. Geçen yıllarda dudakta ve gözlerinde zaman zaman şişlikler oluyordu, karnesini inceleyen doktor bize IGG-IGA-IG testi verdi. TOTAL IGE 148,4 çıktı ve doktor bize kızımızın bağışıklık sisteminin çok zayıf olduğunu, alerjik durumu olduğunu söyledi. 6 ay boyunca Notta çiğneme tableti kullanacağımızı söyledi. Bu tablet aşırı iştah ve uyku hali yaptı uzun süre kullanmak zararlı olur mu? Çok teşekkür ederim.

  • Kolesterol İlaçları Cinsel İktidarsızlığa Sebep Olur mu?

    Kolesterol ilaçları cinsel iktidarsızlığa sebep olur mu?

  • Rahmimin Dış Bölgesinde Tespit Edilen Kitle Hamile Kalmama Engel Olur mu?

    Rahim dış bölgesinde subseroz miyom olduğu tahmin edilen bir kitle tespit edildi. Rahim içinde ve yumurtalıklarda herhangi bir sorun yok denildi. Bu durum hamile kalmama engel olur mu? Henüz bir buçuk yıllık evliyim.

  • Kızımın Bağışıklık Sistemi Zayıf Olduğu İçin Uzun Süreli İlaç Kullanmak Doğru mu?

    9 yaşındaki kızım sıklıkla öksürük ve ateş ile başlayarak hastalanmaktaydı en son yalnızca yüksek ateş şikâyetiyle çocuk doktoruna başvurduk. Geçen yıllarda dudakta ve gözlerinde zaman zaman şişlikler oluyordu, karnesini inceleyen doktor bize IGG-IGA-IG testi verdi. TOTAL IGE 148,4 çıktı ve doktor bize kızımızın bağışıklık sisteminin çok zayıf olduğunu, alerjik durumu olduğunu söyledi. 6 ay boyunca Notta çiğneme tableti kullanacağımızı söyledi. Bu tablet aşırı iştah ve uyku hali yaptı uzun süre kullanmak zararlı olur mu? Çok teşekkür ederim.

  • Kilo Vermek İçin Zayıflama Hapı Ya da İştah Kesiciler Kullanabilir miyim?

    Merhaba ben 16 yaşındayım, 1.57 boyundayım, 63 kiloyum çok kilolu olduğum için ve burada da diyetisyen doktor olmadığı için size yazıyorum. Sizce zayıflama hapı ya da iştah kesici ilaç kullanmam doğru olur mu? Ya da ne yapabilirim iştahımın kapanması ve zayıflamak için?

  • 6 Aylık Kızımda Yeşilimsi Bir Akıntı Oluyor, Sebebi Nedir?

    Merhaba. Benim 6 aylık kız bebeğim var. Bir kaç gündür bebeğimde az miktarda yeşilimsi akıntı oluyor. Herhangi bir ağlaması filan da yok. Neden oluyor, büyük bir sorun mu? Teşekkürler.

  • Mide Yanması ve Dışkıda Kan Olduğu için Nereye Başvurmalıyım?

    52 yaşındayım. Mide yanması dışında bir sağlık problemim yok, içki ve sigara kullanırım. İlk defa tuvalette dışkı dışında kan geldiğini gördüm. 6 ayda bir yaptırdığım testlerde herhangi bir sorunum çıkmamıştı. Daha sonraki tuvaletlere çıktığımda yine kan akışı devam etti. Spor ile ilginiyorum. Son zamanlarda ağırlık kaldırdım, baharatlı severim ve yerim, makat bölgesinde yanma mevcut ve ele gelen bir kütle yok. Hangi branş doktoruna gitmeliyim? Neler yapmalıyım, neler yemeli içmeli veya kullanmalıyım? Saygılar, kolay gelsin.

  • İlaç Kullanmadan Hamile Kalabilir miyim?

    İyi günler, 2 ay önce yaptırdığım tahlilde prolaktinim 28 çıktı. Agnucaston kullandım. Bu ay ölçtürdüm, 50 çıktı. Geçen hafta ölçtürdüm, ilaç kullanmadan 32'ye düşmüş. Doktorum Dostinex verdi. Ayrıca Yasmin kullandım. 3 yıl adetlerim ilaç kullanmasam bile düzenli oldu. 28 yaşındayım ve çocuk istiyorum. Acaba Dostinex kullanmadan hamile kalabilir miyim? Düşük riski oluşturur mu?

  • 2 Aylık Çocuğumda Kireçlenme Olduğu Söylendi. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Selam, benim 2 aylık bir çocuğum var. 1 ay önce bacağında, diz kapagi üstünde kemik iltihabı teşhisiyle ameliyat oldu. Son testte bu bölgede kireçlenme olduğu söylendi. Bu normal bir durum mu? Tedavisi nedir?

  • Erken Menopoz ve Yumurta Yetmezliği Nedir?

    Merhaba,  ben 32 yaşındayım. Bana erken menopoz teşhisi kondu ama sonra erken yumurta yetmezliği dendi. İkisi aynı şey mi? FSH:  53, sonra 24, sonra 15 ve en son 14 çıktı. Erken menopoz mu yoksa geçici bir şey mi?

  • 8. Ayından Sonra Bebeğime İnek Sütü Vermem Doğru mudur?

    Merhaba 10 aylık bir bebeğim var. Anne sütü almaya devam ediyor, 8. Aydan sonra ek gıdalara başladık. 1 haftadan beri yatmadan önce günlük inek sütü ile muhallebi yapıyorum artık geceleri anne sütü yetmediği için gece uyandığında ek besin vermem gerekiyor. Sorularım;

    • Muhallebisinde inek sütü kullanmamın bir sakıncası var mıdır?
    • Bebeğim 3-4 gündür kabız. Günlük besininde bol meyve ve sebze mevcut, akşam verdiğim muhallebi kabızlık yapıyor olabilir mi?
    • Gece uyandığında anne sütüne ilave olarak neyle beslemem doğru olur? Teşekkür ederim saygılarımla.

  • 3 Aylık Kızımın Gözünde Çapaklanma Oluyor, Ciddi Bir Problem Olabilir mi?

    Kızım 3 aylık sol gözünde sürekli çapaklanma oluyor ve sulanıyor. Gözyaşı şeklinde tek damla aktığı zamanlar oluyor acaba ciddi bir problem olur mu? Çocuk doktoru damla verdi ama bir süre sonra tekrar devam etti. Kolay gelsin.

  • Genel Kan Testinden Bakirelik Belli Olur mu?

    Merhaba, genel kan testinden bakirelik belli olur mu?

  • Panik Atak Hastasıyım. Ayrıca Birşeyden Zevk Alamıyorum. Ne Yapmalıyım?

    İyi günler, ben panik atak hastasıyım. Daha önce ataklar haftada 1-2 defa, gece uykuda yakalardı beni. 10 dk sonra geçerdi. 4 gün önce akşam üzeri 5 dakika ara ile peş peşe atak geçirdim. Ondan sonra sürekli bir sıkıntım var. Sebepsiz ve sürekli. Yıllar önce de böyle olmuştu. Ama bu sefer aşırı bir sıkıntım var. Hiç birşeyden zevk almıyorum. Konuşma isteğim yok. Doktora gittim. Xanax ve Paxil verdi. 2 gündür kullanıyorum. Bendeki bu rahatsızlık nedir? Bu sıkıntıdan nasıl kurtulabilirim? Böyle yaşamaktansa, insan ölümü tercih etmeyi düşünebiliyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

  • Maç Esnasında Dizimden Yaralandım Çekilen MR Sonucuna Göre Futbola Devam Edebilir miyim?

    İyi günler. Ben profesyonel olarak futbol oynamaktayım 24 Aralık 2009 tarihinde oynadığımız bir hazırlık maçı sırasında ayağım çime takıldı ve sol dizim döndü bunun sonucunda dizimin kitlendiğini hissettim diz kapağıma baktığımda yerinden çıkmış olduğunu ve dışarı doğru bir kemiğin çıkıklığını fark ettim. Acilen ambulansla hastaneye götürüldüğümde patella çıkığı teşhisi konuldu ve diz kapağım ortopedist tarafından yerine oturtuldu, bacağım atel alçıya alındı. Bu şekilde 5 gün kaldıktan sonra kontrole tekrar gittiğimde diz kapağımı yerine oturtan ortopedist doktorum MR’a gerek duymadığını bağlarımda yırtılma olduğunu ve daha rahat olması açısından bacağımdaki atel alçının çıkartılıp yerine medikal ayarlanabilir açıları olan bir aletin takılmasını ve 18 Ocak 2010 tarihine kadar bu şekilde kalmasını daha sonraki kontrollerinde ise belirli açılar verilerek bacağımın yavaş yavaş harekete geçirileceğini ve ameliyata gerek olmadığını belirtti. Ben ise MR istenmemesinden dolayı kafam rahat olmadığı için başka özel bir hastanede MR çektirdim. Çıkan MR sonucuna göre:

    Ön çapraz bağ sinyal intensitesi t2’de artmıştır. Öncelikle strain ve minimal parsiyel rüptür lehine değerlendirildi. Arka çapraz bağ olağandır. Quadriceps ve patellar tendonların sinyal intensiteleri ve kalınlıkları normaldir. Medial ve lateral kolleteral ligamanlarda sprain izlendi. Medial ve Lateral patellar retina kulumlarda parsiyel rüptür izlendi. Bu düzeylerde sıvı intensitesi gözlenmiştir. Eklem içinde ve suprapatellar bursada sıvı artışı izlendi. Suprapatellar bursada ve patella medialinde plika mevcuttur. Her iki menisküsün konumları, devamlılıkları ve sinyal intensiteleri doğaldır. menisküslerde yırtık görünümü saptanmamıştır. Diz eklemi çevresi yumuşak doku planlarında özellikle lateralde ödem izlendi. Öncelikle kontüzyo lehine değerlendirildi. Patellofemoral eklemde kartilaj ve subkondral kemik normal olarak izlenmiştir. Kesit alanına giren diğer kemik yapılara ait olabilecek patolojik sinyal değişikliği ayırt edilmemiştir. Çevre yumuşak dokular olağan görünümdedir. Radyolojik Kanı: ÖÇB’de strain ve minimal parsiyal rüptür MCL ve LCL’de sprain Medial ve lateral patellar retina kulumda parsiyel rüptür Eklem içinde ve suprapatellar plika Tibia lateral kondil ve fibula başında kontüzyo.

