|
İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı ile Tarım, Hayvancılık ve Gıda Uygulama, Teknoloji ve Araştırma Merkezi tarafından ve Gıda Laboratuvarları ve Denetçileri Derneği'nin (GLADER) katkıları ile düzenlenen '1. Uluslararası Rumeli Gıda ve Sağlık Bilimleri Kongresi' üniversite bünyesinde online olarak, iki gün boyunca gerçekleştirildi. Kongrede, multidisipliner olarak Apiterapi, Beslenme ve Diyetetik, Gıda Bilimi, Gıda Güvenliği, Gıda Teknolojisi, Hemşirelik, Gerontoloji, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Sağlık Yönetimi ve Veteriner Bilimleri gibi birçok bilim disiplinine ait panel, konferans ve poster sunumları gerçekleştirildi. Katılımcılara alanında uzman oturum başkanları eşliğinde, zengin bilgi paylaşım ve tartışma ortamının sunulduğu kongreye 19 ülkeden toplamda 540 akademisyen ve bilim insanı katılım gösterdi.
|
|
|
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya, yanlış yapılan diyetlerin organ yetmezliğine neden olabileceğini söyledi.
|
|
|
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya, yanlış yapılan diyetlerin organ yetmezliğine neden olabileceğini söyledi.
|
|
|
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Öğr. Gör. Zeynep Şeyda Bilim, karabuğdayın gluten hassasiyeti olanlar ve çölyak hastaları için önemli bir besin olduğunu belirtti. Karabuğdayın glüten içermemesi ve yüksek besin değerleri sayesinde sağlıklı yaşama önem verenler ve çölyak hastaları tarafından tercih edildiğini ifade eden Bilim, karabuğdayın iyi bir bitkisel protein kaynağı olduğunu ve birçok vitamin ve mineral içerdiğini söyledi. Ayrıca, karabuğdayın yüksek lif içeriği sayesinde çölyak hastalığının tedavisinde iyi bir alternatif olduğunu vurguladı.
|
|
|
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Öğr. Gör. Zeynep Şeyda Bilim, karabuğdayın gluten hassasiyeti olanlar ve çölyak hastaları için önemli bir besin olduğunu belirtti. Karabuğdayın glüten içermemesi ve yüksek besin değerleri sebebiyle sağlıklı yaşama önem verenler tarafından da tercih ediliyor.
|
|
|
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Maria Tanoğlu Abdülmesih, mangal yaparken doğru eti doğru yerden almanın önemini vurgulayarak, etin taze olduğundan emin olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, tavuk etinin kanserojen madde oluşumu riskinin kırmızı ete göre daha düşük olduğunu söyleyen Abdülmesih, mangal yaparken temizlik, etin ateşe yaklaşma mesafesi, sebzelerin pişirilmesi sırası gibi faktörlere dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, zararlı kimyasallardan olan polisiklik hidrokarbonların oluşumunu azaltmak için yağsız etlerin tercih edilmesi ve etin baharatlarla marine edilmesi önerildi. Mangal yaparken aşırı kızarmış bölgelerden kaçınılması ve yanında C vitamini içeren yeşil salata tüketilmesi de sağlıklı bir mangal için önemli detaylar arasında yer aldı.
|
|
|
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Maria Tanoğlu Abdülmesih, mangal yaparken sağlığımızı korumak için dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı. Doğru et seçimi, temizlik, pişirme yöntemleri ve yanında tüketilecek yeşillikler gibi faktörlere dikkat ederek sağlıklı ve lezzetli bir mangal yapabiliriz.
|
|
|
Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatma Tayhan, yaz mevsiminde su başta olmak üzere ayran, cacık, maden suyu gibi içeceklerin tüketiminin artırılması gerektiğini belirtti. Aşırı sıcaklarda sıvı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Tayhan, günde en az 2-2,5 litre su içilmesini önerdi. Ayrıca, sıcak havalarda beslenme tercihlerine de dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Tayhan, sebze, meyve ve tam tahıl ağırlıklı beslenme, Akdeniz diyeti ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini belirtti.
