|
Uzun süre tok tutan besinler nelerdir?
|
|
|
Ramazan sofralarının vazgeçilmesi beyaz peynir tok tutuyor!
|
|
|
Bol lifli yiyecekler tüketmek sizi daha uzun süre tok tutar, sindiriminizi düzenler ve kolon sağlığınızı artırır.
|
|
|
En çok kahvaltılarda tüketilen yulaf ezmesi, vücudun ihtiyacı olan besin ögelerini içerirken, bol lifli olması nedeniyle de uzun süre tok tutuyor.
|
|
|
Uzmanlar, bir bardak sütün mide boşluğunu hissettirmeden insanı 5 saat tok tuttuğunun bilimsel olarak kanıtlandığını belirterek, sahurda süt içilmesini önerdi.
|
|
|
Ramazanda hangi besinler tok tutuyor, hangi besinler sindirimi kolaylaştırıyor? İşte uzmanlardan beslenme önerileri...
|
|
|
Uzmanlar protein deposu kefirin ramazan sofralarından da eksik edilmemesine dikkat çekiyor ve tok tutma özelliğinin altını çiziyor.
|
|
|
Günün en önemli öğününü, zihni açıp uzun süre tok tutacak besinlerle geçirmekte yarar var. Bunun en iyi yolu ise gevreklerle yapılan kahvaltı.
|
|
|
İnsülin pankreastan salgılanan ve tüm metabolik dengeyi sağlayan bir hormon. Her insanın kanında ister aç, ister tok olsun belli miktarda insülin bulunmak zorunda!
|
|
|
Bu yıl Ramazan ayının yaz mevsiminin sıcak günlerine denk gelmesi nedeni ile hem açlık süresi hem de oruç tutanların acıkma olasılığı arttı. Sağlıklı orucun yolu ise düzenli bir beslenme programına uymaktan ve sahurda ile iftar vakitlerinde tok tutan besinleri tüketmekten geçiyor. Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Yeşim Çelik, Ramazan ayında tok tutan yiyeceklerle sağlıklı beslenme hakkında bilgi verdi.
|
|
|
Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, Ramazan ayında beslenme konusunda yapılan yanlışlara dikkat çekti.
|
|
|
Yemeklerin yanında vazgeçilmez içeceklerden biri olan ayranın faydaları saymakla bitmiyor.
|
|
|
Sahurda içilen süt tokluk hissi yaratır, iftarda içilen meyve suyu ise uzun süren açlık sonrası düşen kan şekerini kısa sürede düzenler.
|
|
|
Yeni çalışma, bu popüler tahılın gerçekten doyurduğunu gösteriyor.
|
|
|
Makarnanın karbonhidrat açısından zengin olması, Ramazanda da tüketildiği takdirde çok fazla acıkılmamasını sağlıyor.
|
|
|
İsveç'te yapılan bir araştırma, çavdar kaynaklı yüksek-lifli bir kahvaltı yapmanın doygunluk hissini artırdığını ve günün ileri saatlerinde daha az gıda tüketilmesini sağladığını ortaya koydu.
|
|
|
Hepimiz kullandığımız ilaçtan en iyi verimi almak isteriz. Hem çabuk etki etsin hem de çok etkili olsun isteriz. İlaç formülasyonları her ne kadar günden güne geliştiriliyorlarsa da bu istediğimiz etkilere ulaşmak biraz da vücudumuzla alakalı.
|
|
|
Pek çok sebze, içerdiği vitamin ve minerallerin yanı sıra, zayıflamaya da yardımcı oluyor.
|
|
|
Domateste bulunan likopen, iştah hormonlarını azaltarak, insanlara tokluk hissi veriyor.
|
|
|
Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, arı ürünlerinin tok ve dinç tutması dolayısıyla ramazanda tüketilmesinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.
|
|