    Çıkan bu sonuçlara göre özel hastanedeki doktorum olay anında gelmiş olsaydın ameliyat olman gerekli derdim ama şu an itibarı ile olayın üzerinden 10 gün geçtiği için ameliyat olmana gerek duymuyorum çünkü bağlar yavaş yavaş yerine yapışacak fizik tedaviyle halledilebilir ama dezavantaj olarak bağlarla kemik arasında bir boşluk kalacak buda ileride aynı olayın tekrarlanmasına gebe olabilir dedi. İlaveten ameliyat olursan da sana kimse neden oldun demez değişik doktorlara danış istersen ona göre karar ver dedi. Peki, size göre tam olarak benim durumum nedir? Yani yan ya da iç bağlarımda mı bir yırtık var? Ve size göre ameliyat mı olmalıyım (futbol hayatımın devam etmesi için)? Bugün itibarı ile olayın üzerinden 12 gün geçti... Saygılarımla...

  • Annemin Omuzunda Yırtılma Var ve Ağrıları Geçmiyor. Ne Önerirsiniz?

    Merhaba, annem 78 yaşında. Uzun zamandır şiddetli omuz ve kol ağrıları çekiyor. Doktor omzunda yırtılma olduğunu ve yaşı itibarı ile ameliyat olamayacağını söylemiş. Bu ağrılarla yaşayacağını da eklemiş. Onca fizik tedavi olmasına rağmen geçmek bilmiyor. Özellikle gece yatakta ağrılarının şiddetlendiğini söylüyor. Volteren gibi ağrı kesicilerle geçici rahatladığını söylüyor. Lütfen herhangi bir çözüm söyler misiniz? Ne yapılabilir? Ağrıları geçer mi? Şimdiden çok teşekkürler.

  • 4 Aylık Bebeğime Ek Besin Verebilir miyim?

    4 aylık erkek bebeğim var anne sütünü düzenli olarak veriyoruz. Bunun dışında günde 5-6 çay kaşığı kadar sıkılmış elma suyu veriyoruz bir zararı olur mu?  Teşekkür ederim.

  • Yemeğe Yanlışlıkla Eklenen Kimyasal Madde Ne Gibi Sorunlara Yol Açar?

    Hocam size önemli bir sorum olacaktı ki en azından benim için. Yemeğe yemek tuzu yerine bulaşık makinesi tuzu atıldı yemeği de annem yedi herhangi bir müdahale gerekiyor mu? Cevap için şimdiden teşekkür ederim.

  • Böbreğimde Taş Olduğu Belirlendi. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, sağ böbreğimde yarım santimlik bir taş belirlendi. Böbrek içinde, düşemeyecek bir yerde olduğu söylendi. Dönem dönem çok şiddetli ağrı, bulantı, kusma ve terlemeler ya da üşüme yaşıyorum. İş yaşamımı da çok kötü etkiliyor. PDA ve aort kapak replasmanı geçirdim. Taşın dalga ile kırılamayacağı söyleniyor. Coumadine kullanıyorum ve tuz kullanımım neredeyse sıfır. Ne yapmalıyım?

  • Bir Kadın Hamileyken, İlişkiye Girerse İkinci Bir Bebek Olur mu?

    Merhaba, sorum şu; bir kadın hamileyken cinsel ilişkiye girerse ve erkek kadının içine boşalırsa, tekrar ikinci bir bebek olur mu? Ayrıca, yaz olsun kış olsun, gece yatarken çok aşırı terliyorum. Sakıncası ne olabilir?

  • Pataloji, Endoskopi ve Tomografi Sonuçlarına Göre Ne Yapılmalıdır?

    Hocam aydınlatıcı mesajlar yazdığınız için teşekkür ederim. Birkaç gün önce size bir email yazmıştım ama sonuç çıkmamıştı. Patoloji ve endoskopi tomografi sonuçları;

    Endoskopi: Özefagus orta kısmında yaklaşık 6 cm lık segmentte lümeni çevreleyen kitle ülsere vejetan kitle izlendi.
    Üst Batın Bt: Sağ böbrek alt polde 14 mm çapında kortikal kist izlenmektedir.
    Toraks Bt: Sağ akciğer apikalinde 5 mm çapında plevral tabanlı nodüler lezyon izlenmiştir.
    Patoloji: Epikriz histopayolojik bulgular ön palanda sguamons hücreli karsinom ile uyumlu bulunmuştur.

    Teşhis eden doktor bize iyi bir göğüs cerrahına ameliyat edilmesi lazım dedi. Görüş ve fikirlerinizi söylemenizi saygılarımla arz ederim
     

  • Gaitada Kan ve Akıntı Olmasının Kanserle Alakası Olabilir mi?

    Selam, büyük abdestimde akıntı ile kan karışık bir sıvı geliyor. Bazen de midemde sancılar oluşuyor. Dahiliyeye gittim, tüm kan tahlillerimi ve gaita tahlilimi de yaptığım halde bir şey çıkmadı. Kanserle bir alakası olabilir mi? Ne yapmalıyım, hangi bölüme gitmeliyim?

  • Yapılan Tahlilere Göre Bende Kansızlık Var mıdır?

    İyi günler. Doktora gittim kanısızlık var mı diye, demir oranı 33,5 çıktı. Referans aralığı 35-140 demir bağlama kapasitesi 457 çıktı. Referans aralığı 250-410. Doktor kansızlık yok dedi. Sizce bu normal bir durum mu? Bende kansızlık var mı?

  • B12 Eksikliği ve Kolesterol İçin Nasıl Bir Tedavi Önerirsiniz?

    İyi günler, 38 yaşında ev hanımıyım. 6 ay önce B12 eksikliği tanısı kondu. 10 tane Dodex ile depolama yapıldı, sonrasında ayda bir Dodex’e devam ediyorum. Başta unutkanlık ve baş dönmesi olmak üzere pek çok rahatsızlığım azaldı. Dodex yapıldıktan sonrakı iki hafta enerji düzeyim yüksek oluyor ama sonraki haftalarda yine halsizlik ve kabızlık baş gösteriyor. Acaba ayda 2 kez Dodex Ampül zararlı olur mu? Yoğun bir hayatım var. Bir de LDL Kolestrolüm 270 civarı, etkisi olur mu? Doktor kolesterol ilacı için erken dedi ama bazen çok rahatsız ediyor, özellikle yemeklerden sonra. Ne yapmamı önerirsiniz?

  • Kızlık Zarı Ameliyathanesiz Bir Ortamda Açılabilir mi?

    Merhaba, her jinekolog, kızlık zarını bölgesel uyuşturma ile özel muayenehanelerinde, ameliyathanesiz bir ortamda açabilir mi ya da genişletebilir mi? Cevabınızı bekliyorum.

  • Hipotiroid Hastasıyım ve İlaç Kullanıyorum, Bu Sebepten Dolayı mı Hamile Kalamıyorum?

    Merhaba. Benim sorum tiroid ile ilgili olacak. Hipotiroid hastasıyım, testlerimi yaptırıyorum ve levotiron kullanıyorum günde bir tane şeklinde sabahları alıyorum. Bir kızım var 2. Hamileliği düşünüyorum fakat hamile kalamıyorum. Bununla ilgisi olabilir mi? Jinekolojik olarak bir sorunum olmadığı söylendi. Ne yapmam lazım? Teşekkür ederim.

  • Hamile Olduğumdan Beri Kızımın Hareketleri Çok Değişti. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, 2. sınıfa giden bir kızım var ve ben 7 aylık hamileyim. Biz 2. çocuğu kızım kardeş istediği için düşündük. Son 2 aydır kızımın hareketleri çok değişti ve biz bebekle ilgili daha hiç hazırlık bile yapmadık. Derslerinde dikkatsizlikten dolayı düşüşler oldu. Okulda arkadaşlarını kıskanmaya başladı, yani etrafındaki kuzenleri ve arkadaşları ile oyunlar oynuyor fakat kıskançlıktan dolayı sanırım tartışmalar oluyor. Konuşmaya çalışıyorum, beni çok iyi dinlemediğinin fakına varabiliyorum. Sanki bebekle ilgili kaygıları var. Sürekli etrafına, bana, babasına beni seviyor musunuz diye sorular soruyor. Çok korkuyorum, bebek olduktan sonra psikolojisi daha da değişecek diye. Nasıl davranmalıyım? Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

  • Oğlumun Genel Anestezi Alacak Olmasından Endişeleniyorum. Ne Önerirsiniz?

    Sayın hocam, oğlumun kolu kırıldı ve 2 kez ameliyat oldu. Aradan 2,5 yıl geçti. Şimdi de geniz eti ameliyatı olacak. Oğlum 11 yaşında, 45 kilo ve 1,50 boyunda. Ben çok endişeli ve evhamlı bir insanım. Geniz eti ameliyatı olacak, anestezi alacak diye çok endişeleniyorum. Lütfen bu konuda beni aydınlatır mısınız? Daha önce sünnet de dahil 3 kez genel anestezi almış olması sorun olur mu? Saygılar.

