Kalp Krizini Önleyen 9 Yiyecek

ABD'de bulunan Harvard Üniversitesi kalp krizini azaltacak dokuz yiyeceği açıkladı.

Harvard Üniversitesi Kamu Sağlığı bölümü başkanı Doktor Arthur Agatston işleme tabi tutulan yiyeceklerin tüketimi azaltıldığı takdirde kalp krizi oranının düşeceğini söyledi.

Sağlıklı bir beslenme tarzının ilaçlardan çok daha fazla etkili olacağını söyleyen Agatson, portakal, bitter çikolata, kırmızı şarap, lahana, sarımsak, sardalya, mercimek, nar ve bademin kalp krizi riskini azaltmada en etkili yiyecekler olduğunu söyledi. Harvard Üniversitesi’nin yaptığı çalışmalar, kalp krizi riskinin doğru bir beslenme tarzıyla yüzde   70 oranında azaltılabildiğini gösteriyor. Beslenme kürsüsü başkanı Doktor Walter Willet, kalp ilaçlarının kalp krizi riskini yalnızca yüzde 25-30 azalttığını en önemli etkenin doğru beslenme olduğunu dile getiriyor.

24.4.2015 - 17282





İlgili Diğer Yazılar
Şeker Bayramına Özel Diyet
Şeker Bayramına Özel Diyet
Zencefil Ve Zerdeçal Kanama Riskini Artırıyor
Zencefil Ve Zerdeçal Kanama Riskini Artırıyor
Sağlık Deposu Turpun 10 Faydası
Sağlık Deposu Turpun 10 Faydası
Dr. Ender Saraç
Dr. Ender Saraç'tan Sigarayı Bırakacaklara Karanfil-melisa Çayı Önerisi
Tek Çaresi Yeni Bir Diyet Reçetesi
Tek Çaresi Yeni Bir Diyet Reçetesi
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları
BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Skandal! Tuz Diye Plastik Yediriyorlar!
Skandal! Tuz Diye Plastik Yediriyorlar!
Hastalarıyla Yaşadığı İlginç Anları Paylaşan Birbirinden Komik Doktorlar
Hastalarıyla Yaşadığı İlginç Anları Paylaşan Birbirinden Komik Doktorlar
İdrar Renginiz Bordo ise Dikkat! Kötü Hastalığın Habercisi Olabilir
İdrar Renginiz Bordo ise Dikkat! Kötü Hastalığın Habercisi Olabilir

 

[Hata Bildir]