ABD'de Tüketilen Etlerdeki Büyük Tehlike!

ABD'de satılan bazı etlerin antibiyotiğe dirençli bakteriler içerdiği belirlendi.

ABD'de Tüketilen Etlerdeki Büyük Tehlike!

Translational Genomics kurumunun yaptığı araştırma, bazı etlerden alınan örneklerin yüzde 47'sinin insanlarda enfeksiyonlara yol açan stafilokok türü bakteriler içerdiğini, bu bakterilerin yüzde 52'sinin en az üç sınıf antibiyotiğe dirençli olduğunu gösterdi.


Bakterilerin normalde pişirme sırasında yok olduğunu, ancak etlerin gerektiği gibi pişirilmemesi ve bu şekilde yenilmesi halinde risk oluşacağı belirtildi.


"Clinical Infectious Diseases " dergisinde yayımlanan araştırmada, bilim adamları ülkenin 5 bölgesindeki 26 marketten 30 markanın sığır, domuz, tavuk ve hindi eti örneklerini inceledi.


Araştırmacılar, sağlık yetkililerine hayvan çiftliklerinde antibiyotik kullanımı konusunun değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

 

31.7.2011 - 9445



İlgili Diğer Yazılar
Şeker Bayramına Özel Diyet
Şeker Bayramına Özel Diyet
İlaç kullanırken tüketilen besinlere dikkat
İlaç kullanırken tüketilen besinlere dikkat
Yazın tüketilen içeceklere dikkat: Aşırı sıcak vücutta elektrolit kaybına yol açıyor
Yazın tüketilen içeceklere dikkat: Aşırı sıcak vücutta elektrolit kaybına yol açıyor
Diyabet hastalarına dondurma yerken porsiyon uyarısı
Diyabet hastalarına dondurma yerken porsiyon uyarısı
Aç kalarak kilo vermeye çalışmak hastalıklara davetiye çıkarıyor
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]