|
|
|
Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatma Tayhan, yaz mevsiminde su başta olmak üzere ayran, cacık, maden suyu gibi içeceklerin tüketiminin artırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca besin zehirlenmelerine karşı da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
|
|
|
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bilim insanlarının kara mürver bitkisinin kolon kanserine etkisini araştırmak amacıyla hazırladığı proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hulusi Dinçoğlu liderliğinde oluşturulan ekip, kara mürver bitkisinin meyve özütleri üzerinde çalışarak bitkisini kolon kanserine iyi gelip gelmediğini inceleyecek. Proje yürütücüsü Prof. Dr. Ahmet Hulusi Dinçoğlu, kara mürver meyvesinin yapısında sağlık açısından faydalı bileşenler bulunduğunu ve bu bitkinin kanser üzerinde olumlu etkileri olabileceğini belirtti.
|
|
|
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bilim insanları, kara mürver bitkisinin kolon kanserine etkisini araştırmak amacıyla TÜBİTAK tarafından kabul edilen bir proje hazırladı. Proje kapsamında, MAKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hulusi Dinçoğlu liderliğinde bir ekip, kara mürver bitkisinin meyve özütleri üzerinde çalışarak kolon kanserine olan etkisini inceleyecek. Proje, kara mürver meyvesinin antioksidan etkisi ve kanser üzerindeki etkilerini araştırmayı hedeflemektedir.
|
|
|
Atakum Belediyesi ve Özgecan Kadın Danışma Merkezi iş birliğiyle kadınların sağlıklı yaşam tarzını benimsemesine destek olmak amacıyla ücretsiz diyetisyen danışmanlığı hizmeti verilecek. Merkezde, kadınların yaşam kalitesini artırmak ve obeziteyle mücadele etmek için yeni bir çalışma başlatıldı. Beslenme programı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden mezun uzmanlar tarafından kişiye özel hazırlanacak. Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlar iletişim numarası veya e-mail adresi üzerinden başvuruda bulunabilecek.
|
|
|
Atakum Belediyesi ve Özgecan Kadın Danışma Merkezi iş birliğiyle kadınların sağlıklı yaşam tarzını benimsemesine destek olmak amacıyla ücretsiz diyetisyen danışmanlığı hizmeti verilecek. Beslenme programı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden mezun uzmanlar tarafından kişiye özel hazırlanacak. Hizmet, her çarşamba ve perşembe günleri sunulacak.
|
|
|
Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Araştırma görevlisi Çağlar Akçalı, yaz aylarında sindirimi kolay, aşırı baharatlı olmayan ve ılık besinler tüketilmesi konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu. Ayrıca, vücudun sıvı kaybına uğrayacağını ve bunu önlemek için günde en az 2-2,5 litre su tüketilmesi gerektiğini önerdi. Sindirimi kolay yiyeceklerin tercih edilmesi, kızartma ve kavurma gibi zararlı pişirme yöntemlerinden uzak durulması, yeterli ve dengeli beslenme için ön tüketimin arttırılması ve günde en az 45 dakika fiziksel egzersiz yapılması da önerileri arasında yer aldı.
|
|
|
Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Araştırma görevlisi Çağlar Akçalı, yazın sindirimi kolay, aşırı baharatlı olmayan ve ılık besinler tüketilmesi konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.
|
|
|
Dr. Öğretim Üyesi Banu Süzen: "Obezite konusunda Avrupa'da 1'inci sıraya geldik" Kapadokya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Banu Süzen, "Yapılan araştırmalarda Avrupa ile birlikte değerlendirdiğimiz için, şu anda Türkiye obezite de birinci...
|
|
|
Dr. Öğretim Üyesi Banu Süzen: "Obezite konusunda Avrupa'da 1'inci sıraya geldik" Kapadokya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Banu Süzen, "Yapılan araştırmalarda Avrupa ile birlikte değerlendirdiğimiz için, şu anda Türkiye obezite de birinci...