  • Kızlık Zarımın Yırtılmadığını Düşünüyorum, Bu İşlemi Nasıl Yaptırabilirim?

    Merhaba 8 aylık evliyim ve ağrılı ilişki yaşıyorum. Kızlık zarımın açılmadığını düşünüyorum, hiç doktora gitmedim. Bölgesel uyuşturma ile açıldığını okudum internetten. Her kadın doğum uzmanı bunu yapar mı ve bu işlem ameliyathanede mi yapılır yoksa özel muayenelerde de yapılır mı? Emekli sandığına bağlıyım ücreti ne olur? Lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum.

  • Antibiyotik Kullanmış Olmam Kürtaj Olmama Engel midir?

    17+5 günlük hamileyim, hamileliğimden haberim yoktu. Kürtaj yaptırmak istiyorum, evli değilim, bu ara ilaç antibiyotik almıştım, kürtaj olabilir miyim? Benim sağlığımla ilgili bir problem olur mu?

  • MR Sonuçlarım Konusunda Bilgilendirirseniz Sevinirim.

    Merhaba, 1 hafta önce MR çektirdim. MR sonuçlarını aşağıya yazıyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim. (Sagittal planda 4 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T1 ağırlıklı, sagittal planda 4 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T2 ağırlıklı, aksiyel planda 3 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T2 sekansında yapılmıştır. Lomber lordoz düzleşmiştir. L4-5 seviyesinde belirgin olmak üzere disk aralıklarında daralma ve T2 A incelemelerde dejeneratif sinyal kayıpları izlendi. Vertebra korpus yükseklikleri doğaldır. Korpus köşelerinde minimal osteofitik dejenerasyonlar ve end platoları seviyelerinde schmorl nodülleri mevcuttur. L4 vertebra korpusunda hemanjiom ile uyumlu görünüm izlendi. İnceleme alanına giren vertebraların kortikomedüller kemik sinyal intensiteleri doğaldır. L2-3 seviyesinde disk posterior kesimde düzleşme, laterale doğru bulging mevcuttur. Her iki tarafta nöral foramen inferior kesimlerinde daralmalar izlendi. L3-4 seviyesinde sol ağırlıklı bu 19 ing mevcuttur. Solda daha belirgin olmak üzere nöral foramen inferior kesimlerinde daralmalar mevcuttur. Sinir köklerine temas izlendi. Spinal kanal ön arka çapı daralmıştır. L4-5 disk aralığı seviyesinde sol ağırlıklı bulging mevcuttur. Her iki tarafta nöral foramende daralma ve sinir köklerine temas izlendi. Spinal kanal ön arka çapı daralmıştır. Lomber spinal kord morfoloji ve sinyal intensitesi doğaldır. Konus medullaris normal lokalizasyondadır. Paravertebral yumuşak dokular doğal görünümdedir). Bu sonuçlara göre ne yapmam gerekli?

  • MR Sonuçlarımdaki Bulgular Neyi İşaret Ediyor?

    Hocam bir MR çektirdim ve orda şunlar yazıyor ne olduğunu açıklarsanız sevinirim.

    Supratentoryel düzeyde her iki serebral hemisfer beyaz cevherde periventriküler alanda izlenen, bazıları ventriküler sisteme dik yerleşimli t2 hiperintens oval konfigürasyonlu lezyonlar izlenmiştir. Lezyonların morfolojisi ve lokalizasyonu ön planda demyelinizan bir süreci desteklemektedir. Olgunun klinik laboratuar bulguları ile birlikte değerlendirilmesi önerilir. Olguda sağ temporal kemikte yaklaşık 2x1 cm lik ekspansil karakterde içyapısı yağ sinyali barındıran benign kemik lezyonu izlenmektedir. Tarif edilen lezyon ekspansil karakteri nedeni ile temporal loba lateralden indentasyon oluşturmaktadır. Olgunun bu yönden bir kez de kemik pencere içeren kranial bt ile tetkik edilmesi önerilir. Pineal bezde milimetrik kist izlenmektedir. Teşekkür ederim.

  • Bebeğime Ne Zaman Yemek Yedirebilirim?

    Bebeğim 7,5 aylık ticari formül mama ile besleniyor. 4 aylıkken ek gıdalara başladım. Bütün yemeklere alıştı ama ona ayrı tuzsuz ve baharatsız pişiriyorum. Ne zaman bizim yemeklerimizden yedirmeye başlamalıyım?

  • Akıntı, Şişkinlik ve Ağrı Şikayetlerim Var. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, iltihap şüphesi ile doktora gittim. Akıntı, şişkinlik ve adet esnasında ağrılarım var. Ne yapmamı önerirsiniz? Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

  • Mastürbaston ve İlişki Sırasında Boşalamadığım Zaman Bel Ağrısı Yaşıyorum. Sorun Ne Olabilir?

    İyi günler, uzun süre mastürbasyon veya ilişki ile boşalmadığım zamanlarda şiddetli bel ağrısı yaşıyorum. Bir bağlantısı var mı, yoksa benim sorunum farklı olabilir mi?

  • Kulak ve Yüzümde Ağrı ve Kaşıntı Var. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, 3 gün önce çenemin yanında ve kulağımda kaşıntı oldu. Sonra kulak bölgesinde ağrı ve sol yüzümde kaşıntı, karıncalanma oluştu. KBB ye gitttim, kulakta sorun yok dendi. İlaç yazdı, geçmezse gelmemi söyledi. Neticeyi anlamak için cildiyeye gittim. Zone olabilileceği söylendi. Sinirlerden dolayı olabilir dedi. Fazla soğuğa çıkmamamı söyledi. Acaba teşhisler doğru mu? Neden yüzümde ağrı ve karıncalanma var?

  • Annemin Omzunda Yırtılma Var ve Çok Ağrı Çekiyor. Ağrıları Geçer mi?

    Merhaba, annem 78 yaşında. Uzun zamandır şiddetli omuz ve kol ağrıları çekiyor. Doktor omzunda yırtılma olduğunu ve yaşı itibarı ile ameliyat olamayacağını söylemiş. Bu ağrılarla yaşayacağını da eklemiş. Onca fizik tedavi olmasına rağmen geçmek bilmiyor. Bu durumuna kendisi çok üzülüyor. Özellikle gece yatakta ağrılarının şiddetlendiğini söylüyor. Volteren gibi ağrı kesicilerle geçici rahatladığını söylüyor. Lütfen herhangi bir çözüm söyler misiniz? Ne yapılabilir? Ağrıları geçer mi? Şimdiden çok teşekkürler.

  • Tansiyonum Bağırınca Çok Yükseliyor, Kontrol Altına Almak İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba. Ben 36 yaşındayım 1 senedir tansiyon yüksekliği nedeni ile co dıovan 80 kullanıyorum. Muayenelerde kalp ve damarlarda bir şey çıkmadı. Normalde de ben bağırınca tansiyonum çok yükseliyor. Şakaklarımın sertleştiğini ve kasıldığını hissediyorum. İlaç kullanınca 9,5-14 gibi oluyor tansiyon. 20 gündür ilaç alamıyorum şu an küçük 12 büyük 18. Şunu da söylemek gerek benim eskilerde de kendimi çok iyi hissettiğimde tansiyonum küçük 9,5 ten aşağı düşmezdi. Boyunda ağrı yok ama kireçlenme olabilir çevirince çatı çutur ediyor. Muhtemelen kireçlenme var. Kalp doktoruna gittim efora girdim kendi isteğimle, her şey çok iyi geçti kolesterol de ama tansiyon kızınca bağırınca çok çıkıyor bir daha da inmiyor. Ne yapmalıyım? Teşekkürler.

  • Oğlumun Alerjisi Olduğu Söylendi, Acaba Özel Bir Tedaviye Gerek Var mı?

    Merhaba, geçenlerde oğlumun alerjisi ile ilgili doktora gittik. Test yapıldı ve ev akarlarına, toza karsı aşırı derecede alerjisi olduğu çıktı. İş tedaviye gelince doktor herhangi bir tedavi uygulamama ilaç vermeme gerek var mı? Çok rahatsızlığı var mı diye sordu. Çok sık hapşırdığını, burnunun aktığını ve tıkandığını söyleyince önce air adlı 5mg haptan verdi 3 ay kullansın dedi. Benim merak ettiğim bu tedavi yeterli mi acaba? Çünkü alerjilerin ileride astıma yol açtığı söyleniyor. Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

  • Futbol Oynuyorum. Burnumun Tekrar Kırılma Olasılığı Nedir?

    Merhaba, 2004 yılı mayıs ayında trafik kazasında burnum kırıldı. Burun kemiklerim paramparça olmuştu. Ben sürekli olarak futbol oynuyorum. Burnum kırıldıktan sonra ara verdim. Ancak şimdi maske aldım ve maske ile oynuyorum. Kaleci olduğum için top zaman zaman yüzüme, burnuma çarpıyor. Şimdi maskeyi çıkartırsam, tekrar kırılma olasalığı nedir?

  • İnsülin Hastasıyım ve Ereksiyon Sorunu Yaşıyorum, Kime Başvurmalıyım?

