Kalp Krizini Önleyen 9 Yiyecek

ABD'de bulunan Harvard Üniversitesi kalp krizini azaltacak dokuz yiyeceği açıkladı.

Harvard Üniversitesi Kamu Sağlığı bölümü başkanı Doktor Arthur Agatston işleme tabi tutulan yiyeceklerin tüketimi azaltıldığı takdirde kalp krizi oranının düşeceğini söyledi.

Sağlıklı bir beslenme tarzının ilaçlardan çok daha fazla etkili olacağını söyleyen Agatson, portakal, bitter çikolata, kırmızı şarap, lahana, sarımsak, sardalya, mercimek, nar ve bademin kalp krizi riskini azaltmada en etkili yiyecekler olduğunu söyledi. Harvard Üniversitesi’nin yaptığı çalışmalar, kalp krizi riskinin doğru bir beslenme tarzıyla yüzde   70 oranında azaltılabildiğini gösteriyor. Beslenme kürsüsü başkanı Doktor Walter Willet, kalp ilaçlarının kalp krizi riskini yalnızca yüzde 25-30 azalttığını en önemli etkenin doğru beslenme olduğunu dile getiriyor.

24.4.2015 - 17282





İlgili Diğer Yazılar
Şeker Bayramına Özel Diyet
Şeker Bayramına Özel Diyet
Beynin
Beynin 'Doydum' Sinyalinden Önce Midenizi Çok Doldurmayın
Uzmanından Kalp Damar Hastalıklarından Korunma Önerileri
Uzmanından Kalp Damar Hastalıklarından Korunma Önerileri
Kanserden Korunmak İçin Hayvansal Yağlardan Uzak Durun
Kanserden Korunmak İçin Hayvansal Yağlardan Uzak Durun
Diyetisyen Canan Aksoy: Tavuk Etini Gönül Rahatlığıyla Tüketebiliriz
Diyetisyen Canan Aksoy: Tavuk Etini Gönül Rahatlığıyla Tüketebiliriz
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları
BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]