|
|
|
Türkiye'de tuz tüketimi azaltma çalışmaları sonuç vermeye başladı. Kapadokya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik bölümü Öğretim Üyesi Banu Süzen'e göre son yıllarda kişi başı tüketilen tuz miktarı 3 gram düştü. Ancak iyotlu tuzun sağlık açısından önemli olduğunu belirten Süzen, çocuklara 1 yaşından önce tuzlu yemek verilmemesi gerektiğini de vurguladı.
|
|
|
Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Araştırma Görevlisi Dilara Nur Kaplan, Ramazan Bayramı için yavaş beslenme önerisinde bulundu. Beslenme düzeninin değiştiği bu dönemde dengeli ve yeterli beslenme için sağlıklı tabak modeli öneren Kaplan, su tüketiminin de önemine dikkat çekti.
|
|
|
Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Araştırma Görevlisi Dilara Nur Kaplan, Ramazan Bayramı'nda yavaş beslenme önerisinde bulundu.
|
|
|
İstanbul Rumeli Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Fatma Mert Biberoğlu kanserle mücadelede tüketilen besinlerin önemine dikkat çekerek bilgi verdi.
|
|
|
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya, ramazanda çay ve kahve gibi içecekler ile yağlı, tuzlu ve aşırı şekerli yiyeceklerin susuzluğu artıracağı uyarısında bulundu.
|
|
|
Beslenme ve Diyetetik Bölümü Araştırma Görevlisi Büşra Demirer: "İftarda ara vererek yemek yiyin" "Bir kase çorba ile başlamak, bir dilim ekmek ya da biraz peynirle başlayıp 15 dakika civarında ara vermekte fayda var"KARABÜK Beslenme alışkanlıklarının değiştiği ramazan ayında, sağlıklı ve...
|
|
|
- Kış aylarında bağışıklığı güçlendirmenin püf noktaları -Kış aylarında probiyotikli gıdalar vazgeçilmezler arasında Vücudun savunma mekanizması olan bağışıklığı güçlü tutmak adına önemli bilgiler paylaşan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr.
|
|
|
Bağırsaklarla ilgili her geçen gün daha fazla araştırma yapıldığını ve tüm bu araştırmaların bağırsak sağlığının genel sağlığımız için önemli olduğunu belirten, Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Deniz Pirçek, "Birçok hastalığın nedeni bağırsak florasının bozulması ile ilişkili olabilir.
|
|
|
Kış mevsiminde D vitamini eksikliğine dikkat Kansere ve kemik erimesine karşı koruyuculuğunun yanı sıra bağışıklığı da arttıran D vitamininin vücut için önemini anlatan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr.
|
|
|
Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Merve Pehlivan, yaz aylarında farkında olmadan yoğun sıvı kaybı yaşanabildiğini, bu durumun baş ağrısı ve mide bulantısı gibi rahatsızlıklara yol açtığını söyledi.
|
|
|
Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Merve Pehlivan, kurban etinin 24 saat dinlendirilerek tüketilmesi gerektiğini aksi takdirde hazımsızlığa neden olabildiğini söyledi.
|
|
|
Üniversite öğrencilerine özel, Kariyer Sohbetleri düzenlendi.
|
|
|
İstanbul Kent Üniversitesi'nde Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından düzenlenen Kariyer Sohbetleri söyleşisine konuk olan Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, kendi deneyimlerini paylaşarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
|
|
|
Ramazanda uzun süren açlık ve azalan öğünler nedeniyle besinler kadar içilen içeceklerin de önemli olduğunu belirten Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr.
|
|
|
Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydan Ercan, ramazanda iftar ile sahur arasında üçüncü bir öğün yapılarak dengeli ve düzenli beslenmenin devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.
|
|
|
Ramazan'da doğru beslenmeme nedeniyle gün içerisinde açlık ve susuzluk yaşamanın yanı sıra vücut bağışıklığının düşebileceğini ve birçok sağlık sorunu yaşanabileceğini belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı, Dyt.
