Anason Çayının Faydaları Nelerdir?

Acı, yakıcı tadı ve kokusu sebebiyle iştah açıcı, mideyi rahatlatıcı, yatıştırıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı olarak kullanılan anason, uykusuzluğa karşı da birebir.

Anason Çayının Faydaları Nelerdir?
Mısır, Yunanistan, Girit ve Asya'nın bazı bölgelerine özgü bir bitki olan anason ilk olarak Mısırlılar tarafından işlenmiş ve çeşitli amaçlarla kullanılmış. Avrupa kıtasında ise ilk olarak Roma döneminde Toskana bölgesinde işlenmiş. Orta Çağ'da bu kıtada yaygınlaşan anason, alkollü içeceklere, yemeklere, ete tat vermek ve sabun yapımı ile parfümlere güzel koku vermek için kullanılmış.

FAYDALARI NELER?

Etkili bir balgam söktürücüdür
Boğaz ağrılarını hafifletir
Akciğerleri rahatlatır
Soğuk algınlığının daha çabuk geçmesini sağlar
Sinüzite iyi gelir
Bronşit tedavisinde kullanılır
Kolik tedavisine yardımcı olur
Şişkinliği azaltır
Hazımsızlığa iyi gelir
Hıçkırıktan kurtulmak için kullanılır



NASIL HAZIRLANIR?

Anason çayını bitkinin taze ya da kurutulmuş yaprakları ile tohumlarından hazırlayabilirsiniz. Bir bardak anason çayı için 1 çay kaşığı kurutulmuş anason yaprağı veya 3 çay kaşığı taze yaprak yeterlidir. Kaynamış suya bu miktarlarda anasonu atarak ateşi kapatın ve çayın 5-10 dakika demlenmesini bekleyin.

Eğer çayı kurutulmuş anason tohumlarından yapacaksanız 1 çay kaşığı tohumu havanda iyice ezdikten sonra suya atın ve demlenmesini bekleyin. Uyku verdiği için yatağa girmeden önce içilmesi tavsiye edilir.



SAĞLIĞA ETKİLERİ

Anason tüm dünyada özellikle sindirim sorunları için geniş çapta kullanılan bir bitkidir. Yemeklerden sonra içilen anason çayı sindirime yardımcı olarak hazımsızlığı ve şişkinliği giderir. Geleneksel olarak öksürüğün tedavisinde ve ağız kokusuna karşı kullanılır. Ağız hijyenini sağlamak için gargara suyu hazırlanabilir.

Anason yağı saçlarda bitlenmeye karşı etkilidir ve tarihte bu özelliği ile pek çok farklı kültürde kullanılmıştır. Bağırsak iltihabının tedavisinde anason yağı oldukça etkilidir.

YAN ETKİLERİ

Anasonun yan etkileri konusunda bilimsel araştırma bulunamamasına karşın genel olarak tüketilmesi güvenli bir bitki olarak kabul edilmektedir. Yine de yüksek tansiyonu bulunan hastaların, hamilelik ve emzirme dönemindeki kadınların anason çayı veya yağı kullanması tavsiye edilmez.


 

7.10.2016 - 23511





İlgili Diğer Yazılar
Şeker Bayramına Özel Diyet
Şeker Bayramına Özel Diyet
Vanlı hekim koronavirüsün ilacını bulduğunu iddia etti
Vanlı hekim koronavirüsün ilacını bulduğunu iddia etti
Glutatyon tedavisi, yaşlanma karşıtı uygulamaların ön sırasında
Glutatyon tedavisi, yaşlanma karşıtı uygulamaların ön sırasında
Natürel sızma zeytinyağı alzheimer
Natürel sızma zeytinyağı alzheimer'e karşı koruma sağlıyor
İzmir
İzmir'deki baskında kaçak sakatat ve pişmiş kelle ele geçirildi
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları
BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Bitkiler Sağlıklı Yaşlanmayı Destekliyor
Bitkiler Sağlıklı Yaşlanmayı Destekliyor
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]