Diş Beyazlatmak Ağrı Yapmaz!

Genetik, aşırı çay, kahve ya da sigara tüketiminden kaynaklı sararmış dişlerden, "Bleaching" beyazlatma yöntemi ile kurtulmak mümkün.

Diş Beyazlatmak Ağrı Yapmaz!

Genetik, aşırı çay, kahve ya da sigara tüketiminden kaynaklı sararmış dişlerden, "Bleaching " beyazlatma yöntemi ile kurtulmak mümkün.


Diş hekimi tarafından, hastanın dişlerine sürülen özel bir jel ve ışın uygulaması ile 3 kez tekrarlanabilen yöntemle, kalıcı beyaz renkli dişlere sahip olunabiliyor. Özel bir poliklinikte çalışan diş hekimlerinden Yalçın Erdin AA muhabirine yaptığı açıklamada, dişlerin zaman içinde çeşitli nedenlerle renk değiştirerek sararabildiğini söyledi.


Sararmış dişlerin, estetik anlamda kötü bir görüntü verdiğini belirten Erdin, bunun da kişilerin psikolojisini olumsuz etkileyebildiğini ifade etti. Erdin, dişlerin doğal renklerinin yaşlılık, çay, kahve, sigara kullanımı gibi çevresel faktörlerin etkisiyle koyulaştığına dikkati çekerek, böyle durumlarda estetik görünümü tekrar kazanabilmek için dişleri kesip porselen kaplama yapmak yerine, "Bleaching " adı verilen beyazlatma yönteminin uygulanabildiğini söyledi.


Bleaching yöntemi ile çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş ve sararmış dişlerin renginin birkaç ton açılabildiğini belirten Erdin, uygulama sonucunda diş renginde belirgin bir açılma elde edildiğini dile getirdi.


İki tip beyazlatma işlemi olduğunu ifade eden Erdin'in verdiği bilgiye göre, beyazlatma klinikte (Office bleaching) ya da evde yapılabiliyor. Klinikte yapılan işlem, diş hekimi tarafından uygulanıyor. Öncelikle ağzın kontrol dışı kapanmasını önlemek amacıyla ağza ekartör yerleştiriliyor. Sonrasında dişetlerine olası zararlardan korumak için dişeti koruması (gingival barrier) uygulanıyor. Gerekli önlemler alındıktan sonra yüzde 35 hidrojen peroksit içeren beyazlatma jeli, dişlerin üzerine uygulanıyor.


Daha sonra jeli aktive etmek amacıyla, ışın uygulaması yapılıyor. Yaklaşık 25-30 dakikalık işlemden sonra jel diş yüzeylerinden siliniyor. Hasta ve hekimin tercihine göre 3 seansa kadar bu işlem tekrar edilebiliyor. Evde yapılan uygulamada ise hasta, ağzından alınan ölçüye göre hazırlanan bir plastik kalıp içerisine konan jel sayesinde beyazlatma sağlanıyor. Hekim tarafından verilen jel, hasta tarafından bu kalıp içerisine konarak ağza uygulanıyor. Genellikle geceleri yatarken yapılması tavsiye ediliyor. Sabahları çıkarılıyor ve dişler jelden temizleniyor. Genellikle 8-10 gün arası uygulama gerekiyor.


Beyazlatma işleminin, diş minesine zarar vermemek için dikkatli yapılması gerekiyor. Özellikle uygulanan jelin dişeti ve diğer yumuşak dokulara zarar vermemesi için klinikteki uygulamalarda çok iyi bir izolasyon yapılması isteniyor. Ev tipi beyazlatmada ise hastanın jeli kalıp dışına taşmayacak şekilde uygulaması gerekiyor. Özellikle ev tipinde hekimin belirttiği kullanım sürelerine dikkat edilmediğinde, istenilen sonuca ulaşılması zorlaşıyor. Beyazlatma işlemi genelde ağrıya yol açmıyor. Ama bazı vakalarda işlem sonrası gelişen ve en fazla 1-2 gün süren hassasiyet gelişebiliyor. Beyazlatma işlemi, diş minesi üzerinde kalıcı bir hasara yol açmıyor.

12.5.2011 - 7167



İlgili Diğer Yazılar
Sıcak Havada Soğuk İçecekler Dişlerinizi Sızlatıyor Mu?
Sıcak Havada Soğuk İçecekler Dişlerinizi Sızlatıyor Mu?
Lamina Tedavisiyle Doğal Bir Gülüşe Sahip Olun
Lamina Tedavisiyle Doğal Bir Gülüşe Sahip Olun
Ağız Kokusu ve Diş Eti Kanaması
Ağız Kokusu ve Diş Eti Kanaması
İmplant ile ilgili merak edilen 6 soru
İmplant ile ilgili merak edilen 6 soru
"Dişlerde bozukluklar gülüş tasarımı ile gideriliyor"
"Dişlerde bozukluklar gülüş tasarımı ile gideriliyor"
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]