|
|
|
Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydan Ercan, yağ, şeker ve yüksek enerji içeren Batı tipi beslenmenin hastalıklara yol açabildiğini söyledi.
|
|
|
Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydan Ercan, çok hızlı kilo kaybı vadeden beslenme modellerinin ve zayıflattığı öne sürülen hapların insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi.
|
|
|
Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydan Ercan, kış aylarında dengeli ve yeterli su içmenin vücudun sıcaklık dengesini korumaya önemli katkı verdiğini söyledi.
|
|
|
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Cem Nevşioğulları, "Ramazan ayını sağlıklı ve zinde geçirmek için beslenme kalkanı oluşturun. Bu ayda uzun süre aç kalmak, beslenme şeklinin ve saatlerinin değişmesi, hareketin azalması, yemeklerden hemen sonra yatılması gibi nedenlerle beslenme problemleri ortaya çıkmaktadır" dedi.
|
|
|
İlkbahar ile birlikte başlayan sıcaklık ve basınç değişimlerinin insan vücudu üzerinde problemler meydana getirdiğine dikkat çeken Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Cem Nevşioğlu, doğru beslenmeyle bahar yorgunluğundan kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi. Nevşioğlu, bahar yorgunluğunun etkilerini hafifletmek içöin tavsiyelerde bulundu.
|
|
|
Güçlü bir bağışıklık sistemi gittikçe önem kazanırken, yüksek yağlı diyetlerden uzak durulması gerektiğine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Kübra Şahin, "Vücutta en fazla mikroorganizmayı barındıran, bağırsak mikrobiyotasıdır.
|
|
|
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, yapılan araştırmalar sonucu günlük 70 gramın üzerinde kırmızı et tüketiminin bağırsak kanserine karşı riski artırdığına dikkat çekerek, "Özellikle de işlenmiş et ürünleri, salam ve sucuk gibi ürünleri fazla tüketmemek gerekiyor" dedi.
|
|
|
İltihaplanma ya da yangı olarak bilinen, stres, depresyon ve hareketsiz yaşamla da ortaya çıkan inflasmasyona karşı Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Kübra Şahin uyarılarda bulundu.
|
|
|
Yılbaşı günü dahil 4 günlük karantina sürecinde evde kalacak vatandaşların atıştırmalıklara fazlaca yöneleceğini belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Hilal Karaca, bu senenin en çok beğenilen sağlıklı ve lezzetli tariflerinden örnekler verdi.
|
|
|
Diyabette erken teşhisin önemine vurgu yapan Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, "Bir damla kan ile açlık kan şekeri ölçülerek yapılan, çok basit olan bu işlemle diyabeti erken teşhis edebiliriz. Tedavi aşamasında da tam uyum çok önemli" dedi.
|
|
|
Kilo vermek için kullanılan cerrahi müdahaleler hakkında konuşan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Indrani Kalkan, sağlıklı zayıflamanın nasıl olabileceğiyle ilgili tavsiyelerde bulundu.
|
|
|
Beslenme ve Diyetetik uzmanları Dr. Ülkü Demirci ile Arş. Gör. Kübra Şahin, sağlıklı kilo vermek isteyenler için tüyolar verdi.
|
|
|
Doruk Sağlık Grubu Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Begüm Hatice Tuna Kurban Bayramı beslenmesi ile ilgili bilenmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.
|
|
|
Yaz aylarında artan gıda zehirlenmelerine engel olmak adına tavsiyelerde bulunan Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Arş. Gör. Kübra Şahin, gıda zehirlenmesinde ilk belirtilerin 72 saat sonra bile ortaya çıkabileceğine dikkat çekti.