    Merhaba; İnsülin kullanan şeker hastasıyım. 41 yaşında ve bekârım. 4 ay kadar önce başlayan rahatsızlığım şöyle; Penisim ereksiyon haline çok zor geliyor ve yukarıya doğru kıvrılmakta. Üroloji doktoruna gittim. Evicap 400 günde 1 ad. verdi 3 ay sonra ereksıyon halinin fotoğrafını da çekerek getir dedi. Fotoğraflardan sonra peyroni olduğunu ancak hastalığın yeni olduğu için ilaç tedavisi uygulayacaklarını söylediler. Üç ay daha Evicap 400 bu kez günde sabah 2 aksam 2 olmak üzere 4 adet verdiler. Üç aylık süre dolmak üzere ama ne ereksiyon (sertliğinde) ne de ereksiyon halindeki eğik şeklinde düzelme olmadı. Eskiyle karşılaştırdığımda sanki biraz daha ufalmış ve incelmiş gibi. İzmir’de yaşıyorum. Rahatsızlığım ile ilgili özellikle bu konuda ihtisas yapmış olan bir hastane ya da doktor adı vermeniz mümkün müdür? Yardımlarınız için teşekkürler.

  • Yüzümdeki Kızarıklık ve Kaşıntının Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, benim yüzümde aniden kaşıntı ile birlikte kızarıklık oluyor. Bu kızarıklık madeni para büyüklüğünde ve kaşıntısı da dayanılmaz. Kızarıklık yaklaşık 1 saat sonra geçiyor, yerinde küçücük bir sivilce kalıyor fakat çok rahatsız edici değil, belli olmuyor. Bunun nedeni ne olabilir?

  • Gözümle İlgili Sorunum İçin İğneyle Tedaviye Başlandı, Sizce Ne Yapılmalı?

    Ben 20 yaşında bayanım 1,5 yıl önce guatr zehirli ameliyatı oldum. Ameliyattan 2 ay sonra gözümün tekinde dışarı doğru ilerleme oldu. Göz kapağım çekildi gözümü kapatamaz hale geldim bunun için birçok doktora fakültelere gittim kortizon kullandım az bir gerileme oldu daha sonra başka bir doktor iğne vurarak tedavi etmeye başladı iğne vurmak doğru mudur? 2 kez vurundum ama belirli aralıklarla gözlerimin üstü şişiyor ve bir kaç gün içinde açılma oluyor. Gözümde iğneden öncede böyleydi şişmeyle belirti veriyordu şuan yine şişme oldu hocam sorum ne yapmalıyım? İğne doğru bir tedavi midir? Bana zararı olur mu, böyle oldukça iğneye mi başvurulmalı, hep böylemi devam edecek iyileşmeyecek mi? Yardım edin şimdiden teşekkürler.

  • Haşimato Hastasıyım. Neler Önerirsiniz?

    İyi günler, haşimato hastasıyım. 51 yaşında bir bayanım. Seyehate çıktığım zamanlar ve sinirlendiğim zamanlar, 1-2 gün sürekli uyuyorum ve ayrıca bunun yanında aşırı şişkinliğim oluyor. Bacaklarımda küçücük kanama odakları ve tırnaklarımda da aşırı kırılma, yumuşaklık var. Bu şikayetler haşimato ile mi ilgili? Çok teşekküerler ederim.

  • Anal Apse Ameliyatı Oldum Küçük Şişlikler ve Akıntım Oluyor, Ne Yapmalıyım?

    İyi günler. 6 ay önce anal apse den genel anestezi ile ameliyat oldum, şimdi haftada 1 kez mercimek kadar şişme oluyor, akıntı oluyor ve el ile patlatıyorum. Acaba ne yapmam lazım, tekrar ameliyat mı olmam gerekiyor, riskleri var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

  • Damar Tıkanması ve Beyin İltihabı İle İlgili Bir Süre Önce Tedavi Gördüm, Şu Sıralar Yürümekte Zorla

    Sayın hocam 30 yaşında 170 cm boyunda, 78 kg bir bayım. Alkol ve sigaram yok. Şeker ve kalp sorunum yok. Geçen sene beyinde kılcal damar tıkanması ve ayrıca beyin iltihabından dolayı bir müddet yattım. Aşırı antibiyotik kullandım. Mr'lar çekildi. 5 kere belimden su alındı. Kan tahlilerim yapıldı. Hastane sonrasıda gerekli kontrollerim oldu ve oluyor. Şimdi daha iyiyim.

    Son 6 aydır, adım atarken bacak baldırlarımda gerilme oluyor. Yürümekte zorlanıyorum, tutulmalarım oluyor. Aşırı alkol kullanan biri değilim. Geçenlerde 2 kadeh bira içtim. Adım atmakta çok zorlandım, böyle olmazdı, ayrıca eski atikliğim kalmadı, merdiven inerken zorlanıyorum, koşamıyorum. 50,55 yaşında insanlar top oynayıp koşarlarken ben çok üzülüyorum. Sabahları ilk adım attığım zaman ve gün içinde ayaklarımda, bacaklarımın baldır kısmında ağrı oluyor. Sanki birşeyler ayaklarımı ve bacaklarımı engelliyor, tutuluyor. Zorla adım atıyor ve koşamıyorum. Bütün kan tahlillerim iyi çıktı.

    Dooppler ve EMG iyi çıktı, ne yapmalıyım? İleriki günlerde daha kötü olur mu? Lütfen yardımcı olun.

  • Bebeğim Düşüp Alnını Vurdu, Uyutmamamıza Rağmen Bir Şey Olur mu?

    Bebeğim 14 aylık. Bugün düşüp alnını kapıya çarptı. Biraz şişti korktum 3 saat kadar uyutmadım bir şey olur mu acaba?

  • Geğirme Bir Hastalığın Belirtisi Olabilir mi?

    İyi günler hocam. Annem dört gün önce mide bulantısı ile uyandı istifra yoktu ama mide ağrısı çoktu. Bir günde mide bulantısı geçti, yalnız üç gündür çok sık geğirme şikâyeti var. Bu kadar fazla geğirme herhangi bir hastalığın belirtisi olabilir mi? Şimdiden teşekkürler...

  • 2 Yaşındaki Oğluma Balık Yediremiyorum, Balık Yağı İçirmeli miyim?

    Merhaba 2 yaşında oğlum var. 14 kg. 87 cm boyunda. Oğlum balık yemiyor. Balığı çorbalarına karıştırınca kokusunu anlayıp çorbayı yemiyor. Balık yağı içirmeli miyim? 1 yaşındayken yaptığım sebze yemeklerinden yiyordu şimdi onları da yemiyor. Şimdi sebzeleri ufak doğrayıp sebze çorbaları yapıyorum sizce doğru mu yapıyorum? Yediği şeyler pilav, az köfte, makarna çorba ve bol meyve. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

  • Hepatit B Olmuşum ve Yakında Evleneceğim, Ne Gibi Sorunlar Yaratır?

    Merhabalar. Benim sorum hepatit b ile ilgili. 3 yıl önce korunmasız cinsel ilişkim oldu. Yakında evlenmeyi düşünüyorum bir hastalık var mı diye testler yaptırdım. Bende hepatit b olduğunu söylediler. Bunun ilgili detaylı bir araştırma yapmak için hangi bölüme tedavi olmalıyım. Bu hastalık evlenmeme engel mi? Bu hastalığı tedavi yöntemiyle atlatabilir miyim? Hepatit b olduğunu söyleyen doktor vücudun dirençliymiş vücudun gerekli aşılamayı yaptığını söyledi. Bu söylemle ne demek istedi? Saygılarımı sunarım.

  • Babamın Böbreklerinde Çok Fazla Taş Var, Acaba Usg Sonuçları Nasıl?

    Selamlar babam 75 yaşında idrar tahlilinde kan çıktığı için doktor ultrason istedi bizde çektirdik böbreğinde bir sürü taş var tedavi edemeyiz ilaç vereyim dedi. İlaç yazdı babam daha öncede 25 sene önce 5 kez böbrek ameliyatı geçirmişti acaba USG sini yorumlayabilir misiniz?

    Hastanın üriner sistem us incelemesinde bileteral böbrek kraniokaudal uzunlukları normaldir her iki böbrek parankim kalınlığı yer yer incelmiş böbrek konturunda lobulasyonlar mevcuttur. Bilateral böbrek parankim ekojeniteleri grade I nefropati ile uyumlu olarak artmıştır. Bilateral pelvikaliksiyel sistemde ektazi izlenmedi kist izlenmedi sol böbrek üst polde 4.7 mm orta polde 8.2 mm çaplarında kalkül ve alt polde dilate kaliks içerisinde lokalize 8 mm 10.3 mm ve 5.6 mm çaplarında kalküller izlenmiştir. Sağ böbrek orta polde 3.2 mm ve alt polde 3.1 mm çaplarında milimetrik kalküller saptanmış. Pelviste mesane dolumu homojen konturu muntazam duvar kalınlığı normaldir. Prostat 44.9*42*47.4 mm boyutlarında ve ortalama 46.8 gram ağırlığında olup artmıştır (bph) sonuç. Bilateral grade I nefropati her iki böbrek parankim kalınlığı yer yer incelmiş bögrek konturunda lobulasyonlar mevcuttur. Sol böbrek üst polde 4.7 mm orta polde 8.2 mm çaplarında kalkül ve alt polde dilate kaliks içerisnde lokalize 8mm 10.3 mm ve 5.6 mm çaplarında kalküller. Sağ böbrek orta polde 3.2mm ve alt polde3.1 mm çaplarında milimetrik kalküller BPH acaba sonucu kötümü? Teşekkür ederim.

  • Colchicum İsimli İlacı Düzenli Olarak Alınmaması Bir Sorun Yaratır mı?

    İyi günler. Colchicum isimli ilacın günde 3 kez alınması tavsiye ediliyor. Bu 3 defanın arasında tam olarak 8 saati geçirmek gerekiyor mu? Bazen denk gelmeyip 7 saatte alınırsa faydası azalır ya da risk oluşturur mu? Antibiyotikler gibi içilme saatine özen mi gösterilmeli? Şimdiden teşekkürler.

