 |
Bilim adamları, gıda zehirlenmelerinin en yaygın nedenlerinden biri olan Salmonella bakterisinin genetiğiyle oynayarak, bakteriyi "beyin tümörlerini yiyen silahlar" haline getirdi.
|
|
 |
İngiliz bilim adamları, paketlenmiş olarak satılan yeşilliklerde, salmonella benzeri bakterilerin üreme riskinin 2 bin 400 kat arttığını belirledi.
|
|
 |
Amerikan Salgın Kontrol ve Önleme merkezi kamuoyundan, tavuklardan bulaşan salmonella hastalığına karşı tavukları ve civcivleri öpmemelerini istedi.
|
|
 |
4 Eylül 2008 tarihinde Philadelphia Halk Sağlığı Departmanı ve Pennsylvania Sağlık Departmanı, kaplumbağalarla ilişkili olabilecek bir Salmonella Typhimurium salgınını rapor etmişti.
|
|
 |
Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, 2008 yılında insan-hayvan teması sonucu ortaya çıkan zoonotik enfeksiyonlar ve kirlenmiş gıda tüketimi sonucu ortaya çıkan salgınlar hakkında bir çalışma raporu yayımladı.
|
|
 |
Etteki salmonella ve listeria gibi bakteriler hastalıklara ve ölüme yol açıyor. Alırken et kesim yerlerinde veteriner kontrolünün olup olmadığını öğrenin, etiket okuyun. Saklarken eve hızla ulaştırın, küçük porsiyonlar halinde buzluğa atın ve iyi pişirin ama kömürleşmemesine özen gösterin.
|
|
 |
Türkiye'de, son günlerde bazı et ürünlerinde görüldüğü ileri sürülen, bakteriler sınıfına giren ''Salmonella''nın, şiddetli ishale ve buna bağlı olarak su elektrolit kaybına, ''Listeria''nın ise şiddetli kramp ve bulantıya yol açtığı bildirildi.
|
|