Sonbahara Mevsim Sebzeleri İle Hazırlanın

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir: "Kabak, lahana, bal kabağı, pırasa, kereviz, ıspanak, karnabahar ve pazı sezonu yaklaşırken, vücudumuz da sonbahar mevsimiyle birlikte kışa hazırlık dönemine geçiyor."

Sonbahara Mevsim Sebzeleri İle Hazırlanın
Sıcak havaları yavaş yavaş geride bırakırken birbirinden renkli ve lezzetli meyvelere de veda ediliyor. Sonbaharın hastalıklar nedeniyle zaman zaman sıkıntılı geçebildiğini hatırlatan Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, "Bir de üzerine yazın tüketilen meyve ve tatlı gibi besinler eklenince yaz kiloları da tuzu biberi oluyor. Geçiş mevsiminde kilo kaybederken bağışıklık sistemi de güçlü tutulmalı " açıklamasında bulundu.

KİLO KONTROLÜ İÇİN MEYVE VE KURUYEMİŞ DİKKATLİ TÜKETİLMELİ

Sonbahar gibi mevsim geçişlerinde evde daha fazla vakit geçirildiği için kuruyemiş ve meyve gibi yiyeceklerin tüketiminin abartılabildiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, "Bu da yine aynı şekilde kilo kısır döngüsüne sebep olan başka bir etken. Özellikle meyve porsiyonu kilo açısından riskli olduğu için günde 1 avuç kadar meyve ara öğün olarak tüketilebilir. Kuruyemiş tüketimine de dikkat edilmeli ancak ceviz, badem ve yer fıstığı tüketilmesi uzun süre tok hissetmeyi sağlar " dedi.

Mevsimin gözdeleri

Eylül

Üzüm ve fındık

Ekim

Turp ve havuç

Kasım

Pazı ve Ispanak

SONBAHAR ÇORBASI

Malzemeler

500 gr bal kabağı

1 adet orta boy patates

1 tatlı kaşığı zerdeçal

2 adet büyük boy soğan

1/2 adet havuç

2-3 adet kereviz sapı

1 yumurta beyazı

1 tatlı kaşığı taze zencefil

1 litre su

1/2 bardak süt

10-12 yaprak pazı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

5 adet dövüşmüş ceviz

5 adet dövülmüş fındık

1 yemek kaşığı pul biber

Karabiber

Yapılışı

Tüm malzemeleri 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin ve kaynayan suya atın.

Yumurta akı, süt, dövülmüş ceviz ve fındığı başka bir kapta çırpın.

Hazırladığınız karışımı kaynayan sebzelerin içine dökün.

Yeterince kaynayan karışımı soğuttuktan sonra blenderdan geçirin.

Çorbayı biraz dinlenmesi için kenara alın.

Pul biber ve zerdeçal ekleyerek servis edebilirsiniz.

 

11.09.2018 - 35037





İlgili Diğer Yazılar
Şeker Bayramına Özel Diyet
Şeker Bayramına Özel Diyet
Kırmızı Et Tüketemeyen Bireyler İçin Beslenme Önerileri
Kırmızı Et Tüketemeyen Bireyler İçin Beslenme Önerileri
Kaliteli Kalori
Kaliteli Kalori': Sizin İçin En Besleyici Kalori Hangisi?
Yaz Meyvelerinde Sihirli Rakamlara Dikkat!
Yaz Meyvelerinde Sihirli Rakamlara Dikkat!
Canan Karatay: Karbonhidrat Tüketirseniz Boyunuz Kısalır
Canan Karatay: Karbonhidrat Tüketirseniz Boyunuz Kısalır
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları
BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
38 Yıl Evvel Bir Bebeğin Hayatını Kurtaran Hemşire Facebook Fotoğrafını Görünce Şoke Oldu
38 Yıl Evvel Bir Bebeğin Hayatını Kurtaran Hemşire Facebook Fotoğrafını Görünce Şoke Oldu

'Ölümden Başka Her Derde Deva' Besin: Çörek Otu
Lahananın Bilmediğiniz Faydaları
Lahananın Bilmediğiniz Faydaları
Dişleriniz İyi Çiğneyemiyorsa Erken Bunayabilirsiniz
Dişleriniz İyi Çiğneyemiyorsa Erken Bunayabilirsiniz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]