  • Bacaklarımda Ağrılar Var ve Atikliğim Kalmadı, Ne Yapmalıyım?

    Sayın Hocam 30 yaşında 170 cm boyunda, 78 kg bir bayım. Alkol ve sigaram yok, şeker ve kalp sorunu yok. Geçen sene beyinde kılcal damar tıkanması ve ayrıca beyin iltihabından dolayı bir müddet yattım. Gerekli kontrollerim oluyor. Şimdi daha iyiyim, ama son 6 aydır, adım atarken bacak baldırlarımda gerilme oluyor. Yürümekte zorlanıyorum, ayrıca eski atikliğim kalmadı, merdiven inerken zorlanıyorum, koşamıyorum. 50 - 55 yaşında insanlar top oynayıp koşarlarken ben çok üzülüyorum. Geçen gün 1 mt. yükseklikten atladım fakat dizlerimde yanma oluştu ve düştüm. Sabahları ilk adım attığım zaman ve gün içinde ayaklarımda, bacaklarımın baldır kısmında ağrı oluyor. Sanki bir şeyler ayaklarımı ve bacaklarımı engelliyor, tutuluyor. Zorla adım atıyor ve koşamıyorum. Birde bacaklarımda dikkatimi çeken otururken veya yatarken baldır kısımlarımda gözle görülen kıpırdanmalar oluyor. Bütün kan tahlillerim iyi çıktı. Dooppler ve EMG iyi çıktı. Ne yapmalıyım? İleriki günlerde daha kötü olur mu? Lütfen yardımcı olun.

  • Bacaklarımda Ağrılar Var ve Atikliğim Kalmadı, Ne Yapmalıyım?

    Sayın Hocam 30 yaşında 170 cm boyunda, 78 kg bir bayım. Alkol ve sigaram yok, şeker ve kalp sorunu yok. Geçen sene beyinde kılcal damar tıkanması ve ayrıca beyin iltihabından dolayı bir müddet yattım. Gerekli kontrollerim oluyor. Şimdi daha iyiyim, ama son 6 aydır, adım atarken bacak baldırlarımda gerilme oluyor. Yürümekte zorlanıyorum, ayrıca eski atikliğim kalmadı, merdiven inerken zorlanıyorum, koşamıyorum. 50 - 55 yaşında insanlar top oynayıp koşarlarken ben çok üzülüyorum. Geçen gün 1 mt. yükseklikten atladım fakat dizlerimde yanma oluştu ve düştüm. Sabahları ilk adım attığım zaman ve gün içinde ayaklarımda, bacaklarımın baldır kısmında ağrı oluyor. Sanki bir şeyler ayaklarımı ve bacaklarımı engelliyor, tutuluyor. Zorla adım atıyor ve koşamıyorum. Birde bacaklarımda dikkatimi çeken otururken veya yatarken baldır kısımlarımda gözle görülen kıpırdanmalar oluyor. Bütün kan tahlillerim iyi çıktı. Dooppler ve EMG iyi çıktı. Ne yapmalıyım? İleriki günlerde daha kötü olur mu? Lütfen yardımcı olun.

  • Bacaklarımda Ağrılar Var ve Atikliğim Kalmadı, Ne Yapmalıyım?

    Sayın Hocam 30 yaşında 170 cm boyunda, 78 kg bir bayım. Alkol ve sigaram yok, şeker ve kalp sorunu yok. Geçen sene beyinde kılcal damar tıkanması ve ayrıca beyin iltihabından dolayı bir müddet yattım. Gerekli kontrollerim oluyor. Şimdi daha iyiyim, ama son 6 aydır, adım atarken bacak baldırlarımda gerilme oluyor. Yürümekte zorlanıyorum, ayrıca eski atikliğim kalmadı, merdiven inerken zorlanıyorum, koşamıyorum. 50 - 55 yaşında insanlar top oynayıp koşarlarken ben çok üzülüyorum. Geçen gün 1 mt. yükseklikten atladım fakat dizlerimde yanma oluştu ve düştüm. Sabahları ilk adım attığım zaman ve gün içinde ayaklarımda, bacaklarımın baldır kısmında ağrı oluyor. Sanki bir şeyler ayaklarımı ve bacaklarımı engelliyor, tutuluyor. Zorla adım atıyor ve koşamıyorum. Birde bacaklarımda dikkatimi çeken otururken veya yatarken baldır kısımlarımda gözle görülen kıpırdanmalar oluyor. Bütün kan tahlillerim iyi çıktı. Dooppler ve EMG iyi çıktı. Ne yapmalıyım? İleriki günlerde daha kötü olur mu? Lütfen yardımcı olun.

  • Bacaklarımda Ağrılar Var ve Atikliğim Kalmadı, Ne Yapmalıyım?

    Sayın Hocam 30 yaşında 170 cm boyunda, 78 kg bir bayım. Alkol ve sigaram yok, şeker ve kalp sorunu yok. Geçen sene beyinde kılcal damar tıkanması ve ayrıca beyin iltihabından dolayı bir müddet yattım. Gerekli kontrollerim oluyor. Şimdi daha iyiyim, ama son 6 aydır, adım atarken bacak baldırlarımda gerilme oluyor. Yürümekte zorlanıyorum, ayrıca eski atikliğim kalmadı, merdiven inerken zorlanıyorum, koşamıyorum. 50 - 55 yaşında insanlar top oynayıp koşarlarken ben çok üzülüyorum. Geçen gün 1 mt. yükseklikten atladım fakat dizlerimde yanma oluştu ve düştüm. Sabahları ilk adım attığım zaman ve gün içinde ayaklarımda, bacaklarımın baldır kısmında ağrı oluyor. Sanki bir şeyler ayaklarımı ve bacaklarımı engelliyor, tutuluyor. Zorla adım atıyor ve koşamıyorum. Birde bacaklarımda dikkatimi çeken otururken veya yatarken baldır kısımlarımda gözle görülen kıpırdanmalar oluyor. Bütün kan tahlillerim iyi çıktı. Dooppler ve EMG iyi çıktı. Ne yapmalıyım? İleriki günlerde daha kötü olur mu? Lütfen yardımcı olun.

  • 3 Yıldır Anemi Hastasıyım ve Yapılan Testlerde Sonuçlarım İyi Değil, Ne Yapmalıyım?

    Merhaba hocam bende de 3 yıldır anemi var ve bugünlerde o kadar hat safhaya çıkmış ki doktor test sonucunu görünce sen nasıl yaşıyorsun diye tepki verdi. Bana ilaç yazdı aşırı kilo kaybı var nedeni anemi olabilir mi sizce? Birde ben ilaç kullanıyorum normale dönüyor ama sonra tekrar başa dönüyorum bunun bir kalıcı çözümü yok mu? Şimdiden teşekkürler.

  • Dişimin Arasında Bir Şey Varmış Gibi Hissediyorum, Ne Yapabilirim?

    Merhaba hocam. Ben 30 yaşında bir bayım. Benim alt orta dişlerimin arkasında sanki sert bir tabakayla kaplanmış gibi, dün elimle o tabaka rahatsız ettiği için elimle oynarken ufalanmaya başladı ve birazı koptu. Tam diş kökünden yukarıya doğru biraz kavladı. Bu plaka 3 dişimi birden sanki kaplamış şimdide dilimle hep orayı kurcalıyorum ağrı acı yok ama dişimin arasında sanki bişey varmış gibi hissediyorum. Sizce bu bir diş plağımı yoksa 3 dişim birden kavlıyor ve çürüyor mu? 3 dişim sanki bir birine kaynak olmuş gibi o tabakayı sürekli koparmak istiyorum. Rahatsız ediyor çünkü. Ama sadece ufalanıyor, sizce ne yapmalıyım?

  • Hamileyim ve Tiroid Hastasıyım. Hormon İlacımı Almam Gerekiyor mu?

    Merhaba, şu an 20 haftalık gebeyim. 2 tane peş peşe düşüğüm oldu. Tiroid hastasıyım, günlük hormon ilacı alıyorum ve bebek aspirini kullanıyorum. Doktor aspirini kesmemi önerdi. Bunun çocuğa bir zararı olur mu? Hormon ilacımı hamileliğim boyunca almam gerekiyor mu?

  • Annemin Vücudunda Morluklar Oluşuyor, Sizin Önerileriniz Nedir?

    Merhaba. Benim annemin vücudunda kendiliğinden, sıralı bir şekilde ve aynı bölgede morluklar oluşuyor. Yoğun olarak bacaklarda zaman zamanda kollarında oluyor. Yaklaşık 1 senedir bu durum var. Bir kaç kez Elazığ' daki doktora gitti tabi burada hematoloji yok dâhiliye bölümüne gittik en son gittiği b12 iğnelerini verdi (6 aylık bir tedavi), bu arada mersin hematoloji bölümüne gittik burada ise bemixC verildi 6 aylık tedavinin bitmesini bekliyor ki buna başlansın ama bu arada morluklar devam etmekte. Halsizliği ve bacak ağrıları var. Bu arada mersinde diş etlerin kanıyor mu diye sorduklarında o zaman kanamıyordu fakat son bir iki haftadır sabahları diş etlerinde kanama oluyor. Endişeleniyoruz. Bu konuda görüş ve fikirlerinizi bizimle paylaşırsanız memnun oluruz iyi çalışmalar.

  • Kullandığım Lazer Epilasyon Yöntemini Değiştirmeli miyim?

