 |
Uzman Diyetisyen Nesrin Eriş'e göre 3 yemek kaşığı pirinç 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir. diyerek Bahar aylarında pirincin etkisi üzerine açıklamada bulundu.
|
|
 |
Türkiye'deki yeme alışkanlıklarında en önemlisi olan ekmek kilo vermek isteyenler tarafından listeden çıkarılır. Halbuki doğru ekmek zarar yerine yarar sağlar.
|
|
 |
Son günlerde ekmek çeşitlerinde olan artış birçok kişinin kafasını karıştırmaya başladı. En sağlıklı ekmek hangisidir?
|
|
 |
Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, tatlı ne zaman ve nasıl yenmeli, sütlü tatlı ve meyve salatalarının bilinmeyenlerini açıklarken, verdiği hafif tatlı tarifiyle de sofralarda az kalori alternatifi sunuyor.
|
|
 |
Çölyak hastalarına glutensiz ekmek yapabilmek için Şanlıurfa, Ceylanpınar'da kara buğday ekimi yapılacak.
|
|
 |
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bazı uzmanların "ekmek yemeyin" uyarısını eleştirerek, tam buğday ekmeğinin kanser ve diyabete karşı özellikle tüketilmesi gerektiğini bildirdi.
|
|
  |
Diyetisyen Neslihan Aktepe, Ekmek söylendiği gibi kilo aldırır mı? sorusunu cevapla.tv izleyenlerine açıklıyor.
|
|
 |
Türkiye Ekmek Sanayi İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, halk ekmeğin yüzde 100 katkılı olduğunu ve kanser yaptığını ileri sürdü.
|
|
 |
Ekmek, zeytinyağı ve şarapla kilo verdiren Yunan diyeti, son günlerin en popüler diyeti! Akdeniz diyetinden ayrılan özellikleriyle Yunan diyeti ünlülerin de tercihi.
|
|
 |
Yetersiz beslenmeye bağlı sağlık sorunları, başta ekmek olmak üzere temel gıdaların, yetersizlikleri sıklıkla gözlenen B2, B6, B12 vitaminleri, folik asit, demir, çinko ve kalsiyum gibi vitamin ve minerallerle zenginleştirilmesiyle giderilebilir.
|
|
 |
Bebek maması, ekmek, kahve ve patates cipsi gibi gıdalarda bağırsak, mesane, böbrek kanseri ve iktidarsızlığa yol açan kimyasal maddeler bulundu.
|
|
 |
İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu, "doğru ekmeği" seçmenin çok önemli olduğunu belirterek, "Ekmek'' sadece karın tokluğu için yenmemelidir.
|
|
 |
Beyaz et, yağ içeriği azaltılmış süt ürünleri, lifler için fasulye ve daha az beyaz ekmek ya da nişasta açısından zengin beyaz pirinç.
|
|
 |
Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, ekmek, makarna, kırmızı et, meyve ve abur cuburun diyetimizi nasıl etkileyeceğini açıklıyor.
|
|
  |
Türkiye'de sadece Kastamonu'da üretilen, kromozom sayısı değişmemiş 12 bin yıllık Siyez buğdayının ekmeği büyük rağbet görüyor. "Ekmek düşmanı" Canan Karatay bile bu ekmek için kötü konuşmuyor.
|
|
  |
Antalya'da mide kanseri teşhisi konulan 60 yaşındaki Saliha Uygur, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde robotik cerrahi ameliyatıyla sağlığına kavuştu.
|
|
 |
İngiliz hükümetine bağlı Gıda Standartları Kurumu (FSA), ekmek ve patates gibi nişasta içeren yiyeceklerin yüksek sıcaklıkta pişirildiklerinde akrilamid adında kimyasal bir maddenin açığa çıktığını ve bu maddenin de kansere yol açabileceği uyarısında bulundu.
|
|
 |
İngiliz gıda uzmanları, nişasta içeren yiyeceklerin yüksek sıcaklıkta kansere yol açabilen akrilamid maddesini ürettiklerini söyledi.
|
|
 |
Marmara Denizi açıklarında balıkçılar tarafından hafta sonu devasa bir köpekbalığı yakalandı.
|
|
 |
1980'lerde Türkiye'de tüketim artsın diye mercimeğin faydalarını anlatan "Mercimek Ayşe" lakaplı 85 yaşındaki Prof. Dr. Ayşe Baysal, sağlığını ölçülü ve çeşitli beslenme ile harekete bağlı olduğunu belirtti.
|
|
  |
Ekmeğe karşı düşmanlığıyla bilinen ve kesinlikle ekmek yenmemesini tavsiye eden Canan Karatay, Ramazan nedeniyle inadı bıraktı. Karatay, "yemeyin" dediği Ramazan pidesinin "avuç içi kadar" yenebileceğini söyledi.
|
|
 |
Sağlıklı beslenme depresyon tedavisinde de önemli bir yere sahip.*Beslenmede basit karbonhidratları çıkarmak depresyon tedavisinde başarıyı artırır. Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği, pirinç pilavı yerine bulgur pilavı, şeker ve şekerli yiyecekler yerine uygun miktarda meyve, her öğün salata veya sebze tüketimi önemli.*Depresyonda sigara, alkol ve kafeinli içeceklerin tüketiminin azaltılması faydalı olur.
|
|
 |
Yararlı bakteriler olan probiyotiklerin vücutta azalması ya da artması alerjiden obeziteye kadar pek çok hastalığa neden olur. Bu bakterileri düzenli almak için kefir, ev yapımı yoğurt, şalgam suyu ve ekşi maya ile yapılan ekmek tüketmelisiniz
|
|
 |
AB'ye üye ülkelerde yapılan bir araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Bebek maması, ekmek, kahve ve patates cipsi gibi gıdalarda bağırsak, mesane, böbrek kanseri ve iktidarsızlığa yol açan kimyasal maddeler bulundu.
|
|
 |
Hızla kilo vermeye çalışmak, ara öğünleri atlamak, kilo aldırmayacağı düşüncesi ile sürekli kepek ekmek yemek ve zeytinyağı tüketmek… Bunlar zayıflama düşüncesi ile yanlış beslenen pek çok insanın yaptığı hatalardan sadece birkaçı.
|
|