Uzmanlar beyni �ld�ren yiyecekleri s�ralayarak bunlardan uzak durulmas� gerekti�inin alt�n� �izdi.
|
|
|
|
|
|
1. �eker ve �eker �r�nleri
Uzun s�reli �eker kullan�m� n�rolojik problemlere sebep olur. Ayr�ca haf�zay� da zay�flatt��� tespit edilmi�tir.��renme kabiliyetini zaafiyete u�ratt��� da ifade edilmektedir. Bu sebeple �ekerden uzak durmak gerekir.
2.Fast Food
Yak�n zamanda Montreal �niversitesi´nde yap�lan bir ara�t�rma fast food �r�nlerinin beynin kimyas�n� de�i�tirdi�ini ortaya koymu�tur. Bu da depresyon ve anksiyete sorunlar�na yol a�maktad�r. Fast Food �r�nlerinin i�indeki katk� maddelerinin ��renme bozuklu�u, motivasyon eksikli�i ve haf�za zay�fl���na da yol a�t��� kan�tlanm��t�r.
3.K�zarm�� yiyecekler
B�t�n i�lenmi� yiyecekler kimyasallar, katk� maddeleri, yapay tatland�r�c�lar ve koruyucular i�erir. Bunlar hem �ocuklarda hem yeti�kinlerde ciddi beyin hasarlar�na yol a�ar. K�zarm�� veya i�lenmi� g�dalar beyin sinirlerini zedeler. Baz� ya�lar ise di�erlerine g�re daha zararl�d�r. Do�adaki en toksik ve tehlikeli k�zartma ya��n�n ise ay�i�ek ya�� oldu�u tespit edilmi�tir.
4.��lenmi� veya �nceden pi�irilmi� g�dalar
T�pk� k�zarm�� g�dalar gibi i�lenmi� g�dalar da merkezi sinir sistemine zarar verir. Bu da dejeneratif beyin bozuklu�una yol a�ar. �leriki ya�larda Alzheimer´a neden olur.
5.�ok tuzlu g�dalar
Tuzun kalbe zarar verdi�ini herkes bilir. Bilinmeyen �ey ise tuzun i�indeki yo�un sodyum beyne de zararl�d�r ve d���nme yetene�ini zay�flat�r. Zekay� da geriletti�i ispat edilmi�tir
6.Tah�llar
Tah�llar�n hepsi beyin fonksiyonlar�na zarar verir. Ancak bunun tek istisnas� y�zde 100 tam kepekli tah�llard�r. Yani tam tah�llar. E�er �ok tah�l t�ketirseniz bu h�zl� ya�lanman�za da yol a�acakt�r.
7.��lenmi� proteinler
Proteinler kas yap�c�d�r. Et ise en y�ksek kalitede ve en zengin protein kayna��d�r. Ancak sosis, salam, sucuk ve benzeri g�dalar gibi i�lenmi� proteinlerden uzak durulmal�d�r. Do�al proteinler sinir sistemini yap�land�r�rken, i�lenmi� proteinler tam tersini yapar. Yani sinir sistemini tahrip eder.
15.4.2015 - 17259
|
|