    Merhaba, 2 yıldır yazları saymazsak koltuk altıma Danish Dermatologic Developments A/S nin 2.nesil Ellipse Super Light ( I²PL) denilen lazer epilasyonu yaptırıyorum. Kışın her regli döneminden sonra gelmemi söylüyorlar. Yazları denize gittiğim ve güneşlendiğim için lazer epilasyona gelmememi söylediler. Dolayısıyla jilet ile kalan tüylerimi temizliyorum. Fakat sanki tüyler çoğalmaya başladı. Esmer tenliyim. Bu epilasyon sistemi benim için uygun mudur, devam etmeli miyim? Süre daha fazla uzayacak mı? Bilgilendirirseniz sevinirim.

  • Annem Bel Fıtığından Ameliyat Oldu, Ancak Ağrıları Devam Ediyor. Ne Yapmalıyız?

    Merhabalar, annem fıtık şikayeti ile özel bir hastanede ameliyat oldu. Doktor ameliyatın başarılı geçtiğini, ameliyat esnasında fıtıklı bölgeye parça eklendiğini bildirdi. Ameliyattan sonra annem dayanılmaz acıları oldu ve şu an dik bir şekilde yürüyemiyor. Bu durum sizce ne kadar sürer?

  • Jinekomasti Ameliyatını Nerede Yaptırabilirim?

    Merhaba, bende ergenlik döneminden beri jinekomasti var ve bayağı büyükler. Şu an 34 yaşındayım. Acaba bunun ameliyatı, üniversite veya devlet hastanesinde yapılıyor mu ve sosyal güvencesi olmayan birine ne kadara mal olur?

  • Tansiyon İlacımın Dozunda Hata Olabilir mi?

    Hytrın tansiyon ve prostat ilacı ile ilgili bilgi edinmek istiyorum. Adı geçen ilacı doktorum verdi, 5 mg kullanmamı söyledi. İlacın prospektüsünde ise başlangıç dozu olarak kesinlikle 1 mg olarak başlanması gerekir deniyor. Bu konuda ne yapmam lazım? Bilgi verirseniz sevinirim.

  • Ağrılarımla İlgili Bir Teşhis Konamadı, Hangi Bölüme Gitmeliyim?

    Merhaba. İki sağ tarafta baş ve boyun ağrı ile başladı sonra tüm omurgada ağrı, baş, boyun sırt ve bazen tüm omurgamda ağrı hissediyorum. Ayrıca tüm vücutta damarlarım şişmiş, belirginleşmiş durumda. Damarlarımda huzurluk, iğne batmalar karıncalanmalar bir şey dolaşıyormuş gibi şikâyetler. Son zamanlar hafızamda sorunlar sanki birden bire hafızam gidiyormuş gibi hissediyorum. Ayrıca yorgunluk, iştahsızlık bazen mide bulantısı. Son bir kaç hafta dengede sorunlar başladı. İki sene önce beyim MR çekilmişti ve bir şey çıkmamıştı. Boyun MR boyunda düzleşme çıktı. Yani benim gittiğim doktorlar boyun düzleşmeden kaynaklanıyor diyorlar. Ben ise çok kötüyüm ve bu kadar şikâyetler boyundan kaynaklanabilir mi diye şüpheleniyorum? Hangi doktora gideceğimi de şaşırdım. Neyim var benim? Hangi doktora gitmeliyim?

  • Oğluma Balık Yediremiyorum, Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Oğlum 22 aylık 13 kg. 88 cm. Aylık balık yemiyor. Balığı kırmızı veya beyaz et kıyması ile karıştırıp köfte olarak yedirmemde sakınca var mı?

  • Uykusuzluk Sorunum İçin Ne Yapabilirim?

    3 aydır neredeyse hiç ya da 2 saat arası uyku ile yaşıyorum. Daha fazla dayanamayacağım. Uyku ilacı olarak seroquel kullandım ama 8 hafta sonra etki etmez oldu. Ne yapmalıyım?

  • Bebeğimin Ölümü Eşimle Benim Kan Gruplarımızdan Dolayı Olabilir mi?

    Hocam iyi akşamlar bir sorum olacak benim ilk bebeğim karnımda öldü ve neden öldüğü belli değil. Doktor hiç bir sebep yok ölmesi için dedi. Benim kan grubum AB(+) eşimin kan grubu B(+) sizce böyle bir kan grubunda uyuşmazlık olur mu? Bebeğim o sebepten ölmüş olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

  • Makat Etrafında Abseden Dolayı Dren Konulmuştu, Bunun Düşmesi Bir Sorun Oluşturur mu?

    Merhaba; 10 gün önce makatımın etrafında bir şişlik oluştu. Doktora gittim ve 2 şer gün ara ile 3 defa muayenehanede sprey uyuşturucu kullanarak neşter ile boşalttı. Fakat tekrar ve bu sefer daha büyük abse oluşunca genel anestezi ile 2 gün önce ameliyat etti ve dren koydu. 1 gece hastanede yattıktan sonra taburcu oldum. Fakat ameliyattan sonraki 1.gün (bugün) yapılan pansuman esnasında hemşirenin yanlış bantlaması sonucu dren çıktı. Ben evde ılık su da 15 dakika oturup pansuman yapıyorum. Acaba dren çıkması tehlikelimi ve olmaması gereken bir şey miydi? Tekrardan ameliyat olmam gerekecek mi? (doktorum sadece 2 gün sonra kontrole gelmemi söyledi fazla bir bilgi vermedi) tedavi sürecim ve sonrası bundan sonra nasıl olacak fistül denen şey duymuştum acaba bana da olacak mı? Anlayacağınız kafam çok karışık yardımcı olursanız sevinirim.

  • Bir Kaç Yıl Önce İdrarımda Kum Vardı, Şimdide Bir Soru Teşkil Eder mi?

    Merhabalar. 26 yaşında bir bayanım 6 yıl öncesi kadar idrar yaparken yanma ve aşırı sancı sebebi ile hastaneye gittim ve idrarımda kum olduğunu söylediler. Ondan sonra bir de geçtiğimiz 3 yıl önce benzer bir olay yaşadım sistit ve kum olduğunu söylediler. O zamandan beri bir sorun yaşamadım. Bu kum bir sorun teşkil eder mi? Kontrol ettirmedim araştırmadım.

  • Yaptırdığım Tahlillerde Anti-HBc Total Pozitif Çıktı, Bu İyileşmeye mi İşarettir?

    Merhaba hocam, yaptırdığım tahlillerde Anti-HBc Total (+) çıktı. Bu iyileşmeye mi işaret yoksa virüsle daha önce ya da sonra karşılaştığımın mı göstergesidir?

    Biraz araştırdım, şöyle yazmışlar;

    Anti HBc: Hastalık sırasında oluşan ilk antikordur. Akut ve kronik tüm olgularda bulunabilir. Anti HBc IgM pozitifliği akut dönemin en güvenilir göstergesidir. Bazı olgularda HBs Ag hızla kaybolurken, Anti HBs oluşmaya başlamıştır. Akut dönemde iki testte negatif sonuç verebilir. Bu döneme pencere dönemi denir ki; bu dönemde de anti HBc IgM testi pozitiftir. Anti HBc IgG testinin pozitif bulunmasının tek anlamı kişinin HBV ile temas ettiğini göstermesidir. Anti HBc IgG enfeksiyonun en güvenilir göstergesi olduğundan HBV'ne teması ortaya çıkartmak için mükemmel bir tarama testidir. Virüs kanda temizlendikten sonra, bağışıklık oluşsa dahi ömür boyu titresi azalmakla birlikte pozitif olarak kalır. Eğer testler sonucunda anti HBc IgG negatif olarak bulunursa kişinin virüsle hiç karşılaşmadığını ve HBsAg negatif, anti HBs pozitif ise kişinin aşılandığını düşündürmelidir.

  • Adet Gecikmesinin Gebelikle Alakası Olabilir mi?

    İyi günler hocam, ben kız arkadaşımla arkadan sürtünme ile bir ilişki yaşadım. Vajinaya meni falan değmedi ama kız arkadaşım normal adet gününde değil de, 2 gün geçtikten sonra oldu. Bu durumun sizce gebelikle alakası olabilir mi?

  • Oğlum 3,5 Yaşında ve Sözümüzü Dinlemiyor. Ona Nasıl Davranmalıyız?

    Selam, oğlum 3,5 yaşında, hiçbir şekilde sözümüzü dinlemiyor. Televizyonu çok seviyor ve sürekli çizgi film kanalını izliyor. Bunun, oğlumun üzerinde olumsuz bir etkisi olur mu? Ayrıca, dışarı çıkardığımda, beni huzursuz ediyor. Her şeyi kendi isteğine göre yapıyor. Bunu için nasıl davranmalıyız ve ne yapmamız gerekir?

  • İğne İle Korunma Sırasında Yumurtalar Tembelliğe Alışır mı? Ne Yapmalıyım?

    Merhabalar, ben 3,5 yıl boyunca aylık iğne ile korundum. Martın 19'unda son iğnemi oldum. Nisanın 19'unda iğnemin etkisi bitti. Korunduğum dönem süresinde her ay düzenli adet gördüm. İğneyi kestikten sonraysa, nisan 21'de 2 gün ara ile kanamam oldu. Mayıs 27-28-29-30'da damla şeklinde, haziranın 1-2-3-4-5-6-7'sinde normal adet şeklinde, haziranın 26-27-28-29-30'unda normal adet şeklinde, temmuzun 17'sinde ise normal adet şeklinde kanamam başladı. İğneyi kestikten sonra hiç bir şekilde korunma yöntemi kullanmadım. Bu adet olma tarihlerim normal midir? Gebe kalmak için adet dönemlerimden sonra yumurtlama dönemlerimi de takip ediyorum ama bu şekilde tarihler oynayınca aklım karışıyor. Bir an önce gebeliğim başlasın istiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Yumurtalar tembelliğe alışmış mıdır? Ne önerirsiniz?

