Mutfağınızı Bahar Mevsimine Hazırlayın!

Hazırlıksız yakalanırsanız bahar yorgunluğu sizi bitkin düşürür. Önümüzdeki günleri sorunsuz atlatmak için buzdolabınızdaki asitli içecek ve konserveleri atın, yerine bol meyve ve sebze koyun.

Mutfağınızı Bahar Mevsimine Hazırlayın!

Pek çok kişinin en çok sevdiği mevsim yazdır. Çünkü yaz sıcaktır, güneş bedenimizi ısıtırken içimizi de ısıtır ve kendimizi daha mutlu hissederiz. Ancak her güzel şeyin ve ona ulaşmanın bir bedeli vardır. Kış günlerinden yazın habercisi olan bahar aylarına girdiğimiz şu günlerde pek çoğumuzu etkileyen "bahar yorgunluğu sendromu " bu bedelin ta kendisidir.


Bahar yorgunluğunu; mevsimsel olarak doğanın bedenimizden beklediği bir uyum süreci şeklinde tanımlayabiliriz. Elbette ki bu geçiş sürecini herkes aynı şekilde atlatamaz. Sürece uyum sağlamakta zorlanan kişilerde, tansiyon, şeker, alerji, astım ve mide rahatsızlıkları gibi sağlık sorunları ortaya çıkar.


Bahar yorgunluğu sendromunun sağlıklı insanların vücut sağlığı üzerinde yarattığı etkiye bakacak olursak, hepinize tanıdık gelecek belli başlı belirtileri sıralamak mümkündür:



  • Sabahları daha zor uyanmak,

  • Daha çabuk yorulmak,

  • İsteksiz çalışmak,

  • Eklem ağrıları ve halsizlikten şikâyet etmek,

  • Ruhsal bunalım,

  • Çarpıntı,

  • Kas yorgunluğu ve uyku isteği gibi şikâyetler söz konusu olmaktadır.




Küçük önlemler alarak kendinizi daha mutlu ve sağlıklı hissedebilir, bu şekilde vücudunuzun yeni mevsime ayak uydurmasına yardımcı olabilirsiniz. İşte birkaç tavsiye



  • B ve C vitaminlerine daha çok ihtiyaç duyacağınız için bol meyve sebze yiyin,

  • Sık sık doğa yürüyüşleri yapın,

  • Alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklardan kurtulmaya çalışın,

  • Pasta, asitli içecekler ve konserve sebzeler gibi yapay ürünler yerine, meyve salataları, taze sebze yemekleri gibi besinleri tercih edin,

  • Günde 3 litre su için,

  • Bu dönemde yorgunluğa karşı minerallerden de faydalanmalısınız. Özellikle magnezyum, potasyum ve çinko etkili olacaktır,

  • Kaliteli ve düzenli uykunun önemini unutmayın.




4 yıl hasta takibine dayanan bir araştırmaya göre, Akdeniz diyeti ve düzenli şarap tüketimi, daha önce kalp krizi geçiren kişilerde krizin tekrarlama riskini yüzde 59 oranında düşürüyor.

11.5.2011 - 7106



İlgili Diğer Yazılar
Şeker Bayramına Özel Diyet
Şeker Bayramına Özel Diyet
İlaç kullanırken tüketilen besinlere dikkat
İlaç kullanırken tüketilen besinlere dikkat
Yazın tüketilen içeceklere dikkat: Aşırı sıcak vücutta elektrolit kaybına yol açıyor
Yazın tüketilen içeceklere dikkat: Aşırı sıcak vücutta elektrolit kaybına yol açıyor
Diyabet hastalarına dondurma yerken porsiyon uyarısı
Diyabet hastalarına dondurma yerken porsiyon uyarısı
Aç kalarak kilo vermeye çalışmak hastalıklara davetiye çıkarıyor
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]