|
|
|
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, vücudun gereksinimi olan besin öğelerini her öğün dört ana besin grubundan önerilen düzeyde tüketmek ve besin ögesi kayıplarını önleyecek ilkeler doğrultusunda hazırlamak, pişirmek ve saklamak gerektiğine dikkat
|
|
|
Koronavirüsten korunmak adına bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidan içeriği yüksek besinlerin tüketilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ülkü Demirci, D vitamini takviyesinin önemine dikkat çekti.
|
|
|
Koronavirüse karşı hijyenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, sebze ve meyveleri yemeden önce 5 dakika sirkeli suda bekletmek gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof. Dr.
|
|
|
Koronavirüs salgınından korunmak için nasıl beslenilmesi gerektiğiyle ilgili tavsiyelerde bulunan Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden Dr. Öğr. Üy.
|
|
|
İstanbul Kent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üy. Gizem Köse, tüm dünyada binlerce ölüme sebep olan koronavirüse karşı nasıl beslenilmesi gerektiğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
|
|
|
Koronavirüsten korunmak için öncelikle bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiğini belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Berkin Özyılmaz Kırcalı, önemli tavsiyelerde bulundu.
|
|
|
Dünyayı kasıp kavuran koronovirüs salgınına yakalanmamak için bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiğini belirten İKÜ Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürhan Raif Çiftçioğlu, probiyotik yönünden zengin beslenilmesi uyarısında bulundu.
|
|
|
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, " Beslenme konusunda uzman olan diyetisyenlere kulak vermek gerekiyor.
|
|
|
Beslenme ve Diyetetik Bölümü Araştırma Gör. Gökçen Özüpek, vücut için hayati öneme sahip proteinlerin bitkisel gıdalardan yeterince karşılanmayacağının altını çizerek "Vegan beslenme, bilimsel veriler ışığında sağlıklı bir yaşam şekli değil" dedi.
|
|
|
Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü akademisyen ve öğrencileri, aylık beslenme diyetleri 1000 lirayı bulan fenilketonüri hastası çocukların ailelerine destek için 3 yıldır kermes düzenliyor.
|
|
|
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, "Bir bardak süt 5 saat tokluk hissi verir. Sahurda süt tüketimi çok önemli" uyarısı yapıyor.
|
|
|
Memorial Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden Dyt. Emine Yüzbaşıoğlu çocuklarda sağlıklı beslenme ile ilgili önemli bilgiler verdi.
|
|
|
DİYABETİN önlenebilir bir hastalık olduğunu söyleyen İstanbul Kent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Gizem Köse, "Dünya genelinde her 6 saniyede 1 kişi diyabet nedeniyle hayatını kaybediyor.
|
|
|
Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nevin Şanlıer, "Okul çağındaki çocuklarda protein çok önemlidir''.
|
|
|
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri dirençli nişasta ve nohut unu kullanarak glisemik indeksi düşük atıştırmalıklar üretti.
|
|
|
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, düzenli olarak her gün içilen iki bardak sütün dengesiz ve sağlıksız beslenmeyle alınan kiloları önlemede önemli bir rol oynadığını açıkladı.
|
|
|
Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, sahurda mideyi daha geç terk eden, kan şekerini çok hızlı değiştirmeyecek besinlerin tercih edilmesini önerdi.
|
|
|
Özel Tınaztepe Hastanesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden Dyt. Pınar Ongun, ramazan ayında oruç tutanlara doğru ve dengeli beslenme konusunda uyarılarda bulundu.
|
|
|
İSTANBUL Kültür Üniversitesi'nde Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından "Obeziteye Genel Bakış ve Metabolik Cerrahi Sempozyumu" düzenlendi.
|
|
|
İSTANBUL Kültür Üniversitesi'nde Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından "Obeziteye Genel Bakış ve Metabolik Cerrahi Sempozyumu" düzenlendi.
|
|
|
SAMSUN'da Beslenme ve Diyetetik Uzmanı İrem Damancıoğlu, ekmeksiz diyet olmayacağını savunarak, "Ekmeği kes zayıflarsın" sözünün hiçbir bilimsel dayanağının olmadığını ifade etti.