  • Hepatit B Hastasıyım, Tahlil Sonuçlarımı Yorumlar mısınız?

    Merhaba hocam, Askere gittim, Hepatit B vardı, 3 ay hava değişimi ile GATA’ya sevk ettiler. Tahlil sonuçları;

    24.06.2009: Ast:21 Alt:38 - Anti-HBc Total Pozitif, Hbs Ag: Pozitif
    08.07.2009: Anti-HBc Total Pozitif, Hbsag: Pozitif, Hbe Ag: Bordeline
    09.07.2009: Ast:23 Alt:41
    13.07.2009: Ast:20 Alt:14, Anti-HBc Pozitif, Anti-Hbe: Negatif, Anti-Hbs Kantitatif: Negatif, Anti-Hcv: Negatif, Anti-HIV 1+2: Negatif, Hbeag: Pozitif, Hbs Ag: Pozitif Anti-HBc Total: Pozitif olması, Hepatit B izole Anti-HBc-Aşılama ne anlama geliyor. Açıklarsanız sevinirim. Kullandıgım ilaç: VİREAD 245mg eklemeyi unutmusum

     

  • Gelişimimle İlgili Sorular Sormuştunuz Onların Yanıtına Göre Nasıl Bir Yol İzlenmelidir?

    Gelişmediğimi 19 yaşında olduğum halde 16 yaşındaymışım gibi göründüğümü bunun nedeninin ne olabileceğini sormuştum? Benim sorduğum soruya karşı bu soruları sormuşsunuz. Boy ve kilonuz, beslenme alışkanlığınız nasıl? Sigara alışkanlığınız mevcut mu? Bu durumunuz sizin için yeni mi yoksa önce den beri böyle bir düşünceniz var mıydı. Boyum 1.68 civarı kilom 50,beslenme alışkanlığım pekiyi olduğu söylenilmez sigara içmiyorum, bu durum ise benim için yeni. Bu cevaplara karşılık olarak cevabınızı bekliyorum.

  • Mamografi Sonuçlarına Göre Hastalık Hakkında Bilgi Verir misiniz?

    İyi günler, 54 yaşında olan hastamızın çekilen mamografi incelemesinde: Sağ meme cil-cil altı ve meme başı tabidir. Parankimde yağ involüsyonu mevcuttur. Orta dış bölümde hiler çentiklenmesi izlenen intramammarian ganglion lehinde değerlendirilen nodülen dansite izlenmiştir. Sol meme cildi özellikle periareolar mesafede belirgin kalın görünümündedir. Rentroareola düzeyde yaklaşık 1,5*2 cm ebatlarında düzensiz-spiküle konturlu kitlesel lezyon alanı izlenmiştir. Lezyon meme başında retraksiyona neden olmaktadır. Lezyon komşuluğundan başlayarak üst dış kadrana doğru uzanan yer yer nodüler formda asimetrik dansite artımları izlenmiştir. Sol aksiler fossa düzeyinde yaklaşık 1,5 cm çapında spiküle konturlu patolojik nodüler dansite (metastatik lenf nodu) izlenmiştir. Hastamızın yaygın kemik metastazı mevcuttur. Hastalığın durumu ile ilgili bilgilendirebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

  • Zeytin ve Zeytinyağı Kolesterol Yükselmesine Sebep Olur mu?

    Merhaba, zeytinyağı ve kahvaltıda yediğimiz zeytin kolesterol yükselmesine sebep olur mu?

  • İlaç Kullanmama Rağmen Uyuyamıyorum. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, yaklaşık 3 aydır uykusuzluk çekiyorum. Uykusuzluk durumum eşimin ailesi ile yaşadığım sorunlarla başladı ve işe girmemle hat safhaya çıktı. Günlük uyuma sürem 0-5 saat arasında değişiyor. Dün hiç uyumadım mesela. Çalışmak istemememe rağmen çalışıyorum ve kendime pek vakit ayıramıyorum. Bu da bende stres yaratıyor. İlaç olarak Seroquel kullanıyorum ancak 45 gündür kullanmama rağmen, dozajı arttırsam bile artık etki etmiyor. Sersemletiyor ama uyutmuyor. Gittiğim doktor stres kaynağım olan işi bırakmamı tavsiye etti. Bırakırsam sizce uyur muyum?

  • Bakteri Üremesi Nedeniyle Kullandığım İlaç Bebeğe Zarar Verir mi?

    Öncelikle merhaba, ben 25 haftalık gebeyim. İlk aylarda bende ESBL Coli denilen bir bakteri üredi. İlk ilaç olarak Augumentin verdiler, geçmedi. Daha sonra hastaneye yatırıp, 14 gün Meronem adında bir ilaç verdiler. Şimdi yine kültürümde farklı bir bakteri üremesi görüldü ve şimdi verdikleri ilaç Piyeloseptyl. İlacın reçetesinde hamilelerde ve emziren annelerde kullanılmamalı deniyor. 2 gündür kullanıyorum ama hala endişelerim var. Bebeğime bir şey olur mu?

  • Kalp İlaçlarını Kullanmaya Ara Verebilir miyiz?

    Eşim 5 yıl önce kalp krizi geçirdi. Bu zaman zarfından beri ilaçlarımızı düzenli kullanıyoruz, ama 5 yıldır kalp büyüme yapmış. Bu tehlikeli bir durum mu? İlaçları uzun zamandır kullandığımız için diğer organlarda bir tahribata neden olabilir mi? Sizce biraz ara verebilir miyiz?

  • Safra Kesesindeki Çamur İçin, Bitkisel Tedavi Önerir misiniz?

    Merhaba, annem 64 yaşında. Ultrason sonucunda safra kesesinde çamur olduğu saptandı. Doktor anneme Ursofalk adında bir ilaç verdi ve bu ilacı sabah ve akşam tok karnına kullanıyor. Benim birinci sorum, buraya kadar herşey doğru mu? İkinci sorum, doğal bitkilerle bu çamurun atılabileceğini söylediler. Siz ilacın yanında bu bitkileri de kullanmamızı önerir misiniz? Teşekkür ederim.

  • 2 Aylık Oğlumdan 10 Gün Ara ile Kan Alınması Kansızlık Oluşturur mu?

    Merhaba. Benim 2 aylık oğlum var ve enfeksiyon nedeni ile 10 gün ara ile kan tahlili için oğlumdan kan alındı. Yenidoğan bir bireyden bu kadar sık kan alınması doğrumudur? Kan alınmasının çocuğa herhangi bir zararı bulunur mu? Kan eksilmesi, kansızlık gibi sonuçlar doğurur mu? Bilgi vermenizi rica ederim. Teşekkürler

  • Normal Doğumda Atılan Dikişin Bitiminde Şişlik Oluştu. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, ben 2001 yılında normal doğum yaptım ve dikiş atıldı. Şimdi ise dikiş atılan yani dikişin bittiği yerde fındık tanesi kadar bir şişlik var. Bunun sebebi nedir? Bir zararı olur mu?

  • 8 Aylık Kızım Çok Yavaş Kilo Alıyor, Kilo Alabilmesi İçin Neler Yapmalıyım?

    8 aylık olan kızımın şu an ki kilosu 7.700 gr. Son aylarda 200-250 gr. alıyor. Yapılan tahlillerde bir problem görünmüyor ancak iştahsızlığı ve az kilo alması beni endişelendiriyor. Çok hareketli bir yapıya sahip, bunun kilo alamamasına etkisi var mıdır? Devam formülü verirken normal kullanımdan 1 ölçek fazla versem zararı olur mu? Kilo alabilmesi için neler yapmalıyım?

  • Benim Fsh Değerlerim Yüksek Çıktı. Tüp Bebek Harici Çocuğum Olma İhtimali Var mı?

    Merhabalar, benim FSH değerlerim yüksek çıktı. 1. Tahlilde; 10,25. 2. Tahlilde; 17,95 çıktı. Peş peşe yapıldı değişmesi normal mi ve tüp bebek harici çocuğum olur mu? Değerlerim düşer mi? İğnelerle oluyormuş galiba saygılarımla.

  • Şeker Hastasıyım. Kullandığım İlaç Kanda Yağlanmaya Neden Olur mu?

    Merhaba, ben 3 senedir tip 2 şeker hastasıyım, sabah akşam 1000 mg Diaformin kullanıyorum. Trigliserid 290 çıktı. Kullandığım ilaç kanda yağlanmaya neden olur mu? Şekerim 110. İlaca devam etmem gerekir mi?

  • Aşırı Öksürük Şikayetiyle Doktora Götürdüğüm Oğlumda Demir Eksikliği Çıktı, Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, 21 aylık oğlumu öksürük nedeniyle götürdüğüm hekimden yeterli bilgi ve tatmin edici cevaplar alamadım. Göğüs muayenesi, solunum sesi-kulak muayenesi, boğaz normal. Yapılan testlere göre demir eksikliği var. Ayrıca yine kan testine göre; büyük insan mikrobu var. Augmentin antibiyotik ve sekrol şurup verildi. Son olarak kemikleri zayıfmış, antibiyotik tedavisinden sonra onun için başka bir tedaviye ihtiyacı varmış. Oğlum; 14 kilo ve boyu 80 cm.

    Yapılan tetkiklerin sonuçları; WBC: 7.90, RBC: 4.21, MILYO/MM3: 3.50-5.50, HGB L: 11.1, GDL: 11.7-17.00, HCT L: 31.3 - % 35.00-51.00, MCV L: 74.3, FL: 81.00-103.00, MCH L: 26.4, PG: 27.00-34.00, MCHC: 35.5, G/DL: 33.00-37.00, RDW-SD L: 35.1, FL: 37.00-54.00, PLT: 339, BIN/MM3: 150-450, Lenfosit H: 67.8 % - 15.00-47.00, Ara Hücreler: 6.1 % - 1.00-20.00, Gran L: 26.1 % - 35.00-80.00, Lenfosit H: 5.40, BIN/MM3: 1.00-3.70, Ara Hücreler: 0.50, BIN/MM3: 0.00-1.50, Parçalı: 2.00, BIN/MM3: 1.50-7.00, PDW: 9.1, FL: 9.00-17.00,  MPV L: 7.9, FL: 8.00-12.00, P-LCR L: 11.1 % - 13.00-43.00, Alkalin Fosfataz l: 206.00 u/l 245.00-748.00, Demir: 89.38, Ug/dl: 37.00-158.00. İdrar Tahlili Renk: Açık Sarı, Dansite Miktar: Yetersiz, pH asit protein:  (+/-), Glukoz: Negatif, Aseton: Negatif, Bilirubin: Negatif, Ürobilinojen: Normal, Nitrit: Negatif, Görünüm: Hafif Bulanık, Miktar: 2 cc., Her Sahada: 8-10 Lökosit ve 5-6 Eritrosit ile 1-2 Epitel hücresi görüldü.

    Ayrıca doktor, oğlumun pipisini kontrol ederken, tahrişten dolayı ucu kanlanmıştı. Bundan dolayı idrara karışmış olabilir. Sizce bu tabloda öksürüğü açıklayan ve antibiyotik kullanmamı gerektiren bir durum var mı? Kemik zayıflığı nereden anlaşılıyor? Ne yapmalıyım?

  • 31 Yaşında Bir Bayanım, Down Sendromu Değerlendirmelerime Göre Amniosentez’e Gerek Duyulur mu?

    İyi günler, 31 yaşında bir bayanım. Aşağıdaki test sonucuma göre Amniosentez gerekli mi? Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.

    İkili Test Sonucu: NT:1.2 kombine risk 1:1341 ikili test 1:212 yaş riski 1:531 Trisomy 18+NT <1:10000
    Üçlü Test Sonucu: AFP: 74,7 1,48 MoM uE3: 1,7 0,54 MoM hCG: 33404 1,55 MoM Nöral Tıp Defekti NTD Riski:1/5755
    Down Sendromu Risk Değerlendirmesi Anne Yaşına Bağlı Risk: 1/632
    AFP, hCG ve uE3 ve yaş ile belirlenen risk:1/749
    Trisomy 18 Risk Değerlendirmesi: 1/7994

  • Kan Tahlili Sonuçlarıma Göre İlaç Tedavisine Devam Etmeli miyim?

    Merhaba, Benim sorum feritin değeri ile kan sonucuna göre feritin 1.9 çıktı. Hemoglobin 10 bunun için ayrıca doktora gitmeme gerek var mı? Yoksa doktorun verdiği ferro sanola devam mı edeyim. Günde 1 tane alıyorum.

  • Babamda Hidrosefali Var. Tedavisi Var mıdır?

    Babamın başında 10 yıllık bir hidrosefali (beyin çevresinde su toplaması) var. Bunun için şant takılacak. Bunun durumuna ne gibi etkisi olacak? Şu anda denge sorunu var, idrar problemi var. Bunlardan kurtulur mu?

  • Böbreklerimle İlgili Problem Yaşıyorum, Test Sonuçlarıma Göre Durumum Nedir?

    Merhabalar, böbrek ile ilgili test sonuçlarım aşağıdaki gibidir;
    İdrar testi sonucu: Dansite:1020, Renk: Sarı, pH: 5.0, Protein: +, Glukoz: +, Blurubin: Negatif, Urobilinojen: 0.1 mg/dl, Keton: Negatif, Nitrit: Negatif, Lökosit: +, Eritrosit: +, İdrar Mikroskobisi: +.
    Mikrobiyoloji Sonucu: Wbc: 8.6, Rbc: 4.03, Hgb: 11.4l, Hct: 33.7l, Plt: 395, Pct: 0.29, Mcv: 84, Mchc: 33.9, Rdw: 13.2, Mpv: 7.3, Pdw: 12.9, %Lym: 15.5l, %Mon: 6, %Gra: 78.5, Hly: 1.3, Mo: 0.5, Gr: 6.8.

  • Saçlar Beyazlarken Neden Sararır? Bu Geçici Bir Durum mudur?

    Merhaba, saçlar beyazlarken neden sararıyor? Geçici bir durum mu ve önleyebilir miyiz?

  • 4 Aylık Kızımın Öksürüğünü Kesmek İçin Ne Verebiliriz?

    Merhabalar doktor bey, 4 aylık bir kızım var. Yaklaşık 3 haftadır öksürüyor. 5 gün peditus şurup, 1 hafta ventolin ile buhar verdik geçmedi. Akciğer röntgeni ve kan tahlili yaptırdık, sonuç temiz çıktı. En sonunda doktorumuz 3 adet iğne verdi rocephin’di sanırım ve ardından 4 gün zimaks şurup ve hala geçmedi. Ne yapmamı önerirsiniz? Çok öksürüyor ve bundan o da biz de çok rahatsız oluyoruz. Keçiboynuzu pekmezi vermem sakıncalı olur mu acaba? Şimdiden teşekkürler.

  • 17 Haftalık Gebelikte Bebeğin Cinsiyeti Belli Olur mu?

    Merhaba, 17 haftalık bir gebelikte bebeğin cinsiyeti belli olur mu?

  • Bebeğimin Boynu, Kilosu Artınca Kat Kat Oldu, Bende Öğünlerini Azalttım, Sizce Doğru mu Yapıyorum?

    Merhaba, Oğlum 3.100 gr. doğdu, 2. ayda 4.970 gr. oldu. Boynu kat kat olduğu için ince bir kanama oluyor. Ben de öğünlerini biraz azalttım (120 ml. yerine 100 ml. veya 80 ml. veriyorum). Daha sık acıkmaya başladı ama şişmanlığı biraz azaldı. Şimdi öğünlerini normal olarak veriyorum. Acaba bu şekilde öğünlerini azaltmam doğru mu? Teşekkürler.

  • Bebeğimde Kilo Artışı Fazla Olduğu İçin Yedikleri Azaltmaya Başladım, Sizce Bu Doğru mu?

    Merhaba, oğlum 3.100 gram doğdu. 2. ayda 4.970 oldu. Boynu kat kat olduğu için ince bir kanama oluyor. Ben de öğünlerini biraz azalttım (120 ml yerine 100 ml veya 80 veriyorum). Daha sık acıkmaya başladı. O şişmanlığı biraz azaldı. Şimdi öğünlerini normal olarak veriyorum. Acaba bu şekilde öğünlerini azaltmam doğru mu oldu? Teşekkürler.

  • Kol ve Omuz Ağrılarım Sırtıma Vuruyor, Akciğerimde Sıkışma ve Hırıltı Var, Nereye Başvurmalıyım?

    Merhaba, 4 ay önce şiddetli kol ve omuz ağrılarının sırtıma yayılmasıyla şikayetim başladı. Röntgen, tahliller ve Toraks Bt sonuçları normaldi. Sonuçlarda aklımı karıştıran bazı ibareler var; Her iki akciğer alt lob da bronşit ile uyumlu, bronşlarda doluluk ve Peribronsial Infiltratif değişiklik mevcuttur. Her iki akciğer Posteriorunda Subplevral Mikronodüler Opasiteler mevcuttur. Bunun anlamı nedir, açıklarsanız sevinirim.

    Ayrıca şu anda hala sırt ağrılarım devam etmekte, yanı sıra halsizlik, iştahsızlık var. 64 kilodan 58 kiloya düştüm. Birkaç sefer balgamımda şerit halinde kan geldi. Yine röntgen çekildi, sonuç normaldi. Fakat kan tablosunda bozulmalar var. Lymph değeri en fazla 40.0 olması gerekirken 44.7, Gran değeri en az 50.0 olması gerekirken 46.6 çıktı. Ayrıca 14 yıldır sigara kullanıyorum ve sol ciğerimde çok rahatsız edici bir sıkışma ve hırıltı var. Bu sonuçlara bakarak ne gibi bir yol izlemeliyim? Nereye başvurmalıyım?

  • Bebeğimde İştahsızlık Problemi Var ve Tahlil Sonuçları Normal Çıktı. Bu Durumda Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, bebeğimde iştahsızlık problemi var ve idrar kültür sonuçlarına göre üreme yokmuş. Diğer tit ve kan testlerinde de endişe edilecek bir şey olmadığı söylenmişti. Yani, iştahsızlığın sebebi bulunamadı. Spraktin kullansam midesi büyür mü? Bilinen, aşırı bir zararı olur mu?

  • Askerliğin Hepatit B ye Ne Gibi Avantajı ve Dezavantajı Olabilir?

    Hocam sorularımı cevapladığınız için teşekkür ederim. Askerliğin Hepatit B ye ne gibi bir avantajı ya da dezavantajı vardır? Hava değişimine gelmiştim, HBV virüs enfeksiyonu teşhisi ile gitmeden önce sevk oldum. Alt ast normal çıkmış sonuç: tetkikleri normaldir. Kıtasındaki hastanede tetkiklerinin yapılması uygundur. 20 Haziranda teslim olacağım.

« Önceki Sayfa1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12Sonraki Sayfa »

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi
İsrail askerlerinin elinden vurduğu foto muhabiri Amra ameliyat edildi
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Kamu personeli alımında hakkaniyet ve liyakat önemlidir
Başakşehir'de İETT Otobüsü Devrildi: 5 Yaralı
Hakkari'de vurulan bozayı tedavi altında

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]