|
|
|
Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, 100 ml. nar suyunun yetişkin bir insanın günlük C vitamini gereksiniminin yüzde 16'sını karşıladığını söyledi.
|
|
|
Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr.
|
|
|
Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr.
|
|
|
İSTİNYE Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, mutfakta yemek pişirirken farkında olmadan yanlış uygulamalarla yemeğin vitaminin düşürüldüğünü söyledi.
|
|
|
İSTİNYE Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, mutfakta yemek pişirirken farkında olmadan yanlış uygulamalarla yemeğin vitaminin düşürüldüğünü söyledi.
|
|
|
BESLENME ve diyetetik uzmanı İrem Damancıoğlu, çocukların şeker alışkanlığının toplumsal yapıdan kaynaklı olduğunu belirterek, "Bir çocuk gördüğümüzde, sevdiğimizde ona hemen çikolata, şeker veririz. Çocuklar bu yüzden küçük aştan itibaren bunlara alıştırılıyor" dedi.
|
|
|
Özel Optimed Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Sinem Kaya 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı sebebiyle kanser ve beslenme konusunu anlattı.
|
|
|
Özel Optimed Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Sinem Kaya çeşitli besinleri tüketerek nasıl toksinlerden kurtulacağımızı anlattı.
|
|
|
Özel Optimed Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Sinem Kaya okula başlayan çocuklar için ailelere beslenme konusunda önerilerde bulundu.
|
|
|
Grip ve soğuk algınlığında kahve ve alkol tüketimine dikkatDİYARBAKIR - Havaların soğumasıyla birlikte artış gösteren grip ve soğuk algınlığı vakalarına karşı korunma yollarını anlatan Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Gül Nihal Hazar, kahve ve alkol tüketiminin sıvı kaybına neden olduğu ve bu...
|
|
|
Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, yeni neslin çabuk algılamasının, eskisinden daha başarılı projeler üretmesinin en önemli nedeninin beslenme olduğunu belirtti.
|
|
|
Uzmandan 'kurban eti' uyarısı Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Gülnihal Hazar: "Yanlış koşullarda saklanan et ölümcül gıda zehirlenmelerine yol açabilir"DİYARBAKIR - Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Gülnihal Hazar, yanlış şekilde ve koşullarda saklanan etlerin ölümcül gıda zehirlenmelerine...
|
|
|
Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, Ramazan ayında yapılan yanlışlara dikkat çekerek doğru beslenme konusunda önerilerde bulundu.
|
|
|
Trakya Üniversitesi (TÜ) tarafından düzenlenen 4. Beslenme ve Diyetetik Sempozyumu, Balkan Kongre Merkezi'nde başladı.
|
|
|
Trakya Üniversitesi (TÜ) tarafından düzenlenen 4. Beslenme ve Diyetetik Sempozyumu, Balkan Kongre Merkezi'nde başladı.
|
|
|
Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Leyla Tevfikoğlu Pehlivan, kalp hastalıkları ile beslenme arasında doğrudan bir ilişki olduğunu söyledi.
|
|
|
Profesörden müfredata "beslenme" önerisi Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Öğretim Üyesi Prof. Dr.
|
|
|
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Antalya Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden öğretim görevlisi uzman diyetisyen Hülya Kamarlı, sağlık problemi bulunmayan kişilerin, bayram süresince günlük 100- 150 gramı geçmemek kaydıyla et tüketmesini önerdi.
|
|
|
DoktorTakvimi.com üyelerinden Diyetisyen Nilhan Esim ve Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Seniha Selen Acar, Ramazanda sağlıklı beslenme ile ilgili, herkesin dikkat etmesi gereken önerilerde bulundu.
|
|
|
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Özge Akar, bahar aylarında hissedilen yorgunluğun, beslenmeye dikkat ederek azaltılabileceğini söyledi.
|
|
|
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Tuğçe Ünlüdağ, hamile ve emziren kadınların oruç tutmasının sağlık açısından riskli olduğunu söyledi.
|
|